שיחזור חומר מכרטיס מיקרו CD לא משנה הגודל שלו
-
איך אפשר לשחזר?
-
-
אני לא מחפש תוכנה לשיחזור זה יש לי כבר אבל הבעיה שלי היא שכבר צילמו תמונות נוספות על הכרטיס הזה עכשיו השאלה היא האם זה עדיין ישחזר לי?
-
@קובי-ברקאי
במקרה כזה מומלץ לגשת למעבדה מקצועית...
העלויות בהתאם. אבל זה עדיף מלנסות לבד ולהרוס את הסיכויים לשיחזור מוצלח -
@קובי-ברקאי
ישנם תוכנות מיוחדות שיכולים למחזר גם אחרי שכבר שמו על הכרטיס דברים חדשים -
@גרפיקאי123 אמר בשיחזור חומר מכרטיס מיקרו CD לא משנה הגודל שלו:
@קובי-ברקאי
ישנם תוכנות מיוחדות שיכולים למחזר גם אחרי שכבר שמו על הכרטיס דברים חדשיםולכן מומלץ ללכת למעבדה ולא לנסות לבד..
-
@גרפיקאי123 לא תוכנות ולא נעליים.
הכי הרבה אפשר לנסות לבנות את הקבצים מחדש, לפי השאריות שנשארו.
אבל אם, נניח, קובץ מסוים, ייכתב ב-ד-י-ו-ק על אותו מקום, אין שום מצב בעולם הזה, לשחזר את המידע, אלא אם כן, יש גיבוי.
אבל תמיד יש שאריות, ושאריות של שמות הקבצים במערכת הקבצים (שגורמים לאנשים לחשוב שהם שחזרו את הקובץ, אבל בפועל הם שחזרו את מה שיש כיום במקום שלו..). -
@קובי-ברקאי רק שלא תהיינה בעיות, ברור שהכוונה לכרטיס SD, נכון?
-
@5566NEWbrs אתה כנראה מתכון דווקא על כרטיס SD - זכרון פלאש, כי בדיסק קשיח פיזי, הבנתי שחברת השחזור היקרה יודעת לשחזר גם את זה, (הם מגרדים שכבות בדיסק משהו כזה, כך שמעתי).
-
@WWW לא יודע על מה אתה מדבר. אם נכתב מידע על מקום מסוים, מה שהיה במקום הזה לא ישוחזר. גם בדיסק קשיח. מה שידוע לי (לא שמעתי מעולם על גירוד שכבות, אבל אני לא יודע כל).
מה שכן שונה ביניהם, הוא שבדרך כלל, דיסק קשיח מגיע למעבדה בגלל בעיות חומרה ולא בעיות של מחיקה. לדוג' אם הרכיבים בפנים לא עובדים, ולא ניתן לקרוא את המידע. זה גם נקרא שחזור מידע, מכיון שצריך לפתוח אותו בחדר נקי (אל תנסה בבית לפתוח דיסק! אף פעם!) כדי להחליף את הרכיבים האלו. נדמה לי שדבר כזה יותר יקר מאשר שחזור בכרטיס, שמתבצע באמצעות תוכנות. -
@5566NEWbrs אמר בשיחזור חומר מכרטיס מיקרו CD לא משנה הגודל שלו:
נדמה לי שדבר כזה יותר יקר מאשר שחזור בכרטיס, שמתבצע באמצעות תוכנות.
'יותר יקר'... זה יכול להגיע לעשרות אלפי ש"ח...
רק בדיקה דחופה עולה... 3,500 ש"ח! -
@5566NEWbrs אגב, כאן יש מידע הסותר קצת את דבריך:
לטיק טק כלים מיוחדים לשחזור תמונות מכרטיס זיכרון, דיסקים קשיחים ומתוך מדיות של זכרון נדיף (Flash). לעיתים ניתן גם לבצע שחזור מידע במקרים של דריסה מלאה (!), מצב שבו חברות מקבילות מרימות ידיים.
-
@WWW דריסה מלאה בד"כ הכוונה לאיתחול וכד' ולא לכתיבה מעל. [כך הבנתי מתהליך שעברתי פעם עם דיסקאונקי, עדיין אולי אני טועה]
@קובי-ברקאי אם אתה בשלב בירור מחירים ואתה תושב המרכז, התנסיתי באותה הזדמנות בחברה הזו, ומאוד התפעלתי מהשיחזור [16 ג"ב שעברו איתחול רציני שוחזרו ב98%]. (וחוץ מזה שאהבתי את השם...) -
@שלום-על-ישראל זה לא נראה, כי אתחול אמור להיות דבר פשוט לשחזר.
וכן יש כל מיני תוכנות מחיקה בטוחה שכותבים 10 או יותר פעמים על הקבצים, ולפ"ד די בפ"א. -
@WWW פשוט. אבל עלה לי 1700 ש"ח...
-
@WWW אמר בשיחזור חומר מכרטיס מיקרו CD לא משנה הגודל שלו:
לטיק טק כלים מיוחדים לשחזור תמונות מכרטיס זיכרון, דיסקים קשיחים ומתוך מדיות של זכרון נדיף (Flash). לעיתים ניתן גם לבצע שחזור מידע במקרים של דריסה מלאה (!), מצב שבו חברות מקבילות מרימות ידיים.
בחיפוש קליל, מצאתי בויקיפדיה את הערך הזה.
לא כל כך מפורט שם, אבל ייתכן שהסיבה שבכוננים מבוססי פלאש כדי למחוק מחיקה מלאה צריך לעבור כמה פעמים על הנתונים - זה בגלל האלגוריתם שהומצא בתחילת דרכו של הפלאש על ידי M-systems שבא לפתור את הבעיה שכתיבה מרובה לרכיב פלאש היתה הורסת אותו. הם עשו שהקושחה היתה מעבירה כל פעם את המידע לאזורים אחרים, ומנהלת אותם עצמאית, וכל ענין הפריסה של המידע הוא בכתובות 'וירטואליות'. -
@קובי-ברקאי לפני כמה דקות סיימתי לשחזר כרטיס חדש שהיו עליו תמונות ומחקו אותו וצילמו עליו כ15 ג'יגה וב"ה שיחזר הכל עם תכנת רסיקיו
-
@שלום-על-ישראל כן מיקרו SD
-
אני מדבר על מצב שפירמתתי מצלמה אם הרבה חומר שהיה בה