מצלמות אבטחה
-
מה צריך לדעת לפני שעושים מצלמות אבטחה? כמובן מבחינת נטפרי.
תודה מראש למסייעים!
-
@100 לכאורה ip קבוע
-
-
@100 תסביר מה כוונתך
האם אתה מתכוון לחבר את המצלמות לרשת פנימית בלבד בכזה ממצב יספיק לך ראוטר הכי פשוט שיש
באם הנך רוצה לגלוש תוך כדי במחשב תקנה ראוטר עם חיבור לסטיק
אבל באם כוונתך לצפות מחוץ לרשת הפנימית לכאורה עליך לעבור כבר לחיבור קווי
וכן מומלץ ip קבוע (למרות שיש פתרונות גם ללא זה) -
@a0533057932 אמר במצלמות אבטחה:
@100 תסביר מה כוונתך
האם אתה מתכוון לחבר את המצלמות לרשת פנימית בלבד בכזה ממצב יספיק לך ראוטר הכי פשוט שיש
באם הנך רוצה לגלוש תוך כדי במחשב תקנה ראוטר עם חיבור לסטיק
אבל באם כוונתך לצפות מחוץ לרשת הפנימית לכאורה עליך לעבור כבר לחיבור קווי
וכן מומלץ ip קבוע (למרות שיש פתרונות גם ללא זה)הכוונה שלך זה שאם אני רוצה שהמצלמות יצלמו אבל לא תהייה לי גישה אונליין אלא רק אפשרות להוציא את ההסרטות או שזה יהיה מחובר למחשב ייעודי אז אני צריך ראוטר פשוט?!
אבל אם אני מחבר את זה למחשב הרגיל שבו יש לי גם גלישה זה כבר מצריך מעבר לראוטר פשוט- למה?
ומה הכוונה לצפות מחוץ לרשת? אתה מדבר על חיבור vpn או משהו כזה? ואז חייבים חיבור קווי, כי?ובנוסף, אם אני קונה מצלמות אלחוטיות, עלולה להיות לי בעיה עם הפעלת המצלמות בנטפרי?
(דהיינו שהאפליקציה תהיה חסומה בנטפרי?) -
@100 אני אסביר
בנוגע למצלןמות אבטחה יש שני סוגים
סוג א' מצלמות קוויות
סוג ב' מצלמות IP (אשר מגיעים גם בצורה אלחוטית
ההבדל העיקרי הוא כזה בעוד מצלמות רגילות מצריכות מכשיר (הנקרא DVR) מצלמות IP מתחברות לאפליקציה או תוכנה
הDVR הינו מכשיר אשר יש בתוכו דיסק קשיח שעליו נשמרים ההסרטות
לצורך צפיה בהם יש שני אפשרויות א' לחבר מסך לDVR ב' לחבר את הDVR לרשת
בעת חיבור לרשת אין הכוונה שצריך אינטרנט אלא גם רשת פנימית טובה לכך (וזהו שכתבתי ראוטר פשוט) ולאחר שחיברנו את הDVR לרשת ניתן לצפות בהסרטות וכן להגדיר הגדרות שונות אף מהמחשב
עד לנקודה זאת אין שום קשר לנטפרי
יש שלב נוסף שהוא צפיה במצלמות מחוץ לבית כלומר כאשר אתה נמצא במשרד ורוצה לראות מה קורה בבית בשביל זה יש לחבר את הDVR לרשת אמיתית ובכזה מצב מומלץ מאד לקחת מהספק IP קבוע (נ.ב. לא מומלץ כלל וכלל סים עקב הכמות הגדולה של הגלישה אשר מתבזבזת כל פעם שמתחברים למצלמות)
נטפרי לא חוסמת את התעבורה המשמשת לחיבור למצלמות ובמדה ויש חסימה ע"י הקלטה למרכז הפניות היא אמורה להיפתח
במדה ואתה מתכוון למצלמות IP מצלמות אלו אמורים להתחבר ישירות לראוטר ולכאורה ללא ראוטר לא יהיה ניתן לצפות במצלמות כלל וכלל
מצלמות אלחוטיות אין לי ניסיון איתם אולם בטוחני שיש כאן בפורום אנשים המבינים בנושא ואם לא יש בפורום תחומים או פרוג