ניווט

• הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • משתמשים
    • קבוצות
    • חיפוש
    • נטפרי-וויקי
    • En

לבעלי הנסיון - באיזה מקצוע מחשבים אפשר לעבוד היום ולהשאר "נקי"?

כללי
    12
    31
    6308
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ש
      שמשון נערך לאחרונה על ידי

רבותיי הנכבדים
      רציתי להתייעץ עם חברי הכולל, ואני פונה דוקא לפורום זה כיון שנמצאים כאן אנשים שמצד אחד מקצועיים בתחומים אלו עליהם אני הולך לשאול, ומצד שני גם נזהרים לשמור ביתר שאר על קדושתם וטהרתם לפי מה שרואים מהסינון יקר המציאות הזה שנקרא נטפרי.

האם יש כיום איזה מקצוע במחשבים שאפשר לעסוק בו ולהשאר "נקי". היינו שברובא דרובא לענ"ד של התחומים בהנ"ל אתה בע"כ נמצא מתחכך או בציבור חילוני, או בנשים, וכן האינטרנט באופן רגיל מה שנמצא בכל מקום (חוץ מהמקומות החסומים) הוא פרוץ לגמרי . כי למשל כל משרה שמוצעת בין אם זה מנהל רשתות, ובין אם זה תכנות, ובין אם זה הקמת אתר, או פיתוח אפליקציות למכשירים סלולריים, או בדיקת תוכנה וכו' וכו', לא הצגתי את הכל גם כי אני לא בקי בדברים אלו וגם כי הרשימה לא תגמר. עכ"פ רצוני לומר שאם נדבר באופן מעשי: איך יהודי חרדי יוכל להתמודד בכאלה דברים. ונחזור לדברים - כל משרה המוצעת בהנ"ל - הרי 99 אחוז שזה מקום חילוני, וא"כ לכאו' פשיטא שלא תוכל אפילו לדרוך שמה. מצד הפריצות במראה, ומצד הפריצות בדיבור וכו' וכו' חושבני שאין כאן המקום להרחיב. וגם אם זה מקום הנקרא חרדי, עכ"פ לרוב נשים עובדות שם. אני בא לומר - למצוא עבודה כשירה היום בתחום המחשבים - וכי זה אפשרי ????

אשמח אם יעדכנו אותי חברי הפורום שליט"א המומחים בנושאים אלו, כי איני שואל כדי "להתפלסף" כי אם באמת כדי להגיע לידי החלטה.
      כי גם אני כמו כולם טרוד בעל המחיה ועל הכלכלה ב"ה. ורואה את המשכורות הגבוהות של הנ"ל, ואודה על האמת - מאוד מתלבט אם לא להתחיל גם אני באיזה תחום,
      אלא שמפחד אני שלאחר השקעה רצינית כזו בזמן ובכסף - שלא אשאר ריקן - מבחינת עבודה. או שח"ו יפתני יצה"ר לילך לעבוד עם "כולם" ו"לזרום" עם עם העובדים וכו' ח"ו. אנא חבריי הבו עצה.

בברכה
      שמשון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • ש

עוד פעם הסתכלתי על מה שכתבתי, רציתי לומר בכיוון הזה - שלכאו' אפשר לומר לאחד: הנה מה הבעייה, תלמד שפת תכנות וכיו"ב ותלך תפתח חברה וכו' וכך גם תקבע את סוג העובדים וגם תוכל יותר לפקח על התכנים וכו' וכו'. אמנם לדעתי זו לא תשובה - כי באמת, לאו כל מוחא סביל דא, והאמת תראה שאחוז השכירים לעומת העצמאיים הוא גבוה לעין שיעור. ומסיבות מובנות ואכ"מ. על כל פנים - אדם רוצה באמת ובתמים לפרנס עצמו וב"ב, ורוצה לעבוד נורמאלי - כמו שאר אינשי - כשכיר. אבל רבש"ע - היכן יעבוד ???

A תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מ
          משתדל נערך לאחרונה על ידי

שמשון, יפה שהעלית את הנושא. אנסה לשתף אותך בנסיון שלי בתחום.

אני מתכנת כבר כמה שנים, בשנים הראשונות עבדתי בחברה חרדית, האוירה היתה אכן בהתאם, אך לא תמיד המעסיקים החרדים עומדים בנסיון (שהוא אכן קשה), ולפעמים לא עומדים בדרישות של מועצגדוה"ת, בעניין הסינון של האינטרנט. כך, שלא תמיד העובדה שהחברה היא חרדית, אכן ערובה שהכל כשר. אבל שוב, מבחינת האוירה הכללית, ללא שום ספק, אין כמו חברה חרדית. אך יש לקחת בחשבון שהשכר בחברות כאלו הוא אכן בהתאם - לא המשכורות הגבוהות שאתה מדבר - אלא להיפך, מכיון שאין הרבה חברות חרדיות והמעסיקים מנצלים את זה שאנחנו רוצים לעבוד במקום חרדי.

