התייעצות בעניין סמארטפון מוגן.
-
@WWW
אתם כנראה צודקים, ומראש כתבתי שאינני מבין איך זה עובד, החלוקה בין האפליקציות, ברמת ה-VPN. (מה שהתכוונתי תחליף לוויפרי, זה האופ' לנעול VPN בלי שיהיה אפשר לשנות, כמו בוויפרי). -
@feder אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
שלום וברכה
מזה זמן אני משתמש בסמארטפון מוגן של 'נתיב'.
בסך הכל די מרוצה, חוצמזה שחלק מהאתרים שפתוחים לי בנטפרי (בבית ובמשרד) חסומים בנתיב.
ובנתיב אין כל כך מי שנותן מענה לפתיחת אתרים או אפליקציות.
לאחרונה אני רוצה לרכוש מכשיר חדש, וכאן הבן שואל
האם ישנה אפשרות לגלוש עם סים מוגן של נטפרי?
האם זה נותן מענה מושלם? הלכתית וגם פראקטית?
אשמח לקבל כיוון מאנשים שמשתמשים בסים מוגן של נטפרי לסלולרי.
תודה מראשמקווה שזה פורום שמתאים לשאלתי.גם אני משתמש בסלולרי מוגן של נתיב דגם אלג'י 4.כבר כשנה. לאחרונה המכשיר מרבה להתחמם וכן במקביל נגמרת הבטריה מהר.מה ההסבר ומה אפשר לעשות? תודה רבה מראש.
-
@שמעי-בן-קיש
על פניו מדובר בבעיית חומרה בלבד, ולכן לכאו' זה לא 'ממש' המקום לטפל בזה כאן.
כאן משתדלים לעזור - איש איש כפי כוחו וידיעותיו - בענין אינטרנט מסונן מבית נטפרי, על שלל השלכותיו וענייניו.
אבל כדי שלא נפסיד את מצות העזרה לזולת, בטרייה שנגמרת מהר - היא תופעה שנגרמת משימוש מוגבר בסוללה (פריקה, טעינה), וייתכן שהזדקנה פשוט, ויש צורך להחליפה. ומעבד שמתחמם יכול להיות מכמה גורמים (זה גם מסביר את נושא הבטרייה) שאני בטוח שתמצא ע"ז הרבה פורומים, או פשוט להתיעץ בחנות/מעבדה נותני שירות.
בהצלחה. -
ההגנה ההרמטית ביותר כרגע לדעתי, במחילה מכבוד האכסניה, היא נטספארק ברמה המותאמת אישית, כך שאפשר לחסום כמעט הכל חוץ ממה שרוצים. הם מסננים גם wifi והתקנת אפליקציות לא דרך החנות וכו וכו ומצד שני הכל ממשיך להתעדכן.
אח''כ כמובן להחליף סיסמה (למשהו שלא ניתן לזכור או או חצי אתה חצי האשה או לתת למישהו אחר וכו וכו) ולהחליף את המייל לשחזור סיסמה.
כמובן לבדוק מראש שהמכשיר נתמך כך שאי אפשר להסיר את האפליקציה (יש מכשירים שאי אפשר גם אחרי איפוס. בוודאי המכשירים שהם מוכרים מראש עם הסינון).
-
@nachum37 אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
ההגנה ההרמטית ביותר כרגע לדעתי, במחילה מכבוד האכסניה, היא נטספארק ברמה המותאמת אישית, כך שאפשר לחסום כמעט הכל חוץ ממה שרוצים. הם מסננים גם wifi והתקנת אפליקציות לא דרך החנות וכו וכו ומצד שני הכל ממשיך להתעדכן.
אח''כ כמובן להחליף סיסמה (למשהו שלא ניתן לזכור או או חצי אתה חצי האשה או לתת למישהו אחר וכו וכו) ולהחליף את המייל לשחזור סיסמה.
כמובן לבדוק מראש שהמכשיר נתמך כך שאי אפשר להסיר את האפליקציה (יש מכשירים שאי אפשר גם אחרי איפוס. בוודאי המכשירים שהם מוכרים מראש עם הסינון).
