אשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!
-
@מענטש-אמיתי אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
@בר-בי-רב אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
התוכנית היא כמובן להגיע למערכת חזקה כמו הוואפרי של המחשב, ולא פחות מהדרן ונתיב על האנדרואיד, אמנם הכרח הטבע בעולם שדבר כזה לא קורה בפתע פתאום בבת אחת ועל רגל אחת, גם שהמתכנת מומחה ביותר, אבל בעז"ה אפשר לקרות עם קצת מסי"נ וירא"ש שזה יצליח, וכמו שכל נטפרי של המחשבים היה אתמול דמיון ופתאום קם ונהיה, כך יהיה גם באנדרואיד.
רק שים לב, שבמחילה מ"נט-פרי", ולמרות האזהרות שלהם בהתחברות ע"כ שהאינטרנט זה דבר מסוכן, אפע'ס, לא רואים את זה.
ולדעתי האינטרנט קצת הותר לבוא בקהל, מאז נט-פרי.
אני טענתי את הטענה הזאת בפני כל מיני רבנים שבגלל שנטפרי יוצרת אינטרנט נקי יותר אז אנשים יתחברו יותר לאינטרנט וכו'.
כולם אמרו לי שאין בזה בעיה וברור שהאופציה השניה פחות לנקות את האינטרנט כדי שיזהרו ממנו זה לא אופציה בכלל. -
@magicode נחזור לא הרבה מאוד שנים אחורה לפני שהיה נתיב וכו', מה היה אז בבתים חרדיים פה בארץ!
-
לגבי מכשיר מסונן שיפתור את כל הבעיות שיש כיום במכשירם
כמה רעיונות שעלו לי אם נטפרי יעשו מכשיר יעודי שלהם- שלא יהיה מכשיר שדומה למכשירים הפרוצים (גם בשביל להוריד את החשק לפרוץ וכו' וגם שלא יתבלבלו) אולי משהו מיושן טיפה עם מקשים משהו בסגנון הזה
או זה
(המעלה בזה שלא נראה כמו סמארטפון וגם לא כל כך משכנע לפרוץ וגם בלי מסך מגע כך שהרווחנו שמי שצריך לעבודה יוכל להשתמש בזה ומצד שני לא פותח פתח מדי רחב) - קניה אך ורק עם אישור של רב (שיהיה באמת עם אישור של רב)
- שלרב יהיה פיקוח כמו בקהילות דהיינו למה יש לו גישה וכו'
- מנגנון מונע התמכרות דהיינו ש רושם כמה שעות השתמש בכשיר כל כמה זמן פתח את המכשיר לבדוק מייל וכו'
וזה ידווח לרב ויוכל להגביל את כמות השימושים ביום או שכל פתיחה יעלה תרומה לנטפרי בסך X אגורות או לפי דקות שימוש במכשיר - בלי אפשרות להפעלת סרטים (אחד המכשולות הגדולים במוגנים כיום )
- וואצ אפ בלי סירטונים עם סינון מלל ורק עם קבוצות מאושרות
- לעשות סוג של סים כשר דהיינו רק סימים של ספקים של נטפרי יוכלו להיכנס
אבל בכל מקרה נראה לי שעדיף להתמקד בפרוייקטים יותר קלים כמו נט פרי בארה"ב
- שלא יהיה מכשיר שדומה למכשירים הפרוצים (גם בשביל להוריד את החשק לפרוץ וכו' וגם שלא יתבלבלו) אולי משהו מיושן טיפה עם מקשים משהו בסגנון הזה
-
@makomrar
אני לא יתייחס לכל מה שאמרת.
רק דבר אחד הציק לי נורא.
למה "בלי אפשרות להפעלת סרטים". ולמה זה אחד המכשולות החמורים?
לא בטוח שזה מה שאתה מתכוון אבל זה נראה כאילו כל חרדי יש לו בבית מלא סרטים רק צריך שלא יהיה לו את המכשיר שיאפשר לו לראות סרטים.
מי שבכלל מתיר לעצמו להחזיק סרטים זה בעיה בו לא במכשיר.
גם במחשב אפשר לראות סרטים.
אני מודע לזה שיש בעיה כזאת אבל זה לא בעיה במכשיר זה בעיה בבן אדם. -
אולי שבוואטסאפ לא יהיה ניתן לראות סרטים, והסיבה משום שבוואטסאפ מגיעים סרטים לא נקיים בלי שרוצים, ולפעמים גם אדם שיחסית די בסדר עלול להתבלבל לפתוח.
