עדכון המרצים בוייפרי
-
היתי בכנס על הטכנולוגיה שדיבר שם הרב צביאלי בן צור והוא דיבר על וויי פיי ואחרי זה הוא אמר שצריך לעשות נטפרי שזה הכי טוב אבל לא הזכיר את הוייפרי שצריך גם
נגשתי אליו אחרי ההרצאה ואמרתי לו שנראה לי שאם הוא מדבר על נטפרי כדאי להכניס גם את הוייפרי
אבל הוא לא ידע בכלל מה זה
לתשומת לב ה @administrators נראה לי שכדאי לעדכן את המרצים וכו' שאם כבר מזכירים את נטפרי שיכניסו גם את זה -
@shukiha השאלה האמיתית היא מאיפה המרצים מתעדכנים. לצערי לא שמעתי שיש גוף כזה שמסנכרן בין ההתפחויות בעולם סינון האינטרנט לבין העוסקים ביעוץ והכוונה. וזה באמת קושי שחשבתי רבות על פתרונו ולא מצאתי [וכנחמה פורתא החלטתי להתחבר לפורום הזה כדי להתעדכן...]. אולי היה טוב לגשת לרב ולשאול אותו "הרב, איך נוכל לעדכן אותך על התפתחויות?"
הייתי אומר שזה שהרב אמר נט פרי ולא ... זו כבר התקדמות משמעותית, ומעניין מהיכן הרב קיבל עידכון כזה. אני מניח שזה מניסיון של מקורבים אליו. לצערינו עד היום יש כאלו, וגם רבנים, שבטוחים שמה שהתפרסם ברעש וקול גדול כמסונן לפני 5 שנים תקף גם להיום, ולמשמע השם נטפרי הם מעקמים גבה כאומרים "צריך לבדוק את זה...". -
@שלום-על-ישראל אמר בעדכון המרצים בוייפרי:
הייתי אומר שזה שהרב אמר נט פרי ולא ... זו כבר התקדמות משמעותית, ומעניין מהיכן הרב קיבל עידכון כזה. אני מניח שזה מניסיון של מקורבים אליו. לצערינו עד היום יש כאלו, וגם רבנים, שבטוחים שמה שהתפרסם ברעש וקול גדול כמסונן לפני 5 שנים תקף גם להיום, ולמשמע השם נטפרי הם מעקמים גבה כאומרים "צריך לבדוק את זה...".
נכון לצערנו הרב.
-
יש מי ש'דאג' לעדכן אותו.
ונכון. רוב הרבנים והמרצים, לא יורדים לפרטים הטכניים.
אלו שרוצים להתעדכן, יש להם איפה... -
@baruch כבר אמר לי מי שאמר שאני צריך לבוא בימי רביעי להתעדכן... אולי תפתח לנו ערוץ ישיר?
-
@שלום-על-ישראל
אתה מוזמן ועומד.
אתה לא צריך להפעיל פרוטקציה דרך הפורום... -
אי אי אי
@שלום-על-ישראל נחשפת לגמרי....
המשך בכוחך זה והושע את עם ישראל מסכנת האינטרנט (גם שלא במסגרת מוקד היעוץ ואכמ''ל) -
@קלונימוס מי התגלית איזה רב או משהו כזה זה @שלום-על-ישראל ?
אם מותר לגלות... -
@מרדכי
@שלום-על-ישראל הוא מה שנקרא מל''ר שזה מועמד להיות רב בערת השם.
כרגע הוא משקיע מאמצים רבים על מנת להגביר את השימוש באינטרנט כשר ככל האפשר בקרב הציבור שלנו הצורך שרותי אינטרנט. אם דרך המוקד ייעוץ ואם בכל מיני אמצעים נוספים. -
@קלונימוס יש מבין...
אך לא גילית מי זה ...
כנראה זה חסוי... -
-
@baruch אמר בעדכון המרצים בוייפרי:
יש מי ש'דאג' לעדכן אותו.
אתה מתכון עכשיו?
והיה זה שכריונכון. רוב הרבנים והמרצים, לא יורדים לפרטים הטכניים.
אלו שרוצים להתעדכן, יש להם איפה...התכונתי מדברים פה כל הזמן שצריך לעדכן ולפרסם את הוייפרי נראה לי שזה הדרך הכי טובה לפנות למרצים הרלונטים שיודעים מה זה נטפרי
-
@shukiha השאלה האמיתית היא מאיפה המרצים מתעדכנים. לצערי לא שמעתי שיש גוף כזה שמסנכרן בין ההתפחויות בעולם סינון האינטרנט לבין העוסקים ביעוץ והכוונה. וזה באמת קושי שחשבתי רבות על פתרונו ולא מצאתי [וכנחמה פורתא החלטתי להתחבר לפורום הזה כדי להתעדכן...]. אולי היה טוב לגשת לרב ולשאול אותו "הרב, איך נוכל לעדכן אותך על התפתחויות?"