מנגד העבודה בחברה חילונית, ללא שום ספק בעייה רצינית וכפי שפירטת.

כך שברור שצריך מאוד לתמרן ולקבוע גדרים לפני שמחליטים ללכת לחברה חילונית (או דתית למחצה), לדוגמא, בעינן ההפרדה בין גברים לנשים, שיש חברות שמסכימות לזה, או בענייני פעילויות גיבוש, שיש חברות הדורשות השתתפות מלאה בזה, וכן לגבי הסינון, שיש חברות המאפשרות.
          בכל אופן חייבים הגדרות ברורות.

אני חושב שאילו וועדות השונות לעינייני טכנולוגיה היו קובעים הגדרות ברורות, היה יותר קל כי אז המעסיקים היו מקבלים דרישות ובקשות דומות מכלל העובדים החרדיים, והם היו משתפים פעולה לכאורה.

אבל בכל אופן כל עוד שזה לא כך, אני מרגיש את עצמי כמו באמריקה דאז, שיהודים יר"ש היו צריכים לחפש בכל שבוע עבודה אחרת מחמת מניעתם מחילולי שבת, הנסיון היה גדול והרבה נפלו. כמדומני שהיום בעולם ההיי טק זה בדיוק כך.

ר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 7
          • ר
            רובוט @משתדל נערך לאחרונה על ידי

@משתדל
            תודה לתגובה שלך אני גם מתלבט אם ללמוד היי טק כך שהשארת לנו מידע חשוב בנושא

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • A
              aiib @שמשון נערך לאחרונה על ידי

@שמשון קח בחשבון שא"א ללמוד שפת תכנות ומיד לפתוח עסק עצמאי זה כמו ללמוד כלכלה תואר ראשון ומיד לפתוח בנק, חברת אשראי או לחלופין להתמודד לתפקיד הכלכלן הראשי או נגיד בנק ישראל...
              תכנות, לומדים עובדים בזה רבות עד שמקבלים נסיון ורק אחרי כמה שנים טובות ממש אפשר להתקדם.
              ואם תאמר שאתה רק תנהל ותביא עובדים? א"כ אז למה לך בכלל ללמוד שפת תוכנה תפתח ישר משרד..
              חביבי הענינים לא עובדים כ"כ פשוט כמו שזה נראה.....
              בהצלחה בכל אופן

• ש

שמשון אכן תודה ששיתפת אותנו.
                אשמח אם עוד יוכלו לשתף אותנו לתועלת הכלל.

אכן זה קידוש השם גדול לנהוג כמו שאתה נוהג וכמו שציינת את הסיפורים על אמריקה של פעם.
                אבל אין ספק שזה לא קל.
                השאילה היא האם כדאי בכלל להתחיל עם כל הענין, או שאדם שמחפש פרנסה - שיחפש לכתחילה
                תחום אחר לגמרי.

aiib@ בוודאי שזו לא הייתה כוונתי. רק התכוונתי להקצין את ההבדל שבין שכיר לעצמאי.
                ובאמת שבנושא של טכנאי רשתות או טכנאי פשוט, אני חושב שהדברים יותר נכונים.

מעמד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מעמד
                  מעמד @שמשון נערך לאחרונה על ידי

@שמשון אתה יכול לחשוב על כיוון של עימוד ספרים שאם אתה עובד עצמאי ברוב המקרים אתה תעבוד עם גברים ואם אתה עושה ספרים מורכבים כמו משנ"ב זה יכול להגיע לסכומים יפים

• מ
                    משתדל נערך לאחרונה על ידי משתדל

במודיעין עילית מפרסמים בימים אלו שדרוש מתכנת, כמובן הגשתי קורות חיים.
                    חזרו אלי עם תשובה כי המשרה לא מיועדת לגברים! הם הוסיפו כי הם אכן מחפשים לא אחת כי אם 100!! מתכנתות! כולן נשים!, נאמר לי שהסיבה היא, כי היזמים - ליבם על אברכי כולל לעזור בפרנסתם.
                    נפשי בשאלתי, אני גם רוצה לעבוד אך ורק בסביבה חרדית.
                    אבל האמת היא שהדרך לשכנע את החברות לפתוח שלוחות במודיעין עילית היא בגלל כח העבודה הזול וכך מנצלים את נשות האברכים.

אמר לי פעם בעל חברה טכנולוגית "לגבי נשים חרדיות אנחנו כבר יודעים איך להעסיק אותם, יודעים כבר את הדרישות ומספקים להם. אבל עם גברים חרדים אנחנו עדיין לא יודעים, מה הדרישות שלהם ?" סוף ציטוט...

