סרטון על פגעי למודי אקדמיה
-
היות ויש כאן תגובות מצד אחד בלבד... @tzvi אם תראה סרטונים של אוסרי הפאות, ושל מתנגדי חוק הגיוס, אתה יכול להשתכנע באותו מידה.....
אי אפשר להאמין בנתונים, לאדם שיש לו אג'נדה ברורה מראש בנושא.
ואגב, הנושא לא קשור לנטפרי משום כיוון, וראוי להימחק. -
@מאןדהו יש מישהו (בדגש על רבנים) שבעד האקדמיות ??
בשונה מהנושאים שהעלת ששם יש בעד ויש נגד, פה יש קונצנזוס לאסור
לא שמעתי ולא ראיתי עדיין מכתב של רב להתיר -
@מאןדהו אמר בסרטון על פגעי למודי אקדמיה:
היות ויש כאן תגובות מצד אחד בלבד... @tzvi אם תראה סרטונים של אוסרי הפאות, ושל מתנגדי חוק הגיוס, אתה יכול להשתכנע באותו מידה.....
אי אפשר להאמין בנתונים, לאדם שיש לו אג'נדה ברורה מראש בנושא.
ואגב, הנושא לא קשור לנטפרי משום כיוון, וראוי להימחק.שלום לחשדנים.
לא כל מה שאין עליו חולקים זה משום שמסתירים ממך את הצד השני, לפעמים אין באמת מי שיש לו צד שני.
ולא כל פעם שיש צד שני זה אומר שהצד הראשון אינו צודק.
אדם שיש לו אגנדה, זה לא תמיד בשביל להרויח הון עתק, אני לא רואה איך מישהו מרויח כסף מכך שלא תלך לאקדמיה. אם יש לו אג'נדה, זה משום שכך הוא סובר.
מביאים אינפורמצייה לציבור, כל אחד מוזמן לבדוק.
אין טעם לסתום את השכל בבחירה.
ואם זה יגרום לך לאסור את הפאות לחיי. -
@פלורידה אף אחד לא אמר שיש כאן נושא של כסף. (אני לא חושב שבסוגיית הפאות וחוק הגיוס יש נושא של כסף) יש כאן אנשים שיש להם אג'נדה ברורה מידי בנושא. ואני נוטה לא להאמין לאנשים מהסוג הנ"ל, בנתונים.
-
@מעמד אין לי מושג למה רק מכתבים מדברים אליך....
זה לא סוד, שישנם רבנים שכששואלים אותם האם ללכת ללמוד במכללה, אומרים ללכת.
(ואגב, גם בנושא הפאות, וחוק הגיוס. עד כמה שידוע לי, אין מכתבים של רבנים שמתירים ללבוש פאה, ולהתייצב בלשכת הגיוס) -
@מאןדהו זה נכון כשזה שאלה פרטית
באופן ציבורית כולם אוסרים -
@מאןדהו מה הבעיה באג'נדה ברורה?
אג'נדה ברורה זה דבר חיובי.
מי שאין לו אג'נדה ברורה הוא הבעייתי.
אלו שאין להם אג'נדה ברורה אינם מנסים לשכנע כי הם ריקים
אני לא נוטה להאמין לאף אחד כולל בעלי אג'נדה ברורה.
אני נוטה לחשוב לבדוק לנתח ולהחליט.
מי שהחשיבה והנתוח למעלה מכוחותיו, צריך להאמין לאחרים.
אם אין רבנים שמתירים באופן פומבי זה אומר משהו.
אם יש רבנים שמתירים בסתר אז איך יכול להיות שאין זה סוד???
בנושא הפאות יש תשובות מפורשות להיתיר ופולמוסים הלכתיים הממלאים את כל הספרות היהודית -
@מעמד המתירים באופן פרטי, מתנגדים להוראה הכללית, הגורפת לאיסור.
אלא שאין להם שום סיבה לכתוב מכתב המסביר את שיטתם באופן מדויק, היות ומי שמתעניין בדעתם שואל אותם בכו"כ. (אגב, זה ההסבר שכמעט אין שום מכתב להתיר בשום נושא.) -
@מעמד המתירים באופן פרטי, מתנגדים להוראה הכללית, הגורפת לאיסור.
אלא שאין להם שום סיבה לכתוב מכתב המסביר את שיטתם באופן מדויק,זה זלזול ברבנים להפוך אותם לעצלנים.
במהלך כל הדורות, על כל שאלה היתה תשובה ארוכה מאוד או ארוכה, לפי העניין.
אם אתה חושב שרבנים עצלנים ולכן הם לא כותבים. אתה לא רלוונטי לדיון -
@פלורידה לא בסתר בכלל.
ואגב, אם המצב היה כמו שאתה אומר שהרבנים מתירים רק בסתר זה היה עצוב מאוד. -
@מאןדהו לא אמרתי שרבנים מתירים בסתר.
לא מכיר אף רב שהיתיר.
אמרתי שאין רב שלא מנמק את דעתו כמו בתשובות בעבר.
אם אתה חושב שיכול להיות רב שלא מנמק את שיטתו על פי המציאות וההלכה, אין לי דיון איתך. -
@פלורידה לא עצלות בכלל.
לכתוב מכתב ולתלות על לוחות המודעות תחת כל עץ רענן, זו הגישה המוזרה והתמוהה. אלא, שבעלי האג'נדה בכל הנושאים הנ"ל, עושים את זה.
זה לא מחייב את הצד שכנגד לנקוט באותם פרקטיקות. -
@פלורידה לא עצלות בכלל.
