משחקים maincraft
-
maincraft זה משחק כשר ואפשר לשחק בא ולא צריך לחסום אתו
-
@burason ככל הידוע לי נטפרי חוסמת משחקי מחשב באופן גורף.
-
@burason
ובכן, הבה ננתח את שאלתך..
א. הנחת שהמשחק הנ"ל 'כשר'.
ב. מתוך כך הנחת ש'אפשר לשחק בו'.
ג. מתוך כך הודעת(!) שאין טעם לחסום אותו.ובכן,
א. אינני יודע מהו המושג 'כשר' בבואנו לדון בענין משחקים, ניתן לדון בהרבה סוגי קריטריונים בכדי להגדיר דבר מה כ'כשר' ו'פסול'.
ב. אני יוצא מנקודת הנחה שהנחת ש'כשר' במשחק, הכוונה היא שאין בו איזו שהיא עבירה גלויה, או גורם לעבירה. אבל אם על מהותו של המשחק היא 'בילוי' ובזבוז זמן - אז גם אם הוא 'כשר' לפי ההגדה הנ"ל - כלל לא בטוח ש'אפשר לשחק בו'. ודבר זה דורש שאלת חכם.
ג. לא זכיתי להבין הודעה זו, וכי אם אתה או אני או כל אחד אחר מניח מאיזו שהיא סיבה שדבר מה אינו ראוי לחסימה - וכי הוא יכול להחליט ולהודיע לכל ש'לא צריך לחסום אותו'?! והרי יתכן מאוד שאחרים חלוקים עליו וסבורים בהחלט שכן יש לחסום אותו
בדיוק בשביל כך - נטפרי מנוהלים ע"י ועדת רבנים, ולא סתם איזה אחד שקובע מה מותר ומה אסור.
אדרבה, אם סבור אתה שמותר לשחק במשחק זה, תסביר את סברתך (ועדיף בפניה ישירות למערכת נטפרי, או לבי"ד לביצור חומת הדת), ואולי יקבלו את דבריך...
שבוע טוב. ובהצלחה מרובה.נ.ב.
כתבתי את התגובה בלי שום ידיעה והיכרות עם המשחק הנ"ל. וכל התגובה מתיחסת רק לדברים שנכתבו בפוסט עליו הגבתי. -
@burason אמר במשחקים maincraft:
maincraft זה משחק כשר ואפשר לשחק בא ולא צריך לחסום אתו
ולעצם ההנחה
המשחק ממש לא תמים
שחמט למשל זה משחק כשר
דמקה גם
גם מונופול
גם מריו
ועוד המון משחקים
המשחק שהזכרת ממש לא -
@a0533057932
איך אתה מכיר את המשחק אם אתה משתמש בנטפרי?
וגם מריו לא פותחים עד כמה שידוע לי, דמקה ושחמט נכתב פה בעבר ע"י מג'יקוד שכן פותחים.
ואולי פה המקום להעיר שההכשר שיש על הגיימבוי לא שווה הרבה, השווער שלי קנה לאחד האחיינים שלי גיימבוי עם הכשר, ושיחקתי באחד המשחקים, ואחרי כמה דקות של משחק הופיעה דמות אשה לא צנועה. -
@hagai-w אמר במשחקים maincraft:
@a0533057932
איך אתה מכיר את המשחק אם אתה משתמש בנטפרי?
וגם מריו לא פותחים עד כמה שידוע לי, דמקה ושחמט נכתב פה בעבר ע"י מג'יקוד שכן פותחים.
ואולי פה המקום להעיר שההכשר שיש על הגיימבוי לא שווה הרבה, השווער שלי קנה לאחד האחיינים שלי גיימבוי עם הכשר, ושיחקתי באחד המשחקים, ואחרי כמה דקות של משחק הופיעה דמות אשה לא צנועה.מה הקשר בין גמבויי לנטפרי
ולא צריך לשחק במשחק כדי לקרוא עליו כתבות ולהבין מה הוא -
@a0533057932
אין קשר, רק שמשחקי גיימבוי לא פתוחים בנטפרי (או כל משחק מחשב לצורך העניין)
שחמט ודמקה הם לא בהגדרה שלהם משחקי מחשב.