טלפון כשר במחיר הוגן
-
@magicode לפי מה ששמעתי, יש כמה חנויות שהכנסת ברשימה, שהם שייכים למשווק הראשי או מי מטעמה,
אם זה באמת כך, אז אין פלא שהם יכולים למכור את זה במחיר הרבה יותר זול מהחנויות.
כמעט כל מכולת מרוויח יותר מ25% על מוצר.וזה לא חכמה שמהיום והלאה כולם יבואו לקנות מכשירים רק שם, כי אז תוכל לסגור את כל חנויות המכשירים הכשרים והצרכנים יהיו המפסידים הישירים, ולא הועילו חכמים בנידון זה כלום. (כמו שכתבת כאן..)
@magicode אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@יעקב-ק כל מה שכולל במטרות העמותה קשור לפה. -
@מלא אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
יש כמה חנויות שהכנסת ברשימה, שהם שייכים למשווק הראשי או מי מטעמה,
יש בדיוק שתיים... כלומר לדבריך שתיהם שלו
-
החלטתי להעלים מהפורום את הנושא "טלפון כשר במחיר הוגן".
אני דווקא חשבתי שיצא מזה דברים טובים. אבל אנשים נפגעו ונעלבו מזה.
לכן אני מסיר את זה לבנתיים.צריך לתקן את הקישור בויקי, שמפנה לאשכול ז"ל שנמחק.
וגם - למה הנושא ההוא לא נמצא בתוכן הענינים בויקי? - לא כאן ולא ב'תוכן האתר' שבצד ימין שם. @MacroShadow @ליכט @shraga @משרדי
-
@by6199 אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
והיום דיברתי עם המנהל חשבונות של סים כשר. הייצרנים והיבואנים של K21 ו K34
והוא אמר לי שוועדת הרבנים גובה על הכשרות 2 שקל למכשיר דור 2 ו 3 שקל למכשיר דור 3.אתה מדבר על עלות של חותמת.
יש פער נוסף שלא הוועדה גובה אלא סתם עסק צדדי שמתווך בין היבואן לחנות שקוראים לו שפי תקשורת, ובמקרה הוא עוסק מורשה רשום על שם ד.
אני לא העלמתי את הנתון הזה כתבתי אותו במפורש.
שוועדת הרבנים מינו משווק מטעמם שישמור על על האינטרסים שלהם ושל הציבור תקרא למעלה.
העמלה שלו גם ברורה ומוגדרת בין 5 ל 10 תלוי במחיר המכשיר. -
@by6199 קראתי את מה שכתבת שני פעמים לא הצלחתי להבין מה אתה רוצה. אז ממילא אני לא יכול להגיב.
אני סבור ומשוכנע קצת שונה ממה שמוצג על ידך המצב כיום, עם זאת ציינתי כי אין לי כל רצון להתווכח על המצב בפועל כי זה לא ייגמר.
רציתי שני דברים
1 אל תקבע מחיר הוגן תציין מחירים בדף זה יוביל לתחרות ולמחיר הוגן יותר, ניתן לקבוע רף עד מתי ניתן להיכנס לדף, כלומר עד 405 ש"ח ניתן להיות רשום מעבר לזה החנות לא תירשם.
2 להוסיף פסקה או דף שיכלול אופציות נדרשות מטלפון כשר, אולי דף זה יניע מאן דהוא לייבא/לייצר משהו נורמלי על בסיס דרישות הציבור- זה מטרת האשכול אני בעצמי כתבתי כאן שהחנויות הלינו על נטפרי מי שמך להגיד מה זה מחיר הוגן.
- רעיון. יעלה לך תבצע אותו. גם אתה יכול לערוך בויקי.
-
@מלא אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@magicode לפי מה ששמעתי, יש כמה חנויות שהכנסת ברשימה, שהם שייכים למשווק הראשי או מי מטעמה,
אם זה באמת כך, אז אין פלא שהם יכולים למכור את זה במחיר הרבה יותר זול מהחנויות.
