סינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות
-
@הג-ינג-י
מכאן תוכל להבין.
@5566NEWbrs
אתה יכול להוסיף? -
-
@shraga
שמה מדובר על חסימה אחרת. חברת הסלולר לא נוגעת במכשיר שלך. אם אתה בעל המכשיר ומדווח שהמכשיר גנוב היא פשוט שמה את ה IMEI של המכשיר ברשימה שחורה.
ואז שתנסה להשים סים של החברה שחסמה את המכשיר היא לא תתן לך להתחבר לרשת.
אבל זה לא שהם מטפלים לך במכשיר הם פשוט חוסמים אצלם. -
@קלוגר ננסה.. שבוע טוב וחודש טוב אגב..
עד כמה שידוע לי imei זהו מספר סידורי של מכשיר. בדומה לmac ברשתות מחשבים, רק ברשת סלולרית.
כמובן המפעיל הסלולרי יוכל לשלוט על החיבור כל עוד לא שינו את המספר הסידורי, אבל אם הוא יכניס סים אחר לא תהיה דרך למנוע ממנו להתחבר כי המפעיל השני לא אכפת לו.
לכן, לדעתי לא משנה אם אפשר לשנות את המספר או לא.
ואגב, מה שהתווכחו כאן קודם, אם זה חלק מהמערכת עצמה או לא, זה לא משנה הרבה למציאות, כי המערכת זה אוסף של תוכנות. זה רק משנה אם אתה מבזבז משאבים בדרך אל המטרה או שאתה גורם למערכת עצמה להיות כזו שתתמוך במטרה שלך. -
@הג-ינג-י
עריכה:
ואם כל החברות (בארץ) חסמו את המכשיר, מה נשאר לעשות אתו? -
@קלוגר
עם זה אין לי בעיה. אבל דיברו פה על משהו אחר. על זה שדרך ה IMEI הם חודרים למכשיר ודופקים אותו. -
@קלוגר @חסידיש-פלוס
זה עדיין לא פותר לך את הבעיה בענייננו..
מי שיפרוץ את המכשיר אתה תתלונן עליו כגנוב?
המכשיר שלו, הוא הבעלים.@הג-ינג-י צודק, דווקא מקריאת כל הנ"ל הIMEI לא עוזר לנו כלל.
-
@קלוגר כאמור ברוב המכשירים ניתן לשנות בקלות את המספר.
-
@הג'ינג'י אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
איך החברה הסלולרית מתחברת למכשיר שלך דרך ה IMEI והורסת אותו.
מה שכתבו כאן על סינון אחר שעושה כך, מדובר שיש לו מערכת על המכשיר שמותאמת. כלומר תוכנה שחוסמת אם זה לא חיבור מסונן, ולמעשה המספר הסידורי הוא לא פעיל כאן בעסק.
-
@למדן-וידען
@חסידיש-פלוס טען שבנוקיה לא ניתן לשנות IMEI ואז מי שיפרוץ, המערכת של נטפרי תשבית לו את המכשיר בלי שהוא גנב אותו... -
@5566NEWbrs
א. אתה יודע שכך זה עובד?
ב. למה נטפרי לא תוכל לעשות את אותו דבר (מה רע בזה)? -
אפשר לעשות משהו אחר.
שהקניה של המכשיר זה סיכום פנימי (כמו 'השכרה' לכל החיים) אבל המכשיר נשאר בבעלות הסינון.
ככה ניתן לדווח על גניבה וכדו' וגם בהחלפת המספר ניתן יהיה (לפחות תיאורטית) לתבוע משפטית על השינוי.(מעין שיטת השכרת אלבומי המוזיקה כדי למנוע צריבה)..
-
@קלוגר
א. אני לא יודע, מתאר לעצמי שאין צורך במספר הסידורי לענין הזה.
ב. להזכירך, נטפרי לא עובדת כיום בצורה הזו כלל וכלל. כלומר היא לא מוגבלת למכשיר מסוים, והיא סינון ברמת ספק.
אם (וזה אם גדול בעיני) היא תחליט להצטרף למסנני מכשיר מסוים ספציפי, ולתת לו חותמת, היא תוכל לעשות מערכת מותאמת, ולעשות איזה 'שטיק' שלא יוכלו להתקין מערכת אחרת (אפשרי) וזה המכשיר המוגן ביותר בתבל. -
@קלוגר מה הבעיה לאפס את המכשיר והתקנת מ"ה חדשה?
הIMEI ממש לא עוזר לך אז כי התוכנה חסרה.. -
@5566NEWbrs אתה יכול להרחיב על ה (אפשרי) שכתבת?
-
@למדן-וידען ניתן לחסום. תוכל גם לדעת מי חסם ומי לא.
לדוגמא: בסמסונג יאנג הכשר (של ועדת הרבנים) תן למומחה הגדול ביותר להכניס מערכת אחרת, זה אולי לא 'בלתי אפשרי' בשבילו אבל זה קשה מאד ולא שווה שום מאמץ למרות שROM כזה תקין נמצא ברשת להורדה. בתור השוואה למשהו קשה, זה כמו שתצטרך לתכנת את הקושחה של המכשיר מחדש, ולצרוב את זה על השבב שלו באיזו שהיא צורה באמצעות מעבדה.
