פרטיות וסודיות בנט-פרי
-
@מעמד אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
@שלום-על-ישראל אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
ישנם משרדים ומקומות עבודה המסרבים לחבר סינון למשרדם לעובדים שרוצים בכך, בטענה שהחברה עוסקת בחומר מסווג וכדו' ואם יהיה חיבור לחברת סינון תהיה אפשרות לצד שלישי להגיע לתכנים.
אפשר להסביר לחברה שבנטפרי העובדים שם לא נכנסים לכל מקום שהמשתמשים גולשים וגם אין להם זמן לזה
הרי לנטפרי יש אפשרות לראות את כל המספרי כרטיס אשראי של המשתמשים והקודים בבנק ולא ראיתי שמישהו חושש מזה פה !לא זה בכלל לא נכון.
מי שיכול לנתר את התקשורת מבחינה טכנית זה רק מי שיש לו שליטה על שרת הסינון ויש את זה רק למי שחייב את זה בנטפרי. שזה רק אני. ואנשי תחזוקה של הספק. -
@נטפריס אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
@957 אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
ובמידה מסוימת גם לכל ספק אינטרנט גם ללא סינון יכולה להיות גישה לתעבורת הנתונים של המשתמשים.
אבל לא לנתוני גלישה באתרים מאובטחים.
אתה בטוח?
הם הרי יכולים לנטר (ולהקליט) את כל הגלישה ולראות את כל הפעולות ובכללם את תוצאת הגלישה המאובטחת.
(אני לא מבין בתחום רק שואל). -
@magicode אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
מי שיכול לנתר את התקשורת מבחינה טכנית זה רק מי שיש לו שליטה על שרת הסינון ויש את זה רק למי שחייב את זה בנטפרי. שזה רק אני. ואנשי תחזוקה של הספק.
כלומר שרק אתה יכול לראות פרטים אישים של חשבונות בנק וכו' של הגולשים ?
-
מי שיכול לנתר את התקשורת מבחינה טכנית זה רק מי שיש לו שליטה על שרת הסינון ויש את זה רק למי שחייב את זה בנטפרי. שזה רק אני. ואנשי תחזוקה של הספק.
כלומר שרק אתה יכול לראות פרטים אישים של חשבונות בנק וכו' של הגולשים ?
לא כתבתי שרק לי בלבד. כתבתי "רק אני. ואנשי תחזוקה של הספק."
היכולת היא תיאורטית. כי בשביל לבצע את זה צריך לפתוח תוכנות לשם כך.זה דומה לזה שאם אתה גולש ב WIFI בלי הצפנה כל אחד שנמצא בסביבה יכול לקנות ציוד מיוחד ולדעת לאן אתה גולש. אם זה לא אתר מאובטח. וגם אם זה אתר מאובטח הוא יוכל לדעת לאיזה דומיינים נכנסת.
-
@magicode מה הכוונה וייפרי בלי הצפנה?
האם הנטסטיק שלנו נחשב בלי הצפנה?
וא"כ מה צריך לעשות? -
@קלוגר אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
אתה בטוח?
הם הרי יכולים לנטר (ולהקליט) את כל הגלישה ולראות את כל הפעולות ובכללם את תוצאת הגלישה המאובטחת.
(אני לא מבין בתחום רק שואל).זה המטרה של התקשורת המאובטחת - הלקוח והשרת מסכמים על הצפנה, שלכל צד יש אפשרות רק להצפין ולא לפענח. מי שקורא את התקשורת בדרך, הן בתחנות הקרובות כמו רואטר וwifi והן בציוד של הספק, רואה רק כתובת IP וחירבוש בלתי מפוענח. רק נקודות הקצה - דפדפן הלקוח ושרת האתר יכולים לפענח את המידע שנשלח להם ע"י הצפנה במפתח שהם עצמם סיפקו.
-
@שלום-על-ישראל
נראה לי שאם הסינון הוא באמצעות תוכנה על המחשב ולא באמצעות סינון על הספק אז אין אפשרות, כדוגמת נתיב או K9
אם אין אופציה אחרת אולי הסינונים האלו יתנו מענה -
@SV נתיב יודעים בדיוק איפה גלשת, כשאתה מתקשר לתמיכה ואומר שיש לך בעיה הם אומרים לך תנסה כעת ומקליטים תעבורה ואז מסדרים ואומרים לך תנסה שוב.
-
@שלום-על-ישראל אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
ישנם משרדים ומקומות עבודה המסרבים לחבר סינון למשרדם לעובדים שרוצים בכך, בטענה שהחברה עוסקת בחומר מסווג וכדו' ואם יהיה חיבור לחברת סינון תהיה אפשרות לצד שלישי להגיע לתכנים.
