אשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!
-
צריך לזכור בשביל מה ולשם מה באים החסימות הללו ולדעת בשביל מי עושים אותם.
נניח שיש בציבור החרדי כיום סכום מסויים של כמה אלפי סמארפונים, וחלק גדול מאוד לא "נתיב" "הדרן" וכדומה, אלא רימון במקרה הטוב [שאינו נחשב סינון], כאילו שכל מה שיזיק אם יתנו להם איזה פתרון יותר קל וזול [ובלבד שיהיה אמין]. האכן זה מה שיזיק לציבור עכשיו?
במקומות מסויימים, כמו בציבור פשרן יותר, בסגנון עובדים, וכן במקומות פריפריה אולי, או בחו"ל, יש להרבה אנשים רציניים וחשובים סמרטפונים, בלי סינון, וכי לא נדאג להם למשהו אמין ומתאים?
בודאי שיש כאן שאלה, וצריך לשאול חכם על זה, אבל לבינתים צריך לחשוב הרבה אם יש טעם לעכב הדברים. -
@בר-בי-רב
בואו ונחשוב חשבונו של עולם.
ברגע שיהיה פתרון של נטפרי, כמה אנשים מהסוג שהזכרת יעברו לסינון הזה ?
(ובפרט שגם כשיהיה וויפרי עדיין זה לא פתרון כי רוב האפליקציות עדיין לא יעבדו).מאידך, כמה אנשים כאברכים וכדו' ירוצו לרכוש לעצמם את ה'לכתחילה' הזה ?
(ואולי עם הזמן יתעצבנו על הסינון הדפוק שרוב האפליקציות לא עובדות בו, ומכיון שהתרגלו כבר יעברו למכשיר מוגן אחר).שוב, השאלה כמובן מצריכה שאלת חכם, רק באתי להרחיב יותר בצדדי השאלה.
-
להבדיל מנתיב והדרן אז פה יש לנטפרי נקודת פתיחה גבוהה הרבה יותר, כי הם ברמה של הספק ולא רק במכשיר וגם יש להם מאגר מבוסס של תוכן מסונן.
בעצם עיקר האתגר זה איך להכריח את המכשיר לגלוש רק דרך נטפרי, השאלה אם זה תנאי הכרחי לפני שמחליטים שרשמית תומכים באנדרואיד (דבר שיבוטא לדוגמא בפתיחת עוד אפליקציות בחנות),
במחשב אז רק בהמשך נוצרה תוכנת וויפרי, ואני מאמין שאחוזים גדולים מאוד מגולשי נטפרי לא משתמשים בה, אז אם כן מה ההבדל בין הגישה למחשב לגישה לטבלט? (אני בכוונה לא כותב על סמארטפונים). -
@3-פינות אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
(אני בכוונה לא כותב על סמארטפונים).
כבר יש לך את התשובה, אי אפשר להבדיל בין טאבלט לסמרטפון.
-
@ליכט זה שרוב האפליקציות יעבדו, גם במחשב אפשר להביא כל תוכן שאתה רוצה ולהפעיל אותו במחשב?
וזה שאברכים יעברו למוגן אחר בהמשך, מה אכפת לך, כל עוד זה מוגן. -
@WWW אפשר להבדיל בצורה ברורה מאוד, אם נטפרי לא נותנת לעשות סים שכולל שיחות ואסמסים אז יצרת מצב שאין דבר כזה טלפון מוגן של נטפרי.
להיכנס לשוק של המוגנים זה דבר מאוד מורכב וצריך רבנים מאחוריך אבל לאפשר וויז וגלישה בסיסית באנגרואיד בלי טלפון זה נושא אחר שדי מקביל למחשב. (הרי גם היום אפשר לגלוש עם הסים של נטפרי רק שיש כל מיני תקלות כדוגמת החנות, התעודת אבטחה בוויז ועוד כמה). -
@3-פינות אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
להבדיל מנתיב והדרן אז פה יש לנטפרי נקודת פתיחה גבוהה הרבה יותר, כי הם ברמה של הספק ולא רק במכשיר וגם יש להם מאגר מבוסס של תוכן מסונן.
