חדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול
-
הבקשה היא שיסגרו את ויקיפדיה רק אחרי שיגמרו סופית את הפרויקט של המכלול, ויקיפדיה הוא אתר מאוד מאוד נחוץ במקרים רבים, הרבה פעמים אנחנו צריכים ידע לצורכי עבודה או צרכים אחרים, המקור מידע הכי טוב בדרך כלל ועכ"פ הכי קל למציאה בלי הרבה חיפושים זה ויקיפדיה, זה אתר נחוץ מאוד ולא סתם לצרכי סקרנות, לכך הבקשה מכל מי שקשור לבקשה זו שסגירת אתר ויקיפדיה יעשה רק אחרי גמר הפרויקט,
אני מציע שנושאים מסויימים ישארו פתוחים, ויקיפדיה מחולקת לקטגוריות, קטגוריה למשל כימיה פיזיקה מתמתטיקה וכדו', לא אמורים להיות בעייתים אף פעם, והם מאוד מאוד מועילים הרבה פעמים, חבל שיצטרכו לרעות בשדות זרים כשיש צורך בערכים מעין אלו,
אני מקוה שכל ערך שנערך מחדש או ערך חדש ג"כ נכנס מיד למכלול, -
@כן-כבודו ויקיפדיה עדיין לא סגור, אלא כל ערך שיש לו ערך מקביל במכלול, מופנה אוטומטית לשם.
-
@כן-כבודו אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
הבקשה היא שיסגרו את ויקיפדיה רק אחרי שיגמרו סופית את הפרויקט של המכלול, ויקיפדיה הוא אתר מאוד מאוד נחוץ במקרים רבים, הרבה פעמים אנחנו צריכים ידע לצורכי עבודה או צרכים אחרים, המקור מידע הכי טוב בדרך כלל ועכ"פ הכי קל למציאה בלי הרבה חיפושים זה ויקיפדיה, זה אתר נחוץ מאוד ולא סתם לצרכי סקרנות, לכך הבקשה מכל מי שקשור לבקשה זו שסגירת אתר ויקיפדיה יעשה רק אחרי גמר הפרויקט,
אני מציע שנושאים מסויימים ישארו פתוחים, ויקיפדיה מחולקת לקטגוריות, קטגוריה למשל כימיה פיזיקה מתמתטיקה וכדו', לא אמורים להיות בעייתים אף פעם, והם מאוד מאוד מועילים הרבה פעמים, חבל שיצטרכו לרעות בשדות זרים כשיש צורך בערכים מעין אלו,
אני מקוה שכל ערך שנערך מחדש או ערך חדש ג"כ נכנס מיד למכלול,ויקיפדיה מלאה בזבל בכל ערך, הידעת שבערכים של פירות וירקות חלק גדול מהם מצוין שהם הומצאו לפני למעלה מ10.000 שנים ועוד, בכל מקום שלא חלמתי שיש כפירה או דברי שטות והבל נתקלתי שגם ש זה קיים.
-
@כן-כבודו אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
אני מקוה שכל ערך שנערך מחדש או ערך חדש ג"כ נכנס מיד למכלול,לא הבנתי את הטענה "חבל שיצטרכו לרעות בשדות זרים" ולכן אתה רוצה שויקיפדיה תשאר פתוחה? אדרבה אם כל ערך שיש שם מפנה למכלול אז יותר לא רועים בשדות זרים. כמובן כל ערך שאין במכלול ונכתב שם משתדלים להביא אותו מיד. אם בכל זאת חסר לך אתה יכול לבקש במכלול. וחוץ מזה, אז זה לא חסום לך בויקיפדיה.
עם הערך לא מתעדכן ובויקיפדיה שינו את הגירסה בערכים כמו כימיה וכו' אז יש אפשרות (ו-MAGICODE עושה את זה בד"כ) להביא את הגירסה החדשה.
אני אגב אוהב להתפאר בעריכות שלי במכלול ששיפרו אותו ביחס לויקיפדיה. ראו למשל את הערך ציאנוגן במכלול. אני יצרתי את חלקו בויקיפדיה ואף אחד לא טרח לעדכן. הגרסה שיובאה למכלול מויקיפדיה היא הגירסה הנוכחית שם. גם בערך פרדוקס הערימה התמונה היא שלי. ועד אז היתה תמונה שלא ממחישה את הפרדוקס כראוי. -
כאחד שעוסק בתחומים הרלוונטיים אני יכול לומר שנטפרי עשו רק טוב במה שהם עשו הפנייה למכלול.
