ניתוקים ואיטיות בגלישה בבזק נטפרי
-
אני נמצא איתם בהתכתבות במשך שבוע, ככל הנראה זה בבדיקה.
מי שיכול לבדוק האם גם בשעות הערב או בוקר מוקדם יש איטיות, אם לא, זה יחזק את הטענה שהשרתים מגיעים לתקורה בשעות העומס.
אצלי למשל בשעות העומס:
ובשעות הערב:
-
@danielmayost אבל זה לא סטיק, למה זה צריך להיות תלוי בשאר הגולשים? וכי יעלה על הדעת שבבזק רגיל בלי נטפרי יהיה גלישה איטית בשעות העומס?
-
@danielmayost אמר בניתוקים ואיטיות בגלישה בבזק נטפרי:
אני נמצא איתם בהתכתבות במשך שבוע, ככל הנראה זה בבדיקה.
מי שיכול לבדוק האם גם בשעות הערב או בוקר מוקדם יש איטיות, אם לא, זה יחזק את הטענה שהשרתים מגיעים לתקורה בשעות העומס.
אצלי למשל בשעות העומס:
ובשעות הערב:
אכן הבעיות מאז שיש אותם הם רק בצהריים.
-
@net111 אמרתי להם את זה במערכת הפניות, אני מקווה שהם בודקים גם את האפשרות הזאת.
-
הנה מקודם היה ממש רק כמה מג"ב ואחרי שעה עלה בעוד 10. עדיין לא כמו שרגיל אבל עלה. יש משהו בסברה שלך. הנה אולי עכשיו הרבה ממשתמשי נטפרי הלכו לישון בגלל הצום.
-
@net111 אמר בניתוקים ואיטיות בגלישה בבזק נטפרי:
@danielmayost אבל זה לא סטיק, למה זה צריך להיות תלוי בשאר הגולשים? וכי יעלה על הדעת שבבזק רגיל בלי נטפרי יהיה גלישה איטית בשעות העומס?
אין הבדל בין סטיק לקווי, שניהם זה תשתית שמחוברת לספק, אם יש עומס על התשתית או על הספק, הגלישה מואטת, מכיוון שהאפשרות שהבעיה היא בתשתית נשללה (אנשים שעוברים לספק אחר מדווחים שזה נפתר), ככל הנראה הבעיה בספק של בזק, הוי אומר בשרתים של נטפרי או במי שמתפעל אותם (בזק/IB)
-
@danielmayost אז איך בסטיק תמיד כמעט איטי מאוד ובתשתית מהיר?
-
גם אצלי מאוד איטי
-
בסטיק יש גם בעיות קליטה
-
בסטיק האותות עוברים דרך האוויר, מה שכולל מס' מגבלות פיזיקליות כמו הפרעות אלקטרומגנטיות, היחלשות האות ביחס הפוך למרחק, הפרעות מזג אוויר ומכשולים פיזים. כל אלו גורמים לגלישה הסלולרית להיות יותר איטית מאשר סיב אופטי למשל שחסין לרוב הבעיות שהוזכרו.
-
בסטיק האותות עוברים דרך האוויר, מה שכולל מס' מגבלות פיזיקליות כמו הפרעות אלקטרומגנטיות, היחלשות האות ביחס הפוך למרחק, הפרעות מזג אוויר ומכשולים פיזים. כל אלו גורמים לגלישה הסלולרית להיות יותר איטית מאשר סיב אופטי למשל שחסין לרוב הבעיות שהוזכרו.
נו אז זה מה שאני אומר. שבסטיק אמור להיות בעיה של עומס.
אבל בגלישה עם תשתית למה זה תלוי כמה גולשים עכשיו -
@net111 כמו שכבר כתבתי, שניהם זה תשתית ולכל אחד מהם יש את הנקודה שהיא מגיעה לעומס, בסטיק זה מגיע יותר מהר, בעיקר בגלל בעיות פיזיקליות.
אגב, הבעיות הפיזיקליות שהזכרתי לעיל הם רק מסבירות למה השידור מלכתחילה יותר איטי, לא למה נקודת העומס מגיעה יותר מהר.
-
@danielmayost ולמה בבזק ללא נטפרי אין כמעט בעיות שקשורות לעומס?
-
@net111 יש עומס תשתית ויש עומס ספק (שרתים), התשתית של בזק ככל הנראה חזקה מספיק ולא מגיעה לתקורה שלה, אבל באותו עומס, אצל הספק זה כן מגיע לתקורה.
שיטה פשוטה לדוגמא לווסת עומסים, במקום לשים 50 לקוחות על שרת אחד, לשים רק 25, כך שבשעות שכולם גולשים יהיה פחות עומס על השרת.
זו רק דוגמא, ישנם מרכיבים רבים שמשפיעים על התקורה של השרת, יש ספקים שעושים את זה יותר טוב.
-
@danielmayost אז הם דמים את כל נטפרי על ספק אחד?
-
@net111 לא, כל ספק מקצה מס' שרתים ללקוחות של נטפרי, השאלה כמה לקוחות הוא שם על שרת אחד, באיזה רכיבים הוא משתמש וכדו'.
צריך לזכור ששרתים של נטפרי שונים משרתים ללא סינון, יש גם את העבודה של הסינון שהשרת עושה, ככה שגם את זה הם לוקחים בחשבון (אני מקווה)
-
@danielmayost אבל למה יש יותר דיווחים על בעיות בבזק בתור ספק ולא 019 וכדו?
לאהיה אמור להיות מסוכרנן התשתית והספק ביחד יותר טוב? -
@net111 אבל זו בדיוק הבעיה שאנחנו מתלוננים עליה.
כנראה ספק 019 עושה עבודה יותר טובה בכל הנוגע לויסות עומסים, או שיש לו פחות לקוחות או סיבה אחרת, אין לי מושג למה זה ככה, מה שברור שלספק של בזק יש בעיה בויסות עומסים (או בעיה מסתורית אחרת).
-
בזק הם אלו שאמורים לתחזק את השרתים ברמה שתעבוד גם בשעות העומס
ברגע שאתה בסינון אז יש שרת סינון בדרך (שמתוחזק על ידי בזק) ואם הוא ״לא מספיק חזק/לא מוגדר נכון/לא מוגן מהתקפות״ זה ישפיע על הגלישה שלך
-
בזק הם אלו שאמורים לתחזק את השרתים ברמה שתעבוד גם בשעות העומס
אתה כנראה צודק, אבל מההתרשמות שלי, גם התיפעול של השרתים הוא בשיתוף עם נטפרי.
ברגע שאתה בסינון אז יש שרת סינון בדרך (שמתוחזק על ידי בזק) ואם הוא ״לא מספיק חזק/לא מוגדר נכון/לא מוגן מהתקפות״ זה ישפיע על הגלישה שלך
אתה אומר את זה מידיעה? לא בהכרח שיש שרת סינון נפרד בדרך, יכול להיות שהוא יושב כתוכנת תיווך בשרת הספק (שניהם יושבים על אותה מכונה).