בעצם עיקר האתגר זה איך להכריח את המכשיר לגלוש רק דרך נטפרי, השאלה אם זה תנאי הכרחי לפני שמחליטים שרשמית תומכים באנדרואיד (דבר שיבוטא לדוגמא בפתיחת עוד אפליקציות בחנות),
במחשב אז רק בהמשך נוצרה תוכנת וויפרי, ואני מאמין שאחוזים גדולים מאוד מגולשי נטפרי לא משתמשים בה, אז אם כן מה ההבדל בין הגישה למחשב לגישה לטבלט? (אני בכוונה לא כותב על סמארטפונים).אני כבר חושב שאפשר להעלות נידון כי אולי הגיע הזמן שנטפרי יתחילו לתמוך באפליקציות אנדרואיד, זה צורת המסחר, וזה הצורה שוטפת שהרבה אנשים חיים, ולדוגמא נטפרי השקיעו הרבה בסינון תמונות הפרופיל בג'ימייל, וכן בפתיחת הצ'אט בגימייל, ואף פתיחת אפליקציית הצ'אט של ג'ימייל. אבל בתוכנות התכתבות אחרות מסוימות פופלריות הם לא תומכים. יכול להיות שאפשר לומר שכבר הגיע הזמן להתחיל לתמוך בתוכנות התכתבות נפוצות של העולם העסקי. כמובן שהדבר נצרך שאל רב, אבל אולי יש לעורר שכבר הגיע הזמן.
-
@בר-בי-רב ממה שידוע לי אז אפשר לבקש חריגות לצאטים האחרים מהשירות לקוחות במקרים מסוימים.
-
זה מה שיש לי בעצם
הבעיה שין על זה שום סינון כשאתה מבקש חריגה
ופעם אחת בקשתי איזה חריגה על אתר אחר ולאחר שפתחו לי אותו פשוט בקשתי לסגרו שוב משום שלא היה שם שום סינון -
נ"ל שלא בכולם יש אפשרות כל כך לסינון בחלק מהם האבטחה זה P2P בהצפנה בין שתי המתכתבים במפתח הצפנה ייחודי לכל התכתבות.
-
אני לא הבנתי למה לא להוציא בינתיים וויפרי לאנרואיד ברמה בסיסית בלי סימן של נט פרי על המסך
רק בשביל מי שרוצה להגן על עצמו ומי שרוצה לפרוץ
הרי מי שמבין קצת יכול לעקוף את הוויפרי במחשב
אז מה ההבדל?? -
@makomrar אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
הרי מי שמבין קצת יכול לעקוף את הוויפרי במחשב
באמת ???
-
אי אפשר לעקוף!
-
@האברך אני לא מוצא את זה כרגע
אבל היה פה אחד שטען שהוא מצא פירצה כל שהיא
ובסופו של דיון אחד המנהלים השיב שהוויפרי מיועד להגן על אנשים פשוטים שלא מעוניינים לחפש עקיפות
ולעניין איך אפשר לעקוף אתה לא מצפה שאני יכתוב את זה כאן !!!
@מבין-מקצועי אתה תדע איך לעקוף עם יהיה באנדרואיד? -
@מענטש-אמיתי אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
@בר-בי-רב אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
התוכנית היא כמובן להגיע למערכת חזקה כמו הוואפרי של המחשב, ולא פחות מהדרן ונתיב על האנדרואיד, אמנם הכרח הטבע בעולם שדבר כזה לא קורה בפתע פתאום בבת אחת ועל רגל אחת, גם שהמתכנת מומחה ביותר, אבל בעז"ה אפשר לקרות עם קצת מסי"נ וירא"ש שזה יצליח, וכמו שכל נטפרי של המחשבים היה אתמול דמיון ופתאום קם ונהיה, כך יהיה גם באנדרואיד.