יש בויקיפדיה הרבה חומר של כפירה, לעג לדברי חז"ל, פרשנות ההיסטוריה ואך יותר מכך, בצורה הלועגת לכל דבר שבקדושה רח"ל. כמו כן יש הרבה דיעות חיצוניות ופוליטיקה לא חיובית בשיחות שם. ואם את האתרים בנקראים "חרדים" כל אחד מבין שהם לא פתוחים בנטפרי כי הקשר ביניהם ובין נטפרי הוא כרחוק מזרח ממערב, וכל שכן השיחות בויקיפדיה אין להם שום שייכות ואחיזה בנטפרי.
חז"ל החמירו מאוד בענין הקורא בספרים החיצונים ואמרו הקורא בספרים החיצוניים אין לו חלק לעוה"ב. ופירשו הראשונים שהם ספרים שפירשו המינים על פי דעתם את התורה. ובמדרש רבה כתוב הקורא בספר שאינו מכ"ד ספרים אין עפרו ננער בתחיית המתים. על מה זה נאמר.
ובשורה התחתונה נטפרי השקיעו הרבה בשביל שיצא הדבר שנקרא "המכלול" שזה מעין כמו חברת בת של נטפרי, וזה ממש לא יפה אחרי כל ההשקעה -
@אבק אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
זה יקרה כשאנחנו נהיה הרוב במדינת ישראל
א. יעויין בתפילת על ניסים דחנוכה
ב. אנחנו כבר הרוב בכמה תחומים - למשל שימוש בתחבורה ציבורית
אנחנו בודאי רוב הקוראים, רוב הכותבים, רוב המעיינים ועוד כמה תעודות.
אני בטוח שכל עריכה במכלול היא מצווה, ובמצוות אנחנו בטח מנצחים. כן, גם באיכות אנציקלופדית. -
@נטפריס בדרך הטבע, לעולם לא יהיה מצב שהחרדים יהיו רוב העורכים בויקיפדיה (רק כשיבוא משיח ו"יכוף כל ישראל לילך בה")
-
@מ.-פינחסי אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@נטפריס בדרך הטבע, לעולם לא יהיה מצב שהחרדים יהיו רוב העורכים בויקיפדיה (רק כשיבוא משיח ו"יכוף כל ישראל לילך בה")
לא דיברתי על ויקיפדיה אלא על המכלול.
לידיעתך את ויקיפדיה עורכים בפועל מספר מצומצם מאוד של אנשים. -
@נטפריס אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
לידיעתך את ויקיפדיה עורכים בפועל מספר מצומצם מאוד של אנשים.
מצומצם זה ענין יחסי.
-
מה דעתכם על זה (למה לדעתי חרדים עורכים בויקיפדיה, ולְמה אני שואף שהמכלול יגיע).
-
מסתמא יש השואפים שגם בתוצאות החיפוש בגוגל יופיע המכלול ביחד עם ויקיפדיה.
-
אם המכלול יצליח, יהיה עונג לקרוא את האשכול הזה שוב.
@מ-פינחסי אני מציע לך לקרוא את http://forum.netfree.link/topic/3215/הקרב-לסגירת-ויקיפדיה/3 -
@יהושע-ב. אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
תראו עד לפני שבוע בדף הראשון של תוצאות החיפוש בגוגל לא היה את המכלול
ועכשיו זה כבר בתוצאות הראשונות לדוגמא בחיפוש גוגל מועצת גדולי התורה
יישר כוח לכל העורכים של המכלול -
מסתמא זה בגלל שבזכות נטפרי השימוש באתר הזה גדל ולכן זה קופץ בתוצאות
-
@אישיהודי אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
תראו עד לפני שבוע בדף הראשון של תוצאות החיפוש בגוגל לא היה את המכלול
אצלי מופיע כבר קרוב לשנה תוצאות של המכלול בעמוד הראשון בהרבה ערכים.
