התייעצות בעניין סמארטפון מוגן.
-
שלום וברכה
מזה זמן אני משתמש בסמארטפון מוגן של 'נתיב'.
בסך הכל די מרוצה, חוצמזה שחלק מהאתרים שפתוחים לי בנטפרי (בבית ובמשרד) חסומים בנתיב.
ובנתיב אין כל כך מי שנותן מענה לפתיחת אתרים או אפליקציות.
לאחרונה אני רוצה לרכוש מכשיר חדש, וכאן הבן שואל
האם ישנה אפשרות לגלוש עם סים מוגן של נטפרי?
האם זה נותן מענה מושלם? הלכתית וגם פראקטית?
אשמח לקבל כיוון מאנשים שמשתמשים בסים מוגן של נטפרי לסלולרי.
תודה מראש -
אפשר בהחלט להשתמש אבל
-
לא יהיה אפשרות להתקשר מהסלולר
-
לא יהיה אפשרות לשלוח סמסים
-
אין אפשרות להשתמש בשום רשת חברתית כוואצאפ
אם אחרי הנ"ל עדיין אתה רוצה לשמוע אשמח להמשיך
-
-
1 ו-2 באים בחשבון
3 - לא יכול לוותר, זה חלק מהעבודה -
@feder
יש נושא נוסף - קליטת wi-fi. בעצם ברמת המכשיר אין שום תוכנה שתגן עליך מקליטת wi-fi של רשתות פתוחות ופרוצות. במחשב רגיל ניתן להתקין את תוכנת הוויפרי שגורמת שלא תוכל להתחבר לרשת שאינה מנוטרת ע"י נטפרי, אבל לסמארטפון אין תוכנה כזאת כלל, וממילא שהדלת האחורית של מכשירך תהיה פרוצה לרוחות זרות ר"ל...
וא"כ, מבחינה השקפתית יש כאן בעיה. אא"כ, תלך לאאוט-נט להסרת הוויפיי, אבל זה עלול לפגוע במכשירך במידה מסויימת. מעבר לזה, גם אם תחסום את הוויפיי, עדיין מכשירך בעצם פתוח לאפשרויות בעייתיות שאין כאן המקום לפרטם, ואם תרצה פנה אלי באישי ואשבר את אזנך במה שהיא יכולה לשמוע.מבחינת טלפון וסמס, תוכל להסתדר ע"י רכישת קו שיש בו רק שיחות וסמסים, ותיקח מכשיר שיש בו אפשרות לשני סימים, והסים השני יהיה של נטפרי לגלישה. אבל ווטסאפ זה כבר בעיה שתעבורת הרשת של נטפרי לא תעביר אותה.
אם עדיין יש את נפשך לנסות אופן כלשהו, פנה אליי באישי ואנסה לעזור לך.
-
@feder
אני לא יודע למה אנשים מיד רצים לפתרונות מפוקפקים...
לית מאן דפליג שמלכתחילה בוודאי שחייבים לקנות מכשיר המפוקח ע''י וועדה שהוסמכה לכך.
למיטב ידיעתי ניתן לקנות סמרטפון מוגן של חברת הדרן ובעוד כמה שקלים מקבלים שם גם גלישה עם סינון נט פרי וזה לא מפריע לתפקוד האפליקציות האחרות.
בכלל בכל הפורום רואים שאנשים לקחו את נטפרי בתור גוף שמכשיר מכשירי אנדרואיד - ומשום מה לא נראה לי שזאת הייתה כוונת המייסדים... -
דבר אחד בטוח יש טוב מנטפרי בקשר לאנדרואיד
שיש אפשרות של סמארטפון/טאבלט
שאין בו וואצאפ וכל שאר מראין בידיו
ובכל זאת יש בו את כל האפשרויות האחרות עם דפדפן ואפלקציות נקיות
אין עוד חברה כזאת שלא תתן בשום אופן וואצאפ.
אני כבר משתמש כבר כשנה וחצי עם טבלט/סמארטפון עם נטפרי עם ניתוק/נטרול וייפיי הצלחה מרובה
-
@משה-זוכמיר אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
אני כבר משתמש כבר כשנה וחצי עם טבלט/סמארטפון עם נטפרי עם ניתוק/נטרול וייפיי הצלחה מרובה
סותר את עברי אנכי -
@מויישי אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
סותר את עברי אנכילא יודע
אולי אני לא מוחה לפרוץ דברים
ולעשות קומבינות
זה הרבה יותר גרוע מוואצאפ שלכתחילה פתוח של המוגנים
-
אני כבר משתמש כבר כשנה וחצי עם טבלט/סמארטפון עם נטפרי עם ניתוק/נטרול וייפיי הצלחה מרובה.אדרבה, אשמח ללמוד מבעל ניסיון. מהי הכוונה, ניתוק/ניטרול וייפיי בהצלחה מרובה. כי אני גם מכיר כל מיני דרכים, ולענ"ד יש בכל א' מהן חיסרון מהותי מאד, אם זה מצד הפיתרון שאינו ממש אמיתי, או שמדובר בפגיעה במכשיר. מעבר לזה, לא בכל מכשיר ניתן לבצע כל פיתרון (בין אם מדובר בטיפול פיזי, ובין אם מדובר בטיפול בקבצי מערכת), וע"כ כתוב לנו בבקשה על איזה מכשיר אתה מדבר.
