KosherHost - אחסון אתרים שומר שבת - שרתים מהירים ואיכותיים בישראל
-
@אבק וענו שכן ישנן תקלות וזה קורה וזה אופיים של שרתים ומחשבים. זה אומר שיש פלוס גדול מאוד לשרת כשר.
ולעניין העסקים, אם זה שתי חברות נפרדות צ"ע אם יש בזה בעיה. אני חושב שאלו הן הלכות פסוקות, ומה שהיו סערות בציבור בעבר לגבי כל מיני חברות יתכן והיה בזה צורך למיגדר מילתא ולא דמי לכאן. -
ובנינו @אבק באיזו עוד חברת אחסון אתרים תוכל לדבר עם הבעלים ולקבל מענה בעברית בשעה 3 וחצי בלילה?
-
@LowcHost
עם זה אני מסכים
מתאים למשפחת נטפרי
הנה מתנהל פה דיון בין מנהל חברת אחסון, נציג של נטפרי, ועוד משועמם אחד.... -
@אבק אם אתה נציג של נטפרי תסדר לי סינון כללי על כל השרת, על תעוברה יוצאת ונכנסת, כמו שתכננתי בהתחלה, אז תקבל יתרון נוסף ואמיתי הרבה יותר ברמת השרת ולא רק ברמת החברה. לצערי מבחינה טכנית הבנתי שזה לא אפשרי כרגע.
-
-
@אבק חחח הרגת אותי, חזק אתה
-
@אבק גילוי דעת, אני מייצג את עצמי בלבד, אני לא מתיימר לייצג את נטפרי....
-
@shraga
צודק, נציג משורש מייצג ולא לזה התכוונתי
התכוונתי שאתה עובד (?) בנטפרי, ובמערכת הפניות שלה -
@LowcHost אמר בKosherHost - אחסון אתרים שומר שבת - שרתים מהירים ואיכותיים בישראל:
@אבק אם אתה נציג של נטפרי תסדר לי סינון כללי על כל השרת, על תעוברה יוצאת ונכנסת, כמו שתכננתי בהתחלה, אז תקבל יתרון נוסף ואמיתי הרבה יותר ברמת השרת ולא רק ברמת החברה. לצערי מבחינה טכנית הבנתי שזה לא אפשרי כרגע.
לי אישית יש הרגשה שזה אפשרי, אבל בתשלום מיוחד VIP לבודקים מיוחדים לשרת זה.
ולגבי עצם העניין של חו"ל, ויש לי הרגשה שאתה לא אוהב לדוש בעניין, אבל.
יש כזה מושג שהולכים אחרי הרוב.
אם יש 10 חנויות של בשר שרובם כשרים ואחד לא כשר. ומצאת חתיכת בשר בחוץ, ואתה לא יודע מהיכן זה הגיע?
על זה יש כלל שאומר "הולכים אחרי הרוב" והרוב כשרים, ולכן מותר לאכול .לעניננו רוב העולם גויים 9 מיליארד (מתוכם כמה מליונים יהודים)
אתה יהודי.
כשאתה פונה לחוץ לארץ רוב הסיכויים, שזה יהיה גוי!!!
ואני לא מביע דעה על כל העניין שזה יהיה כדאי לעשות בהתייעצות עם רב או הוועדה למען השבת. -
@אבק בלי לפתוח חזית איתך כי אין לי את תודעת השירות כמו @LowcHost ולא אדע מן הסתם לסיים את זה בטוב.
טוב שהדגשת את מה שמפריע לך, ואת מה שמניע אותך, רק קצת יצאתי מבולבל ממה שכתבת, האם העניין הוא השבת או השעמום.לעצם העניין.
הנושא הינו פחות עניין הסיכויים כי כמו שכתבת בחו"ל רוב הבעיות אינם קיימות במידה והתקנת את התוסף לאתר שלך.
הבעיה בחו"ל, וכאן הבשורה הגדולה, זה עניין מהירות הגלישה לגולשים מישראל.
כך, שאם אני נותן שירות ומחזיק אתר לישראלים אז כדאי מאוד גם מבחינת חווית הגלישה וגם מבחינת קידום האתר שהשרת יישב בארץ.
ואז אני נכנס לבעיה של תחזוקה האתר שלי בשבת.פחות קריטי לי בעניין הזה מהי רמת שמירת השבת של יהודים אחרים בארץ ובעולם מעבר לזה שאני משתדל לתרום לארגוני קירוב.
אבל חובתי כשומר תורה ומצוות לא לגרום לחילול שבת בגללי / בשבילי. -
@הגוף-והנפש
עבדתי בשיתוף פעולה עם נטפרי, והגענו למסקנה שכרגע זה לא אפשרי, הלוואי והיה אחרת אך כרגע זה כך.אני מאוד לא אוהב לדוש בעניין, כי כמו שציינתי קודם, כמספר האנשים כך מספר הדעות - לכן אני יכול להגיד מה אני מציע, ושכל אחד יעשה כטוב בעיניו - לא באתי לפתח דיון על שמירת שבת, כל המידע ידוע לכל - מי שיש לו ספק ולא בטוח לגבי השירות, יכול להיוועץ עם הרב שלו, האם הדבר כדאי מבחינה הלכתית או לא. אלו לא תשובות שאני יכול לספק - צדיק באמונתו יחיה.
