סינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות
-
אפשר לעשות משהו אחר.
שהקניה של המכשיר זה סיכום פנימי (כמו 'השכרה' לכל החיים) אבל המכשיר נשאר בבעלות הסינון.
ככה ניתן לדווח על גניבה וכדו' וגם בהחלפת המספר ניתן יהיה (לפחות תיאורטית) לתבוע משפטית על השינוי.(מעין שיטת השכרת אלבומי המוזיקה כדי למנוע צריבה)..
-
@קלוגר
א. אני לא יודע, מתאר לעצמי שאין צורך במספר הסידורי לענין הזה.
ב. להזכירך, נטפרי לא עובדת כיום בצורה הזו כלל וכלל. כלומר היא לא מוגבלת למכשיר מסוים, והיא סינון ברמת ספק.
אם (וזה אם גדול בעיני) היא תחליט להצטרף למסנני מכשיר מסוים ספציפי, ולתת לו חותמת, היא תוכל לעשות מערכת מותאמת, ולעשות איזה 'שטיק' שלא יוכלו להתקין מערכת אחרת (אפשרי) וזה המכשיר המוגן ביותר בתבל. -
@קלוגר מה הבעיה לאפס את המכשיר והתקנת מ"ה חדשה?
הIMEI ממש לא עוזר לך אז כי התוכנה חסרה.. -
@5566NEWbrs אתה יכול להרחיב על ה (אפשרי) שכתבת?
-
@למדן-וידען ניתן לחסום. תוכל גם לדעת מי חסם ומי לא.
לדוגמא: בסמסונג יאנג הכשר (של ועדת הרבנים) תן למומחה הגדול ביותר להכניס מערכת אחרת, זה אולי לא 'בלתי אפשרי' בשבילו אבל זה קשה מאד ולא שווה שום מאמץ למרות שROM כזה תקין נמצא ברשת להורדה. בתור השוואה למשהו קשה, זה כמו שתצטרך לתכנת את הקושחה של המכשיר מחדש, ולצרוב את זה על השבב שלו באיזו שהיא צורה באמצעות מעבדה.
זה דעתי במגבלות הידע שלי ואפשר שיחלקו עלי.
לעומת זאת, טבלטים 'מוכשרים' אחרים, שנמכרים עם הכשרים של רבנים מסוימים (לא נפוץ בציבור שלנו) מזהירים אותך באזהרות חמורות שהחלפת המערכת תגרור ביטול האחריות. לא ניסיתי, אבל אם הם מודים שאפשר להחליף, אני מניח שזה גם בצורה הסטנדרטית והפשוטה (תקרא בiandroid). -
@5566NEWbrs אז צריך ליישם את השיטה של ועדת הרבנים.
אם זה תקף לכשר למה שלא יהיה תקף למוגן?השאלה מי המפתח אצלם? דרכם ישירות זה הרי לא יילך..
-
@למדן-וידען לא חושב שזה רק אצלם כך. אולי גם באחרת שדיברו כאן עליה.
ה'בעיה' העיקרית שזה לא תחום התתמחות של נטפרי כיום למעשה. כשהם ייכנסו לענין סמוך עליהם שיסתדרו. -
באנדרואיד יש מינימום 3 מחיצות. 1. בוטלואדר. 2. רקוברי. 3. הרום בעצמו.
בכל מחיצה בעצם יש מערכת הפעלה אחרת. שאפשר דרכה לצרוב את האחרות. כלומר אפשר דרך 1 לשנות את 2 ו3. וכן דרך 2 ו3 לצרוב את 1.
כלומר שגם אם נניח חסמת ב 1 את הבוטלואדר. ומחקת את הרקוברי (אנדרואיד יכול לתפקד בלי רקוברי) תמיד יכלו להחזיר את המקורי דרך הרום בעצמו אם יש שם ROOT.
כלומר צריך לטפל בשני מערכות. זה אפשרי אבל מסובך.אבל השאלה הגדולה למה צריך בכלל לעשות את כל השמיניות באויר האלה. מה רע שיעשו תוכנה כמו ה WIFREE. שקשה להסיר אותה.
כלומר גם במחשב רגיל אדם יכול להתקין את המחשב מחדש ולהסיר את התוכנה. אבל בן אדם נורמלי לא עושה את זה. הוא לא מחפש וחותר לחטוא.
ותמיד תזכרו שלא משנה מה יעשו תמיד יהיה אפשר להחליף את האלקטרוניקה של המכשיר עם מכשיר פרוץ וככה יש לך מכשיר פרוץ עם חותמת מקורית לגמרי.אני חושב שצריך להסיק שאמורים לסנן למי שרוצה להיות מסונן. ולכן לא צריך לחסום ולהשקיע כל כך הרבה.
-
@הג'ינג'י
@הג'ינג'י אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
באנדרואיד יש מינימום 3 מחיצות. 1. בוטלואדר. 2. רקוברי. 3. הרום בעצמו.