במכשירי סמסונג קל יותר לטפל, אם כי לא כל טיפול - שווה, מועיל, ואינו בלתי הפיך. -
הפתרון למה שאתה מחפש (לפי נסיון שלי על טאבלאט)זה סמארטפון של הדרן בחינת אפליקציות זה פחות או יותר כמו נתיב וגלישה אתה יכול של נטפרי ויש אפשרות גם לקחת סים דרכם שחסום גם אם מעבירים למכשיר אחר זה עוד כמה שקלים
-
@shukiha אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
הפתרון למה שאתה מחפש (לפי נסיון שלי על טאבלאט)זה סמארטפון של הדרן בחינת אפליקציות זה פחות או יותר כמו נתיב וגלישה אתה יכול של נטפרי ויש אפשרות גם לקחת סים דרכם שחסום גם אם מעבירים למכשיר אחר זה עוד כמה שקלים
אני לא מבין, אם יש לו סים של נטפרי למה הוא צריך את הסים שלהם ?!
ובקשר לגלישה, הדפדפן שם פתוח ברמה כזאת שכל מה שמאופשר בנטפרי, יהיה פתוח גם בהדרן?!
וחוצמז'ה, המחיר של הסמארטפונים שלהם לא ממש זול...הבהרה: באופן אישי אינני ממליץ/מגבה/בעד - החזקת מכשירים פתוחים ופרוצים (הגיעו כבר לפתחי, לא מעט בכלל של סיפורים נוראיים, ועצובים כ"כ ממקום של ההתעסקות איתם). אמנם, אם טאבלט/סמארטפון נעול נכון מכל הבחינות, והגלישה עליו היא של נטפרי בלבד, אז "לצרכי פרנסה" וכדו' (כדאי מאד אחר התייעצות עם רב), כל א' יעשה ע"פ שיקול דעתו.
-
@עברי-אנכי אמר בהתייעצות בעניין סמארטפון מוגן.:
אני לא מבין, אם יש לו סים של נטפרי למה הוא צריך את הסים שלהם ?!
כי אם הוא רוצה שהאפליקציות יהיו פתוחות כמו בנתיב זה לא יקרה הסים של נטפרי לדוגמה ואצאפ
ובקשר לגלישה, הדפדפן שם פתוח ברמה כזאת שכל מה שמאופשר בנטפרי, יהיה פתוח גם בהדרן?!
זה דפדפן רגיל של נטפרי ודרך אגב צריך לקחת בחשבון שההגדרות סינון בנתיים זה לפי משתמש דהינו אם בבית הוא הגדיר שיהיה משהוא סגור/פתוח זה יהיה גם הניד
וחוצמז'ה, המחיר של הסמארטפונים שלהם לא ממש זול...
גם בנתיב זה לא זולהבהרה: באופן אישי אינני ממליץ/מגבה/בעד - החזקת מכשירים פתוחים ופרוצים (הגיעו כבר לפתחי, לא מעט בכלל של סיפורים נוראיים, ועצובים כ"כ ממקום של ההתעסקות איתם). אמנם, אם טאבלט/סמארטפון נעול נכון מכל הבחינות, והגלישה עליו היא של נטפרי בלבד, אז "לצרכי פרנסה" וכדו' (כדאי מאד אחר התייעצות עם רב), כל א' יעשה ע"פ שיקול דעתו.
נ.ב אין לי שום אינטרס עם הדרן
-
זה דפדפן רגיל של נטפרי ודרך אגב צריך לקחת בחשבון שההגדרות סינון בנתיים זה לפי משתמש דהינו אם בבית הוא הגדיר שיהיה משהוא סגור/פתוח זה יהיה גם הניד
אינני מבין, אין ל'נטפרי' אפליקציות שלהם, רק התעבורת רשת מנוטרת (למיטב ידיעתי, תקנו אותי אם אני טועה), והדרן אינם משווקים של נטפרי, ואם יש שם דפדפן שסים של נטפרי יכול לעבוד שם, זאת אומרת דפדפן רגיל ??!!! הרי ניתן להשתמש שם בכל סים.
עד כמה שידוע לי יש להם סינון למכשיר, שהוא תשלום נלווה ונפרד כל חודש, ועל זה מסתמכים. וע"כ שאלתי כבר מקודם - האם הסינון שלהם על הגלישות שווה ל'נטפרי'?