רק שים לב, שבמחילה מ"נט-פרי", ולמרות האזהרות שלהם בהתחברות ע"כ שהאינטרנט זה דבר מסוכן, אפע'ס, לא רואים את זה.
ולדעתי האינטרנט קצת הותר לבוא בקהל, מאז נט-פרי.
אני טענתי את הטענה הזאת בפני כל מיני רבנים שבגלל שנטפרי יוצרת אינטרנט נקי יותר אז אנשים יתחברו יותר לאינטרנט וכו'.
כולם אמרו לי שאין בזה בעיה וברור שהאופציה השניה פחות לנקות את האינטרנט כדי שיזהרו ממנו זה לא אופציה בכלל. -
@magicode נחזור לא הרבה מאוד שנים אחורה לפני שהיה נתיב וכו', מה היה אז בבתים חרדיים פה בארץ!
-
לגבי מכשיר מסונן שיפתור את כל הבעיות שיש כיום במכשירם
כמה רעיונות שעלו לי אם נטפרי יעשו מכשיר יעודי שלהם- שלא יהיה מכשיר שדומה למכשירים הפרוצים (גם בשביל להוריד את החשק לפרוץ וכו' וגם שלא יתבלבלו) אולי משהו מיושן טיפה עם מקשים משהו בסגנון הזה
או זה
(המעלה בזה שלא נראה כמו סמארטפון וגם לא כל כך משכנע לפרוץ וגם בלי מסך מגע כך שהרווחנו שמי שצריך לעבודה יוכל להשתמש בזה ומצד שני לא פותח פתח מדי רחב) - קניה אך ורק עם אישור של רב (שיהיה באמת עם אישור של רב)
- שלרב יהיה פיקוח כמו בקהילות דהיינו למה יש לו גישה וכו'
- מנגנון מונע התמכרות דהיינו ש רושם כמה שעות השתמש בכשיר כל כמה זמן פתח את המכשיר לבדוק מייל וכו'
וזה ידווח לרב ויוכל להגביל את כמות השימושים ביום או שכל פתיחה יעלה תרומה לנטפרי בסך X אגורות או לפי דקות שימוש במכשיר - בלי אפשרות להפעלת סרטים (אחד המכשולות הגדולים במוגנים כיום )
- וואצ אפ בלי סירטונים עם סינון מלל ורק עם קבוצות מאושרות
- לעשות סוג של סים כשר דהיינו רק סימים של ספקים של נטפרי יוכלו להיכנס
אבל בכל מקרה נראה לי שעדיף להתמקד בפרוייקטים יותר קלים כמו נט פרי בארה"ב
- שלא יהיה מכשיר שדומה למכשירים הפרוצים (גם בשביל להוריד את החשק לפרוץ וכו' וגם שלא יתבלבלו) אולי משהו מיושן טיפה עם מקשים משהו בסגנון הזה
-
@makomrar
אני לא יתייחס לכל מה שאמרת.
רק דבר אחד הציק לי נורא.
למה "בלי אפשרות להפעלת סרטים". ולמה זה אחד המכשולות החמורים?
לא בטוח שזה מה שאתה מתכוון אבל זה נראה כאילו כל חרדי יש לו בבית מלא סרטים רק צריך שלא יהיה לו את המכשיר שיאפשר לו לראות סרטים.
מי שבכלל מתיר לעצמו להחזיק סרטים זה בעיה בו לא במכשיר.
גם במחשב אפשר לראות סרטים.
אני מודע לזה שיש בעיה כזאת אבל זה לא בעיה במכשיר זה בעיה בבן אדם. -
אולי שבוואטסאפ לא יהיה ניתן לראות סרטים, והסיבה משום שבוואטסאפ מגיעים סרטים לא נקיים בלי שרוצים, ולפעמים גם אדם שיחסית די בסדר עלול להתבלבל לפתוח.
-
@בר-בי-רב מה שאתה מציע קיים כיום באחד הסינונים האחרים ומינסיון לא ניתן לעבוד כך אלא עם תצליח לעשות הפרדה בין סוגי הקבצים המצורפים