נטפרי מותר או כשר?
-
מאמר באידיש על נטפרי, בגליון 'לטהר' של חסידי סקווירא.
לטהר בלעטל ואתחנן תשפ.pdf -
פוסט זה נמחק! -
תרגום גוגל:
האם זה מותר או כשר?
האם אחמדינג'אד יהיה נשיא ארצות הברית?
האם שמעת אי פעם על הקו האדום של טראמפ עם צפון קוריאה, באצבעו הוא רועד בחדות ... אם תעז ... אלחץ על הכפתור האדום שלי על שולחני במשרד הסגלגל, ומאחת צוללת אריות הים האדירה שלי תבוא טס טיל כה אדיר, ואפילו לא יהיה לך זמן לצעוק אל-אכבר ... כי זה יהיה מאוחר מדאי...
קו אדום זה משהו שמשימים לאן שאתה לא רוצה ללכת בשום דרך, ואתה בטוח שכולם יודעים שהכל נעצר שם, אין הגנה, אין סיפורים פוליטיים, הכל עד שם ... מצחיק לזכור מתי אובמה נהג ליצור קווים אדומים עבור אחמדינג'אד - נשיא איראן לשעבר, וכשעבר את הקו האדום, אובמה משך את הקו הלאה והלאה, עד שהוא הפך למעשה לנשיא ארצות הברית, אך כאשר מר בוש ובנו עשו קו, זה היה חוט חשמלי ...
אלו היודעים הכל מאתגר את הרבנים תמיד בנושא הפילטרים, 'אתה חושב שאני לא יכול לשים קו בעצמי? אני זקוק למישהו שייצר לי קוים, אני ילד קטן? ...
בואו נסתכל על הוראות "האדם הקטן", הקב"ה הביט בתורה ויצר את האדם ... ומי עוד יודע כמו התורה כמה יכולים לסמוך על האיש. התורה אומרת שכאשר מדובר בעניינים אלו, אדם 'לא' יכול לבטוח בעצמו. בואו נפתח שו"ע הלכות יחוד, אנו רואים בבירור כי אנו בני האדם הקטנים צריכים לעשות את הגדרות החזקות ביותר כדי לא להיכשל ... וזה לא נשאר עם מה לפלפל...
כשמישהו זקוק לניתוח לב, הוא לא הולך לעורך דין או למתווך משכנתא, לא משנה כמה מומחה הוא ... בדיוק כמו כן, כשאנחנו רוצים לדעת איך "האדם" שלנו עובד ומה הוא יכול לבטוח בעצמו ועל מה לא, מבקשים ממומחה תורני, לא אחד ש'יודע' ... וענקי התורה של הדור הזה - ומכל הדורות - אמרו אותו דבר. כמו שהרבי שליט"א אומר תמיד דבריו הקדושות של האור החיים הק' בנושא ...
לכן, כאשר יהודי ישר מחפש סינון, הוא מחפש משהו עם קו אדום שלא זז! ... דברים מסוימים אני רוצה שהסינון יפתחו כשאני מבקש, כי זה עדיין לפני הקו ... אבל דברים מסוימים אני רוצה שלא יפתחו ואפילו כשאני מתחנן להם... לכמה חברות סינון יש את האלים לזה? בדרך כלל חברה אוהבת להיות מפוארת ... ולספק את מה שאדם מבקש ... 'כן, אנחנו עושים הכל, אנו מסננים תמונות, אנו סוגרים אתרים לא ישרים וכו'', אבל אם אתה רוצה משהו אחר ... הכל כרצונך כל עוד כרטיס האשראי שלך בתיק ... אתה רוצה לחצות את הקו האדום, אין בעיה, אנו זזים את הקו מעט לפנים... ומחר עוד מעט... עד שיום אחד קורה שאחמדינג'אד הוא המלך כולו ... וכאשר אחד תופס מצבו ... זה כואב ... עצוב מאוד ...
לעמוד חזק, ולהגיד: החברה שלנו מספקת עד קו האדום שעשינו לפי הוראות רבנינו, והלאה זה לא זז, לא משנה מי זה שמתקשר, ואם אתם רוצים משהו אחר, תחפשו לכם סינון אחר, זהו קו אדום!!! וזה אומר סינון...
משומר-סאטמר הוא סינון עם קו אדום!! סינון טוב שאומר "עד כאן מותר ומכאן אסור." הכתר של משומר הוא "הקו האדום" שלהם, ששום סינון אינו טוב בו כמוהם, וזו הסיבה שהרבנים בחרו בהם לאנשים הזקוקים לגישה לאינטרנט למחייתם.
אבל האם כולם מרוצים מהמקום בו משומר עשה את הקו האדום שלהם? בהחלט לא! יש כאן יהודים שמחפשים פרנסה כשרה !!! ולא זה מותר! הם לא רוצים שום ניסיונות ... אפילו בטעות, גם כאשר יש לה היתר.
