סיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!
-
אוקיי חברים, יוצאים לדרך בעז"ה.
מדובר במיזם חדש של ביג בוס (ממש לא שלי) שהחשיבות שלו כ"כ
גבוהה, ע"כ כך שהצליחו אפילו לגייס אותי...הרעיון הוא שנטפרי, הידועה כשואפת לשלמות יומיומית, ולאחר שעשתה את
הלא יאומן בתחום הסינון, תשכפל את ההצלחה גם בנושא התוכן הנקי.כידוע, ועל אף האזהרה בחלקו העליון של המסך, ויקיפדיה מנוהלת ע"י צוותים
אתאיסטים עד אנטי דת, ולכן התכנים עלולים להכיל כפירה וזלזול כלפי שמיא. ע"פ הרעיון החדש
סיירת נקיפדיה תהיה אחראית למלא את האתר המכלול,
בתכנים מסוננים ונקיים.הניקיון יבוצע ע"י כלים שמפותחים בימים אלו לטובת המיזם, ויהיו קלים ונוחים לשימוש.
הרעיון מאחורי המיזם הוא לא ליצור מצב של גיור ויקיפדיה, ולא לצמצם נושאים אפילו אם הם
שוליים בחיינו, אלא לנקות את הבעיות האמתיות.הפורום הזה פתוח לקריאה לכולם. ופתוח לכתיבה רק לחברי הסיירת החשובה.
להצטרפות לסיירת, פנו אלי למייל golan.art.design@gmail.comבהצלחה רבה לכולם!
-
מי יכול להצטרף?
א. לא כל פונה. חייב שהוא יהיה ניקפרי (כלומר ניק בנטפרי ), וכזה עם שם טוב...
ב. יכולת כתיבה לפחות בסיסית.
ג. מתון בדעותיו ולא קיצוני... המטרה היא לא להפוך
את ויקיפדיה לחרדית, אלא לנקות אותה מזבל. ערכים שעוסקים
בבבונים, "דבר אחר" או רשעים מפורסמים מעולם הפוליטיקה למשל, ימשיכו
להופיע רק בלי הלכלוך הכפרני/זלזלני וכ' וכ'...שימו לב, הנחיות ומדריכים בהמשך.
-
בעניין ההנחיות, יש ים של דפי הדרכה וכו', אך נראה לי כי הדרך הפשוטה ביותר היא להצטרף ולשאול כל מה שנדרש. דרך קלה להצטרף זה להיכנס לשינויים אחרונים, לבדוק מה נעשה בהם, ואם יש מה לתקן בהם - פשוט לתקן. כדאי בהתחלה לערוך רק עריכות קלות.
-
אני התכוונתי גם להנחיות לתוסף. אבל חשוב שתסביר כאן בגדול מהן הדרישות באופן כללי, ומהו הקו, או שתפנה
לדף שמסביר. אני משתדל להכניס כאן חבר'ה מוכרים כדי לא ליצור בלאגן ולשמור על איכות -
אציין כמה נחוצות:
- הכרה בסיסית של עריכה בשפה קולחת, תקנית (דקדוקית וכו') ובהירה.
- בעריכות של ניקוי תכנים - הכרה רחבה של המנעד החרדי (כפי שכתבת, לא קיצוניים שרוצים כאן ועכשיו לתקן עולם במלכות ש-ד-י). לאלו המתאימים לכך, יש מלאכה מורכבת של התאמת תכנים במתכונת כפולה ("מהדורות"). לכך יש הרבה דפי עזר והנחיות.
- הכרה בסיסית של אנציקלופדיה בכלל, ורצוי גם של ויקיפדיה. המכלול אינו אתר בלוגים תורניים, ולא כל מאמר שנכנס בירחון תורני ראוי להעלות כערך במכלול.
- כמובן, גמישות ופתיחות ללמידה חדשה, של עוד דבר שלא מספיק הכרנו עד היום.
אם תציג לי כאן שאלות ספציפיות, יהיה לי יותר קל לענות.
-
בקשר לתוסף, אפרט קצת, כי מדובר באנשים שרוצים לעבוד. מקוה שלא יכביד הפרטים.
ראשית, על הייבוא:
מבחינה טכנית, יש 3 דרכים לייבא למכלול:
- העתקת תוכן הדף מויקיפדיה אל המכלול, טקסטואלית.
- שימוש בטופס הייבוא של המכלול - שם מציינים את שם הדף הקיים בוויקיפדיה והוא מיובא אוטומטית.
- ייצוא קובץ XML מוויקיפדיה והטענתו לטופס הייבוא במכלול.