כמעט כל מכולת מרוויח יותר מ25% על מוצר.וזה לא חכמה שמהיום והלאה כולם יבואו לקנות מכשירים רק שם, כי אז תוכל לסגור את כל חנויות המכשירים הכשרים והצרכנים יהיו המפסידים הישירים, ולא הועילו חכמים בנידון זה כלום. (כמו שכתבת כאן..)
@יעקב-ק כל מה שכולל במטרות העמותה קשור לפה.זה לא נכון. זה סתם שמועות.
-
@אלי-TZA אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
1 אל תקבע מחיר הוגן תציין מחירים בדף זה יוביל לתחרות ולמחיר הוגן יותר, ניתן לקבוע רף עד מתי ניתן להיכנס לדף, כלומר עד 405 ש"ח ניתן להיות רשום מעבר לזה החנות לא תירשם.
זה בדיוק המצב
ממש לא, בדף יש מחיר מרבי, לא מצויין כמה זה עולה בכל חנות
-
@by6199 לפי ההסבר שלך מתברר שלא הבנתי אותך, מתנצל.
-
@6262 אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
אולי אפשר לעשות מעין זאפ לטלפונים כשרים.
הרשימה תציג את המחיר של כל החנויות כל חנות תוכל לעדכן את המחיר שלה והציבור ישפוט על מה הוא מוכן לשלם.המיזם להוזלת מכירי המכשירים הכשרים.
הערכה שלי, עצם הדבר הזה יגרור ירידת מחירים.
יש זאפ שכזה
קוראים לו "כוח הפרסום", "פרסום חזק", וכו' כל עיר מחזיקה זאפ משלה
זה הזאפ של המגזר החרדי.
לרוב המגזר ב"ה אין עדיין גישה לאינטרנט.
בטח שלא בצורה נגישה לעשות בדיקה כשצריך ללכת לרכוש מכשיר. -
@מעמד אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
חבל ש @magicode מחק את האשכול הקודם, היה שם הסבר מפורט על המחירים והרווח של המכשירים הכשרים מפי @Itshe
תודה, אנסה לשחזר.
אולי @magicode יכול להעתיק לפה את התגובה מהאשכול ההוא -
האם מכניסים בחישוב את הוצאות עובד שנותן שירות. או שכירות המקום וכו'.? ואם זה מקום יקר יותר ולכן השכירות יקרה יותר?
זה מה שקורה בפועל.
וזה לא רק בפלאפונים, אלא בכל תחום. אם בגד מסוים עולה בקניון 600 ש"ח, יהיה אפשר למצוא אותו בשליש ופחות באיזה חנות נדחת בקצה העיר.
או נגיד בגד ללא תוית ועם תוית מחירו כפול שתים שלוש.
וכיון שהמוכרים רוצים גם לא להפסיד וגם להרויח אז המחיר בהתאם.אין מטרתי לדון במחירים ללא סוף, אבל אותו מכשיר טיפש שנמכר ב300-400 שקל עם רוווח מינימנלי כנראה כדי שהמוכר חס ושלום לא יפסיד המוכר יכול למכור מכשירים חכמים במחיר דומה ששם הוא כנראה מפסיד הרבה מאוד כסף.
אני יגלה לכם סוד יש שיתו"פ בין כלל החנויות בארץ אותו מפעיל משרד התקשורת ומסבסד, למכור מכשירים חכמים במחירי הפסד בשביל שהציבור יעבור לזה, זו גם הסיבה שיש פער במחירים, לצערי אני נותן אמון בבדיחה הזאת בדיוק כמו התירוצים מה המחירים של הכשרים
אני לא בטוח שאתה מודע למחירי הסמרטפונים. הרווח שם לא מתקרב לרווח של הכשרים.
אם מכשיר כשר נמכר ברווח של 25%-120%, הרי שבסמרטפון שעולה 2500 ש"ח לא תמיד יש למוכר אפילו 20% -
@קלוגר אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@by6199
השאלה מי עושה את הכסף הגדול, קשה להניח שאלו בעלי החנויות.בוא ותסביר מכשיר שחנות רוכשת ב145 ש"ח ומוכרת ב300 ש"ח.