האם יש סינון שהקו האדום שלו באמת רק ב"כשר " לא ב"מותר"? התשובה היא כן"!!! הסינון נקרא "נטפרי", ולא רק אברכים בסקווירא משתמשים בו, אלא כל ה'היימישע' עולם בארץ ישראל משתמשים בנטפרי, ורק בזה!!! וכן מאות בארצות הברית כבר משתמשים בה כיום ונהנים מהנקיון. פשוטו כמשמעו, זה ממש נקי ... [אבל: עדיין אינטרנט ...]האם אתם באמת רוצים לדעת אם אלו שמשתמשים בו נהנים, טוב להקשיב לדעת הקהל ... בוא נתקשר עם ר' אהרון איינהורן הי"ו (עימוד צורת הדף), העוסק עם מחברי ספרים, מעמדים וגרפיקאים מכל מקום ובעיקר מארץ ישראל, ושומע מהם רבות על נושא הסינונים.
שלום ר' אהרון, באיזה סינון אתה משתמש?
כבר כמה שנים שאני משתמש בסינון נטפרי.מה אתה חושב על נטפרי מול שאר הסינונים?
אני יכול לומר את זה במילה אחת: נטפרי לא צריכים אותי בשביל פרנסה שלהם.
הם עמותה והכסף החודשי שהם לוקחים משמש לבניית ושיפור הסינון שלהם. הם לא מפחדים ממני שאעזוב אותם אם לא יפתחו לי אתר שאינה עומדת בתנאים שלהם, מכיוון שמטרתם אינה כסף. מטרתם היחידה היא לשם שמיים לבנות סינון טוב. ולכן אני מרגיש בטוח להיות איתם, ורק איתם.האם תוכל לספר לי כמה דוגמאות למעלותיה של נטפרי:
- נטפרי מניחה ש'פילטער' היא מלשון 'סינון'. משמעות הדבר היא שנשים חרדיות בודקות כל אתר אם אפשר לפתוח אותו, וגויים בודקים פשוטו כמשמעו כל 'תמונה' לפני שיהודי רואה אותה. שום דבר לא נפתח אצלם אוטומטית, בהבנת המחשבים.
- אתרים שהם לא יכולים לסנן לא ייפתחו ללא פשרות. הרעיון הוא: "או לכולם, או לאף אחד".
- יש לנטפרי טכניקות מתקדמות בכדי להיות מסוגלות לסנן ולפתוח קטעים של אתרים שאחרים יכולים לפתוח רק לחלוטין ללא כל סינון, ומדי פעם הם מתעדכנים לסנן סוגים נוספים של אתרים.
- מכיוון שתמונות לא נצבעות כלל בנטפרי, אז רואים הכל ברור יותר. וזה מעולה לגרפיקאים.
- לנטפרי יש מועצת רבנים המספקת פיקוח על הסינון, ונטפרי לא זזה בלי דעת תורה.
- יש שירות לקוחות טוב מאוד.
האם היית ממליץ למישהו לנסות את המסנן?
הייתי ממליץ לכל אחד לברר אם הסינון יכול לעבוד בשבילו! -
על אף ההנאה מנטפרי ועבודת הקודש שלהם אינטרנט בכל צורה הוא כשר ולא מותר אפילו לא מייל בלבד מה שיש לי עצמי
(כרגע לא מהמחשב שלי למי שתוהה) -
@meir12341234 למה לא? אם זה מסונן לגמרי אין שום בעיה.
אם האינטרנט מראש היה נוצר מסונן הרי ודאי שאף אחד לא היה חושב שיש בזה בעיה. והראיה שלכולם יש פלאפון וכולם נוסעים במכוניות. התקדמות טכנולוגית זה מצוין. אלא מה, כיון שהאינטרנט הפרוץ הוא כלי משחית נורא נוראות, אנחנו בורחים מזה כמו מאש, וקשה לנו בשכל להפריד ולהבין שאם יש סינון טוב זה מצוין.
וזה חסד השם שיש כזו טכנולוגיה. זה מקל מאד על החיים וחוסך זמן ומראות אסורות ושמיעות אסורות, כי בלי האינטרנט צריך ללכת לכל מיני מקומות בפועל, ובדרך ברחוב יש מכשולות יותר בעייתים מעצם המילה 'אינטרנט' -
אני סבור שכ"א לפום דרגא דיליה.
לאחד הדבר אינטרנט נטפרי הוא קודש ולשני הוא חול.
אמשיל.
בבנין 3 קומות, כאשר מתבקשים להתאסף בקומה 2, למתגורר בקומה א' יהיה חייב לעלות, ומאידך, המתגורר בקומה ג יצטרך לרדת..
ואידך פירושי זיל גמור. -
האם כוונתך שלאדם אשר זמנו בידו זה ירידה ואילו לאדם אשר מעדיף לעשות כל צרכיו מביתו זה עליה?
-
@יוסף-ג אם לא היה אינטרנט פסול יתכן ואכן לא היה שום בעיה (ללא התייחסות לשריפת הזמן) אבל כיום שיש זה מסוכן ויכול לגרום להגיע לשם בסוף
-
@אפר-שריפה צודק מאה אחוז