-
@HP079
עניתי על הסקר, לכבוד השבת ויקרתה.
בברכת, "אם אתם משמרים לי נרות של שבת.." -
שומו שמים!!! התורה הקד' צריכה הסכמות?! ... ולכן בדיוק לא השתתתפי!
-
@שלום-עולם
אתה צודק
ייתכן (וה רק חשד ואני מתנצל מראש) ששאלונים כדוגמת אלו נועדו לקרר את האמבטיה?
או שהם נועדו לציבור החילוני או הדל"י שה' ישמור איפה הם עומדים ברמת היהדות...
כי נתקלתי בעוד שאלון על קדושת הבית היהודי שפורסם במגזר שלנו... -
@הגוף-והנפש זה נועד עבור איש עסקים שהסכים לשמור שבת בתנאי שיראה 80% מתוך 500 איש יאמרו שאין היתר לחלל שבת, מדובר בחילוני גמור... אז בבקשה אל תשפטו אותו בפרט שהוא מתחיל להתקרב...
ולא, התורה לא צריכה הסכמות זה מוסכם על כולם חוץ מעל חילונים... [עכשיו ראיתי שגם יש חרדים כאלה, השאלון פורסם רק בפורמים חרדיים ובכ"א ישנה תגובה אחת לשאלה האם שבת מקור הברכה "שטויות"...]. -
@HP079 סתם לסקרנות, למה שיסכים לשמור שבת אם 80 אחוז עונים שצריך לשמור, כשהחידון הזה מפורסם רק בפורומים חרדיים? יש לו ספק באשר לדעת החרדים?
או שאולי הוא לא יודע וחושב שפרסמת את זה באפיון שווה.. -
-
@HP079 מה אתה אומר! ה' ירחם.
בכל אופן, תודה על התשובה. -
@HP079 השבת הגנה עליך שלא חטפת על הראש על שפתחת אשכול שלא קשור לנטפרי, ולא נעלו לך אותו...
-
להצגת תוצאות השאלון בזמן אמת לחץ כאן.
-
זה נועד עבור איש עסקים שהסכים לשמור שבת בתנאי שיראה 80% מתוך 500 איש יאמרו שאין היתר לחלל שבת, מדובר בחילוני גמור...
@HP079 נו, עכשיו יש לך כבר 90 וכמה % יותר מחמש אלף, יותר ממה שהוא ביקש !
אז הוא סגר בשבת ? -
-
בעז"ה מתחילת השנה הלועזית החדשה הוא יסגור בשבת.
חי חי חי....
מזכיר את הסיפור על היהודי שבא לרב בשביל לחזור בתשובה, אבל רק אחרי פסח... כי זה מאוד קשה ... -
ברוך ה' שיש לנו חלק בשמירת שבת של עוד יהודי !!
@HP079 ולמה רק אז ?
הוא יכול להתקרר עד אז !
האם השאלון הזה היה פתוח לכתיבה גם לחילונים ?
כי בתגובות נראו שם תגובות אופיניות לחילונים !! -
@הגוף-והנפש זה נועד עבור איש עסקים שהסכים לשמור שבת בתנאי שיראה 80% מתוך 500 איש יאמרו שאין היתר לחלל שבת, מדובר בחילוני גמור... אז בבקשה אל תשפטו אותו בפרט שהוא מתחיל להתקרב...
ולא, התורה לא צריכה הסכמות זה מוסכם על כולם חוץ מעל חילונים... [עכשיו ראיתי שגם יש חרדים כאלה, השאלון פורסם רק בפורמים חרדיים ובכ"א ישנה תגובה אחת לשאלה האם שבת מקור הברכה "שטויות"...].גלגלת אותי מצחוק...על כזאת ראיה "ניצחת" לא חשבתי... הרי אם פרסמת במקומות מסוימים ברור שכל הגולשים שם הם בדיוק מי שחשבת, וגם ברור שזה לא התפרסם...
---כאילו שאפשר לבדוק מי הוא...
אולי זה ערבי בכלל?
כתבתי זאת בראותי חילול ה' גדול שיוכל לצאת ח"ו מהודאה שכזו... -