לכתוב מכתב ולתלות על לוחות המודעות תחת כל עץ רענן, זו הגישה המוזרה והתמוהה. אלא, שבעלי האג'נדה בכל הנושאים הנ"ל, עושים את זה.
זה לא מחייב את הצד שכנגד לנקוט באותם פרקטיקות.אף אחד לא אומר לך לתלות מודעות.
אם היה רב שהיה מתיר, אז בעלי המכללות כבר היו תולים את זה על כל עיתון/חינמון/זבלון/מקומון...
אבל רב שמתיר צריך לנמק ולעמוד מאחורי הדברים האלו.
לא מכיר רב כזה. -
@פלורידה אמר בסרטון על פגעי למודי אקדמיה:
@מאןדהו לא אמרתי שרבנים מתירים בסתר.
לא מכיר אף רב שהיתיר.
אמרתי שאין רב שלא מנמק את דעתו כמו בתשובות בעבר.
אם אתה חושב שיכול להיות רב שלא מנמק את שיטתו על פי המציאות וההלכה, אין לי דיון איתך.תברר את הנושא לא מפשקווילים וסרטונים, ואז תגיע לנתונים המדויקים.
ושוב, פרקטיקת הפשקווילים, תמיד שייכת לצד השהאיד ולא לצד ש"בסך הכל" חושב שמותר. -
@מאןדהו
לא דיברו על פשקיווילים.
מדובר על סרטון שהוקרן במעמד אלפי נות ישראל וגדולי ישראל בירושלים.
נאמו במקום הגאונים הרבנים ברוך מרדכי אזרחי ודוד כהן
הצד שחושב שמותר. זה בסדר, אם הוא חושב ולא אם הוא לא נוטה להאמין.@מאןדהו אמר בסרטון על פגעי למודי אקדמיה:
ושוב, פרקטיקת הפשקווילים, תמיד שייכת לצד השהאיד ולא לצד ש"בסך הכל" חושב שמותר.
זו חכמה קטנה
במקום לענות
כל העיתונים מלאים בפשקיווילים ללכת למכללות, במימיון עתק.
אז מה קרה אם מישהו הוציא 250 ש"ח לומר לאלו ש"בסך הכל חושבים שמותר", שהם פשוט טועים וחוטאים.
ילדים לא אוהבים שמעירים להם...
ונוטים להפוך את המורה לאוייב -
@פלורידה אמר בסרטון על פגעי למודי אקדמיה:
אף אחד לא אומר לך לתלות מודעות.
אם היה רב שהיה מתיר, אז בעלי המכללות כבר היו תולים את זה על כל עיתון/חינמון/זבלון/מקומון...
אבל רב שמתיר צריך לנמק ולעמוד מאחורי הדברים האלו.
לא מכיר רב כזה.א. לא ידוע לי על הסכמה לאיזשהי מכללה מסוימת, (הסכמה על מכללה, דורשת עמידה מאחוריה בכל נושא, ואני לא חושב שישנה מכללה כזו) כך שאין שום מכללה שיכולה להביא איזשהו מכתב לטובתה.
ב. גם המתירים לא חושבים שזה כל כך חמור שרוב הציבור נוהג לאיסור. -
א. לא ידוע לי על הסכמה לאיזשהי מכללה מסוימת, (הסכמה על מכללה, דורשת עמידה מאחוריה בכל נושא, ואני לא חושב שישנה מכללה כזו) כך שאין שום מכללה שיכולה להביא איזשהו מכתב לטובתה.
ב. גם המתירים לא חושבים שזה כל כך חמור שרוב הציבור נוהג לאיסור.לא דיברו על "הסכמה" למכללה. זה וודאי שאין.
דיברו על היתיר כללי.
אם היה רב שהיה מתיר, היינו יודעים מזה, יש אנשים שעובדים בפרסום, ויש להם דרכים להביא לידיעתנו.ואם המתירים לא חושבים שזה נורא שהציבור נוהג לאיסור, למה @מאן-דהו כן חושב כך?
ורק חידודון: אם אין מכללה שמותר ללכת לשם איך יכול להיות שמותר ללכת למכללה???
חשוב בטרם תשיב
-
@פלורידה ברור שישנם פרסומות פשקוויליות לטובת המכללות. אך שים לב, שהפשקווילים התומכים במכללות בעיקר ישווקו את התנאים הטובים, והקריירה וכו'. ופשקווילים נגד, בעיקר יהיו כמה מסוכן, וכו' פשוט כל צד יותר אוהב לדוש בנושאים שהוא מכיר אותם, ושהוא חזק בהם יותר. ואף אחד לא אוהב להיתפס כמתגונן.
-
@פלורידה ברור שישנם פרסומות פשקוויליות לטובת המכללות. אך שים לב, שהפשקווילים התומכים במכללות בעיקר ישווקו את התנאים הטובים, והקריירה וכו'. ופשקווילים נגד, בעיקר יהיו כמה מסוכן, וכו' פשוט כל צד יותר אוהב לדוש בנושאים שהוא מכיר אותם, ושהוא חזק בהם יותר. ואף אחד לא אוהב להיתפס כמתגונן.
כל אחד כותב את האמת שלו.
האמת שהתנאים טובים
האמת שאסור ללכת לשם.
כל אחד יסתיר את האמת של הצד השני.
אבל אני ואתה יודעים את שני האמיתות.
נותר לנו לבחור בין תנאים טובים וקריירה, לבין להיכנס למקום שהוא מסוכן -
@פלורידה לא נכון בעליל.
אם אני חושב שלכל המכללות יש התנהלות לא תקינה, זה משליך שאסור ללמוד בכולם?