מצלמת אבטחה IP קבוע
-
@5566NEWbrs אמר במצלמת אבטחה IP קבוע:
אבל אם מערכת המצלמות שלך היא לא מחשב שאתה יכול להתקין עליו תוכנות, או שאין לך כתובת ייחודית אז לא פתרת את הבעיה.
בדיוק זה מה שכתבתי, התוכנה יכולה להיות פתרון רק לגבי מכשיר עליו היא מותקנת.
-
@ליכט אמר במצלמת אבטחה IP קבוע:
בדיוק זה מה שכתבתי, התוכנה יכולה להיות פתרון רק לגבי מכשיר עליו היא מותקנת.
אתה צודק. כתבת את זה כבר.
התוכנה במחשב לא משנה בפועל את כתובת ה-ip בראוטר, אלא מייצרת כתובת ip וירטואלי למחשב.
זה מהוה פתרון רק להתחברות מרחוק למחשב הספציפי, אך לא לשאר המכשירים ברשת.אני לא בטוח שאתה טועה, אבל רק אשאל, אם מייצרים כתובת וירטואלית, על חשבון מי? (מספר ip זה דבר יקר).
ב. איך השרת יודע להתחבר דווקא למחשב הספציפי, כלומר איך הוא עובר דרך מספר הip האמיתי של הרשת המשותפת (במקרה של NAT) ומגיע אל המחשב הרצוי בלי רשות מהראוטר? -
@מן-המודיעין
noip היא תוכנה שמותקנת על המחשב, היא לא יכולה לעזור לגבי מצלמה.אפשר לרשום את שרת המצלמות באתר הזה ואז זה יפנה ישר למצלמות.
אני חושב שיש שרתים שתומכים בזה כמו שיש ראוטרים שניתן להגדיר בהם NOIP -
@5566NEWbrs
שאלות טובות,
ומכוח זה מסתבר שהם לא מייצרים מספר וירטואלי למחשב אלא לכתובת שעליו נמצא המחשב, ואם הDVR שלי יושב על אותה כתובת אני ס"ה צריך לשייך פורטים אליו,
לגבי השאלה הראשונה אני ישאיר את זה למומחים ממני, כנראה שהם נותנים כתובת וירטואלית שיכולה להשתנות אבל הם משייכים את זה באופן קבוע, -
@6262
לכאורה לא צריך להגיע לזה, כיון שאם המחשב והDVR יושבים על אותה רשת, והם מנטרים בקביעות את הכתובת החיצונית ומשייכים לה כתובת אחרת קבועה , אז אני רק צריך לפתוח פורטים ולשייך לDVR,
תתקנו אותי... -
@5566NEWbrs
אכן לא כתבתי א"ז נכון.
הם לא מייצרים כתובת וירטואלית אלא אתה מייצר לעצמך כתובת פיקטיבית בתוך התוכנה (אחרי ההתקנה על המחשב) ואז אם אתה רוצה להתחבר מרחוק אתה מתחבר לאותה כתובת.
התוכנה בודקת כל כמה דקות את הכתובת ip (האמיתית והעדכנית) שאליה המחשב מחובר, ומנתבת את הכתובת הפיקטיבית לכתובת ה-ip העדכני, (כך אני הבנתי, משימוש בעבר עם התוכנה, וכן מבדיקה קלה כעת באתר שלהם, ואולי טעיתי).
ולכן כאמור, התוכנה שעל המחשב לא תועיל כלל לשאר המכשירים ברשת.אם אכן ישנה אפשרות להגדיר א"ז גם בשרתי מצלמות ובראוטרים (וכמו שכתב @6262) אז אולי זה יכול להועיל.
-
@ליכט לכאורה צודק @מן-המודיעין הרי הכתובת הוירטואלית תפנה לכתובת IP העדכנית, ואם כן ברגע שנעשה הפניה בראוטר לשרת המצלמות, כל כניסה לכתובת הוירטואלית תועבר אוטומטית לכתובת העכשוית ותופנה לשרת המצלמות על ידי הראוטר.
אלא שכאמור אם שרת המצלמות תומך באפשרות אפשר לעשות אותה איתו לבד ללא עזרת מחשב נוסף.
-
@ליכט @6262 @מן-המודיעין @5566NEWbrs
קראתי לעיל רק מלמעלה ויתכן שכבר כתבו את זה, אך מה שאני זוכר לא צריך להיות בעיה, התוכנה במחשב בודקת כל כמה שניות את כתובת IP האמיתי החיצונית ומעדכנת בשרת שלהם ומקשרת אותה לכתובת הקבועה הוירטואלית, וכעת המחשב נקצה לו בראוטר פורט, ופורט שונה למצלמות, ואז כתובת הקבועה הוירטואלית מפנה לIP האמיתי המעודכנתו ותוספת של הפורט של המצלמות על כתובת הוירטואלי יפנה למערכת המצלמות גם אם הם על אותו ראוטר.יתכן שטעיתי, כבר שנים לא השתמשתי בזה, אבל זה מה שזכורני.
-
@abc
זה מה שכתבתי שמסתבר שכך צריך להיות, השאלה אם גם במציאות זהמצליח, אתה בדקת שזה מצליח? -
@מן-המודיעין
אני השתמשתי בזה לפני הרבה זמן (לפני עידן נטפרי) לא לגבי מצלמות אבל היה משרד עם כמה וכמה מחשבים והיה צורך להתחבר מרחוק (ב-rdp) ורק במחשב אחד היה התוכנה, ובראוטר הוקצה לכל מחשב פורט אחר וכך התחברנו לכל מחשב בנפרד ע"י הוספת פורט של מחשב הרצוי לכתובת הוירטואלית הקבועה של noip ועבד מצויין, ולכאו' אין שום הבדל אם זה מחשב או מצלמות.