לכל מי שיש מענות - נפתח אשכול לא פעם אחת בנושא הזה, מה הוא אחסון כשר בשבילכם, אבל אלו שבאים בתלונות החליטו לא להגיב באשכול ההוא בזמנו. עכשיו כשהשירות כבר באוויר יש מה להגיד.כמו שאמרתי, לגבי החוקים וההלכות, איני בקיא מספיק כדי לענות מתוכן, אני עונה מתוך ההגיון הבריא שלי, אך כאן אין מדובר בפיקוח נפש כלשהו - שאם לא תאכל את הבשר שמצאת ספק אם תאכל בשר אחר. כאן מדובר באחסון אתרים - ואם יש אפילו סיכוי של 1% שהחברה שאתה מאחסן אצלה את האתר מעסיקה יהודי בשבת - בעיניי זה מספיק כדי לפסול. שוב, בעיניי שזה מספיק זה לא אומר כלום - כל אחד שיתייעץ עם הגורמים המתאימים. אחסון אתרים זה לא פיקוח נפש חברים, ואינטרנט בוודאי ובוודאי שלא - כך שזה לא אם אין לי ב-א' אני אלך על רוב הסיכויים ש-ב' זה בסדר.
-
פוסט זה נמחק! -
קחו בחשבון שגם כשאתם מאחסנים באתרים בחו"ל, יש סיכוי שאתם מפרנסים יהודים מחללי שבת שמחזיקים במניות החברה
-
@הגוף-והנפש @אבק
לא צריך ללכת רחוק עד למנכ"ל, סך הכל להגיד שיש 9 מיליארד בעולם אז הסגכיוי שמי שתומך הוא לא יהודי - הוא מוטעה מיסודו. כי אף אחד ממדינות נידחות באפריקה, בטח שלא מסין ובוודאי שלא ממדינות ערב למיניהן (כבר הורדנו כמה מילארדים טובים) מספק תמיכה ללקוחות מפה אשר מתאחסנים במקומות כמו siteground, bluehost ויוצא באלה.
99% משהם מקבלים שירות מארה"ב או בריטניה - וכידוע - אלו מקומות עם קהילות יהדויות מאוד מפותחות, והמון יהודים חילונים, ולטעמי יש סיכוי הרבה יותר מסביר שאחת החברות האלה מעסיקה יהודים חילונים בשבת (יהודים ומחשבים זה עניין מנצח) - אין לי ספק - אך אין לי הוכחות, ואני לא נותן פה את כל משנתי - כי זהו אינו המקום לטעמי.@shraga תודה
עוד נקודה מעניינת שחשבתי עליה - עוד הרבה לפני שמגיעים לאחסון, סביר להניח שכל מי שמחזיק בדומיין co.il עושה זאת אצל חברה מחחלת שבת (כל הרשמים בישראל נותנים גם שירותי אחסון אתרים שפעילים 24/7). זה לעולם לא ייגמר, לטעמי ולטם רבים השירות המוצע כאן הוא שדרוג בנושא שמירת השבת לעומת הקיים. אם זהו בפתרום המלא או המושלם ביותר? סביר להניח שלא. אך זהו הפיתרון הטוב ביותר כרגע לאחסון אתרים שומר שבת בישראל (ועניין המחיר פה לא משחק תפקיד, אלו הבדלים של פרוטות לעומת LowcHost), הבדל של 100 ש"ח גג לשנה שלמה!
-
@LowcHost @למדן-וידען
אין לי מטרה לפתוח חזיתות עם אף אחד
אתמול סתם נגררנו לויכוח שכשלעצמו הוא חשוב אבל הוא לא קשור לעצם העניין
ואני מצר על כך
ולכן מחקתי את הפוסטיםמסקנות עמדתי לגופם של דברים הם
א מומלץ לאחסן בשרת בחו"ל שבו לכאורה אין כלל בעיות של חילול שבת (לפי הטענות שייתכן וגם בחו"ל יש עובד יהודי לא מומלץ להשתמש בשום מוצר בעולם...)
ב באחסון בארץ אם הבנתי נכון את דברי @LowcHost ישנם בעיות שמצריכות טיפול בשרת גם ללא קשר לפעילות האתרים, במידה וכך ייתכן וחובה גמורה מעיקר הדין לאחסן רק בכשרהוסט מפאת האיסור של הנאה ממעשה שבת ולא משנה כמה זה עולה
אבל שוב אם זה כך חשוב להבין איך עובד השרת הכשר
מי קורא לגוי?