במחילה זה רחוק מלהקרא הגנה הרמטית, ולא לחינם אין לזה אישור של שום גוף כשרותי משמעותי.
זה נכון שיש להם טכנולוגיה טובה שגם נתיב משתמשים בה כחלק ממכלול ההגנה שלהם, אבל הגדרות הסינון שם רחוקות מאד מלהקרא הגנה לאדם חרדי, ואני מדבר מידיעה. -
@עברי-אנכי אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
@שמעי-בן-קיש
על פניו מדובר בבעיית חומרה בלבד, ולכן לכאו' זה לא 'ממש' המקום לטפל בזה כאן.
כאן משתדלים לעזור - איש איש כפי כוחו וידיעותיו - בענין אינטרנט מסונן מבית נטפרי, על שלל השלכותיו וענייניו.
אבל כדי שלא נפסיד את מצות העזרה לזולת, בטרייה שנגמרת מהר - היא תופעה שנגרמת משימוש מוגבר בסוללה (פריקה, טעינה), וייתכן שהזדקנה פשוט, ויש צורך להחליפה. ומעבד שמתחמם יכול להיות מכמה גורמים (זה גם מסביר את נושא הבטרייה) שאני בטוח שתמצא ע"ז הרבה פורומים, או פשוט להתיעץ בחנות/מעבדה נותני שירות.
בהצלחה.תודה רבה
-
@6262 ודאי ודאי. לכן כתבתי לבחור התאמה אישית ולחסום את מה שלא רוצים, לא להשתמש ברמות המוגדרות מראש שלהם.
הרמטית כוונתי מבחינה טכנולוגית. -
@שמעי-בן-קיש אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
מקווה שזה פורום שמתאים לשאלתי.גם אני משתמש בסלולרי מוגן של נתיב דגם אלג'י 4.כבר כשנה. לאחרונה המכשיר מרבה להתחמם וכן במקביל נגמרת הבטריה מהר.מה ההסבר ומה אפשר לעשות? תודה רבה מראש.
סיפר לי פעם אדם שהיתה לו בעיה כמוך והיה פשוט צריך לעדכן את התוכנה של נתיב
בקיצור תפנה לנתיב השירות לקוחות שלהם אמנם לא מהיר ויעיל כמו נטפרי אבל בסוף הם יפנו אותך לנציג שידע לפתור לך את הבעיה -
@beri.zip אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
מקווה שזה פורום שמתאים לשאלתי.גם אני משתמש בסלולרי מוגן של נתיב דגם אלג'י 4.כבר כשנה. לאחרונה המכשיר מרבה להתחמם וכן במקביל נגמרת הבטריה מהר.מה ההסבר ומה אפשר לעשות? תודה רבה מראש.
בקיצור תפנה לנתיב השירות לקוחות שלהם אמנם לא מהיר ויעיל כמו נטפרי אבל בסוף הם יפנו אותך לנציג שידע לפתור לך את הבעיהכה עשיתי ואכן כך הורמוני מנתיב.גם צדקת בעדיפות השירות של עופרי שעולה על של נתיב לכולם עשרת מונים.
-
בקיצור תפנה לנתיב השירות לקוחות שלהם אמנם לא מהיר ויעיל כמו נטפרי אבל בסוף הם יפנו אותך לנציג שידע לפתור לך את הבעיהכה עשיתי ואכן כך הורמוני מנתיב.גם צדקת בעדיפות השירות של עופרי שעולה על של נתיב לכולם עשרת מונים.
הורוני.כמובן.נטפרי.כמובן.ותודה רבה .וגם זה כמובן.
-
@שמעי-בן-קיש אפשר לערוך את ההודעה הקודמת, (בשלוש הנקודות בצד שמאל).
-
אומנם זה לא פורום של נתיב אבל לא מצאתי את המייל שלך בפרופיל אשמח לדעת מה בדיוק הורו לך תוכל לענות לי גם המייל בפרופיל
תודה -
@shukiha אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
אומנם זה לא פורום של נתיב אבל לא מצאתי את המייל שלך בפרופיל אשמח לדעת מה בדיוק הורו לך תוכל לענות לי גם המייל בפרופיל
תודהנציג שלהם הדריך אותי בטלפון איך לעדכן/לשנות תוכנה.לצערי עקב בורותי בטכנולוגיה לא אוכל לשחזר בדיוק את הוראותיו.