בכל מחיצה בעצם יש מערכת הפעלה אחרת. שאפשר דרכה לצרוב את האחרות. כלומר אפשר דרך 1 לשנות את 2 ו3. וכן דרך 2 ו3 לצרוב את 1.
תמיד יכלו להחזיר את המקורי דרך הרום בעצמו אם יש שם ROOT.נעשה כאן שימוש חופשי ומענין במונח 'מערכת הפעלה' הבה נתייחס אליהם כאל אחד.
שכחת לציין מי מהם מייצגת את הקושחה שצרובה על המכשיר בהתקן נפרד מהתקן האחסון הכללי.
אני לא יודע במכשיר אנדרואיד. אבל במחשבים הbootloader הוא בדיסק, ובוינדוס הוא חלק מסוים מהמערכת, ובלינוקס בדר"כ לא. העיקר הוא בדיסק. הביוס או הקושחה נמצא על רכיב אחר. כלומר הלפני מה שאתה מתאר.
אם אתה לא יכול מהמערכת שלך להחליף את הקושחה, אז אני לא רואה את הדרך לפרוץ. (להרחבה, קרא את הערך brick ו-bootloader).אבל השאלה הגדולה למה צריך בכלל לעשות את כל השמיניות באויר האלה. מה רע שיעשו תוכנה כמו ה WIFREE. שקשה להסיר אותה.
כלומר גם במחשב רגיל אדם יכול להתקין את המחשב מחדש ולהסיר את התוכנה. אבל בן אדם נורמלי לא עושה את זה. הוא לא מחפש וחותר לחטוא.
ותמיד תזכרו שלא משנה מה יעשו תמיד יהיה אפשר להחליף את האלקטרוניקה של המכשיר עם מכשיר פרוץ וככה יש לך מכשיר פרוץ עם חותמת מקורית לגמרי.אני חושב שצריך להסיק שאמורים לסנן למי שרוצה להיות מסונן. ולכן לא צריך לחסום ולהשקיע כל כך הרבה.
אני מסכים עם זה לגמרי.
-
@הג'ינג'י מחשב שונה במקצת:
א. אין כ"כ עניין לפרוץ אותו, בשונה מסמארטפונים.
ב. בתוך הסמארטפון יש סים, פרוץ (בכל אופן זה המצב כיום), חסר רק להוריד את החסימה וזהו. -
@למדן-וידען אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
בתוך הסמארטפון יש סים, פרוץ (בכל אופן זה המצב כיום), חסר רק להוריד את החסימה וזהו.
זה לא ממש כך.
יש אפשרות לעשות סים מסונן (כגון נטפרי, רימון וגם הדרן יש מסלול כזה).אולי יש אפשרות לחייב סים כזה וללא זה הטלפון לא יעובד. (במחשב זה ודאי אפשרי).
רק שזה בעייתי כגון אם הולך לחו"ל או כשיש חבילות לחברה וכו'. -
@למדן-וידען אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
@הג'ינג'י מחשב שונה במקצת:
א. אין כ"כ עניין לפרוץ אותו, בשונה מסמארטפונים.הלוואי. אפשר לפרוץ אותו ולהשאיר את הכל אותו דבר בלי סימנים. זה הבעיה.
ב. בתוך הסמארטפון יש סים, פרוץ (בכל אופן זה המצב כיום), חסר רק להוריד את החסימה וזהו.
כשמדברים על נטפרי, מתכוונים רק למניעת החלפת סים.
-
@5566NEWbrs אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
כשמדברים על נטפרי, מתכוונים רק למניעת החלפת סים.
לא מדויק.
שכחת את הWifi וכל זה. -
@5566NEWbrs אין עניין כוונתי מאותו הסיבה שלא מסננים את המייל האישי וואצאפ כן.. פשוט אין באזז על זה.
ברור שישנם כאלו שעושים את זה אבל זה מתגמד לכלום לעומת הסמארטפוניסטים (מצטער על המוכללים). -
@למדן-וידען
בגדול אני מסכים איתך. רק שבמחשב אפשר לעשות שטויות ועוד להנות ממסך ענק..
עד שנפתח הדיון הזה חשבתי שנטפרי לא תומכת באנדרואיד מהסיבה שהיא מיועדת לאנשים עובדים, ובדר"כ אפשר להסתדר בלי סמארטפון. וגם זה דבר שהוא איתך כל היום. לא ראיתי שמישהו מההנהלה אישר את זה. אבל אולי זה נכון? -
@5566NEWbrs בגדול הם שומרים שתיקה מוחלטת בנושא הזה.
בדר"כ (תקן אותי) זה אומר שההפתעה בוא יבוא ביום מן הימים.
אבל אני לא משלה את עצמי (בלשון המעטה) שזה יהיה בקרוב.
חבל, מאות נופלים בינתיים. -
לא עברתי על כל הפוסטים שאחרי, אבל בגדול;
-
imei קשור לכאן בהחלט.
יצרנית המכשיר, יכולה דרך הכתובת הנ"ל להשבית את הגישה לכל רשת שתהיה [שיחות-הודעות-אינטרנט].
