קיבלתי סימן.
-
לדעתי חייב פרסום בכל האתרים שעובדים בשת"פ עם נטפרי, ממש ממש במקרה הגעתי לראות שיש בעיה והתרמה, לא כולם נמצאים כאן בפורום, אפילו אפשר לשלוח מייל לכל משתמשי נטפרי עם בקשה קטנה וחד פעמית,
-
אפילו אם כל משתמשים נטפרי יביאו 10-15 שקל מעבר לחיוב הרגיל זה כבר משמעותי.
-
@RNC לצורך עניים.
אני לא מבין איך אתה משווה בכלל. -
@ארז-מלבנון אמר בקיבלתי סימן.:
@יעקב-ק עיין בדרך אמונה בהלכות הנוגעות למעשר כספים לא קימת הלכה שמעשר כספים הוא לעניים
(לא לסמוך עלי למעשה)חשוקי חמד סוכה דף מט עמוד ב
האם אפשר לקיים מצות מעשר כספים ע"י שיתקן בגדי עניים
שאלה. אדם הצריך לתת מעשר כספים אלף שקל לחודש, האם יכול לתקן עשר זוגות נעלים לעניים כאשר כל תיקון עולה מאה שקל ובזה יצא ידי חובתו?
תשובה. נאמר במסכת סוכה דף מט ע"ב צדקה בממונו, גמ"ח בגופו ובממונו, צדקה לחיים, וגמ"ח לחיים ולמתים. וכתב על כך השפת אמת משמע דלא שייך צדקה רק בנתינת מתנה לעני, דאי לאו הכי הא משכחת צדקה ג"כ בגופו, וכגון שאופה לעני פיתו, או מתקן לו מנעלו בחינם וכדומה, וכמו כן למתים דעושה להן תכריכין וקוברן חינם, במקום שנוטלים עליו שכרו, רק דס"ל דצדקה אינו רק בנתינה כמו שכתוב 'נתון תתן', עכ"ד. לפי דבריו נראה שלא מקיימים מצות צדקה בתיקון מנעליו של העני.
מושגים תלמודיים צדקה; מעשר כספיםצדקה; מעשר כספים
"צדקה" - מצות הגשת עזרה חומרית לעניים; "מעשר כספים" - הפרשת עשירית (או חמישית) מן הרווחים לצורך פרנסת לומדי תורה או לצורך פרנסת עניים וכיוצא בזה.
מצוה על כל אדם מישראל לתת צדקה לעניים, איש כפי השגת ידו, שנאמר (דברים טו, ז - ח): "לא תאמץ את לבבך ולא תקפוץ את ידך מאחיך האביון. כי פתוח תפתח את ידך לו". וכן נאמר (ויקרא כה, לז): "וחי אחיך עמך". מוטלת עלינו חובה לעזור לאחינו ולאפשר להם לחיות עמנו על ידי סיפוק צרכיהם השונים.
גם עני המתפרנס מן הצדקה, חייב לתת צדקה לעניים אחרים.
מושגים תלמודיים צדקה; מעשר כספיםהמעלה הגדולה ביותר בנתינת צדקה היא, להחזיק ולתמוך במי שמטה ידו, כדי שהוא לא יתמוטט לגמרי ויהפך לעני גמור. וכך כותב הרמב"ם (מתנות עניים פ"י ה"ז): "שמונה מעלות יש בצדקה זו למעלה מזו. מעלה גדולה שאין למעלה ממנה, זה המחזיק ביד ישראל שמך (שנעשה עני) ונותן לו מתנה או הלואה... ועל זה נאמר: 'והחזקת בו גר ותושב וחי עמך', כלומר: החזק בו עד שלא יפול ויצטרך".