ותודה גם למשיב הקודם על מראה המקום ל... -
@nachum37 זה בדיוק העניין שאם אתה חוסם אישית לא עשינו כלום, בנוסף כמעט לא ניתן טכנית שאדם פרטני ידאג לחסום את כל מה שצריך שם, זה מורכב מדי לחסום כך ועוד יותר מורכב לדעת מה לחסום... אנדרואיד זה מערכת שכל אפליקציה ותהיה התמימה ביותר יכולה להיות נקודת יציאה להכל בכל.
חייבים להפנים שאין קיצורי דרך לא סתם יש אישורים לחברות ספורות בתחום הזה למרות שיש הרבה שמנסים לטפל בו.
די קשה לקבל אישור כזה, וזה משום שמדובר בתחום מאד מאד בעייתי שגם מצריך השקעה לא קטנה. -
בקשר לחסימה אישית, אני לא חושב כך. הקטגוריות שם בנויות לכסות הכל. אם חסמת את 'שונות' הורדות וכו וכל השאר חסומות לגמרי או ברמה הכי מחמירה, הסיכוי שאפליקציה תחמוק הרבה יותר נמוך מהאפשרות לעקוף את הסינון בסינונים של החברות האחרות. הם היחידים שחוסמים הרמטית. לדעתי האישית (בלבד) עדיף סינון אישי מחמיר שנקבע מראש ולא ניתן להסרה אחרי שינוי סיסמה (כמו נטספארק), ובמקרה הצורך אפשר להראות לרב את ההגדרות לפני החלפת הסיסמה, מאשר שאר הסינונים שניתנים לעקיפה בקלות ובסופו של דבר בעל האשראי שולט החסימה האם תפעל או לא. בכל מקרה, זו רק דעתי וכל אחד יעשה מה שיורו לו רבותיו.
בכל מקרה, קצת פספסת את טענתי. כנ"ל כל אחד יעשה מה שיורו לו רבותיו (יש קהילות שמשתמשות בנטספארק אך עם רשימה לבנה כך שאין אפשרות לשנות את הגדרות החסימה). רק טענתי שהם הכי הרמטיים טכנית וגם הכי מדוייקים, כלומר לא מתערבים באינטרנט מסמכים אפליקציות וכו מעבר למה שצריך.
-
@nachum37 אני לא מתווכח איתך, רק אומר לך שמנסיון ומידיעה אישית יש המווון דברים שלא מכוסים שם בלי הגדרות פרטניות.
לא מדבר על מקרה אחד או שתיים.וזה עוד בלי הבעיה שאחרי כל הטכנולוגיה שם בגלל שלא מדובר בקושחה היא פריצה גם אם זה יותר מסובך מסתם סינוני דמה.
-
פוסט זה נמחק! -
@jewel
אני לא כ"כ בטוח, שאשכול זה מתאים לפורום כאן. זה לא שייך לכאו' לנטפרי, לא כך?!
יש לברר מול הדרן ונתיב, כאן בכ"מ לא יוכל להיות מענה - הדרן ונתיב לא מכותבים, ולנטפרי אין קשר..
בהצלחה בעניין. -
@6262 אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
וזה עוד בלי הבעיה שאחרי כל הטכנולוגיה שם בגלל שלא מדובר בקושחה היא פריצה גם אם שם זה יותר מסובך מסתם סינוני דמה.
רק להעיר שבטלפונים שהם מוכרים הסינון הוא כן ברמת קושחה.
-
@nachum37 לדעתי אתה טועה, הם אמנם מציעים הגנת הסרה כלשהי אבל זה ממש לא ברמת קושחה.
לא ידוע לי על מוצר קושחתי ממש שהם מוכרים, וזה גם לא מופיע באתר שלהם, מה שהם קוראים הקשחה זה לא קושחה אחרת אלא סוג של הגנת הסרה שהם מגדירים כמוקשח.