חוסר המודעות של בני תורה לבעיות האינטרנט.
-
הנושא אולי לא קשור לנטפרי באופן ישיר, אבל בכוונות בטוח שכן.
כואב לראות הרבה פעמים אברכים יקרים, שמכירים את כל הקללות על האינטרנט וכו', ולמעשה אין להם שמץ של מושג מה זה wi-fi, וכו',
למה זה כואב?
א. הרבה פעמים יש לבני תורה מחשבים ללא חיבור לאינטרנט והן לא מודעים לחשיבות של אאוט נט, וגם אם כן הם לא יודעים שבכמה שקלים יכול א' מבני הבית לקנות קולט מזערי ר"ל.
ב. גם אם אין לו מחשב, חוסר הידיעה תמנע ממנו לפקוח עין על בני הבית ולזהות פרצות כלשהן בתחילת דרכן ולדעת איך להתמודד איתם בנועם ובחכמה עוד לפני שהם מגיעים למצבים קריטיים.
לדעתי היה חשוב ביותר לצאת עם קומפיין הסברה מקצועית על הנושאים, (ולא רק להשחיר בלי ליכנס לפרטים), כי לדעתי בשונה מהרבה דברים שכמה שפחות יודעים עדיף, בנושא שלנו אי הידיעה יכולה להוות המפתח לכשלונות, ר"ל -
@צפתי אמר בחוסר המודעות של בני תורה לבעיות האינטרנט.:
לדעתי היה חשוב ביותר לצאת עם קומפיין הסברה מקצועית על הנושאים, (ולא רק להשחיר בלי ליכנס לפרטים), כי לדעתי בשונה מהרבה דברים שכמה שפחות יודעים עדיף, בנושא שלנו אי הידיעה יכולה להוות המפתח לכשלונות, ר"לממה שאני מכיר, בכל הכנסים שעוררו ברחבי הארץ, פירטו מאוד ברזולוציות עד לפרטים הקטנים ביותר.
עם שלל דוגמאות והבהרות והפחדות על כל הנושא.... -
א. ועדיין...
ב. אולי היא הנותנת, דוקא ההפחדות והסיפורים מונעים לפעמים את ההבנה,
תערוך דף, 'יבש', באר את המונחים, ותן לבן אדם לקלוט את העובדות שיעשה לעצמו את החשבון מה שצריך לעשות.
הרי אל לנו לשכוח איך זה עובד, היהודי היקר היושב בכנס לא מבין בטכנולוגיה מי יודע מה, וכשהוא שומע הוא חושב לעצמו אני מתרחק ומרחק מכל וכל, ולכן הוא לא קולט את פרטי האזהרות.
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב. -
@צפתי נדמה לי שבטלפון של האוטנט יש הודעות מוקלטות שמסבירות יפה מאד על הכל !
-
אולי היא הנותנת, דוקא ההפחדות והסיפורים מונעים לפעמים את ההבנה,
תערוך דף, 'יבש', באר את המונחים, ותן לבן אדם לקלוט את העובדות שיעשה לעצמו את החשבון מה שצריך לעשות.
הרי אל לנו לשכוח איך זה עובד, היהודי היקר היושב בכנס לא מבין בטכנולוגיה מי יודע מה, וכשהוא שומע הוא חושב לעצמו אני מתרחק ומרחק מכל וכל, ולכן הוא לא קולט את פרטי האזהרות.אין כ"כ מה לא להבין, עומדים אנשים ואומרים לאדם בדיוק את מה שאתה אומר ובצדק:
'אתם לא מבינים עד כמה בכל דבר טמון יכולות להפיל וכו' ולכן ליצור קשר לגבי כל דבר (גם מצלמה צעצוע וכדו') עם אאוטנט ודומיו לבירור הנושא'.לא רק הפחידו עם סיפור שכך וכך היה עם פלוני אלמוני ונפל עד שאול תחתיות.