-
@בר-בי-רב מה שאתה מציע קיים כיום באחד הסינונים האחרים ומינסיון לא ניתן לעבוד כך אלא עם תצליח לעשות הפרדה בין סוגי הקבצים המצורפים
-
@magicode הרעיון להגביל את המכשיר יותר מהמחשב באופן ניכר כיוון שזה דבר שנמצא כל הזמן בכיס וממכר הרבה יותר ממחשב
מי שצריך את המכשיר לפרנסה לא צריך לשבת ולראות סרטים
אפשר לתת את זה להחלטה לפי הרב האחראי על הקהילה
(נ.ב. אם זה לא המקום לדון על זה אז תגיד) -
@makomrar
מה זה לשבת ולראות סרטים. על איזה סרטים אנחנו מדברים? -
זה נכון שזה לא כל כך חלק לחסום המכשיר מסרטים [סרטים לא מקוונים לכל הפחות] כי יש סרטים נצרכים ויש גם אנשים שלא יקנו ממך את הסינון באופן זה.
אבל צריך שאלת חכם. -
גם קליפים של הטיש האחרון
המכשיר מיועד לעבודה נטו -
@makomrar יש סרטים יותר נצרכים כל אחד לפי תחום עבודתו
-
@makomrar
לראות סרט של הטיש קוראים לזה מכשולות חמורים? -
-
@makomrar
למה בחור ישיבה זה גרוע מאברך?
למה בחור ישיבה מצתייר כשמישהו שאם לא תפקח עליו הוא ירוץ לעשות עבירות. -
צריך שהרב סילמן או הרב אולמן יעברו על כל מה שכתוב כאן ויחליטו .
-
@magicode כי אף אחד לא יודע מה הוא עושה שם
ובאמת הבעיה גם באברכים -
למה אי אפשר לעבוד כך,
מנסיון שיש אפילקצייה של וואטסאפ שהכל סגור שם מלכתחילה,ופותחים אך ורק לפי צורך העבודה ואישור רב, שמעודכן כל הזמן מה נעשה בכל לקוח.
בכל מקרה הרבה מאד אנשים שצריכים לעבודה אינם נצרכים לכל הפונקציות שקיימות בגרסה המלאה של הוואטסאפ. (קבוצות, וידאו וכו)
בסינון ההוא יש מגבלות מאד מעניינות לדוג': גם אם פתחו לך וידאו אז יש מגבלה של עד 3 MB כמובן שאפשר להגדיל את זה.
קבוצות יש עד 15 משתתפים וכו'.כמובן שיש חריגים.
וכמובן הטלפון חסום לשימוש בשיחות וכו'.
אומר את דעתי, שזה בעצם אולי מנוגד לכללים שנטפרי קבעה לעצמה בסינון של מחשב.
בסינון מחשב כל מה שמותר לאדם אחד אז מותר לכולם. (לא אכנס לזה)
בסינון של פלאפון - בכדי למנוע את ההתמכרות לפלאפון חייב שלכל אדם יהי' מותקן בפלאפון כמה שפחות אפליקציות, רק מה שהוא צריך לעבודה, לאחר הגדרה תחום עבודתו
-
@אני דיברתי על שימוש בBlueStacks ברימון שיש שם רק את ההודעות מה שאתה מדבר עליו זה גירסת אפליקציה שונה ומה ימנע להתקין אפליקציה אחרת הרי זה לא סינון ברמת הספק
-
@magicode
בדר"כ לא מדובר על סרטים עם דברים גרועים ממש לפחות בהתחלה,
היום אנשים משתפים כל מה שזז , וכשזה מגיע לוואטסאפ ולסמארטפון, הגבולות עוד יותר מטשטשים,
זה מתחיל בשיתוף של סרט משריפת חמץ אצל האדמו"ר , אח"כ בתיעוד מרגעי הפיגוע, אח"כ בביקור של טראמפ ופמלייתו , אח"כ בסתם אירוע מצחיק של מישהו שנוסע באופנים ומחליק, וכו וכו ואין לדבר סוף מיותר לציין שאביזרי הרקע משתנים בסולם יורד מבלי משים לדברים גרועים יותר ויותר,לא מדובר שמגיע חלילה בכוונה תחילה ע"מ לצפות בסרטים או בסדרת טלוויזיה, אלא במישהו שרק התפתה לראות מעמד שריפת חמץ אצל הרב שלו,
אמנם זה עדיין בעיה של האדם עצמו וחבריו ששולחים לו , אבל צריך להיות ברזל בשביל לעמוד בזה , כי לצערנו זה נהפך לסטנדרט גם במגזר החרדי רח"ל בין מחזיקי המכשירים, -
מה עם שיאומי?
לפי מה שהבנתי מכאן צריך להיכנס לחשבון בשיאומי בשביל להתקין רום אחר
אז אולי יש אפשרות לשים את כל המכשירים על החשבון אחד ואז לא יהיה גישה לרוט
(כל זה עם לא הולכים על סמסונג)
ואני עדיין חושב שעדיף את ה Samsung Galaxy Folder 2