אני רק שאלה...
-
מה הנפק"מ בין דרייב לג'מבו או מגיקוד שרק דרייב חסום לשיתוף ציבורי ?
-
@מבט כבר ענו בעבר, אבל ממש לא אכפת לי לענות שוב.
בדרייב הקובץ יכול להישמר שנים, בעוד שבמג'יקוד הוא נשאר 3 ימים בלבד.
בג'מבו הוא נשאר שבועיים, אבל עדיין הוא משמש למשלוח קבצים ולא לשיתוף ציבורי. -
-
פוסט זה נמחק! -
הוא אשר שאלתי , מה משנה הזמן בקשר לתוכן השיתוף? מי שמרגיש שהנושא הזה חרוש למדי, שיתרחק מהמקלדת.
-
@מבט
לא כ"כ מהר, אני לא מוותר.
דבר ראשון, אנחנו לא יכולים לדבר בשם נטפרי, אלא רק לנסות להבין את ההיגיון.
אז בקשר לתוכן, כנראה שנטפרי לא מעוניינים להיכנס לך לחיים. אם החלטת שאתה רוצה דווקא לקבל תוכן בעייתי, איך נחסום אותך? בעיה שלך.
אתה מכיר את העובדה שבמייל לא עוברים קבצים בסיומת EXE? זה כדי שלא יעברו וירוסים וכו'.
רגע, אבל אם אני משנה את הסיומת זה כן יעבור? למה אין סריקה על תוכן הקובץ?
תשובה: אם קיבלת ממישהו קובץ בעייתי, והחלטת לשנות חזרה את הסיומת, זאת בעיה שלך. הם מנסים לחסום רק את האופציה שזה יקרה בטעות.
כנ"ל נטפרי: אם קיבלת ממישהו קובץ שמכיל תוכן בעייתי, זו בעיה שלך. אותו מישהו גם יכול להגיע אליך הביתה עם און-קי.
נטפרי רק חוסמים שזה לא יקרה בטעות. (במילים אחרות: אם אין לך חברים ששולחים לך במייל דברים בעייתיים, אין דרך שהם יגיעו.)
כמובן שכל הנכתב הוא על דעתי האישית, ולא מייצג את נטפרי. -
@dLive א. תודה רבה על חוסר הויתור, תכונה חשובה ביותר.
ב. השתמשתי במשך שנים ב"נתיב" ולא אינה לידי דבר שיש בו רוח טומאה או חסר חינוך דרך הדרייב .
ג. רציתי להציע הצעה מעניינת: הרי לנטפרי יש את כתובת המייל של כל המנויים, כך שניתן לעשות אופציית שיתוף ציבורי שהוא בעצם פרטי דרך דרייב אל כל משתמשי נטפרי בלבד, המעלה בדרייב היא שהקובץ לא נמחק וגם לא צריך לשמור קישורים מיותרים. -
@מבט אמר באני רק שאלה...:
ב. השתמשתי במשך שנים ב"נתיב" ולא אינה לידי דבר שיש בו רוח טומאה או חסר חינוך דרך הדרייב .
אני מכיר כאלה שמשתמשים באינטרנט הפתוח רח"ל ומעולם לא ראו משהו לא טוב. ברצינות.
ובמקום לדבר על נפק"מ, שאל למה זה סגור.
אם זה סגור, סימן שזה פירצה. נכון אינני מסביר לך כי איך בדיוק תרצה פירוט? -
@מבט
א. לפחות עוד מישהו חוץ ממני שמח בתכונה הזו...
ב. אחרי מנהלים אני לא מגיב.
ג. בקשר להצעה שלך:
אתה בעצם מבקש כתובות מייל של כל משתמשי נטפרי?
וחוץ מזה שאני לא מבין למה העובדה שמישהו משתמש בנטפרי הופכת את מה שהוא יכול לשים לבטוח כשר?
(בלי לדבר על העובדה שזה יתמלא בשניות...) -
תודה למנהלים על הפורום והיחס, לפי התגובות נראה שהבנתם מדברי בקשה לפתיחת אפשרות השיתוף הציבורי, ממש לא!
ומר דלייב היקר, קודם הסברת שהעניין הוא למנוע טעויות וספאם, כי שליחת תוכן בלתי ראוי בכוונה לא ניתן למנוע. לכן הצעתי הייתה שנטפרי תזהה איזה מייל ביצע את השיתוף ואם זה מייל מוכר מאחד המשתמשים הדעת נוטה שאדם ראוי הוא (ובמקרה ששלח תוכן לא ראוי אפשר לדווח ויחסם) -
@מבט
אולי אפשר, אבל מה לא טוב לך עכשיו?