החנות מרוויחה יותר ממה שלקחו ביחד היצרן, היבואן, המשווק, וכל מי שנמצא בשרשרת... -
@Itshe אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@6262 אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
אולי אפשר לעשות מעין זאפ לטלפונים כשרים.
הרשימה תציג את המחיר של כל החנויות כל חנות תוכל לעדכן את המחיר שלה והציבור ישפוט על מה הוא מוכן לשלם.המיזם להוזלת מכירי המכשירים הכשרים.
הערכה שלי, עצם הדבר הזה יגרור ירידת מחירים.
יש זאפ שכזה
קוראים לו "כוח הפרסום", "פרסום חזק", וכו' כל עיר מחזיקה זאפ משלה
זה הזאפ של המגזר החרדי.
לרוב המגזר ב"ה אין עדיין גישה לאינטרנט.
בטח שלא בצורה נגישה לעשות בדיקה כשצריך ללכת לרכוש מכשיר.אם פתחו כאן דבר כזה כנראה שיש לזה ביקוש, ואם כך הצורה של זאפ היא לכאורה הנוחה ביותר שגם לא פוגעת בבעלי החנויות כל אחד יפרסם את המחיר שלו כרצונו בלי שום תיוג, וגם מועילה לצרכנים.
לא מצאתי עד היום בכח הפרסום מחירים כמו שיש כאן, ואל תשכח שזה גם זמין מאד בקלות ובנוחות בחיפוש כולל חיפוש בגוגל.
לגבי רמת החשיפה של המגזר בא נשאיר את זה ככה אני די סקפטי להשערה שלך וכותלי בתי הדואר בכל הערים החרדיות יוכיחו... אבל לא רלוונטי לענין. -
ברכותי ל magicode על המיזם
דווקא אהבתי את הרעיון של @6262 אולי ליצור השוואה בין כל המשווקים שיש להם תעודת כשרות ומעונינים להציג את המחיר שלהם לציבור, כולל כל אחד עם הערך המוסף שיש לו שזה עצמו יביא לתחרות בריאה -
@by6199
השאלה מי עושה את הכסף הגדול, קשה להניח שאלו בעלי החנויות.נכון להיום מקובל שגורמים בוועדה עושים את הכסף כלומר שפי תקשורת.
נכתב גם באשכול כלשהו שיש הגבלה שהחנויות הכשרות מקבלים את המכשירים ממשווק מורשה מטעם הוועדה וכו'.
אני ירחיב קצת מה קורה.
החנויות הכשרות אינם מורשים לקנות מכשירים דרך סוכן כלשהו אלא רק דרך המשווק המורשה (נפרט בהמשך), יבואן מכשירים יכול למכור למשווק המורשה רק בתנאי ולא מוכר לכל גורם אחר.
לשיטה זו קוראים קרטל, וזה בוודאי לא גורם להוזלת המחיר.למי שהסתפק אני יוסיף עוד משפט קצר, המשווק המורשה הוא "שפי תקשורת" בבעלות אשתו של האחראי היום בוועדה.
מכאן כל אחד מוזמן להסיק מסקנות או לתקן אותי אם יש לו ידע מדוייק שהמצב שונה.
@aiib מחיר הוגן לא קשור למתחרה זה שאושר עד מעדיף להפסיד כסף על מוצר זה לא אומר שמחיר חנות אחרת לא הוגן, לא הוגן נגזר ביחס למוצר לחם פרוס לא אמור לעלות 15 שקלים וכו'
קרטל זה מקרה שונה בהרבה מה קרה שציינת.
בכל מקרה אם אותו משווק למעשה חוסך עלויות שיווק, והדבר מוכח, על מכשירים שמאז שהתחיל לשווק אותם מחירם ירד, הרי שפעילותו ברוכה...
בכל מקרה לאור מה שפורסם על עלויות הכשרות, ועלויות השיווק, לא המחיר שהוא לוקח, על השיווק, ולא התשלום לוועדה בגין כשרות המכשיר, הם אלו שמייקרים את המוצרים. -
@Itshe אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
חבל ש @magicode מחק את האשכול הקודם, היה שם הסבר מפורט על המחירים והרווח של המכשירים הכשרים מפי @Itshe
תודה, אנסה לשחזר.