שאם כן, שוב יקח לעצמו סים שלהם בלבד (זה גם חידוש עבורי שיש להם כזה דבר), ונמצא הכל בידו?! גם אפליקציות שאין ל'נטפרי', וגם גלישה שוות ערך (יש בכלל דבר כזה ??)
תסביר בבקשה יותר, ותתקן אותי אם טעיתי, ובמה. -
אינני מבין, אין ל'נטפרי' אפליקציות שלהם, רק התעבורת רשת מנוטרת (למיטב ידיעתי, תקנו אותי אם אני טועה), והדרן אינם משווקים של נטפרי, ואם יש שם דפדפן שסים של נטפרי יכול לעבוד שם, זאת אומרת דפדפן רגיל ??!!! הרי ניתן להשתמש שם בכל סים.
עד כמה שידוע לי יש להם סינון למכשיר, שהוא תשלום נלווה ונפרד כל חודש, ועל זה מסתמכים. וע"כ שאלתי כבר מקודם - האם הסינון שלהם על הגלישות שווה ל'נטפרי'?
שאם כן, שוב יקח לעצמו סים שלהם בלבד (זה גם חידוש עבורי שיש להם כזה דבר), ונמצא הכל בידו?! גם אפליקציות שאין ל'נטפרי', וגם גלישה שוות ערך (יש בכלל דבר כזה ??)
תסביר בבקשה יותר, ותתקן אותי אם טעיתי, ובמה.אני יסביר אם אתה לוקח מכשיר מהדרן יש להם סינון של אפליקציות כמו נתיב בלי קשר לנטפרי וללא סינון של תמונות בתוך האפליקציות
מה שהמעלה אצלם שהם נותנים אופציה לחבר דפדפן של נטפרי שנתיב לא נותנים
לגבי סים זה גם לא קשור לנטפרי אלא זה אמור לחסום שלא יוכלו לקחת את הסים ולגלוש על מכשיר פרוץ לגמרי
נ.ב ברור שמי שיכול בלי כל מיני האפליקציות זה עדיף מצד שני זה מכשיר בלי חותמת -
זה דפדפן רגיל של נטפרי
מה שהמעלה אצלם שהם נותנים אופציה לחבר דפדפן של נטפרימה זה 'דפדפן של נטפרי', ואיפה עוד יש כזה דבר בכלל ??? (בלי ווייפרי).
-
@עברי-אנכי דפדפן של גוגל הנשלט בידי נטפרי
-
פוסט זה נמחק! -
בדקתי מול הדרן, והם טוענים שניתן לשים סים רגיל לחלוטין, האפליקציות שנמצאות במכשיר הם כאלה שנבדקו ע"י הדרן, והדפדפן מנוטר דרך השרתים של נטפרי, למרות שהרשת היא פתוחה ורגילה. מעבר לזה א"א כמובן להתקין לבד אפליקציות (כך אני מבין).
לכאו' לפי"ז - אף שאינני מבין איך זה עובד - ( @shraga יש מצב לקבל הסבר בעניין, או אולי @957) - זה כמו סוג של ווייפרי לאנדרואיד, ואם @administrators יאפשרו לנו התקנת דפדפן מעין זה, לא יהיה צריך לנטרל וויפיי במכשירי סמארטפון/טבלאט, אלא להוריד את את האפליקציות שאינן נרצות (כולל ניטרול של מערכת התקנת האפליקציות במכשיר - כמו שהדרן ונתיב חוסמים), ולהשאיר את הדפדפן הזה. @zvizvi - יש מצב שתשיג לנו כזה דפדפן ?! -
בדקתי מול הדרן, והם טוענים שניתן לשים סים רגיל לחלוטין, האפליקציות שנמצאות במכשיר הם כאלה שנבדקו ע"י הדרן, והדפדפן מנוטר דרך השרתים של נטפרי, למרות שהרשת היא פתוחה ורגילה. מעבר לזה א"א כמובן להתקין לבד אפליקציות (כך אני מבין).
לכאו' לפי"ז - אף שאינני מבין איך זה עובד - ( @shraga יש מצב לקבל הסבר בעניין, או אולי @957) - זה כמו סוג של ווייפרי לאנדרואיד, ואם @administrators יאפשרו לנו התקנת דפדפן מעין זה, לא יהיה צריך לנטרל וויפיי במכשירי סמארטפון/טבלאט, אלא להוריד את את האפליקציות שאינן נרצות (כולל ניטרול של מערכת התקנת האפליקציות במכשיר - כמו שהדרן ונתיב חוסמים), ולהשאיר את הדפדפן הזה. @zvizvi - יש מצב שתשיג לנו כזה דפדפן ?!כנראה לא הבנת הדפדפן זה דפדפן של גוגל רק דרך וי פי אן של נטפרי לא יודע להסביר במונחים מקצועיים
אבל החסימה שאתה רוצה לא קשורה לדפדפן -
@עברי-אנכי זה לא סוג של 'וייפרי', אלא סוג של 'אניוור' (VPN) רק לדפדפן.