-
@יהושע-ב. אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
בעיקבות הרעיון של נטפרי "לחטוף" את הקוראים מויקיפדיה יש לזה סיכוי. זה תלוי בכמות הקוראים בפועל ולא בהחלטות שרירותיות.
-
פוסט זה נמחק! -
@אליצור-יחיאל ו @האברך על הבעייה של חיסרון היכולת לבדוק את ההיסטוריה יש פיתרון. אני לא יודע אם חדש או שרק לא שמתי לב עד עכשיו. בתחתית כל דף שהועתק מויקיפדיה יש אפשרות לראות את רשימת התורמים. זה מפנה להיסטוריה של הדף בויקיפדיה. אמנם לא מומלץ להיכנס שם אם לא מוכרחים (זה עלול לגרום להתמכרות או הימשכות אחרי קריאת הבלים בויקיפדיה).
-
לי חסום בהגדרות המכלול וכ"ש ויקיפדיה, אך כיון שאני צריך דברים לפעמים הורדתי [במחשב אחר]את כל הויקיפדיה למחשב, ולצערי זה בכלל לא מסונן. האם יש קובץ ZIM מוכן להמכלול? האם זה בדרך? [איני רוצה לחכות לחנוכה שיגמרו את המכלול, אשמח אם זה יהיה בקרוב, חוץ מזה שלרוב באופן אישי אני משתמש בחלקים שכבר גוירו כנראה, אין לי איך לבדוק, אך אני מאמין שערכים שאין בהם בעיות כפירה וכדומה גוירו ראשונים]
-
כמנוי ותיק של נטפרי מאז הקמתה, ולצד הערכתי הרבה לפועלם אשר אין לו שיעור, לא אמנע מלהגיד את ביקורתי:
מתקופה לתקופה, בדברים התלויים ב"דעות והשקפות", "נטפרי" הופכת למשהו שצריך "להסתדר" איתה, וחבל.
אתה רוצה פורום תורני, תיאלץ להסתפק בתחליפים. אתה רוצה שיעורי תורה של ישיבה שאינה "חרדית", תיאלץ לבקש הורדה ידנית של שיעור שיעור במקרה הטוב, או להזדקק לאינטרנט אחר במקרים השכיחים. אתה רוצה ערך כלשהו בויקי ש'המכלול' עיוותו והשחיתו, שוב תיאלץ להזדקק לאינטרנט אחר.
אולי יש דברים שאני יכול להבין שאליבא דרבני נטפרי הם פסולים עד כדי כך שגם אם יעמדו רבנים אחרים כנגדם ויצווחו שלבני קהילתם אין בכך שום בעיה, עדיין יאחזו רבני נטפרי שעליהם לפסול דבר זה גם עבור בני קהילתם של רבנים אלו. אולם הדברים שמניתי, ברור שגם אליבא דרבני נטפרי אינם פסולים ברמה הזאת, וא"כ, בדיוק כמו שיש הגדרות קהילה מחמירות, שבהם אתרים שפתוחים לכלל הציבור חסומים לבעלי הגדרות אלו, כך יש לעשות הגדרות קהילה מקילות, שבהם אתרים שחסומים לכלל הציבור יהיו פתוחים לבעלי הגדרות אלו.
לדעתי דבר זה יועיל מאוד לכל אלו ודכוותי, שהם היום ב"נטפרי" ומצירים על כך מהסיבות הנ"ל, ולהרבה מסביבותיי שלצערי אינם ב"נטפרי" מחמת הסיבות הנ"ל, ונאלצים לרעות בשדות זרים, קרי: סינונים אחרים, שכולנו יודעים את טיבם הגרוע.דבר זה, של קהילה עם הגדרות "מקילות" יותר, יכול להתבצע ב-2 מישורים: א) דבר שרבני נטפרי עצמם מבינים שיש דעה אחרת, יהיה פתוח ברירת מחדל לחברי ה"קהילה" הזאת ב) חברי ה"קהילה" הזאת ישלחו את הדבר ל"רב" שלהם שיכריע בדבר (וגם אז, כאמור, כמובן יהיה כפוף לכך שרבני נטפרי מבינים שיש אפשרות לפתוח את הדבר הזה ואינו פסול בהחלט)