אולי @magicode יכול להעתיק לפה את התגובה מהאשכול ההואתרומתי הצנועה:
Itshe פרסם תגובה ל: טלפון כשר במחיר הוגן:
את דברי אפתח בדברי ברכה ל @magicode על היוזמה החשובה.
אם היה אפשר להקים פורום מקביל גם על מוצרי מזון כשרים בזול, ודירות בזול, וללא תיווך הרי זו ברכה...לגופו של עניין.
כאחד שמתוקף תחום עיסוקו מתעסק הרבה מאוד מול ועדת הרבנים ובין היתר משת"פ עימם לגבי תהליכים מסויימים. קראתי את ההודעות והדבר שהכי נכון מבין כל התגובות שראיתי היה מי שהגיב על כך שוועדת הרבנים לא מוציאה תגובות ולכן כל הסיפורים עליהם מקבלים כביכול תוקף.-
לוועדת הרבנים כעמותה (או כחברה, אין הבדל, עיין בד"ץ עדה חרדית) יש עלויות עצומות. כמו אנשי מקצוע שתפקידם לאשר מכשירים כשרים, ולתת ייעוץ שוטף על התפחתויות טכנולוגיות שצריך לעקוב אחריהם ולטפל בהם. כמו כן ישנם עלויות של מזכירות ומתן מענה לאלפי!!! מתקשרים בחודש לבירורים וכד'. עלות עצומה נוספת שיש להם היא ייעוץ משפטי. הועדה מתמודדת מידי יום עם כל מיני תביעות כאלו ואחרות נגד ההתנהלות שלה, מכל מיני גורמים אינטרסנטיים שלצורך הרווח האישי שלהם אין להם בעיה לפגוע במושג שנקרא טלפון כשר ומבחינתם לבטל לגמרי את המושג הזה. ( כיוון שכבכ דובר בפורום פה בעבר על הניסיון לתביעה של נטספארק והובן העלויות של התכוננות, תחשבו על כמה וכמה תביעות שחש לוועדה בו זמנית... )
-
כשהוקמה הוועדה, שוק הסלולר בישראל נשלט בלעדית על ידי 4 חברות סלולריות, כאשר כל מכירות המכשירים בוצעו אך ורק על ידיהם במחירים מופקעים ( מכשיר סמסונג שכמותו מוכרים ב350 ש"ח שילמתם 25*36=900 ש"ח...) וכן על זו הדרך. מכיוון של וועדה ישנן עלויות והחברות הסלולריות הרוויחו מיליונים על גבי מיליונים באמצעות כשרות זו, סוכם על מתן תשלום שוטף קבוע מהחברות לוועדה. ( סתם להבנה, מזכיר זמקבל משכורת של 7000 ש"ח נטו לחודש, מדובר בעלות שכר של 120000 בשנה!!)
-
במהלך השנים בעקבות רפורמות כאלו ואחרות השתנה שוק הסלולר ומכשירים סלולריים הפכו להיות מוצר מדף, אם מדברים על נוקיה c2 דרך החברות הסלולריות הוא נמכר בזמנו בסביבות ה1000 ש"ח, וכאשר ועדת הרבנים התחילה במהלך של הוצאתו לשוק במתכונת סים פרי, הוא כבר צנח כהתחלה ל600 ש"ח, ומשם ירד הלאה.