מושגים תלמודיים צדקה; מעשר כספים
מושגים תלמודיים צדקה; מעשר כספיםמצות מעשר כספים, במקורה, נתקנה לצורך פרנסת לומדי תורה או לצורך פרנסת עניים. אולם, בזמן הזה נוהגים רבים לקיים בכספי המעשר מצוות שונות. בפוסקים מובא, כי ראוי שהאדם יתנה לפני הוא מקבל עליו באותה שנה להפריש מעשר כספים, שיוכל להשתמש בכסף לצרכי מצוות שונות. בדיעבד, גם אם לא התנה הוא רשאי לעשות זאת.
-
@יעקב.ק אתה מאתגר אותי על הבוקר א. אולי נעביר את הדיון לפורום לתורה ב. אני חוזר על המלצתי לך לעיין שם, מעשר כספים זה מנהג ולא הלכה ולכן זה תלוי במה נהג על עצמו גם יכול להיות שאלה של נדר ג. צריך לשאול מורה הוראה
-
אני מרגיש קצת לא מזדהה עם הסלוגן 'מגינים על המגן' 'עוצרים את המלחמה בנטפרי'
זה מאד חיוור לטעמי. כאילו אנחנו בתור 'הכרת הטוב' עושים טובה ונחלצים לעזור לנטפרי המסכנים. שאנחנו כל כך אוהבים.
זה דבר מאד יפה וחיובי.
אבל זה ממש ממש לא המציאות.
הרי המלחמה שלהם היא בכלל לא בנטפרי, הרי נטפרי זה לא משהו בפני עצמו שאפשר לפגוע בו. מה, חמש אנשים יפיסדו משכורת? זה הרי לא הנושא בכלל.
נטספרק לא הכריזה מלחמה על נטפרי. נטספרק החליטה להלחם ולגמור אותנו אלפי לקוחות נטפרי המאושרים, מי שיפסיד הרי מהאיומים האלו (היל"ת) זה לא חמש אנשים בנטפרי שיצטרכו לחפש משכורת אחרת, מי שיאכל אותה ובגדול זה אנחנו, כל אחד יודע את ה'פעקאלע' שלו, מה מחכה לו בפינה בלי הסינון האיכותי והשירות היעיל והמהיר של נטפרי.
ומי שרוצה להתרשם מהגהינום שממתין לציבור מסגירת נטפרי, שפשוט יקרא את אלפי התגובות באשכול הזה ובשאר האשכולות שבאתר הזה ובשאר האתרים.
לפני כמה שבועות עלה לכל הכותרות סיפור של מוסד שנזרק מהמבנה שלו, לא היה מי שלא דיבר על זה, לא היה מי שלא נגע לו ללב.
למה? כי אף אחד לא הציג את זה כאילו שמישהו נלחם במנהל המוסד.
המסר שזרם בכל הערוצים הוא, שפלוני זורק מאות ילדים לרחוב.
אנחנו חייבים להתאחד ולשנות את המסר.
נטספרק מאיימת לזרוק לכלבים אלפי בתי אב, בעד בצע כסף.
חייבים לדעתי להחליף את הסלוגן.
-
חבל שהתרומות בהוראת קבע לא מפורסמות, לדעתי כבר יש סכום גבוה פי כמה בקופה. אני תרמתי בהוראת קבע, וזה לא מופיע.
-
אני לא יודע איך לבצע את זה. אם אני יוסיף ידנית. בחודש הבא יכנס עוד חיוב וזה יהיה כמו תרומה חדשה. ואז הנתון לא יהיה נכון.
-
@magicode אמר בקיבלתי סימן.:
בחודש הבא יכנס עוד חיוב וזה יהיה כמו תרומה חדשה. ואז הנתון לא יהיה נכון.
גם מי שתורם דרך נדרים פלוס לא דרך אתר הקמפיין, זה מתעדכן אוטומטית בדף הקמפיין ?
-
@ליכט
רק מי שתורם עבור הקמפיין.
אבל נדרים פלוס שולחים לי הודעה על כל חיוב שבוצע. לא על כל הוראת קבע שהוקמה.
ולכן רק החיוב הרשאון מגיע כרגע. לאורך זמן יכנס כל החיובים. -
העליתי לפרוג ואעלה גם לפה:
רבותי!!!
