מעשרות
-
@בר-בי-רב לא התעמקתי בשאלתך העמוקה, לגבי מעשר כספים לנטפרי הנושא נידון בעבר, אישית שאלתי רב שמוכר לי.
איך נדע מי מוכר לך?
לפי הסטטיסטיקה אין סיכוי לקלוע.תצמצם אפשרויות, או שתפנה לרב שאתה מכיר והוא מכיר את תחום האינטרנט כדי שיפסוק לך.
או שתתן כיוון: אשכנזי ספרדי חסידי ליטאי עם גארטל או בלי.. -
@למדן-וידען כמדומני שכל שם של רב מוכר שתכתוב כאן יועיל למישהו, מכיון שיש בפורום הזה גם ספרדים וגם אשכנזים וגם עם גרטל וגם בלי גרטל, וגם כיפה שחורה וגם כיפה לבנה, אז איזה שם שתכתו יועיל כאן לאנשים מהפורום
-
@בר-בי-רב התכוונתי שאני יילך לשאול בשבילו עכשיו שמת עלי משימה קשה..
-
נסתפקתי מה הדין אדם שאין לו סינון על המחשב והוא אדם הנותן חומש למעשר כספים, - שכתב החפץ חיים שיכול לתת חצי לעניים וחצי למצוות [במקרה הצורך, כמובן שהעדיפות לתת הכל לעניים, ואת דמי המצוות לתת מגופו.
האם הוא יכול כעת להכנס לתוכנית סינון כגון נטפרי ולשלם על זה ממעשר כספים, או שזה כבר חשוב כהוצאותיו האישיות.
כנ"ל יש להסתפק למי שמעצמו היה בחסימה גרועה וזולה ורוצה לעבור לחסימה מהודרת, האם יכול לשלם על החסימה המהודרת ממעשר כספים.
אשמח מאוד רק מי שיש לו פסק ממורה הוראה, לכתוב כאן בציון שם הרב. (בודאי שכל סברא לכאן ולכאן לא יזיק, אבל אני מחפש הכרעת רב שמוכר לי).@בר-בי-רב במחילת מעכ"ת.
נסתפקתי מה הדין אדם האוכל נבלות וטרפות והוא אדם הנותן חומש למעשר כספים, - שכתב החפץ חיים שיכול לתת חצי לעניים וחצי למצוות [במקרה הצורך, כמובן שהעדיפות לתת הכל לעניים, ואת דמי המצוות לתת מגופו.
האם הוא יכול כעת לקנות אוכל כשר ולשלם על זה ממעשר כספים, או שזה כבר חשוב כהוצאותיו האישיות.
כנ"ל יש להסתפק למי שעד היום אכל מאכלים בכשרות גרועה וזולה ורוצה לעבור לאכול מכשרות מהודרת, האם יכול לשלם על הכשרות המהודרת ממעשר כספים.
אשמח מאוד רק מי שיש לו פסק ממורה הוראה, לכתוב כאן בציון שם הרב. (בודאי שכל סברא לכאן ולכאן לא יזיק, אבל אני מחפש הכרעת רב שמוכר לי).אני חושב באמת ובתמים שאין כל הבדל ביניהם.
-
@בר-בי-רב במחילת מעכ"ת.
נסתפקתי מה הדין אדם האוכל נבלות וטרפות והוא אדם הנותן חומש למעשר כספים, - שכתב החפץ חיים שיכול לתת חצי לעניים וחצי למצוות [במקרה הצורך, כמובן שהעדיפות לתת הכל לעניים, ואת דמי המצוות לתת מגופו.
האם הוא יכול כעת לקנות אוכל כשר ולשלם על זה ממעשר כספים, או שזה כבר חשוב כהוצאותיו האישיות.
כנ"ל יש להסתפק למי שעד היום אכל מאכלים בכשרות גרועה וזולה ורוצה לעבור לאכול מכשרות מהודרת, האם יכול לשלם על הכשרות המהודרת ממעשר כספים.
אשמח מאוד רק מי שיש לו פסק ממורה הוראה, לכתוב כאן בציון שם הרב. (בודאי שכל סברא לכאן ולכאן לא יזיק, אבל אני מחפש הכרעת רב שמוכר לי).אני חושב באמת ובתמים שאין כל הבדל ביניהם.
אני חושב שסינון על האינטרנט הוא בדיוק כפי שאמרת
אבל נראה לי שכוונת השואל היא האם מי שעבורו מסיבות כלשהם נטפרי עולה לו יותר מסינונים אחרים
האם את ההפרש מותר לתת ממעשר -
@למדן-וידען אמר במעשרות:
@יהודי-פשוט לא התעמקתי בשאלתך העמוקה,
@למדן-וידען אמר במעשרות:
@בר-בי-רב התכוונתי שאני יילך לשאול בשבילו עכשיו שמת עלי משימה קשה..
@למדן-וידען
נראה לי שהתבלבלת תוך כדי לומדעס' מי השואל ומי העונה, חזור שוב לעיל -
פוסט זה נמחק! -
@אבק ועל זה "שאל" @קלוגר האם גם את ההפרש בן אוכל כשר לשאינו ניתן לקחת ממעשר..
במחילה מ @בר-בי-רב.. הבעיה היא עצם הגישה שאם אני צריך יש לי אינטרנט ואם אפשר שיהיה גם כשר ומהודר.
אוהה
כמה מפתיעה התגובה הזו....
אסור להיות קיצוני כלפי השני
תחמיר לעצמך כרצונך ותחשוב ככל העולה על רוחך
אבל אל תהפוך את כל העולם לרשעיםאגב, אם יציעו לך שידוך עם מחותן שמשתמש עם אתרוג לא תסכים לגשת?
ואם יציעו לך מחותן שאוכל רבנות עכו תסכים לגשת?
וכן, אני מבין את היתרונות של נטפרי, ולכן אני כאן
אבל כל ה...... שסביב נטפרי מיותרת....... -
@אבק תוקן
(טעיתי בהבנת הכותבים!!)
-
אוהה
כמה מפתיעה התגובה הזו....
אסור להיות קיצוני כלפי השני
תחמיר לעצמך כרצונך ותחשוב ככל העולה על רוחך
אבל אל תהפוך את כל העולם לרשעיםכמה נכון
אגב, אם יציעו לך שידוך עם מחותן שמשתמש עם אתרוג לא תסכים לגשת?
ואם יציעו לך מחותן שאוכל רבנות עכו תסכים לגשת?(האמת? אין לך דרך לדעת זאת...)
לא הכל שחור לבן, אינני מכיר את המושגים שלך בכשרויות
אבל כמשל בלבד, בין הרבנות עכו (שאינני מכיר) לבין רק דברים שנעשו לבד בבית יש עוד כמה דרגות....וכן, אני מבין את היתרונות של נטפרי, ולכן אני כאן
אבל כל ה...... שסביב נטפרי מיותרת.......מצטער, אבל אין קשר
כמו שאדם שהחליט שמהיום הוא מפסיק לאכול כשרות X ומתחיל לאכול רק כשרות Y ומעלה לא מעלה בדעתו לקחת ממעשרות.
(יש נושא אחר שאולי ניתן להפחית מהחישוב למעשרות הוצאות לצורך העבודה ואכמ"ל).