מייל בשבת מ-019
-
תפסיקו לחפש מלחמות מיותרות
יש מפעלים לצערנו שמחללים שבת ע"י יהודים מדי שבת בשבתו
ואתם מוחים לי על מערכת אוטומטית ששלחה מייל אוטומטי בלי שום מעורבות כלשהי של אדם, אפילו לא גוי
נו באמת ! -
@loters אמר במייל בשבת מ-019:
תפסיקו לחפש מלחמות מיותרות
יש מפעלים לצערנו שמחללים שבת ע"י יהודים מדי שבת בשבתו
ואתם מוחים לי על מערכת אוטומטית ששלחה מייל אוטומטי בלי שום מעורבות כלשהי של אדם, אפילו לא גוי
נו באמת !אז מה אם יש שמחללים שבת. בתור חברה מקובל לענות לרצון הלקוחות שומרי תו"מ. (באורנג' סלקום, חברת החשמל וכו' לא נתקלתי בזה.)
וחוץ מזה, זו בעיה הלכתית לפתוח מייל כזה.
ולא נראה לי שזה מערכת אוטומטית לחלוטין.
בעבר כתב לי @הראל-019 בפניה על מקרה כזה:שלום,
דבר ראשון העליתי את הבקשה ואני מחכה לתשובה.
דבר שני- זה פעולה מערכתית של המחשב, אני בודק האם זה אפשרי.
תודה
הראל סלע
-
בעבר אמר לי נציג של בנק הפועלים שאני יתקין איזה תוסף למניעת קבלת מיילים בשבת
יש למישהוא מושג איזה תוסף מדובר? -
@תנחום-ש אמר במייל בשבת מ-019:
בעבר אמר לי נציג של בנק הפועלים שאני יתקין איזה תוסף למניעת קבלת מיילים בשבת
יש למישהוא מושג איזה תוסף מדובר?כנראה, התלוצץ עליך...
אבל, אתה יכול אולי לעשות זאת בשני דרכים:
- אם יש לך אימייל פרטי, ולא ג'מייל אז אתה חוסם את השרת בשבת,
ואז השולח מקבל שגיאה - לתזמן שעות חופשה בג'ימייל (לא יודע אם שולח שגיאה)
בהצלחה רבה
שבת שלום ומבורך - אם יש לך אימייל פרטי, ולא ג'מייל אז אתה חוסם את השרת בשבת,
-
@עילום אמר במייל בשבת מ-019:
כנראה, התלוצץ עליך...
אבל, אתה יכול אולי לעשות זאת בשני דרכים:אם יש לך אימייל פרטי, ולא ג'מייל אז אתה חוסם את השרת בשבת,
ואז השולח מקבל שגיאה
לתזמן שעות חופשה בג'ימייל (לא יודע אם שולח שגיאה)לג'ימייל יש תוסף בשם Streak שניתן לתזמן משלוחים שישלח בעוד מאוחר יותר וגם ניתן להשקיט את הדואר הנכנס שלא יוצג ב בדואר הנכנס מיד לאחר סיום החופשה.
לגבי שרת פרטי, הורדה של השרת בשבת ישאיר את ההודעה ב SMTP של השולח שינסה כל כמה שעות לשלוח מחדש ולרוב עד 5 ימים עד שיחזיר לשולח.
הודעת חופשה בג'ימייל מקבל את המייל רק שולח הודעה שניסחת לשולח ההודעה שלא יצפה לקבל תשובה מיידית בשל החופשה.
-
אבל אז גרמת שמהשרת שלך תתקבל הודעת שגיאה בשבת.
-
@משפחת-כהן אמר במייל בשבת מ-019:
אבל אז גרמת שמהשרת שלך תתקבל הודעת שגיאה בשבת.
ממש לא, המתכנת הגוי של תוכנת הSMTP צד השולח קיבל החלטה לא להמשיך בתהליך השליחה מאחר ואף אחד לא ענה לו בצד המקבל.
והוא בכלל לא גוי של שבת כי אותה החלטה היה מקבל גם ביום שלישי.
-
גם בטריפל סי אוקיימייל
מקבלים לפעמים בשבת והם כותבים שזה מערכת אוטומטית
גם האיחוד בחידוד פעם היה מגיע בשבת והם טענו שזה מחו"ל וגם שיש השהייה של שליחת הודעותלעצם העניין אולי צריך לשאול רב אבל ייתכן שאם זה אוטומטי שאין בזה בעיה בפרט שזה נעשה מאחורי הקלעים ואתם לא רואים את זה כך שאין זילות ביום השבת עצמו?
מעניין לשאול רב! -
כל עוד שלא שמעתם מרב שיש מצוה לדבר או להעיר, אף פעם אל תעשו מאומה. אתם יכולים לקלקל להרוס ולדחות בוודאות גדולה, וספק של מפעל הפיס אם להועיל. יכול להיות שאתם הרשעים והמציקים והשני צדיק כתמר.
זה כמו שחוזר בתשובה נלהב יעשה הפגנה מול בית של מי שדלק בו בשבת אור שהודלק כדת וכדין בערב שבת.
זה שצורם משהו זה לא סיבה למריבה או לדרישה, ובדרך צחות אומר שזו סיבה ללכת לפסיכולוג, כמו בפעם ראשונה שראו מכונית נוסעת ללא סוסים שזה צרם להרבה אנשים. לא יוצאים למלחמה בגלל כאלו דברים, ואין מצוה לכופף בעלי עסק לגחמות רוחניות.
נגמור עם חילולי השבת האמיתיים, לא נבקר בבתי עסק מחללים שבת בריש גלי, ונניח ליהודים כאלו שעושים הכל כשורה אלא שלנו זה לא הסתדר במבט ראשון וארעי. -
@נטפריס אמר במייל בשבת מ-019:
זה שצורם משהו זה לא סיבה למריבה או לדרישה, ובדרך צחות אומר שזו סיבה ללכת לפסיכולוג, כמו בפעם ראשונה שראו מכונית נוסעת ללא סוסים שזה צרם להרבה אנשים. לא יוצאים למלחמה בגלל כאלו דברים, ואין מצוה לכופף בעלי עסק לגחמות רוחניות.
נגמור עם חילולי השבת האמיתיים, לא נבקר בבתי עסק מחללים שבת בריש גלי, ונניח ליהודים כאלו שעושים הכל כשורה אלא שלנו זה לא הסתדר במבט ראשון וארעי.נכון אבל אולי יש תוסף גוגל שלא נותן לקבל הודעות בשבת ואז לי זה לא צורם
לא אמרתי ללכת למלחמה מה שבן לנסות למצוא פתרון בדרך שנוחה לי -
@תנחום-ש אם לא נעשה פה איסור של מעשה שבת אז למה מפריע לך שהמייל שלך מקבל הודעות בשבת ?
-
@חיבור
לא נעים לי לפתוח את המייל במוצ"ש ולגלות שהגיע כבר מס' מיילים
בעבר היה לי צליל מהמחשב וכן קבלתי שיחות (מיילטופון) וזה היה מציק לי
כיום עוד נשאר לי הסיוטים
לא מפריע לי בגלל שאני לא מנוי ל מיילטופון וגם המחשב מכובה