מספרים על הרבה אדמורים ורבנים ביניהם הרב כהנמן זצ"ל שיסד את פונוביץ'
ששאלו אותו שהוא אוסף כסף עובד קשה מאד על כל שקל על לבנות את הישיבה ומאידך לאוניברסיטאות יש כסף בשפע בלי שום בעיה.
הוא ענה שכתוב בספה"ק למה יש מצווה שיהיה שלטי הכוונה לערי מקלט ולבית המקדש אין מצווה בתורה שיהיה שלטי הכוונה? התירוץ כתוב, בגלל שהקב"ה רצה שהרוצח לא ישאל איפה הערי מקלט, שלא ידברו מזה אלא ימצא את הדרך ואילו לבית המקדש רצה הקב"ה שאנשים ידברו "היכן בית המקדש"? וכנ"ל לגבי האוניברסיטאות שלא ידברו מזה שיהיה להם מספיק כסף ולהבדיל הישיבות רצה הקב"ה שישמעו מזה בכל מקום, אז אין להם כסף וככה הולכים ממקום למקום ושומעים על מקום תורה!!!השי"ת רוצה שעוד ועוד יהודים יגיעו ליום הדין נקיים יותר, פחות מראות, פחות טקסטים לא מתאימים, שעוד יהודי ועוד יהודי יזכה ביום הדין. שיעבור לנטפרי. שלא יכשל!
אך איך ישמע היהודי מנטפרי? שלח הקב"ה את נטספארק - אתרוג - רימון וכל שם וחניכא דאית ליה לעשות תביעה שעוד ועוד יהודים יגלו את האינטרנט הטהור והשמור.לכו בכחכם זה נטפרי!!!! ואנחנו נבין את הסימן משמים!!!!
נ.ב. כמובן שזה לא מצדיק את התביעה. ואולי האחוזים הבודדים שהם הצילו, הרי משהו הם כן עשו, זיכה להם הקב"ה את המצווה שלהעביר עוד ועוד לנטפרי.....
-
@magicode
אצלי (בקופה שאני מנהל בנדרים פלוס) אני מקבל הודעה גם על כל הוראת קבע שהוקמה.
צריך לסמן v בהגדרות מוסד על השורה: שליחת מייל על הוספת/ביטול הוראת קבע (אשראי). -
פוסט זה נמחק! -
@ליכט
זה לא מתבסס על המייל. יש להם מנגנון ששלוח בצורה אחרת.
בכל מקרה מצאתי רעיון ואני ינסה לבצע אותו.
יש אחד שתרם 50 שקל ב 20 תשלומים זה 1000 שקל. -
@ליכט
רק מי שתורם עבור הקמפיין.
אבל נדרים פלוס שולחים לי הודעה על כל חיוב שבוצע. לא על כל הוראת קבע שהוקמה.
ולכן רק החיוב הרשאון מגיע כרגע. לאורך זמן יכנס כל החיובים.@אוהב-ישראל אולי שווה פיתוח בשביל זה?
-
@WWW
עד שאתה מבקש מ @אוהב-ישראל
הקוסם כבר מצא רעיון....@magicode אמר בקיבלתי סימן.:
-
@ליכט אמר בקיבלתי סימן.:
@WWW
עד שאתה מבקש מ @אוהב-ישראל
הקוסם כבר מצא רעיון....@magicode אמר בקיבלתי סימן.:
הוא ערך לאחר שכתבתי (או ראיתי)...
-
@WWW
נכון, תוך כדי שכתבת...
הוא אשר אמרתי. -
@ליכט
זה לא מתבסס על המייל. יש להם מנגנון ששלוח בצורה אחרת.
יש אחד שתרם 50 שקל ב 20 תשלומים זה 10000 שקל.אשמח להתחיל לשלם לך 1000 ולקבל 10.000
-
@magicode בעקבות כל הטרולים למיניהמם אולי כדאי להגביל שלא יהיה אפשרות לתרום פחות מ10 ש"ח