אפשר להסביר לחברה שבנטפרי העובדים שם לא נכנסים לכל מקום שהמשתמשים גולשים וגם אין להם זמן לזה
הרי לנטפרי יש אפשרות לראות את כל המספרי כרטיס אשראי של המשתמשים והקודים בבנק ולא ראיתי שמישהו חושש מזה פה !לא זה בכלל לא נכון.
מי שיכול לנתר את התקשורת מבחינה טכנית זה רק מי שיש לו שליטה על שרת הסינון ויש את זה רק למי שחייב את זה בנטפרי. שזה רק אני. ואנשי תחזוקה של הספק.אתה יכול לומר לי כמה היתרה שלי בחשבון?
-
@chaimke4
היכולת היא תיאורטית. כי בשביל לבצע את זה צריך לפתוח תוכנות לשם כך.
זה דומה לזה שאם אתה גולש ב WIFI בלי הצפנה כל אחד שנמצא בסביבה יכול לקנות ציוד מיוחד ולדעת לאן אתה גולש. אם זה לא אתר מאובטח. וגם אם זה אתר מאובטח הוא יוכל לדעת לאיזה דומיינים נכנסת. -
@רחמים אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
@SV נתיב יודעים בדיוק איפה גלשת, כשאתה מתקשר לתמיכה ואומר שיש לך בעיה הם אומרים לך תנסה כעת ומקליטים תעבורה ואז מסדרים ואומרים לך תנסה שוב.
זה לא מדויק, בנתיב בגלל שזו תוכנה שרצה על המחשב ולא סינון ברמת הספק הם לא יכולים להקליט כלום, מה שהם עושים כשמתחברים למחשב שלך מרחוק
הם מפעילים הקלטה על המחשב עצמו ומשם יש להם נתונים לא משהו שנמצא אצלם.
לכן מבחינת אבטחה זה לכאורה יותר בטוח.אבל לרוב מוחלט של המשתמשים זה שיש יכולת כלשהי פוטנציאלית לכמה אנשים בנטפרי לגשת איכשהו למידע זה לא דבר שאמור להפריע.
כל בית עסק שמתקין תוכנות לסיוע מרחוק של טכנאי המחשבים שלו חשוף לפרצת אבטחה גדולה בהרבה.
וכמעט בכל מקום יש גישה כזו מרחוק לאיש שמתחזק את הרשת.
ו
-
@6262 אז למה בדיוק צריכים להתקין תעודת אבטחה בנתיב?
-
@WWW
תעודת האבטחה בנתיב הינה תעודה וירטואלית מול שרת מדומה שמותקן על המחשב.
עם זאת זה לא סותר את האפשרות לצפות בתעבורת הנתונים מרחוק
..................
אנטי וירוס ESET בעברית לרכישה אונליין לחץ כאן
-
מה העניין?
שהתוכנה על המחשב תוכל לפענח נתונים? -
@WWW
בכדי שהתוכנה תוכל לסנן אתרים מאובטחים
..................
-
@WWW
עם זאת זה לא סותר את האפשרות לצפות בתעבורת הנתונים מרחוק
..................
זה לא סותר אבל זה פשוט לא קיים אין להם יכולת כזו.
-
@6262 אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
זה לא סותר אבל זה פשוט לא קיים אין להם יכולת כזו.
על בסיס מה כתבת את זה?
בד"כ אם יש למישהו תוכנה שרצה כעת על המחשב המרוחק, הוא יכול לעשות באמצעותו מה שהוא רוצה, ואם יש לתוכנה תעודת אבטחה (וגם בלי זה...), אז הוא גם יכול לבקר באתרים מאובטחים.
ואם תגיד שלנציגים אין אפשרות, אותו הדבר בנטפרי. -
@WWW זה שתוכנה כלשהי רצה על המחשב לא אומר שמי שיצר אותה יכול לגשת לכל מה שזז במחשב. אם לא יצרו מראש את האפשרות הזו בתוכנה זה פשוט לא קיים.
מתוך נסיוני, כשבנתיב רוצים לבדוק משהו הם צריכים להתחבר מרחוק למחשב ולהפעיל רכיב שסורק את התקשורת של המחשב.
ללא הפעולה הזו אין להם יכולת לדעת שום דבר. -
@6262 אמר בפרטיות וסודיות בנט-פרי:
@WWW זה שתוכנה כלשהי רצה על המחשב לא אומר שמי שיצר אותה יכול לגשת לכל מה שזז במחשב. אם לא יצרו מראש את האפשרות הזו בתוכנה זה פשוט לא קיים.
מתוך נסיוני, כשבנתיב רוצים לבדוק משהו הם צריכים להתחבר מרחוק למחשב ולהפעיל רכיב שסורק את התקשורת של המחשב.
ללא הפעולה הזו אין להם יכולת לדעת שום דבר.אתה מתכוון לנציגים, בסדר, גם בנטפרי.