הייתי אומר שזה שהרב אמר נט פרי ולא ... זו כבר התקדמות משמעותית, ומעניין מהיכן הרב קיבל עידכון כזה. אני מניח שזה מניסיון של מקורבים אליו. לצערינו עד היום יש כאלו, וגם רבנים, שבטוחים שמה שהתפרסם ברעש וקול גדול כמסונן לפני 5 שנים תקף גם להיום, ולמשמע השם נטפרי הם מעקמים גבה כאומרים "צריך לבדוק את זה...".חשבתי שהביצור חומת הדת/מוקד הייעוץ/// מעדכן אותם
-
@shukiha אין לי ענין להתאנח, צריך להיות עם הפנים קדימה, אבל זה לא עובד בדיוק ככה, וע"ז כתבתי דברי לעיל...
לפני כ6 שנים בערך, נקראתי ללשכתו של רב שאני מקורב אליו שביקש ממני להסביר לו מכתב מפורט מאוד [ממש חוברת] בכל נושא האינטרנט והסינון [לפי מה שהיה אז] שכתב אותו יהודי צדיק שלקח יוזמה לעדכן את הרבנים וכתב והדפיס ושלח לכל הרבנים שעלה בדעתו, רבני קהילות ושכונות וכו'. לפענ"ד זו היתה הצלה של ממש וצריך לעשות זאת מידי פעם ולהכניס את השידרוגים התמידיים. -
@שלום-על-ישראל קריינא לאיגרתא ...
-
@מעמד אני מנסה היום לעשות מה שאני יכול עם הידע שיש בידי, ואינני יודע אם הוא מספק. בכל מקרה במשבצת שלי כנראה שכן. אני לא יודע אם גם במשבצות אחרות. ויש עוד כמה מניעות...
-
@שלום-על-ישראל
א. מעניין. ברוכים תיהיו.
ב. מה איש פשוט יכול לעזור? -
@shukiha אין לי ענין להתאנח, צריך להיות עם הפנים קדימה, אבל זה לא עובד בדיוק ככה, וע"ז כתבתי דברי לעיל...
לפני כ6 שנים בערך, נקראתי ללשכתו של רב שאני מקורב אליו שביקש ממני להסביר לו מכתב מפורט מאוד [ממש חוברת] בכל נושא האינטרנט והסינון [לפי מה שהיה אז] שכתב אותו יהודי צדיק שלקח יוזמה לעדכן את הרבנים וכתב והדפיס ושלח לכל הרבנים שעלה בדעתו, רבני קהילות ושכונות וכו'. לפענ"ד זו היתה הצלה של ממש וצריך לעשות זאת מידי פעם ולהכניס את השידרוגים התמידיים.אתה מדבר על משהוא רציני יותר אני מדבר על מרצים ורבנים שמכירים וממליצים על נטפרי רק להסביר להם מה זה וייפרי ושיוסיפו למי שאומרים לו נטפרי
אני מאוד התפלאתי שהרב צביאלי בן צור שנראה לי שהוא המרצה המרכזי ברוב הכנסים של הביצור לא ידע בכלל מה זה וייפרי ואני מאמין שיש עוד כמוהוא ולא צריך הרבה מאמץ לעדכן אותם -
@shukiha ואולי ייתכן שהסוויטש שצריך לעשות לציבור בראש זה לעבור לאינטרנט כשר ומיוחד
אבל ויייפרי זה כבר שלב נוסף -
הבורות בנושאי האינטרנט והסינונים זה דבר מחריד,
לדוגמא לא נכנס לשמות ארגון חשוב שעד לפני תקופה היה שם בתור חסימה על המחשב את התוכנה של נתיב בלי שם משתמש, וחשב שע"י זה הוא יחסום את כל תעבורת האינטרנט, ולא ידע שהתוכנה של נתיב במובנה שלה לא חוסמת כל מיני אפשרות תקשורת, וד"ל ,
לדעתי זה מזעזע ארגון שפועל בנושא לא מעודכן! ב"ה היום יש להם כבר תוכנה חדשה אחרת,
ולסיום סיפור מעניין, בית כנסת מסוים שלצורך קול הלשון החזיקו אינטרנט אתרוג,
וכמובן שלא היה גישה בכלל לאינטרנט כי קול הלשון עלה מיד, כך הם חשבו...
אבל הם היו מנותקים מהמציאות היום שלכל ילד יש חוש טכני הרבה יותר ממבוגר, והיו ילדים שצליחו להגיע לאינטרנט, וכידוע בכל אינטרנט חוץ מנטפרי מי שרוצה ליפול יכול ליפול וד"ל
עד שנודע לרב שם הנתונים והורה להוציא את האינטרנט, וגם אח"כ הציבור בכללותו לא הבין למה הוציאו את האינטרנט וכעסו על הרב וכו'
לדעתי הפתרון לבורות בנושאי האינטרנט כמו שכתבו למעלה, שאם הרבנים וישבי על מדין ידעו לפרטים מה ההבדלים והאפשרויות, הרבה דברים היו נחסכים, ומי שירים את הכפפה יטול שכר עצום,