הגדרות פרופיל למשתמשים ברשת
-
@amir1 אמר בהגדרות פרופיל למשתמשים ברשת:
(לא מצאתי אף תוכנה נורמלית או דרך אחרת לבצע את המשימה הכ"כ פשוטה)
עם מדיניות קבוצתית לא ניתן?
-
@WWW
האמת , יש לי שם AD ולא חשבתי בכיוון הזה כי כבר עייפתי מכל התוכנות וההגדרות שפשוט לא עובדים .
בעבר הייתי מגדיר לאנשים חסימה על המחשב אפילו עם inet protection , משאיר להם מאייל בלבד או מספר אתרים וכדו'
אבל מאז ה- HTTPS זה פשוט לא עובד .
חרשתי את הרשת ניסתי הגדרות בראוטרים כולל dd-wrt וכו'
התיעצתי בפורומים שאני משתתף , ומה שהציעו זה להרים שרת פרוקסי או לקנפג צ'קפויינט וכו' וכו' .
כעת אני מנסה לתת את הצ'אנס לספקי הסינון ולראות עד כמה זה אמין ונוח לקינפוג ,
גם כאן יש קצת חבלי לידה אבל אני מוכן להמתין .
חיפוש זריז בכיוון שהעלת הביא אותי למדריך הזה , אני בספק אם יעבוד,
כי האתר של המוסד יושב על כתובת שמפנה לדף כניסה למיקרוסופט
https://login.microsoftonline.comhttp://www.grouppolicy.biz/2010/07/how-to-use-group-policy-to-allow-or-block-urls/
-
@amir1 אולי תנסה לחסום את האינטרנט עם אנטי וירוס (איסט) וססימה על ההגדרות.
-
תודה,
התוכנה הזו מתפתחת לכיוונים שלא חשבתי שתגיע,
יש לה גם חסימת אפליקציות במחשב וכו'
מבדיקה מהירה עוד לא ראיתי תוצאה תואמת להגדרות, אנסה לשחק .
מה שכן יכלה לשמש כחסימה ללקוחות ,
כנציג אוטנט, אני בינתיים שם ללקוחות את המגן של Netfree
אם ירצו בעתיד שירות כל שהוא שיתחברו אליהם .אגב,
@Shalom12
ניסיתי בבית את ה VPN על הראוטר ועבד, אבל אמרו לי ש PTPP לא מספיק יציב ,
ובכיתה משום מה הוא בכלל לא התחבר , אולי בגלל שהרשת שלי שם היא 192.168.3 כמו ה- VPN של נטפרי -
@amir1 אמר בהגדרות פרופיל למשתמשים ברשת:
התוכנה הזו מתפתחת לכיוונים שלא חשבתי שתגיע,
יש לה גם חסימת אפליקציות במחשב וכו'
מבדיקה מהירה עוד לא ראיתי תוצאה תואמת להגדרות, אנסה לשחק .
מה שכן יכלה לשמש כחסימה ללקוחות ,
כנציג אוטנט, אני בינתיים שם ללקוחות את המגן של Netfree
אם ירצו בעתיד שירות כל שהוא שיתחברו אליהם .אז יש סיכוי שבעתיד אאוטנט תתקין לכולם את האנטי וירוס ESET במקום החסימה הנוכחית שלהם?
-
@abc
בעקרון אני טכנאי ומתחזק מוסדות חינוך באזור מגורי ,
בין השאר אני גם נציג "בערת הרעדיו" ואוטנט וב"ה יצא לי לתרום ולעזור להם בתחום .
אבל אין לי חלק בהחלטות אוטנט, כידוע בהתחלה הם לקחו את התוכנה מחברה X ואחר"כ פיתחו לבד ,
אני מחפש את טובת הלקוח ולמדתי מנסיון העבר , שיש כאלו שחסמו אצל אחרים ואחר"כ הגיעו אלי לשחרר להם בשביל מאייל וכדו' ורק כעסים יצאו מזה ,
לכן אני מעדיף להתקין להם את החסימה של נטפרי , ובמדה וירצו בעתיד יוכלו להתחבר אליהם מבלי להסתבך עם הסרות ותשלומים .