אמנם גם מהתבשיל הזה הטעימו את הציבור, אבל עיקרי הדברים היו, אנחנו תמימים ביחס לסכנה, היא אורבת בכל פינה ללא יוצא מן הכלל.כך שזה לא היה שאדם נכנס לכנס ורק שמע שזה שחור, גרוע וכדו', אלא עיקר הכנסים היו להחדיר מודעות ליצירת קשר על כל דבר שנכנס לבית...
הרי הטכנולוגיה תמיד תתקדם, היום לימדת אותו על WIFI ומה תעשה מחר כשהשטן יעשה 'שינוי השם' ?!
ויתכן מאוד שאותו הדבר שאתה מעלה יעבוד גם בדף הסברים, שאותו אברך יעבור ליד הדף ויאמר לי אין מה לעשות עם זה, אני מתרחק מכל הנושא וכו'..
-
כואב לראות הרבה פעמים אברכים יקרים, שמכירים את כל הקללות על האינטרנט וכו', ולמעשה אין להם שמץ של מושג מה זה wi-fi, וכו',
למה זה כואב?
א. הרבה פעמים יש לבני תורה מחשבים ללא חיבור לאינטרנט והן לא מודעים לחשיבות של אאוט נט, וגם אם כן הם לא יודעים שבכמה שקלים יכול א' מבני הבית לקנות קולט מזערי ר"ל.
ב. גם אם אין לו מחשב, חוסר הידיעה תמנע ממנו לפקוח עין על בני הבית ולזהות פרצות כלשהן בתחילת דרכן ולדעת איך להתמודד איתם בנועם ובחכמה עוד לפני שהם מגיעים למצבים קריטיים.
לדעתי היה חשוב ביותר לצאת עם קומפיין הסברה מקצועית על הנושאים, (ולא רק להשחיר בלי ליכנס לפרטים), כי לדעתי בשונה מהרבה דברים שכמה שפחות יודעים עדיף, בנושא שלנו אי הידיעה יכולה להוות המפתח לכשלונות, ר"לאתה כנראה לא רואה את הקמפיינים של הועדה לביצור חומות הדת זה בדיוק מה שהם עושים
-
אני די מבין את דברי @צפתי . השבוע דיברתי עם חבר בטלפון בנושא חיבור לרשת מסוננת. השיחה התארכה והייתי חייב לסדר כמה דברים, אז נכנסתי לאיזו חנות תוך כדי שיחה. היהודי שהיה לפני בתור לקופה כנראה שמע את דברי, וחיכה לי בחוץ עד שאסיים גם אני. בחוץ הוא ניגש אלי ושאל אם אוכל לעזור לו. "תגיד, יש מצב לסנן שולחן עבודה מרוחק?" עניתי לו ככל הידוע לי. המסקנה היתה שלא תמיד. ואז הוא אמר לי בצער "לשכן שלי יש רשת, עם נטפרי. והוא בטוח שהכל בסדר מאה אחוז, ולכן לא אכפת לו שהמחשב פתוח בבית. יום אחד ראיתי אצל הבן שלו משהו ושאלתי אותו מאיפה יש לך את זה. לתומו הוא הסביר לי עם חיוך גדול שהוא פשוט 'מתחבר' למחשב של חבר אחר, ומשם הוא לוקח כל מה שהוא 'צריך'...."
"כשניסיתי להסביר לשכן על מעללי בנו" ממשיך היהודי "הוא דחה אותי בשתי ידיים, 'מה קרה לך? יש לי סינון הכי טוב בשוק!!'" ושנינו בכינו ביחד.
לא יודע למה, אבל כל אחד שאתה מסביר לו בכנס, במודעות בלא משנה מה, הוא בטוח שהוא יודע יותר טוב ממך ואתה מנסה לצמצם אותו או לקחת ממנו כסף. ולצערי אומר, הציבור עוד לא מבין לעומק איזה כלי זה ואיזה אחריות צריך לקחת עליו. בטוחים שזו עוד מכונית על שלט ולא מבינים שזה יותר גרוע ממטוס.
[אני מאריך תוך כדי תפילה שאותו מנוי נטפרי יקרא את דברי ויקשר אותם לעצמו ויבין על מה מדברים...]