קו מפוצל
-
מעונין לעשות קו אינטרנט ביחד עם השכן שלי ואני מעונין בסינון של נטפרי האם זה אפשרי ששנינו נהיה על קו אחד ולי יהיה מסונן ולו יהיה בלי
אני מעונין בסינון בספק ולא על המחשב -
תאורטית אפשר באמצעות חיבור VPN (ע"ע). אבל נטפרי לא מאשרת לספק את זה אלא במקרים חריגים ביותר כגון במקומות עבודה.
-
@פרחוני תיקח ראוטר תומך VPN
ותקנה מRL VPN
לכאורה יעבוד
אבל לא הכי יציב -
-
@פרחוני לפי מה שאני יודע, יש בעייה של "מסייע בדבר עברה", תשאל רב, לא נראה לי מותר בבחינה הלכתית לעשות דבר כזה.
-
פוסט זה נמחק! -
@לא-מתייאש יתכן שהשכן כבר משתמש בסינון מבוסס תוכנה ולכן הוא לא רוצה לשלם על סינון נוסף לנטפרי, אחרת אני לא רואה סיבה שהוא בעצמו לא יעבור פשוט לנטפרי.
-
@hagai-w "יתכן" לא מספיק כדי להתיר דבר כזה, חייב לברר את העניינים, זה מה שאמרתי לו בעצם.
כתוב בירמיהו בפרק יז, בפסוק י : [שזה בהפטרה של פרשת בחוקותי]
אֲנִ֧י יְהוָ֛ה חֹקֵ֥ר לֵ֖ב בֹּחֵ֣ן כְּלָי֑וֹת וְלָתֵ֤ת לְאִישׁ֙ כדרכו [כִּדְרָכָ֔יו] כִּפְרִ֖י מַעֲלָלָֽיו׃ דהיינו שהאדם ישלם לא רק על מעשיו אלא גם על מה נגרם ממעשיו.
וכן ראינו הרבה בש"ס את המושג של "גרמא פטור מדיני אדם וחייב בדיני שמיים"
וכן משנה מפורשת היא בגיטין סא. : משאלת אשה לחבירתה החשודה על השביעית נפה וכברה וריחים ותנור אבל לא תבור ולא תטחן עמה.
לא באתי לעשות חבורה, יש עוד הרבה מקורות שכמעט כולם מכירים אותן, רק להסביר שא"א לסמוך על "יתכן" אם הוא לא רוצה לשלם על כל מה שיעשה השכן שלו עם אינטרנט פרוץ, וכל זה כדי להריווח 50 ש"ח לחודש. -
@לא-מתייאש ה-"יתכן" נועד עבורך, לא עבור פותח האשכול, הוא לא חייב לפרט בשאלה מה בדיוק הוא מתכנן.
עם כל זאת אתה צודק שאם מדובר בשכן שמתכנן להשתמש בסינון מפוקפק, או ללא סינון כלל. אז וודאי שאסור להשתתף איתו בכה"ג.