ומי שירצה לטעון על שיטה מסויימת שהיא לא מספיק חסומה ,
כבר לפני שנים אמרתי ואני עדיין אומר להורים לרבנים ולכאלו שמבקשים שאחסום לילדיהם את הסלולרי .
אם אתה נמצא במצב של חתול ועכבר מול מישהו שמתחרה בך , אז אין לך סיכוי ואין דבר כזה חסום ,
גם מחשב בלי WIFI ועם חסימת תוכנה, שני רכיבי USB פיצפונים בכיס ודילגת על שני החסימות .
אז שאף אחד לא יחיה באשליות ואני מודיע להורים שלא יחשבו שהם יכולים לישון בשקט .
אני לא הולך לשרוף את הזמן בלחסום מחשב או סלולרי , כשאני יודע שבקליק הוא ניתן לאיפוס ,
אבל אני עושה את ההשתדלות ומעריך את אלו שמגיעים אלי עם מחשב נייד בקופסה סגורה ואומרים לי ,קח תחסום אותו שלא יהיה לי אפילו נסיון ,
אדם כזה אני יודע שגם חסימה פשוטה תספיק לו והוא לא ילך לקנות WIFI או לפרוץ או להתקין מחדש . -
@amir1
לא אכנס בויכוח על הדמוגוגיה!
מה שכן אבקש שאם אני מגיע אליך בתור נציג של אאוטנט לנתק את המחשב שלי , אז גם תודיע לי שהנכם חוסמים לי כפי הבנתכם המקצועית ולא לפי הנהלים של אאוטנט, כך שאם אני סומך על אאוטנט בלבד שאדע להחליט מה בדיוק טובתי כלקוח.כמו"כ, נראה לי שמן הראוי שתערוך את הודעתך לעיל:
(כנציג אוטנט) [כטכנאי ומתחזק מוסדות חינוך באזור מגורי], אני בינתיים שם ללקוחות את המגן של Netfree.
-
סליחה על תמימותי, אבל לא הבנתי כ"כ מה הבעיה במה שכתבתי ,
אמנם אני נציג של אוטנט אבל אין לי כובע של אוטנט
ורוב הפונים אלי הם אנשים מהקהילה (הגדולה מאוד) שמכירים אותי ,
וכשבאים אלי אני מסביר להם את האפשרויות והמעלות והייתרונות ,
ואגב, אין לי ואני גם לא מדביק מדבקות למי שלא נותק ע"י אוטנט .בגלל שאני לא עובד ולא חסיד של אף אירגון לכן אני לא מנסה לשווק אף מוצר ,
לצערי אני מכיר את הבעיות שמגיעות אלי לאחר מכן, בין אם בעבר עם נתיב וכו' ,
לכן אני מתקין לפונים אלי את מה שלדעתי יספיק בתור חסימה בשבילהם,
יכול להיות שבעיר אחרת או לציובור אחר לא הייתי סומך עך כך ,
קרה לי פעם שבטעות הרצתי על המחשב שלי איזה קובץ מהחסימה של אוטנט והוא נעל לי את הרשת,
ובגלל שהיה קשה להשיג את קובץ השיחרור, אז ישבתי ומצאתי לבד את הפריצה .
אז זה אומר שכל החסימות של אוטנט אינם שווים ?
אם מישהו חושב או יודע על חיסרון בתוכנת החסימה של נטפרי , אשמח לשמוע ובטח גם הם ישמחו לשפר ובדיוק לכך נוצר הפורום .
וזה בדיוק מה שכתבתי לעיל, שלכל מנעול יש מפתח ואם אנחנו באים להלחם עם מישהו אז המלחמה אבודה ,
היה מלמד אחד ששלחו אותו אלי שאבדוק את המחשב שלו, אז הוא הלך והביא מחשב של אחותו ,
נו אז אין לדבר סוף ואף מדבקה לא תהווה הוכחה לשום דבר .
