עמוד שער לספר
-
@shraga התכוונתי שאתה יכול להמשיך את העיצובים שלו ולא ממש להחליף אותו
-
@מעמד השאלה שלי, איך אני מוסיף כיתוב, בלי להוריד את איכות התמונה. האם ישנה אפשרות בתוכנה חינמית, או בוורד לעשות דבר כזה?
-
@מבקש-עזרה מה אתה מתכווין 'להוסיף כיתוב' ?
בתוך השער ??
מה הבעיה ??
אפשר להוסיף באינדיזיין וגם בוורד אפשר להוסיף ! וזה לא מוריד מהאיכות (עד כמה שידוע לי) -
@מעמד כשפותחים את התמונה בוורד על ידי הוסף תמונה, ומגדילים אותה [כי היא לא מגיעה בגודל הנכון], ואח"כ סוגרים לPDF, יורדת האיכות, ובהדפסה רואים 'פיקסלים'. הבעיה שלי שאין לי אינדזיין, כי אני לא גרפיקאי וגם לא מעמד. השאלה האם ישנה תוכנה חינמית שאפשר לעבוד עם קבצי PDF או תמונות, לא רק לצפיה, אלא גם להוספה של טקסט בתוך התמונה.
-
-
@shraga שאלה כזו הייתי מתבייש לשאול בפרוג, למשל...
חן חן לרב @מבקש-עזרה ששאל, ולתגלית של @shraga ...
עזרתם לכל מעמדי הוורד למיניהם. -
לרב שרגא: אין עליך! הנדיבות והעזרה הבלתי נגמרים, ממש מפעימים! אני חייב לציין שגם מעמדים מקצועיים, לא יודעים חלק מהסודות...
הספר שלי יהיה בעזהי"ת הרבה יותר נאה בזכותך, וידוע מה שאמר רע"א כי חלק מהמצוה להדפיס ספרים, הוא בצורה נאה...
תזכה למצוות -
@shraga הוא דיבר על סגירה לPDF, זה גם עוזר לזה? לא נראה לי.
בשביל סגירה לPDF, השתמשתי באקרובט פרו, עם הגדרה של איכות גבוהה. -
@WWW אמר בעמוד שער לספר:
@shraga הוא דיבר על סגירה לPDF, זה גם עוזר לזה? לא נראה לי.
בשביל סגירה לPDF, השתמשתי באקרובט פרו, עם הגדרה של איכות גבוהה.אפשר עם מדפסת pdf טובה, כמו pdfcreator או primopdf
-
@shraga מה רע באקרובט פרו, (חוץ מזה שהוא סוחב משאבים כמו שרק אדובי יודעים לעשות )?
-
מנסיון אם משאירים את התמונה באותו יחס גובה-רוחב (ראו להלן בצילומסך) - לא נפגמת איכות התמונה בכלל! (גם בלי עצתו המופלאה של הרב @shraga שאכן לא ידעתיה).
יש 2 צורות להשאיר את היחס גובה-רוחב כמו במקור:
- באופן שאתם רוצים לשנות את גודל התמונה ע"י "משיכת" התמונה באמצעות החיצים שבמסגרת התמונה - יש להגדיל או להקטין את התמונה רק ע"י הפינות (כלו' ארבעת הקרנות - שמאלי עליון שמאלי תחתון ימני עליון וימני תחתון), ולא ע"י משיכה באמצע מסגרת התמונה.
- באופן שאתם רוצים לשנות את גודל התמונה ע"י כתיבת הגובה או הרוחב הרצוי ב'כלי תמונות'>'עיצוב אובייקט', הברירת מחדל היא שיחס גובה-רוחב נשמר.
-
@האברך אבל @מבקש-עזרה אמר שבהגדלה מאבד את האיכות שלו !
הוא לא רצה עזרה בקשר לשמירת הפורפורציות ! -
@מעמד אמר בעמוד שער לספר:
@האברך אבל @מבקש-עזרה אמר שבהגדלה מאבד את האיכות שלו !
הוא לא רצה עזרה בקשר לשמירת הפורפורציות !@האברך אמר בעמוד שער לספר:
מנסיון אם משאירים את התמונה באותו יחס גובה-רוחב (ראו להלן בצילומסך) - לא נפגמת איכות התמונה בכלל! -
@האברך ממש לא נכון, תמדוד את הdpi כשאתה עושה ככה בלי לסמן V בהגדרה שהעלית בצילום מסך ואם לסמן, זה הבדל שמים וארץ שנראה גם בדף המודפס
-
@shraga @מעמד הלקוחות שלי לבינתיים היו מאד מרוצים. אני אנסה אולי גם את הצעתך, ואראה האם ישנו הבדל משמעותי (אולי הלקוחות יהיו מרוצים יותר...).
שים לב גם לאזהרה שהופיעה בצילומסך שהעלית 'סימון אפשרות זו מספק איכות תמונה מירבית אך עשוי להביא ליצירת קבצים גדולים מאוד'. וזה גורם (עכ"פ במחשבים סטנדרטיים) לאיטיות בגלילת המסמך.
-
@האברך אמר בעמוד שער לספר:
וזה גורם (עכ"פ במחשבים סטנדרטיים) לאיטיות בגלילת המסמך.
אתה מתכוון למחשבים איטיים... לא סטנדרטיים, הסטנדרט היום הוא די גבוה...
-
@shraga אני עבדתי על קונטרס גדול (99 עמודים) עם הרבה תמונות (אוצה"ח, בשילוב של תיבות טקסט), וזה גרם לי הרבה בעיות ('לא ניתן לפתוח את הקובץ מכיון שיש בעיות', בקיצור, בעיות תגיות - שלא תדעו מצרות), וכמעט שהלך לי הרבה עבודה לאיבוד, רק שבסוף בחסדי ה' אחרי הרבה תפילות, הסתדר לי כהרף עין.
-
@WWW אמר בעמוד שער לספר:
רק עכשיו אני רואה את המשפט שלך
"עדיף להיות אדם חכם עם מכשיר טיפש,
מאשר אדם טיפש עם מכשיר חכם"אכן, מאמר החכם ...
-
@WWW שאלה: אני מבין מדבריך שהעתקת תמונה מאוצה"ח על הוורד והוספת תיבת טקסט. לענ"ד, אם מדובר בעמ' שלם מאוצה"ח ניתן לעשות את כל זה באדובי אקרובט, גם פחות כאב ראש, וגם קובץ הרבה יותר קל כי הוא בפורמט פי די אף. בקבצים מרובי תמונות ו"הדבקות" על המסמך [תיבות טקסט, וורד ארט וכד'], גם במחשבים חזקים יהי קשה לנהל אותם, פשוט כי וורד לא מותאמת לזה. ואני עבדתי על מחשבים עם I7 ו16 ג"ב בראם ולא עזר. פשוט התוכנה לא מצליחה לנהל את הקובץ. צריך לזה תוכנות ברמת גרפיקה כמו אינדיזיין וכד'. מינימום פאוורפוינט שמיועדת לתמונות וכד'.
-
@חסידיש המשפט אינו שלי, הוא של המרצה הנודע הרב צביאלי בן צור.