וידאו הדרכה להגדרות סינון
-
שלום,
אני מעונין לבצע הדרכת וידאו להגדרות הסינון, מכיוון שיש כאלו שזה מורכב להם, ובהסבר ויזואלי בוידאו זה יותר פשוט להבין מאשר בהסבר טקסט.הבעיה היא שקשה לי לרדת לראש של האנשים.
אנשים טכניים יסתדרו מצוין עם הסבר טקסט (מה שיש בויקי) ולפעמים גם את זה לא יצטרכו.
ובקשר לאנשים מאותגרים טכנולוגית במידה רבה או פחותה, קשה לי לרדת לראשם, מה בדיוק צריך להסביר, האם להתחיל מאפס? ולהסביר גם מה זה דפדפן? ומה זה שורת כתובת? ומה זה אתר? ומה זה בעצם חיפוש גוגל ואיך הוא מביא אותנו לאתר? בקיצור, מה בדיוק להסביר ובמה להתמקד.
אשמח לעצה ותבונה בעניין
-
@shraga להתמקד מאוד בנושא חסימת כתובות ספציפיים, ובנושא סדר הכתובות. מה קורה אם אני שם כתובת בראש הרשימה, ומה קורה אם אני שם את זה בסוף הרשימה וכה"ג.
כמו כן, איך חוסמים וידאו באתר מסויים, וכו' וכו'.
משיטוט בפורום תוכל לראות בעצמך במה המשתמשים מתקשים (אולי @ליכט יצרף פה כמה קישורים ממנו אפשר ללמוד במה אנשים מתקשים) -
@shraga אני חושב שהכי פשוט זה לעשות סרטון טיוטה. ולבקש לשמוע ביקורת עליו. ולאחמ"כ לעשות סרטון סופי.
כך הרבה יותר קל 'לחדד את המוצר'. -
-
-
@shraga אמר בוידאו הדרכה להגדרות סינון:
אני מעונין לבצע הדרכת וידאו להגדרות הסינון, מכיוון שיש כאלו שזה מורכב להם, ובהסבר ויזואלי בוידאו זה יותר פשוט להבין מאשר בהסבר טקסט.
מה הכוונה 'הגדרות הסינון' ?
איזה הגדרות ? איך עושים רשימה פתוחה/סגורה אישית, פתיחת/סגירת תגיות וכאלו ? -
-
@מעמד אתה בא להגיד לי שעד עכשיו לא הכרת את הדבר הזה?
-
@מ.-פינחסי ברור שהכרתי !!
רק לא הבנתי מה זה 'הגדרות הסינון'
כי הגדרות הסינון נטפרי הם הרבה פרטים ! -
@מעמד דווקא בגלל ריבוי הפרטים רוצים לעשות הדרכה...
-
@shraga צריך לעשות מדריך ראשון, מה עושים מרגע שמקבלים חיבור מהספק ועד שמגיעים לדף הגדרות הסינון. (כלומר הדרכה על פתיחת חשבון בנטפרי) (הגדרות הסינון זה ענין לסרטון נפרד).
ולשים אותו בדפי ההתחלה, כי בדרך כלל עד שלא הגדירו חשבון בנטפרי, אי אפשר לגלוש לשום מקום.(נראה לי גם לא לויקי),
אני זוכר - שאחרי שקיבלתי את הסים של נטפרי מ019, וניסיתי להתחיל לגלוש ובתהליך ההוא של פתיחת חשבון - הסתבכתי (לא זוכר כעת במה) אבל אני זוכר שהתקשרתי אליכם לשאול ולקבל עזרה. -
@מעמד אמר בוידאו הדרכה להגדרות סינון:
צריך לעשות מדריך ראשון, מה עושים מרגע שמקבלים חיבור מהספק ועד שמגיעים לדף הגדרות הסינון. (כלומר הדרכה על פתיחת חשבון בנטפרי) (הגדרות הסינון זה ענין לסרטן נפרד).
כרגע אני מדבר על אותו עניין נפרד..., אני חושב שהדרכה כזו נצרכת יותר
-
@shraga אבל צריך להסביר גם את הצעדים הראשונים
-
@מעמד אמר בוידאו הדרכה להגדרות סינון:
@shraga אבל צריך להסביר גם את הצעדים הראשונים
בהחלט, אבל זה לא נושא האשכול
-
ובקשר לאנשים מאותגרים טכנולוגית במידה רבה או פחותה, קשה לי לרדת לראשם, מה בדיוק צריך להסביר, האם להתחיל מאפס?
בדרך כלל האנשים האלו הם כמו ילדים בגיל 3 שמלמדים אותם א-ב, ע"כ תדמה לעצמך שאתהמסביר את זה לילד קטן, ואל תחסוך בביאור הדברים גם מה שנראה לך כדברים פשוטים ביותר.
-
אנשים מאותגרים טכנולוגית במידה רבה או פחותה
כמה ממשתמשי נטפרי הם כאלה?
-
@מ.-פינחסי מהפורום כאן נשמע לפעמים שכל משתמשי נטפרי הם גאוני מחשבים ומתכנתים, אבל יש עוד הרבה הרבה אנשים שלא משתתפים בפורום כי הם לא יודעים איך מתחברים לפורום וכדומה, בקיצור עמרצי"ם גמורים בענייני מחשב.
וע"כ דווקא לאנשים האלו צריכים לעזור ולרדת לפרטים הקטנים שלב אחר שלב ולהסביר להם כמו לילדים קטנים. -
פוסט זה נמחק! -
@סופר אמר בוידאו הדרכה להגדרות סינון:
ובקשר לאנשים מאותגרים טכנולוגית במידה רבה או פחותה, קשה לי לרדת לראשם, מה בדיוק צריך להסביר, האם להתחיל מאפס?
בדרך כלל האנשים האלו הם כמו ילדים בגיל 3 שמלמדים אותם א-ב, ע"כ תדמה לעצמך שאתהמסביר את זה לילד קטן, ואל תחסוך בביאור הדברים גם מה שנראה לך כדברים פשוטים ביותר.
הבעיה היא שזה ייצא ארוך מאוד, ולאנשים כאלו בד"כ אין עצבים לצפות בוידאו ארוך מידיי
-
הבעיה היא שזה ייצא ארוך מאוד, ולאנשים כאלו בד"כ אין עצבים לצפות בוידאו ארוך מידיי
- יותר טוב מקצר שלא יבינו כלום, ויטרידו בשאלות.
- כבר לימדונו חז"ל לעולם ישנה אדם לתלמידו בדרך קצרה, ובוודאי אין הכוונה שיקצר בביאור הדברים, אלא יתמצת את הכל בפחות מילים. כן לענייננו, תבאר כל שלב מהשלבים כגון להיכנס לאתר של נטפרי ללחוץ כאן ושם וכו', אך מבלי להאריך בשלבים הפשוטים האלו.