ההבדלים הרלוונטיים:
בשיטה הראשונה אין עקבות לכך שהעתקת את התוכן מוויקיפדיה, יש ליצור קרדיט (חוקי) לוויקיפדיה בדרכים המקובלות במכלול.
לשיטה זו לא דרושה הרשאה מיוחדת, מעבר לאפשרות לערוך במכלול.
בשיטה זו מועתק רק הטקסט של הדף, ואילו תתי דפים הכלולים בדף לא מיובאים. בשיטה זו יש צורך להיכנס לוויקיפדיה כדי להעתיק את הדף. כמו כן בשיטה זו עשוי העורך בשוגג או בכוונה לבצע שינויים בטקסט המקורי עוד לפני שמירתו לראשונה במכלול - משהו שמנוגד לגמרי לנהלי המכלול.בשיטה השניה - אין צורך להיכנס לויקיפדיה, מזינים שם דף וזהו. הדף מיובא כפי שהוא ובלחיצת כפתור. הוא מוגדר במערכת כדף מיובא ויש קרדיט אוטומטי.
בשיטה זו מיובאים יחד עם הדף כל תתי הדפים הכלולים בו.
דרושה הרשאת מייבא.בשיטה השלישית - יש צורך להשתמש בדף הייצוא בוויקיפדיה כדי לייצא את הקובץ. נכון להיום אפשר להיכנס לדף אבל אפשרות ייצוא הקובץ חסומה למכלולאים משתמשי נטפרי - וחבל.
בשיטה זו מיובאים יחד עם הדף כל תתי הדפים הכלולים בו.
היתרון הבולט בשיטה זו הוא האפשרות לייבא כמות דפים ביחד. החיסרון שלמרות שזה מוגדר כדף מיובא לא מוגדר מקור הייבוא ואין קרדיט אוטומטי - התגברנו על בעיה זו באמצעות סקריפט מובנה באתר, לשם כך יש הוראות שימוש מתאימות.
לשיטה זו דרושה הרשאה מיוחדת.התוסף כרגע:
מה שמרדכי יצר, נותן כמה יתרונות.
ראשית הוא מסמן ברחבי המכלול על כל ערך "אדום" אם הוא קיים בוויקיפדיה ויש מה לייבא, או שהוא אדום גם שם.
שנית הוא מאפשר לעבור ישירות לערך בוויקיפדיה.
שלישית הוא מאפשר ללחוץ על הערך בוויקיפדיה ולערוך אותו במכלול.הפונקציה השלישית היא העיקרית, היא מתבססת בעצם על השיטת הייבוא הראשונה שהזכרתי. היא מתבססת על העתק טקסטואלית של תוכן הדף בשיטה הזו. יש לה את החסרונות שבשיטה הזו.
מה שזה עושה זה מעתיק את הטקסט של הדף, פותח דף עם שם מקביל במכלול, ומזין את הטקסט לתוך תיבת העריכה. בכך זה מחכה פעולה ידנית שהיה עושה משתמש בלי הרשאת ייבוא.תכל'ס מה לדעתי אפשר כרגע לשפר בתוסף:
- להכניס בדיקה על מרחב שם, שכל סימון הקישורים האדומים הן בוויקיפדיה והן במכלול יהיה רק על קישורים לערכים.
- עיצוב כמובן.
- לשנות את הפונקציה של הכפתור (או להוסיף כפתור נוסף) שהדף יווצר אוטומטית במכלול, והעורך יוכל אף לבחור שלא להיכנס למכלול (במקרה של ערך "גלאט"). אני מניח שזה מעשי, למרות שאני לא מאה אחוז, מפני שיש צורך בהרשאה פנימית במכלול, זה אפשרי בסקריפטים פנימיים אבל אני לא מכיר דרכי פעולה של תוספים.
- בעת תצוגת ערך יוצג ישירות אם הוא כבר קיים במכלול או לא, ולא רק כפתור עריכה.
- מנגנון השוואה בין ערך במכלול לערך בוויקיפדיה לבדיקת עדכניות (יש כאן עולם של אפשרויות, אבל מספיק להתחיל עם משהו פשוט).
- אפשרות הפעלה/השבת של התוסף או חלק מהפונקציות שלו, שלא יפריע ללישה שוטפת (הוא מפריע כרגע)
- להוסיף לתוסף סקריפט שמסמן בדף (הן בוויקיפדיה והן במכלול) מילים החשודות כלא נקיות לצורך בקרה. פיתחתי כבר סקריפט כזה, אך הוא צריך שיפור יעילות וכן להכניסו לתוסף.
