סינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות
-
@למדן-וידען
בגדול אני מסכים איתך. רק שבמחשב אפשר לעשות שטויות ועוד להנות ממסך ענק..
עד שנפתח הדיון הזה חשבתי שנטפרי לא תומכת באנדרואיד מהסיבה שהיא מיועדת לאנשים עובדים, ובדר"כ אפשר להסתדר בלי סמארטפון. וגם זה דבר שהוא איתך כל היום. לא ראיתי שמישהו מההנהלה אישר את זה. אבל אולי זה נכון? -
@5566NEWbrs בגדול הם שומרים שתיקה מוחלטת בנושא הזה.
בדר"כ (תקן אותי) זה אומר שההפתעה בוא יבוא ביום מן הימים.
אבל אני לא משלה את עצמי (בלשון המעטה) שזה יהיה בקרוב.
חבל, מאות נופלים בינתיים. -
לא עברתי על כל הפוסטים שאחרי, אבל בגדול;
-
imei קשור לכאן בהחלט.
יצרנית המכשיר, יכולה דרך הכתובת הנ"ל להשבית את הגישה לכל רשת שתהיה [שיחות-הודעות-אינטרנט].
בין אם יהיה סים במכשיר, ובין אם המכשיר יהיה ללא סים כלל. זה נתון פשוט.
ולכן, אם שותלים במערכת שנטפריע תבנה, קוד שיתן אות לשרת שלהם. ממילא ברגע שהמערכת תוחלף, הקוד יפסיק לתת אות, וכך נטפרי ידעו שהמכשיר נפרץ. ואם תהיה להם את הגישה ליצרנית המכשיר [כמו שנתיב עובדים במקביל עם רונלייט, ועסקן עם סאני], הם יוכלו לחסום אותו.
כמובן שצריך למצוא את הנוסחה מבחינה משפטית. אבל תיאורתית, זה יתכן בהחלט. -
החסימה של וועדת הרבנים ליאנג הכשר, לא קשורה לכאן בכלל. ואלו הם דרכי פעולה שונות לחלוטין.
ולמה? מסיבה כזו שהם חסמו הכל מכל כל. גם את החיבור לרשת וכו'. ומכיון שכך, יותר קל לעשות את החסימה הרמטית.
במקרה שלנו, אנחנו חייבים להשאיר גישה לרשת. ורק לחסום שהגישה תהיה מוגבלת לרשת מסויימת ולא לכל הרשת.
וזה בלתי אפשרי!
-
-
@חסידיש-פלוס
קשה לפתח דיון ענייני על מחשבים, בלי לדבר עם מונחים של מחשבים, ואם זה לא מדבר אליך או לא מענין אותך או שאתה לא מבין בזה, תרגיש חופשי לא לענות.
יצרנית המכשיר היא לא כל יכולה. לדוג', במכשיר שאין לו גישה לרשת אתה מסכים שיצרנית המכשיר מנוטרלת? (בטוסטר שלך למשל).@חסידיש-פלוס אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
יצרנית המכשיר, יכולה דרך הכתובת הנ"ל להשבית את הגישה לכל רשת שתהיה [שיחות-הודעות-אינטרנט].
בין אם יהיה סים במכשיר, ובין אם המכשיר יהיה ללא סים כלל. זה נתון פשוט.זה נכון מה שכתבת???
(זה נכון בתנאים מוגבלים מאד מראש, למשל ששתלו מלכתחילה קוד שאם אין אות מהמכשיר המכשיר ימחק את התוכנה שמשמשת לחיבור האינטרנט. יצרנית המכשיר לעולם לא תעשה את זה. וגם אם היא תעשה, אם מחליפים תוכנה הכל ממשיך לעבוד כרגיל ואין ליצרנית שום שליטה. המספר הסידורי לא עוזר הרבה אם אפשר להחליף אותו, וגם אם לא, זה קשור ברצונו הטוב של ספק הסלולר ולא ליצרנית).ולכן, אם שותלים במערכת שנטפריע תבנה, קוד שיתן אות לשרת שלהם. ממילא ברגע שהמערכת תוחלף, הקוד יפסיק לתת אות, וכך נטפרי ידעו שהמכשיר נפרץ. ואם תהיה להם את הגישה ליצרנית המכשיר [כמו שנתיב עובדים במקביל עם רונלייט, ועסקן עם סאני], הם יוכלו לחסום אותו.
אם היצרנית לא שתלה מראש משהו, היא לא תוכל לעשות כלום.
נטפרי יכולה לשתול את זה בקלות הרבה יותר מלהתחיל להתעסק עם יצרניות.- החסימה של וועדת הרבנים ליאנג הכשר, לא קשורה לכאן בכלל. ואלו הם דרכי פעולה שונות לחלוטין.
ולמה? מסיבה כזו שהם חסמו הכל מכל כל. גם את החיבור לרשת וכו'. ומכיון שכך, יותר קל לעשות את החסימה הרמטית.
הוא קשור לדיון אם ניתן לעשות תוכנה שאותו לא יוכלו להחליף במכשיר עצמו, בלי קשר לרשת.
במקרה שלנו, אנחנו חייבים להשאיר גישה לרשת. ורק לחסום שהגישה תהיה מוגבלת לרשת מסויימת ולא לכל הרשת.
וזה בלתי אפשרי!אם ניתן לעשות מערכת, ואותה לא יוכלו להחליף..
- החסימה של וועדת הרבנים ליאנג הכשר, לא קשורה לכאן בכלל. ואלו הם דרכי פעולה שונות לחלוטין.
-
@5566NEWbrs ממש לא נכון @חסידיש-פלוס צודק בהחלט!
הסים מהווה רק מסוף ומספר סידורי מזהה, הוא לא אנטנה (!). האנטנה היא מובנית במכשיר. והסים הוא רק מזהה.
לדוג' יש לי מכשיר אנדרויד בלי סים ויש לו סימני קליטה מלאה (אגב, זה מה שמאפשר להתקשר למספרי שיחות חירום) . -
@ברוך-השם במחילה, איך מה שכתבת מתחבר למה ש @5566NEWbrs ו @חסידיש-פלוס כתבו ?
אין קשר בין המצולם לכתבה. -
@5566NEWbrs @חסידיש-פלוס בואו נהפוך את הויכוח למעשה.
אני בפנים. מי עוד? -
@למדן-וידען למה כוונתך?
@ברוך-השם הסים הוא רק מסוף ומספר סידורי מזהה של לקוח, האנטנה מובנית במכשיר. המזהה של המכשיר ברשת הוא הimei. כמו שכתב @למדן-וידען לא זכור לי שדיברו כאן על זה. -
@חסידיש-פלוס @למדן-וידען @5566NEWbrs
תזהרו! אני מרביץ חזק מאוד!!! -
@5566NEWbrs אני מתכוון לזה:
@clickone אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:מבין ריסי עיניך ניכר כי אתה שולט שם היטב, אולי תרים את הכפפה?
בואו ננסה לקדם את זה לטובת הכלל ולבנות משהו שיהיה עמיד.
חברים - חבר יקר, יש לך ידע בנושא, נסיון, זמן או כל דבר אחר שיכול לעזור בנידון?
קדימה, לדרך, ראו מה נטפרי הביאה לעולם באותה הפלטפורמה ושיטת העבודה.. -
@חסידיש-פלוס אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
לא עברתי על כל הפוסטים שאחרי, אבל בגדול;
- imei קשור לכאן בהחלט.
בין אם יהיה סים במכשיר, ובין אם המכשיר יהיה ללא סים כלל. זה נתון פשוט.
ולכן, אם שותלים במערכת שנטפריע תבנה, קוד שיתן אות לשרת שלהם. ממילא ברגע שהמערכת תוחלף, הקוד יפסיק לתת אות, וכך נטפרי ידעו שהמכשיר נפרץ. ואם תהיה להם את הגישה ליצרנית המכשיר [כמו שנתיב עובדים במקביל עם רונלייט, ועסקן עם סאני], הם יוכלו לחסום אותו.
כמובן שצריך למצוא את הנוסחה מבחינה משפטית. אבל תיאורתית, זה יתכן בהחלט.
תעבור על האשכול ותראה שלא מצאנו למה שאתה אומר שום סימוכין. ולכן כנראה זה פשוט לא נכון. אין כזה דבר שדרך IMEI שולטים על מכשיר.
הכי מוזר שאתה קורה לזה שזה נתון פשוט. בשעה שאין לזה שום איזכור בויקפדיה בערך IMEI. - imei קשור לכאן בהחלט.
-
@clickone אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
יהודי יקר שלח לי את זה פעם. (לצערי לא זוכר כעת מיהו, אם הוא כאן, אשמח שיאמר שזה הוא, כדי להביא גאולה לעולם)
היהודי היקר הוא: אחד מנציגי אאוטנט
-
מתבשל משהו? מתפתח משהו חיובי?
-
@למדן-וידען אל תשכח שגם היום ניתן לבטל את וויפרי ע"י התקנה נקיה וכן גם היום ניתן לבטל את וויפרי ע"ס 100 ש"ח.
לכן הפיתרון של קריאת imei כן אמורה לעזור. כי ברגע שנטפרי תזהה היא תחייב את בעל המכשיר ב100 ש"ח.
או לחלופין מכשיר שייפרץ לעולם לא יכול לחזור להיות שייך לנטפרי וזה עונש שאין לו תקנה כי מי שפורץ אחרי ששם חסימה זה אומר שהיה לו רגע של חולשה ולכן גובים 100 ש"ח לעזור לו להתבר על הרגע של חולשה, במידה והוא יידע שאם הוא מתנתק עכשיו יעלה לו להתחבר בחזרה לנטפרי 100 ש"ח או שלא יינתן לו כלל האפשרות לחזור זה אמור למנוע ממנו לפרוץ כי הוא הרי לא באמת רוצה להיות עם מכשיר לא מוגן אלא רק רוצה לרגע אחד קטן להכנס לאתר לא כשר וזה יהיה הפעם האחרונה- פעם אחת וזהו אחר כך אני יהיהי כשר....
מה אומרים? -
החלפת imei הוא דבר של מה בכך (בחלק גדול של המכשירים)
-
@baruch עיין באשכול די בתחילתו, שדובר על מכשירי נוקיה שקשה/בלתי אפשרי להחליף בהם imei
-
@הג'ינג'י אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
באנדרואיד יש מינימום 3 מחיצות. 1. בוטלואדר. 2. רקוברי. 3. הרום בעצמו.
בכל מחיצה בעצם יש מערכת הפעלה אחרת. שאפשר דרכה לצרוב את האחרות. כלומר אפשר דרך 1 לשנות את 2 ו3. וכן דרך 2 ו3 לצרוב את 1.לאחר המחילה מכבודו, אבל אני משער שמעולם לא התעסקת עם אנדרואיד בפועל, והידע שלך בנושא לקוח מקריאה ממושכת בפורומים השונים ותו לא, מה שהביא אותך לבלבול בלתי נשלט של מושגים, ושיוכם למקומות שאינם רלוונטיים...
אין כל קשר בין המציאות למה שכתבת... הריקברי והבוטלודר לא קשורים במאום למערכת עצמה..
בסה"כ חלק מדרכי הצריבה הינם דרך הריקוברי.. ובמערכות מסויימות, אם לא תפתח את הבוטלודר, הצריבה תיכשל.
זה הכל. בזה מסתכם הקשר בין הריקוברי והבוטלודר לנושא..@5566NEWbrs אמר בסינון טאבלטים ומערכות הפעלה אחרות:
יצרנית המכשיר היא לא כל יכולה. לדוג', במכשיר שאין לו גישה לרשת אתה מסכים שיצרנית המכשיר מנוטרלת? (בטוסטר שלך למשל).
ברור שהאופצייה של התערבות חברת הסלולאר דרך ה-imei, היא אכן רק במידה וישנו חיבור פעיל לרשת.
אף אחד לא חשב אחרת.זה נכון מה שכתבת???
(זה נכון בתנאים מוגבלים מאד מראש, למשל ששתלו מלכתחילה קוד שאם אין אות מהמכשיר המכשיר ימחק את התוכנה שמשמשת לחיבור האינטרנט. יצרנית המכשיר לעולם לא תעשה את זה. וגם אם היא תעשה, אם מחליפים תוכנה הכל ממשיך לעבוד כרגיל ואין ליצרנית שום שליטה. המספר הסידורי לא עוזר הרבה אם אפשר להחליף אותו, וגם אם לא, זה קשור ברצונו הטוב של ספק הסלולר ולא ליצרנית).נו, על זה בדיוק אני מדבר...
אם יהיה כלי שישדר את האות, ע"י החיבור לכתובת, יהיה אפשר להשבית את המכשיר.
וזה אכן תלוי בסיכום מראש על החברה, הן בפן של השיתו"פ מצידה, והן בפן המשפטי בנושא.אם היצרנית לא שתלה מראש משהו, היא לא תוכל לעשות כלום.
נטפרי יכולה לשתול את זה בקלות הרבה יותר מלהתחיל להתעסק עם יצרניות.אבל לנטפרי לא תהיה הגישה למכשיר דרך הכתובת. היא חייבת את החברה.
ורק בשיתו"פ איתה, יהיה אפשר לעשות כאן משהו.. -
פוסט זה נמחק! -
@shraga גם בנוקיה זה אפשרי. אם כי שבאמת זה הרבה יותר מורכב.
אבל זה (כמעט) רק בנוקיה. -
@baruch מאלו אני לא חושש...
הם לא נמצאים כאן.בלי קשר לעובדה שאני עדיין חושב ויודע שאי אפשר...
אני מוכן לארגן לך כמה מכשירים, בשביל שתעשה לי את העבודה הזו..