מדבריך בהתחלה היה אפשר להבין שמצאת בעיה בג'מבו, ולא שאתה רוצה את הדרייב.
יש לך בעיה ספציפית שבה אתה רוצה עזרה?
כי אם לא, זה רק עניין של זמן עד שתגלה שלא חסר לך כלום ואתה מסתדר מצוין. -
שוב תודה על ההענות, ומר דליב אל דאגה ב"ה הכל טוב לי. חוץ מזה שכשאני מעלה למגיקוד או לג'מבו אני צריך לאפסן במחשבי כמויות של קישורים ולקטלג כל קישור לאן הוא משוייך.
ואגב, נטפריס, אני אשמח להכיר אדם שיש לו אינטרנט פרוץ ויוכל להביט לי בעיניים ולומר בלי לעפעף שמעולם לא קפצו לו דפי נחיתה בעייתיים או תמונות כלשהם אפי' במייל. -
@מבט אמר באני רק שאלה...:
לפי התגובות נראה שהבנתם מדברי בקשה לפתיחת אפשרות השיתוף הציבורי, ממש לא!
אלא?
-
-
@5566NEWbrs אמר באני רק שאלה...:
@נטפריס ידידי @מבט כתב בהודעה 12 (לפי הקישור למעלה) כאן בנושא זה מה הוא רוצה שיהיה..
ראינו כבר במדור רשמים איזה חלומות יש לותודה על ההתייחסות לתחום פתרון החלומות, הדבר הנכתב כאן אפשרי ואינו בגדר עורבא פרח, הנידון כאן אם הוא ראוי או לא.
-
@מבט חס וחלילה! אני התכוונתי שאתה עוד תגיע רחוק..
צריך לשאול את המבינים האם יש דרך לזהות של איזה משתמש הקובץ תוך כדי תעבורה.
זה אומר לפתח מערכת שמתשאלת את בסיס הנתונים של נטפרי האם זוהי תיבת מייל ששייכת לא' המשתמשים וכו'
בטח חתיכת עבודה -
@מבט יקירנו, תעשה סדר:
רשימת המעלות והחסרונות של שיתוף פרטי\כללי, וכן אתרי העלאת קבצים גדולים
ממה שאני זוכר זה ככה- שיתוף פרטי
א. אין חשש לתוכן בעייתי, המוריד יודע בדיוק מה הוא מוריד (כלומר גם אם התוכן בעייתי זה במודע).
מנגד:
א. אין אפשרות לשתף בפורום דוגמת פרוג.
ב. צריך לשתף כל אחד בנפרד.
ב. מצריך לנהל 'מערכת' של קישורים ביחס לקבצים שנמצאים בדרייב (או על המחשב). - שיתוף כללי
א. קישור שעובד תמיד, אין צורך להעלות שוב לכל גולש בפורום שנזכר אחרי יומיים.
ב. משתפים את כל העולם בבת אחת.
מנגד:
א. חשש לתוכן בעייתי - אתרי העלאת קבצים באופן זמני
א. חשש מופחת לתוכן בעייתי
ב. משתפים את כולם בבת אחת
מנגד:
א. אין אפשרות לשתף בפורום, לפחות לא לטווח ארוך.
ב. מחייב לזכור קישורים ולנהל אותם בנפרד בלי קשר לקבצים.
נראה שהדרך הנוחה ביותר היא כמובן שיתוף קבצים...
מה דעתך @מבט ?
- שיתוף פרטי
-
שוב אני מדגיש את הבעיה, משתתפי נטפרי חברי פרוג משתפים דבר יום ביומו תוכנות וקבצים נצרכים שוב ושוב בגלל שפג תוקף או שמשתפים בדרייב לכל עשרות המבקשים באופן אישי. את זה אפשר למנוע אם יאופשר שיתוף ממשתמש נטפרי בלבד.
-
יש כמה דברים שאתה צריך לוותר למען התורה וחוקיה. נו אז תצטרך לבקש שיתוף פרטי. שזה יהיה הדבר הכי נורא שיכול לקרות לכלל ישראל!
-
@DovidStroh אפשר על כל דבר לומר "נו שזה יהיה הבעיות שלנו" "ה המחיר שאנחנו משלמים על הגן עדן שלנו"
אבל הוא הציע פתרון וכל הדיון (התיאורטי, יש לומר) האם זה מספיק 'סבל' שמצדיק.
כל זה בהנחה שהפתרון אפשרי מבחינה טכנית. כמובן.
תשובה עניינית תהיה תשובה מסוג 'לי זה לא מפריע בכלל, אני לא מרגיש את זה', או 'לא כדאי לאפשר גם לא למשתמשי נטפרי לשתף ביניהם'.