והדברים מדברים בעד עצמם.
                    ולמי שלא הבין: מקובל היום - ביוזמת העסקנים - שציבור נשים חרדיות גדול יוצאות לעבוד בהייטק והן דורשות את התנאים המתאימים להם ולכן הרבה יותר קל להן למצוא עבודה (בהייטק) שמתאים לרוחן (למי שלא מתפשרת כמובן...). לעומת זאת - לצערנו - אני מכיר הרבה גברים משלנו שעובדים היכן שרק לא יהיה. אילו היה דרישה, אין ספק שהיה יותר מענה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • מ
                      מלא נערך לאחרונה על ידי מלא

כמו שמעמד כתב
                      עימוד ספרים, אם מתמקצעים טוב בתחום, אפשר לעשות מזה הרבה כסף ואפי' הרבה מאוד.

כמובן, אם מתמקצעים בזה טוב, ויש את החוש וכו'. (שזה בעצם צריך גם בכל תחום אחר...)

• ש

יישר כח על התגובות.

רציתי לבקש תגובה מבין הטכנאים שבינינו, גם טכנאי רשת, לגבי הנושא הנ"ל

מעמד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • מעמד
                          מעמד @שמשון נערך לאחרונה על ידי מעמד

@שמשון פשוט תקרא להם
                          @למדן-וידען @clickone ?
                          זה מי שאני זוכר, אולי יש עוד ??

• אברהם אברהם
                            אברהם אברהם נערך לאחרונה על ידי

אמנם אינני טכנאי אבל אתה צריך להבין שמטבע הדברים טכנאות , גם טכנאי מחשב זה מקצוע גברי מובהק ולכן מתאים הרבה יותר לחרדי
                            מאידך גיסא אין בהכרח בכלל שמי שמתאים לתכנות יתאים גם לטכנאות וכן להפך

• S
                              shukiha נערך לאחרונה על ידי

יש משהוא שנקרה אברטק אולי זה יכול להתאים למה שאתה מבקשhttp://www.avratech.org.il/wise-tech-academy/?lang=he

• A
                                aiib @shukiha נערך לאחרונה על ידי

@shukiha הוא לא מחפש איפה ללמוד אלא מה ללמוד.

S תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • S
                                  shukiha @aiib נערך לאחרונה על ידי shukiha

@aiib אמר בלבעלי הנסיון - באיזה מקצוע מחשבים אפשר לעבוד היום ולהשאר "נקי"?:

@shukiha הוא לא מחפש איפה ללמוד אלא מה ללמוד.

אם תסתכל באתר שלהם חלק מהעניין שלהם שהם נותנים גם תעסוקה כהמשך אצלם בחברה שנקראת רב טק ואיך שהבנתי השאיפה שלהם זה לפתח את הרב טק ולגרום שיהיה עוד כאילו
                                  http://techtime.co.il/2015/12/10/ravtech/

• A
                                    aiib @shukiha נערך לאחרונה על ידי

@shukiha קצת צורם השם 'כולל' התוכנה שיחליטו או כולל או תוכנה!

dLive S טרוצער 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • dLive
                                      dLive @aiib נערך לאחרונה על ידי dLive

@aiib זה גם כולל, וגם פיתוח תוכנה.
                                      יכול להיות שלוקח לאנשים זמן לבלוע את זה, אבל זה מה שזה.
                                      תקרא כאן, תעביר לעברית ותקרא את "חזון ויעדים" שב"אוֹדוֹת".

נ.ב. כל מה שאני כותב הוא על דעת עצמי, ולא מיצג את נטפרי.
                                      יהי רצון... שלא יארע דבר תקלה על ידי, ושלא אכשל... וישמחו בי חברי!

• S
                                        shukiha @aiib נערך לאחרונה על ידי

@aiib אמר בלבעלי הנסיון - באיזה מקצוע מחשבים אפשר לעבוד היום ולהשאר "נקי"?:

בגלל זה נלחמו בזה
                                        אבל בסופו של דבר כפי שכבר הזכירו פה
                                        לעבוד בחוץ זה הרבה יותר גרוע
                                        ובאמת הבעיה שלהם שלכאורה הם גורמים גם לאברכים שלא חשבו על הכיוון לצאת לעבוד
                                        אבל כמו שציינתי אני הבאתי את זה פה למי שכבר מימלא הולך בכיוון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                        • טרוצער
                                          טרוצער @aiib נערך לאחרונה על ידי

כ"כ צודק. זה מזכיר סוג של ישיבה תיכונית..
                                          רוצים תפתחו מסגרת מיחדת ונקייה עבור בני תורה במהותם שרוצים לעבוד ומחפשים מסגרת שבו יוכלו להתפרנס בכבוד
                                          אבל הערבוב הזה של חצי יום כולל ועבודה 'אבר- טק' -די דוחה

אברהם אברהם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                          • אברהם אברהם
                                            אברהם אברהם @טרוצער נערך לאחרונה על ידי

@טרוצער
                                            מחילה מכבודך ,אבל מייסד המקום הוא הרב דוד לייבל שהרבה רבנים ביניהם ר חיים קנייבסקי ועוד תומכים בפעולותיו כמו שתראה בקישור שאני מצרף
                                            http://achvat.co.il/conference/

בקיצור לפני שמתחילים להשמיץ קצת לברר...

טרוצער A 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון