חסימת חיפוש בקרום ויו טיוב
-
שמתי על המחשב של הילד את תוכנת K9 כשאני מתכוונת לחסום הכל חוץ מכעשרה אתרים שעבורו.
שמה באתרים האסורים את יו טיוב ואת גוגל סירצ' וזה לא נחסם.
מה אני יכולה לעשות?
לא הצלחתי להבין מה אתם מציעים ואם זה מתאים לי, כי אני מתכוונת לחסום את הרשת חוץ מכ10 אתרים.
תודה -
@R411411
שלום וברכה.
את כבר לקוחת נטפרי, או שאת מחפשת פתרון לסינון?נטפרי מציעה אינטרנט מסונן שיתאים לציבור החרדי.
הסינון כולל בדיקת תמונות וסרטונים אנושית, סיווג אתרים אנושי ובדיקת טקסט אוטומטית, ברמה מחמירה ובפיקוח רבנים.
אגב, זה משנה באיזה אתרים מדובר לילד. אם מדובר בפנאי/בילוי, כגון סרטים או משחקים, זה יהיה חסום, למרות שזה בשביל ילד. -
@R411411 בנטפרי ניתן להחליט איזה אתרים יהיו פתוחים ובאיזה לא. כן, תוכלי לפתוח רק 10 אתרים כמובן בתנאי שהם עומדים בכללים של נטפרי.
לגבי k9 יתכנו כמה סיבות מדוע זה לא נחסם, אולי בגלל שבטעות שכחת לשמור את ההגדרות של החסימה [לפעמים גם צריך לסגור את הדפדפן ולהפעיל מחדש] או שאולי התוכנה נמצאת על מצב מוניטור שלפעמים גם אם מגדירים חסימה הוא לא חוסם. -
@R411411 השימוש בתוכנה K9 והגדרתה כראוי אינו פשוט כל כך ועל מנת להגדיר את האתרים ולהכיל את ההגדרות גם על החיפושים בגוגל וביטיוב יש צורך בהכרת התוכנה, אחרת ההגנה ניתנת לעקיפה ברגע.
חשוב לדעת שגם אחרי הגדרה כראוי, עדיין אפשרי לעקוף את הסינון.
אשמח לעזור לך בהגדרת התוכנה.
בהצלחה! -
@R411411
כמו שכתב @ezra ואוסיף קצת על דבריו: היות שג'ימייל-יוטיוב-גוגל ניוז-תמונות גוגל-גוגל פלוס וכו', יושבות על אותו דומיין,
מאוד קשה להפריד בינהם, ולאפשר חלק מהם ולחסום את החלק האחר...
K9 לא עושה את זה היטב היטב...
כך שאת יכולה למצוא את עצמך באחד משלושת המצבים: הכל סגור כולל גימייל, הכל פתוח כולל כל מה שלא צריך... וגם יכול להיות רגע כך, ורגע אחד אח"כ אחרת...כל הנ"ל הוא חוץ מהעובדה שהתוכנה הזו ניתנת לעקיפה יחסית בקלות..
אבל אם את יוצאת מנקודת הנחה שמבחינת האבטחה על עקיפה של התוכנה זה בסדר,
אז הייתי ממליץ לך על תוכנה אחרת, שעושה את אותה העבודה, אבל טוב ויעיל יותר.
התוכנה inet protector. היא יודעת טוב יותר להתגבר על הבעיה שמוצגת לעיל, ע"י הקלטה/כתובות ip וכדו'...
והיא גם מאובטחת יותר...אבל היא לא חינמית... [בסביבות] 100 ש"ח ח"פ.
אבל כמו שכתבו לעיל, בנטפרי אפשר לנהל את המסלול על בסיסי רשימה לבנה או שחורה,
וזה כלול בחבילה ללא צורך בתוספת תשלום. בשונה מחברות הסינון האחרון..בהצלחה רבה!
-
@חסידיש-פלוס אמר בחסימת חיפוש בקרום ויו טיוב:
rinet protecto
לפי מה שאני מכיר אותו כשסוגרים איתו הכל זה בסדר, אך כשמתחילים לפתוח אתרים מסויימים תוכל לגלות באמצע שהוא התבלבל ופתח לך הכל, נפגשתי עם כאלה מקרים כמה פעמים!
בכל אופן איכא דרכא אחרינא - נטפרי
-
@abc אמר בחסימת חיפוש בקרום ויו טיוב:
בכל אופן איכא דרכא אחרינא - נטפרי
לפי הפוסט הראשון לא בטוח שמחפשים פה דרכא אחרינא.