-
כאשר חברה/יבואן באים לפתח מכשיר כשר מסתכלים על הרבה פרמטרים עסקיים. ביניהם כוחות שוק. כוח השוק של המגזר החרדי הוא כ10% מהציבור בישראל, ומכשירים סלולריים כוחם בשוק החרדי הרבה יותר נמוך משוק המכשירים הישראלי הכללי, כיוון ובממוצע גיל ההחזקה החרדי במכשיר סלולרי מתחיל בממוצע גיל 21 בעוד בציבור הכללי הממוצע הוא 8.5? כך שמדובר על הרבה הרבה פחות כדאיות ההשקעה מאחר וציבור היעד קטן יחסית. נתון נוסף וחשוב הוא מתחרים. כיוון שב"ה בציבור שלנו יש הרבה יזמים כל אחד מרגיש את עצמו מספיק מבוסס ומייבין, כדי להיות יבואן בפני עצמו. גם אם נצא מתוך נקודת הנחה שכאשר נביא מכשיר שהוא באמת איכותי הציבור יצביע ברגליים, עדיין מתחרים תמיד מורידים נתח שוק
חברות הסלולר בעקבות הצניחה החדה שחטפו גם מסך החשבונית שנחתכה בכ90%!! וגם מכך שהמכשירים יצאו מתחת שליטתם, וכן העובדה שהמכשירים נמכרים בצורה תחרותית גורמת להם עצמם להוריד מחירים. קצצו באופן משמעותי את הסכום בו הם מעבירים לוועדה עד כדי כך שהגיע לסכומים מצחיקים, וכיוון שעיקר העלויות של הוועדה נובעות מהמכשירים ופחות מהקווים, עברו בוועדה לדרוש כ2-3 ש"ח למכשיר שזהו סכום מגוחך במיוחד, אבל חיוני מאידך לצורך המשך פעילות הוועדה.
כאשר יבואן מייבא מכשיר כשר, עליו להשקיע בעלויות פיתוח גבוהות מאוד כאשר הוא עדיין לא יכול לדעת כמה באמת יצליח למכור מהמכשיר שלו. סתם בשביל שתבינו כאשר ישנם מכשירים כשרים של סמסונג ונוקיה הרי שלא יורוקום - יבואנית נוקיה הרשמית לארץ, ולא סאני - יבואנית סמסונג הרשמית לארץ, מבצעים את פיתוח המכשיר הכשר. הם לא מסכימים להתעסק בנושא. ישנו משקיע שרוכש את המכשירים ומייצר להם כירסה, כאשר במהלך עלויות הפיתוח ישנם עלויות של הרבה מאוד מכשירים שנהרסים ללא אפשרות חידוש, וכן עלויות אחריות נוספות מאחר והאחריות יבואן הבסיסית למכשיר לא חלה כיוון שהמכשיר עבר "שיפוצים"...
והנה קיבלנו יד נוספת שמטפלת במכשיר ועליה להרויח כסף, גם על פיתוח הגירסה, גם "ריבית" על ההשקעה, צריך לצרוב גירסה בכל מכשירי בפני עצמו, כך שיש עלויות של פס ייצור, וכו' וכו'. במקביל אם נדבר על מכשיר "סיני" שם גם ניתן למצוא מכשיר כשר מקביל למכשיר לא כשר אותו דגם רק במחיר יותר זול, צריך לשים לב לעובדה שכשנבוא ליצרן לייצר כמות קטנה של מכשירים,( לרוב ייצור מכשיר נא סביב 100000 יחידות לפס ייצור. )הציבור החרדי כמובן לא מצדיק ייצור כמויות והדבר מתבטא בכך שעלות המכשיא ליבואן הרבה יותר גבוהה. יש לו עלויות של גירסה, עלויות של מו"פ עלויות של מימון, שיווק, אחריות שהוא צריך לספק ( כשמשווים בין המכשירים בד"כ ההשוואה היא מול אתרים, אין להם מחוייבות לחוק הישראלי בנושא אחריות על מכשיר...) סתם בשביל ההבנה עלות של אחריות למכשיר יכולה להגיע לסכום של 30 ש"ח ומעלה מתוך עלות המכשיר!