נכון שכל הפרוייקט הזה הוא אדיר ואני יודע כמה זה קשה לחרוש ולחפש פתרונות וזמן לכל זה ,
אבל הציבור, ההורים והרבנים צריכים להבין שכל זה השתדלות להרחיק את האדם הממוצע מהעבירה ,
אבל אין כאן חסימה מוחלטת וערבות לכך שהילד שלך לא משתמש במחשב בדרכים עקיפות .אם מישהו חושב שאני טועה, אשמח לקבל הערות מתקנות .
-
אמיר היקר
כידוע הסכנות גם באינטרנט מסונן הם רבות ולא לחינם כל הרבנים אסרו את האינטרנט והתירו רק לצרכי עבודה כולל מייל!
בהתקנת תוכנת החסימה של נטפרי בעצם אנשים נכנס להם לראש שיש להם אופציה לאינטרנט בעתיד וממילא ההחלטה בעתיד על התחברות תהיה הרבה יותר קלה על ההדק
בתוכנה של אאוטנט האמיתית היא גם ניתנת להסרה אבל עם פרוצדורה של לבוא לנציג לשלם 200 ש"ח ושהנציג ישיג את הקוד שחרור כנציג אאוטנט כבר שנים אני יודע שיש אנשים שמתרגזים אבל רוב מוחלט של האנשים מקבל את הדברים ומבין את המטרה.
מכיר את המושג גט מקושר? לכהנים שידם קלה על ההדק? בדברים כאלו שאין בהם אפוטרופסות לאף אדם על עצמו הזמן מההחלטה שרוצה אינטרנט עד הזמן שבפועל יהיה לו צריך להיות פי כמה וכמה.
ההוראות הברורות לכל מי שמגדיר עצמו כנציג של אאוטנט להציע רק את מה שאאוטנט מציעה ולא חסימות אחרות שגם אם בכוונה טובה אבל יכולות לגרום לנזק רוחני.
יש רבנים לארגון ולא איש הישר בעיניו יעשה.
סליחה על האריכות אבל מפאת חומרת הדברים אין ברירה -
אני מסכים עם הרעיון והנהלים ונכון שיש יתרון גדול בתוספת הקושי הזה של השיחרור ,
ואני דווקא שמח ומעוניין לדון בעניין ולהבין אולי אני טועה ואולי הטעות שלי היא בגלל המציאות השונה שבה אני נפגש .
בא נפרט את סוגי הקהל שלנו ומה הדרך להרחיק אותם מהעבירה ועד כמה זה תועלתי .
מי שיום אחד יחליט שהוא חייב מאייל הוא יצטרך לעשות עוד הרבה פעולות כמו תשתית או נטסטיק וספק וכו' וכו'
אז למה להוסיף גם את הקפידה על מה שעשו לו, למרות העובדה שמיידעים אותו , אבל בפועל אני זה שנפגש עם המקרים האלו .אני מאמין שגם אתם יודעים מה היקף הביקוש היום למאייל ,
וכבר בכנסים הראשונים שנסעתי עם הרבנים לאסיפות המקדימות , הם אמרו שהמטרה שלנו היום היא לדחות כמה שאפשר את הקץ של המצב הזה שבו יצטרכו את הכלי הזה.
אז נכון שכל אחד שמרחקים זה הצלה, אבל כשעומד לפני מישהו בקושי יודע מה זה קליק ימני, אז מה זה משנה בדיוק איך מנעתי ממנו את הגישה לאינטרנט ,
אם זה ע"י פרוקסי או INET וכו' וכו' ,
הרי גם אנחנו בהתחלה השתמשנו בפתרונות האלו ,
וכמו שהמקסימום שנעשה היום הוא לא הרמטי מול כל הלקוחות ויתכן שמחר יהיה לנו משהו טוב יותר ,
כך אני לא רואה פסול בלהתקין למישהו מהקהילה שאני מכיר, חסימה שלדעתי תספיק בשביל למנוע ממנו מלהגיע למה שלא צריך , ולכן התוכנה של נטפרי במקרים מסויימים מספיקה לי .