בין אם יהיה סים במכשיר, ובין אם המכשיר יהיה ללא סים כלל. זה נתון פשוט.
ולכן, אם שותלים במערכת שנטפריע תבנה, קוד שיתן אות לשרת שלהם. ממילא ברגע שהמערכת תוחלף, הקוד יפסיק לתת אות, וכך נטפרי ידעו שהמכשיר נפרץ. ואם תהיה להם את הגישה ליצרנית המכשיר [כמו שנתיב עובדים במקביל עם רונלייט, ועסקן עם סאני], הם יוכלו לחסום אותו.
כמובן שצריך למצוא את הנוסחה מבחינה משפטית. אבל תיאורתית, זה יתכן בהחלט. -
החסימה של וועדת הרבנים ליאנג הכשר, לא קשורה לכאן בכלל. ואלו הם דרכי פעולה שונות לחלוטין.
ולמה? מסיבה כזו שהם חסמו הכל מכל כל. גם את החיבור לרשת וכו'. ומכיון שכך, יותר קל לעשות את החסימה הרמטית.
במקרה שלנו, אנחנו חייבים להשאיר גישה לרשת. ורק לחסום שהגישה תהיה מוגבלת לרשת מסויימת ולא לכל הרשת.
וזה בלתי אפשרי!
-
-
@חסידיש-פלוס
קשה לפתח דיון ענייני על מחשבים, בלי לדבר עם מונחים של מחשבים, ואם זה לא מדבר אליך או לא מענין אותך או שאתה לא מבין בזה, תרגיש חופשי לא לענות.
יצרנית המכשיר היא לא כל יכולה. לדוג', במכשיר שאין לו גישה לרשת אתה מסכים שיצרנית המכשיר מנוטרלת? (בטוסטר שלך למשל).@חסידיש-פלוס אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
יצרנית המכשיר, יכולה דרך הכתובת הנ"ל להשבית את הגישה לכל רשת שתהיה [שיחות-הודעות-אינטרנט].
בין אם יהיה סים במכשיר, ובין אם המכשיר יהיה ללא סים כלל. זה נתון פשוט.זה נכון מה שכתבת???
(זה נכון בתנאים מוגבלים מאד מראש, למשל ששתלו מלכתחילה קוד שאם אין אות מהמכשיר המכשיר ימחק את התוכנה שמשמשת לחיבור האינטרנט. יצרנית המכשיר לעולם לא תעשה את זה. וגם אם היא תעשה, אם מחליפים תוכנה הכל ממשיך לעבוד כרגיל ואין ליצרנית שום שליטה. המספר הסידורי לא עוזר הרבה אם אפשר להחליף אותו, וגם אם לא, זה קשור ברצונו הטוב של ספק הסלולר ולא ליצרנית).ולכן, אם שותלים במערכת שנטפריע תבנה, קוד שיתן אות לשרת שלהם. ממילא ברגע שהמערכת תוחלף, הקוד יפסיק לתת אות, וכך נטפרי ידעו שהמכשיר נפרץ. ואם תהיה להם את הגישה ליצרנית המכשיר [כמו שנתיב עובדים במקביל עם רונלייט, ועסקן עם סאני], הם יוכלו לחסום אותו.
אם היצרנית לא שתלה מראש משהו, היא לא תוכל לעשות כלום.
נטפרי יכולה לשתול את זה בקלות הרבה יותר מלהתחיל להתעסק עם יצרניות.- החסימה של וועדת הרבנים ליאנג הכשר, לא קשורה לכאן בכלל. ואלו הם דרכי פעולה שונות לחלוטין.
ולמה? מסיבה כזו שהם חסמו הכל מכל כל. גם את החיבור לרשת וכו'. ומכיון שכך, יותר קל לעשות את החסימה הרמטית.
הוא קשור לדיון אם ניתן לעשות תוכנה שאותו לא יוכלו להחליף במכשיר עצמו, בלי קשר לרשת.
במקרה שלנו, אנחנו חייבים להשאיר גישה לרשת. ורק לחסום שהגישה תהיה מוגבלת לרשת מסויימת ולא לכל הרשת.
וזה בלתי אפשרי!אם ניתן לעשות מערכת, ואותה לא יוכלו להחליף..
- החסימה של וועדת הרבנים ליאנג הכשר, לא קשורה לכאן בכלל. ואלו הם דרכי פעולה שונות לחלוטין.
-
@5566NEWbrs ממש לא נכון @חסידיש-פלוס צודק בהחלט!
הסים מהווה רק מסוף ומספר סידורי מזהה, הוא לא אנטנה (!). האנטנה היא מובנית במכשיר. והסים הוא רק מזהה.
לדוג' יש לי מכשיר אנדרויד בלי סים ויש לו סימני קליטה מלאה (אגב, זה מה שמאפשר להתקשר למספרי שיחות חירום) . -
@ברוך-השם במחילה, איך מה שכתבת מתחבר למה ש @5566NEWbrs ו @חסידיש-פלוס כתבו ?
אין קשר בין המצולם לכתבה.