הוא עושה את זה בשבילי?, אם כך זהו גם איסור גמור, לא ידוע לי על היתרים באמירה לנכרי והנאה ממעשיו באחסון אתרים)
אדרבה תאיר את עיננו @LowcHost
ושוב סליחה, אין ספק שכשרהוסט הוא צעד מבורך השאלה רק אם הוא מספק -
@LowcHost
ואגב אני אולי מטריד אבל לא סתם
עד היום האתר שלי מאוחסן בשרת ישראלי ובכלל לא חשבתי שיש בעיה
באת אתה והארת את עיני
ולכן אני מעוניין להבין בדיוק מה המצב
ולהחליט
אם אני יכול לעבור אליך או שאאלץ לעבור לחו"ל -
@אבק לי זה נראה שכבר סתם משעמם לך, כמו אתמול בערב...
כי אם באמת היית רוצה לדעת ולא להתדיין סתם היית קורא את השורה שרשומה בפרסום למעלה:
מבחינת תחזוקה - במידה וישנו מקרה חירום המערכת שולחת התראה על כך לאדם שאינו יהודי שיטפל בבעיה
זה סתם התפלפלןת עבור מי הוא עושה את זה, הוא עושה את זה עבור עצמו, כי הוא מקבל על כך תשלום. אפשר לסובב את זה בכל כיוון שאתה רוצה וזה לא המטרה שלי.ובשביל אחד שעד היום התאחסן בחברה מחללת שבת, נהיית ממש קפדן , בשנייה אחת כל כך חשוב לך שמירת השבת המלאה במלואה. אני מאמין שראית שהחברה עובדת 24/7, אך זה לא ממש הפריע לך או שלא במודע בחרת להתעלם מכך. אותי " מעצבן" שאני מרגיש שאתה בא אליי בטענות או בתלונות ומחפש בציציות (עד לפני רגע היית בחברה מחללת שבת וזה היה בסדר, אז לעשות את קפיצת המדרגה מחילול שבת מלא לחברה שומרת שבת - גם אם זה לא פתרום מלא בעינייך, זה עדיין יותר טוב ממה שהיית עד עכשיו) כאשר לא באתי לתקן את העולם, באתי להציע שירות שלא קיים כרגע.
אם זה באמת כל כך חשוב לך, אני מאמין שנתתי כבר מספיק נתונים פה, קח את כל המידע הזה לרב איתו אתה מתייעץ, תפרוס בפניו את כל המידע, ובהחלט קיבלת פה מידע מעל ומעבר, ואם תקרא דברים שוב אולי תמצא עוד תשובות שפספסת. כי את התשובה האם אתה יכול לעבור אליי או לא - בוודאי שלא תקבל ממני - אם זה כל כך חשוב לך, תלך עם הנתונים לקיבל היתר או סירוב, אין לי מה לחדש כאן מעבר למה שרשמתי.
-
תום @LowcHost רק רציתי לחזק את ידך כל הכבוד (וגם אם אתה עושה לא לשם שמיים יש מושג שמגללים זכות על ידי זכאי )ולפי איך שאתה עובד ומזיז דברים אני בטוח שתגיע רחוק הכושר למידה יישום שלך זה מדהים אני זוכר שבהתחלה לפי איך שהיה נשמע שאין לך כמעט מושגים ביהדות ועכשיו נראה לי שאתה יכול ללמד כבר אחרים עלה והצלח
נ.ב אתה עדיין לא מכיר אבל במגזר החרדי יש הרבה שיטות ודרכי התנהלות ביניהם איך להתנהל מול עסקים שומרים שבת אבל אני יכול לומר שנהנתי מאוד מצורת התגובה שלך גם מול מי שתוקף
בהצלחה -
@shukiha תודה, שמח לשמוע, יוצא מחוזק.
תמיד הדת משכה ועניינה אותי ומצאתי בה הרבה יופי, לא צריך להיות חרדי כדי להתעניין במורשת אבותייך יצא לי לדון עם המון אנשים מכל המגזרים של הדת, גם באינטרנט וגם פנים מול פנים. ואם לא הפגנתי ידע או את דעתי זה כי הייתי עדיין "חדש" פה ויותר פחדתי לעשות טעויות מאשר לבטא את עצמי או את הידע שלי בדת. וכל עוד זה בדרכי נועם אפשר לדבר על הכל. אני אישית חושב שכפי שנאמר דרך ארץ קדמה לתורה. שוב תודה יקירי. -
@LowcHost אמר בKosherHost - אחסון אתרים שומר שבת - שרתים מהירים ואיכותיים בישראל:
מבחינת תחזוקה - במידה וישנו מקרה חירום המערכת שולחת התראה על כך לאדם שאינו יהודי שיטפל בבעיה
זה סתם התפלפלןת עבור מי הוא עושה את זה, הוא עושה את זה עבור עצמו, כי הוא מקבל על כך תשלום. אפשר לסובב את זה בכל כיוון שאתה רוצה וזה לא המטרה שלי.בוא נשאר עניינים אוקי?
לא שמתי לב בקשר לתחזוקה, אם כך זה בסדר גמור
ובקשר לפעולת נכרי ודינו, אל תאמר זו סתם התפלפלות, אלו סימנים מפורשים בשו"ע
אם גוי עושה פעולה עבורי, זה אסור זה שהוא מקבל תשלום לא עוזר וזה תלוי בתנאים שנים
אתה יכול לקרוא כאן לידע כללי
https://he.wikipedia.org/wiki/אמירה_לנוכרי