התפקיד שלנו הוא לסייע בהרחקה מהחטא ולא להיות משטרת אינטרנט כי זה גם לא יעזור .
פשוט כטכנאי שהראש שלו עובד בכיוון איך לתקן דברים קצת קשה לי לגשת ולקלקל דברים ,
וללכת ולפרק נייד לגורמים כדי להגיע לכרטיס WIFI שאפשר אחר"כ להשלים ב 50 ש"ח ב-USB זה קצת אבסורדי , כשאני יכול לדאוג שלא יהיה ללקוח הדרייבר או לבטל אותו בביוס + תוכנה וכו' וכו' .
היו גם מחשבים שמתו אחרי פירוק של אנשים שלא מיומנים, אבל זה ח"ו לא קשור לעניין ולא לאוטנט ולכל המטרה הנעלה הזו .ושוב, אני מבקש מכל מי שיש לו דעה ופרטים שיתקנו את דעתי , אשמח לשמוע ולתקן טעויות ,
יכול להיות שאני חי בקהילה שונה משאר המקומות ואני מכיר את אלו שפונים אלי ולכן היחס שלי לכל מקרה הוא שונה .
בינתיים אני לא חושב שמישהו מהציבור שטיפלתי הגיע למה שלא צריך ,
ומי שכבר נצרך בלאו הכי הלך והתחבר למה שהוא צריך . -
@amir1
אין ספק לאף אחד שככל שהסכנה מרובה ההרחקה הנדרשת מרובה אף יותר
אמנם בשביל להתחבר צריך עוד כלים חיצוניים אך דבר שאדם יכול להשיג בעצמו נחשב בגדרי ההלכה לפת בסלו ולא כהלכה למשה מסיני אלא כדבר הגיוני וריגשי שאדם לא רואה כקושי דבר שיכול להשיג בעצמו
ב"ה את החסימה של אאוטנט א"א לפרוץ אלא א"כ טכנאי מוכשר כמו אמיר שהנני מכירו היטב ואני מאותה קהילה
ולכן מיי שרוצה אינטרנט יודע שיצטרך לרדוף אחרי הנציג וממילא אין לו פת בסלו ו"מילתא דלא רמיא עליה דאיניש לאו אדעתיה"
נקודה נוספת אין אדם שיכול לומר שהוא מכיר את החוסם ובניו ובנותיו ואשתו וחבריו... וכשמשאירים משהו פרוץ א"א לדעת לעולם מי יכשל בזה... ועדיפה טרחה של כמה דקות עד חצי שעה אפילו בשביל להציל חיי עולם וספק פיקוח נפש של מישהו אחר.
לא צריך להוכיח את דברי בעובדות אבל להטעמת הדברים אספר מקרה אמיתי ולא אחד שקרה אצלי שבאו אנשים שהיו בטוחים שהמחשב שלהם חסום כי כשקנו את המחשב אמרו להם שאין אינטרנט עד שלדאבונם גילו את ילדם גולש להנאתו באין רואים רח"ל.
תשאלו כמעט כל נציג אאוטנט יש באמתחתו סיפורים כנ"ל ואף גרועים יותר
בחיי אדם לא משחקים! -
@amir1
יש אנשים שדרגתם בינונית והם לא רוצים חסימה קלה שמחר שיצרם יתקוף אותם הם יסירו את החסימה בקלי קלות
ואיך עושים חסימה שלא תרד בקלי קלות?
גובים כסף על החסימה. עושים הגדרות חסימה ונותנים למישהו אחר שהוא יצטרך לפתוח להם את החסימה.
אני חושב שגם אם יש לי אפשרות לצאת לעולם הגדול ולקנות וכו/ עדיין זה מחסום וטרחה הן גופנית והן כספית ואפילו נפשית להשגת הדבר, ובפרט שאח"כ לפעמים התאווה נרגעת, ולכן אני חושב אישית שחסימה גדולה היא נצרכת.
רק מה אח"כ הבן אדם יכעס? צריך ליידע אותו מראש, והבוחר יבחר?