חשוב שתבינו את המשמעות של מה שכתבתי, ישנם מקרים שיבואן בארץ מקבל את המכשיר לידיים במחיר אפילו יותר יקר ממה שניתן להשיג אותו באתרים כאלו ואחרים!!! -
אחרי שעברנו את כל הדרך עד לפה, ב"ה המכשיר הגיע לארץ ועדת הרבנים רבו עם היבואן על המחיר של המכשיר וצליחו להשאיר אותו עם רווח נמוך במיוחד, המכשיר מגיע לחנויות. שם פתאום המחיר שלו מזנק. לא אומר שהם לא צודקים, כל אברך שני פותח היום חנות, ריבוי החנויות הכשרות ( בני ברק לבד כ30 חנויות...) מביא לירידה במכירות, לעומתם עלות אחזקת חנות ועובדים לא מתחשבת במכירות וזה מחייב ייקור במחירי המוצרים.
ישנם לא מעט מכשירים שנמכרים בחנויות הכשרות ברווח של 120%! שזה הרווח הכי גבוה שיש היום בארץ למכשיר סלולרי...
והנה הגענו למצב שמכשיר נוקיה 3310 עולה 200 ש"ח ומעלה יותר ממחירו בחנות אחרת בארץ...
על הדרך 2 מילים על נוקיה 3310. נוקיה נמכרה למיקרוסקופוט שלא עוסקת בייצור מכשירים. כיוון שברצונם לשמר את הרווח על המותג, הם מכרו זיכיון לחברה סינית שתייצר מכשירים תחת המותג נוקיה. מדובר על מכשירים שלא קשורים ל"נוקיה" המקורית בשום קשר, מי שמבין בזה יכול לראות את זה לפי מערכת ההפעלה והמעבד של המכשיר שזה לא מה שהיה...
תודה לכם שקראתם, אתם מוזמנים לשפוט ולהגיב
ע"כ ציטוט ההודעה של @Itshe
-
-
@mdy אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
מאד פשוט. שהמחיר יהיה תואם למכשיר דומה לא כשר.
חוץ מזה רוצים שיהיה לכולם מכשיר כשר? דברו בכיס. כמו המסלולים הכשרים. כנראה שמישהו מעדיף להרוויח לעצמו. חבלהלוואי שהיית כל כך נחרץ גם לגבי עופות מהדרין...
אולי זה היה חוסך לעם ישראל מליארדים... -
@by6199
השאלה מי עושה את הכסף הגדול, קשה להניח שאלו בעלי החנויות.נכון להיום מקובל שגורמים בוועדה עושים את הכסף כלומר שפי תקשורת.
נכתב גם באשכול כלשהו שיש הגבלה שהחנויות הכשרות מקבלים את המכשירים ממשווק מורשה מטעם הוועדה וכו'.
אני ירחיב קצת מה קורה.
החנויות הכשרות אינם מורשים לקנות מכשירים דרך סוכן כלשהו אלא רק דרך המשווק המורשה (נפרט בהמשך), יבואן מכשירים יכול למכור למשווק המורשה רק בתנאי ולא מוכר לכל גורם אחר.
לשיטה זו קוראים קרטל, וזה בוודאי לא גורם להוזלת המחיר.למי שהסתפק אני יוסיף עוד משפט קצר, המשווק המורשה הוא "שפי תקשורת" בבעלות אשתו של האחראי היום בוועדה.
מכאן כל אחד מוזמן להסיק מסקנות או לתקן אותי אם יש לו ידע מדוייק שהמצב שונה.
אני הייתי חפץ להציע לך שותפות, בא נפתח חנות כזו, מדובר על רווחים מטורפים בקלי קלות
כך עכ"פ לדעתו של נציג ועדת הרבנים כאן באשכול, שבא ללמד מהו קרטל ומה אינו קרטל. -
@האברך אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
צריך לתקן את הקישור בויקי, שמפנה לאשכול ז"ל שנמחק.
תוקן.
@האברך אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
וגם - למה הנושא ההוא לא נמצא בתוכן הענינים בויקי?
מה זה קשור לתוכן הענינים של נטפרי? זה אמנם מיזם שנעשה על ידי נטפרי אבל לא קשור לשם.
-
כל המכשירים הכשרים זבל ,שום מכשיר לא שווה את המחיר שלו .על אפס טכנולוגיה לא אמורים לשלם מחירים כאלו.
עד שלא יצא סמארטפון כשר (לגמרי) המצב לא ישתנה!!