יש עוד הרבה משימות טכניות במכלול, למי שרוצה. כדאי שאם מישהו מנסה לבצע שיעדכן פה כדי למנוע עבודה כפולה
-
יישר כח על המיזם החשוב
שיהיה המון בהצלחה ב-גיוס, ובביצוע....
ובמיוחד נחמד לראות את @GolanArt ממשיך להעלות רעיונות פה בפורום... -
@אורי-אטדגי אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
יישר כח על המיזם החשוב
שיהיה המון בהצלחה ב-גיוס, ובביצוע....
ובמיוחד נחמד לראות את @GolanArt ממשיך להעלות רעיונות פה בפורום...זה לא רעיון שלי, אני לא עשיתי כלום בנידון!!!
הרעיון של @magicode , ויש כמה צדיקים שעוזרים בלי להרעיש,
אני מרעיש בלי לעזור... -
האם אחת המטרות היא לייבא ערכים תקינים ו/או לא תקינים ולתקנם?
האם ערכים תקינים מגיעים כקישור (שאני עם חסימה לא יכולה להכנס אליהם) או שהמטרה לייבא את כולם בסופו של דבר ולהגיע למצב שכולם יאוחסנו גם במכלול כערכים של מכלול? -
בימים הבאים בעז"ה, אעדכן אתכם לגבי התוסף ואשתדל להכין מדריך פשוט ומובן.
-
@GolanArt יש"כ.
תודה -
@דרור
אחת המטרות, ואף מהמרכזיות, היא לייבא את על הערכים הסבירים (לא על כוכב יוטיוב צרפתי או זמר פופ אמריקאי) שיאוחסנו במכלול כערכים רגילים לכל דבר. הם לא יהיו "ערכים של המכלול", משום שמקורם הוא מוויקיפדיה, אך המשמעות היחידה שתהיה לדבר היא שבסוף הערך או בהיסטוריה שלו יופיע קרדיט אם קישור לוויקיפדיה. חוץ מזה, המנהג בערך זה יהיה שווה לכל ערך אחר שבמכלול; עריכתו, עיצובו או כל ביצוע אחר - יתבצעו על ידי המכלולאים ללא כל זיקה ישירה מוויקיפדיה. -
@מוסיף-והולך תודה.
בכל מקרה חשוב לשים לב לנקודה שאי אפשר להרשם כעורכים לאתר, נטפרי חוסם את הבקרה נגד רובוטים (יש שם תמונה אולי? צריך להעתיק ממנה טקסט? זו השערה שבנויה על בסיס עקרונות נפוצים) -
@דרור דווקא נרשמתי בהצלחה. אולי יש אצלך הגדרת חסימה פרטית כמו קהילה וכדו'?
-
@דרור אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@מוסיף-והולך תודה.
בכל מקרה חשוב לשים לב לנקודה שאי אפשר להרשם כעורכים לאתר, נטפרי חוסם את הבקרה נגד רובוטים (יש שם תמונה אולי? צריך להעתיק ממנה טקסט? זו השערה שבנויה על בסיס עקרונות נפוצים)הבעיה בחסימה שאצלך!
-
אז איאלץ לחכות למחשב פרוץ יותר...
חבל... -
@עברי-אנכי אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@מוסיף-והולך תודה.
בכל מקרה חשוב לשים לב לנקודה שאי אפשר להרשם כעורכים לאתר, נטפרי חוסם את הבקרה נגד רובוטים (יש שם תמונה אולי? צריך להעתיק ממנה טקסט? זו השערה שבנויה על בסיס עקרונות נפוצים)הבעיה בחסימה שאצלך!
זה קצת מוזר, זה לא מוציא מהאתר, וסה"כ יש שם קפאצ'ה עם V.
-
@WWW אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@עברי-אנכי אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@מוסיף-והולך תודה.
זה קצת מוזר, זה לא מוציא מהאתר, וסה"כ יש שם קפאצ'ה עם V.
אם אני מנסה להרשם יש לי מלבן של נטפרי ומתחתיו מלבן לבן.
אין לי אפשרות לסמן או לכתוב כלום, וממילא אין לי אפשרות להרשם... -
@WWW @דרור
לכן היה נראה לי שמה שכתב @שלום-על-ישראל , הוא הענין - בחסימה שאצל @דרור , כי כולנו הצלחנו, ורק הוא לא. -
@דרור תלחצו על הסמל של נטפרי פעמיים (דאבל קליק), יפתח לכם דף חדש עם הודעת חסימה