זה דעתי במגבלות הידע שלי ואפשר שיחלקו עלי.
לעומת זאת, טבלטים 'מוכשרים' אחרים, שנמכרים עם הכשרים של רבנים מסוימים (לא נפוץ בציבור שלנו) מזהירים אותך באזהרות חמורות שהחלפת המערכת תגרור ביטול האחריות. לא ניסיתי, אבל אם הם מודים שאפשר להחליף, אני מניח שזה גם בצורה הסטנדרטית והפשוטה (תקרא בiandroid). -
@5566NEWbrs אז צריך ליישם את השיטה של ועדת הרבנים.
אם זה תקף לכשר למה שלא יהיה תקף למוגן?השאלה מי המפתח אצלם? דרכם ישירות זה הרי לא יילך..
-
@למדן-וידען לא חושב שזה רק אצלם כך. אולי גם באחרת שדיברו כאן עליה.
ה'בעיה' העיקרית שזה לא תחום התתמחות של נטפרי כיום למעשה. כשהם ייכנסו לענין סמוך עליהם שיסתדרו. -
באנדרואיד יש מינימום 3 מחיצות. 1. בוטלואדר. 2. רקוברי. 3. הרום בעצמו.
בכל מחיצה בעצם יש מערכת הפעלה אחרת. שאפשר דרכה לצרוב את האחרות. כלומר אפשר דרך 1 לשנות את 2 ו3. וכן דרך 2 ו3 לצרוב את 1.
כלומר שגם אם נניח חסמת ב 1 את הבוטלואדר. ומחקת את הרקוברי (אנדרואיד יכול לתפקד בלי רקוברי) תמיד יכלו להחזיר את המקורי דרך הרום בעצמו אם יש שם ROOT.
כלומר צריך לטפל בשני מערכות. זה אפשרי אבל מסובך.אבל השאלה הגדולה למה צריך בכלל לעשות את כל השמיניות באויר האלה. מה רע שיעשו תוכנה כמו ה WIFREE. שקשה להסיר אותה.
כלומר גם במחשב רגיל אדם יכול להתקין את המחשב מחדש ולהסיר את התוכנה. אבל בן אדם נורמלי לא עושה את זה. הוא לא מחפש וחותר לחטוא.
ותמיד תזכרו שלא משנה מה יעשו תמיד יהיה אפשר להחליף את האלקטרוניקה של המכשיר עם מכשיר פרוץ וככה יש לך מכשיר פרוץ עם חותמת מקורית לגמרי.אני חושב שצריך להסיק שאמורים לסנן למי שרוצה להיות מסונן. ולכן לא צריך לחסום ולהשקיע כל כך הרבה.
-
@הג'ינג'י
@הג'ינג'י אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
באנדרואיד יש מינימום 3 מחיצות. 1. בוטלואדר. 2. רקוברי. 3. הרום בעצמו.
בכל מחיצה בעצם יש מערכת הפעלה אחרת. שאפשר דרכה לצרוב את האחרות. כלומר אפשר דרך 1 לשנות את 2 ו3. וכן דרך 2 ו3 לצרוב את 1.
תמיד יכלו להחזיר את המקורי דרך הרום בעצמו אם יש שם ROOT.נעשה כאן שימוש חופשי ומענין במונח 'מערכת הפעלה' הבה נתייחס אליהם כאל אחד.
שכחת לציין מי מהם מייצגת את הקושחה שצרובה על המכשיר בהתקן נפרד מהתקן האחסון הכללי.
אני לא יודע במכשיר אנדרואיד. אבל במחשבים הbootloader הוא בדיסק, ובוינדוס הוא חלק מסוים מהמערכת, ובלינוקס בדר"כ לא. העיקר הוא בדיסק. הביוס או הקושחה נמצא על רכיב אחר. כלומר הלפני מה שאתה מתאר.
אם אתה לא יכול מהמערכת שלך להחליף את הקושחה, אז אני לא רואה את הדרך לפרוץ. (להרחבה, קרא את הערך brick ו-bootloader).אבל השאלה הגדולה למה צריך בכלל לעשות את כל השמיניות באויר האלה. מה רע שיעשו תוכנה כמו ה WIFREE. שקשה להסיר אותה.
כלומר גם במחשב רגיל אדם יכול להתקין את המחשב מחדש ולהסיר את התוכנה. אבל בן אדם נורמלי לא עושה את זה. הוא לא מחפש וחותר לחטוא.
ותמיד תזכרו שלא משנה מה יעשו תמיד יהיה אפשר להחליף את האלקטרוניקה של המכשיר עם מכשיר פרוץ וככה יש לך מכשיר פרוץ עם חותמת מקורית לגמרי.אני חושב שצריך להסיק שאמורים לסנן למי שרוצה להיות מסונן. ולכן לא צריך לחסום ולהשקיע כל כך הרבה.
אני מסכים עם זה לגמרי.