חסימת סמארטפון
-
יש ברשותי מכשיר גלקסי S7710 ואני מעוניין שהגישה לרשת תתאפשר רק למפות גוגל ומייל ועוד מספר אפליקציות קטן, אני לא מעוניין בדפדפן כלל, רציתי לשאול את חברי הפורום היקרים, האם ישנה אפליקציה (חינמית) שחוסמת גישה לאינטרנט של כל האפליקציות חוץ ממה שהוגדר מראש? (פשוט, אין לי עניין באפליקציה של היוטיוב וטוויטר וכדו'... וד"ל).
(לע"ע יש על המכשיר נועל האפליקציות שנועל את הווי פיי הדפדפן וכל השאר, ואת הקוד בחר השכן...) -
@HP079 אמר בחסימת סמארטפון:
יש ברשותי מכשיר גלקסי S7710 ואני מעוניין שהגישה לרשת תתאפשר רק למפות גוגל ומייל ועוד מספר אפליקציות קטן, אני לא מעוניין בדפדפן כלל, רציתי לשאול את חברי הפורום היקרים, האם ישנה אפליקציה (חינמית) שחוסמת גישה לאינטרנט של כל האפליקציות חוץ ממה שהוגדר מראש? (פשוט, אין לי עניין באפליקציה של היוטיוב וטוויטר וכדו'... וד"ל).
(לע"ע יש על המכשיר נועל האפליקציות שנועל את הווי פיי הדפדפן וכל השאר, ואת הקוד בחר השכן...)א. בגדול - יש אופציה לחסימה. תוכל לקבל פרטים ברורים אצל @מנתק (אולי גם @עברי-אנכי ?)
ב. זה לא קשור לנטפרי, ובד"כ לא מקובל כאן לפתוח נושאים שאינם קשורים לנטפרי.
ג. בכל מקרה, השאלה שלך מתאימה לקטגוריה כללי ולא לקטגוריה הנוכחית. -
@האברך
א. תודה רבה!
ב. תרשה לי לחלוק עליך, שכל דבר שקשור לניתוק וסינון אינטרנט שייך רק לנטפרי. -
התשובה האמיתית היא שיש חברות שמספקות סמרטפונים מסוננים עם חותמת של בי"ד,
כל פתרון אחר הוא אפילו לא פלסטר,
השימוש בסמרטפון ללא סינון וכשרות נאסר ע"י כל גדולי ישראל מצד לצד ללא ספק,
מתן פתרונות אחרים הם מתן לגיטימציה לדברים אסורים,כל פתרון אחר הוא טוב עד שמישהו ח"ו ימצא את הילד שלו, (או את הילד שנמצא בתוכו) גולש באינטרנט במכשיר לא מסונן,
בפרט כשמדובר במכשיר שאתה משאיר לו את האינטרנט פתוח רק מנסה להגביל ברמה של אפליקציות,
חברות החסימה (ואני לא מקדם מכירות לאף אחד) השקיעו בזה הרבה והקימו מערכות ופיתוחים לסינון ולחסימה שעולים הון רב, שום עצה כזו או אחרת בפורום לא הווה תחליף, אין עיצת קוסם, (אחרת החברות במקום להשקיע הון כסף היו פונים לפורום פה וחוסמים מכשיר ב2 דקות)
בהצלחה
-
בשולי דברי המאסטר, שאני מסכים להם בכל פה,
אם כבר אם כבר,
ובשעת דחק ממש באופנים מסוימים,
נט ספארק דרך @שואף, יכול להיות סוג של תשובה. -
-
@עברי-אנכי לכן הדגשתי - דרך @שואף , בדיוק בגלל הטיעונים שהעלית. נושא התאימות לנט פרי, אינני יודע באמת, וטוב שכתבת. ועדיין זה בתוספת כל ההסתייגויות לעיל...
-
מי אני שיביע דעות, אבל מה ששמעתי מהעוסקים בכל התחום הזה שזה לא תמיד הכי חכם להגיד למישהו שכבר מחזיק מכשיר (ולא שהולך לקנות) ועלול ח"ו להגיע איתו למקומות לא טובים בלש' המעטה, "תזרוק את זה ותקנה הדרן/נתיב" לך תדע מה קורה איתו והוא משוע לעזרה והעצה לזרוק את המכשיר כמובן רק אצל מיעוטא מהמחזיקים את המכשיר, בא בחשבון, ולכן לפעמים כן ראוי לחשוב איך אפשר בכל זאת למצוא משהו שיקדם אותו אפי' בקצת מהמצב שהוא נמצא בו ולא להוציא לו את החשק לעשות עכ"פ סינון מה שאפשר. רק שכ"ז הוא נושא של "דיעבד" אבל ודאי לכלל הציבור אין להציע לקנות כאלו מכשירים ולהכשירם בכל מיני דרכים אך שבא מעשה לידך אין למהר לדחותו...
-
-
@NDS
האנשים שהזכרת מתחלקים ל2:- אלה שכן יעברו למשהו נכון - ועבורם ודאי וראוי לכתוב. 2. אלה שלא יעברו כ"כ מהר - אבל לפחות שידעו גם הם, אם מה יש להם עסק! שלא יחלמו לתת את זה לילדים / נערים, שלא יחלמו שזה כבר מספיק לעובד ה', ושישתדלו לא להחצין את זה בציבור, שלא לקרר את אלה שלא 'שם'.
-
@עברי-אנכי אמר בחסימת סמארטפון:
@NDS
האנשים שהזכרת מתחלקים ל2:- אלה שכן יעברו למשהו נכון - ועבורם ודאי וראוי לכתוב. 2. אלה שלא יעברו כ"כ מהר - אבל לפחות שידעו גם הם, אם מה יש להם עסק! שלא יחלמו לתת את זה לילדים / נערים, שלא יחלמו שזה כבר מספיק לעובד ה', ושישתדלו לא להחצין את זה בציבור, שלא לקרר את אלה שלא 'שם'.
כל מה שכתבת ברור ונכון. ושוב יש לידע שלפעמים ה"חסימה הפיראטית" המדוברת הוא מה שיציל אותו ודם זרעו כי אין לו שום נכונות להחליף מכשיר וסה"כ יש חסימה למרבית הבעיות אך וודאי אם יתעקש ימצא כבר את מבוקשו לראות דברים אסורים... העיקר לא למהר לשלוח מי שמבקש כי אז הוא יוצא עם הרגשה "טוב, עם אלה אין עם מי לדבר"
-
@NDS
אני יודע על מה אני מדבר ומכיר את הבעיה שהינך מתאר, ולמרות זאת אני בוחר בלב שלם לכתוב את מה שכתבתי, משום מעשים שהיו ואפילו בעקבות פוסטים כאן בפורום -
@957 אמר בחסימת סמארטפון:
@NDS
אני יודע על מה אני מדבר ומכיר את הבעיה שהינך מתאר, ולמרות זאת אני בוחר בלב שלם לכתוב את מה שכתבתי, משום מעשים שהיו ואפילו בעקבות פוסטים כאן בפורוםאני לא כ"כ מבין, יהודי מחזיק מכשיר ונכשל, הוא עומד ומצהיר אין לי כוונות להחליף מכשיר, שלמתי על המכשיר החדש הזה 850 שח אם תעזרו לי במכשיר הזה מה טוב, הרי אני באמת רוצה לעזור לעצמי, אני מוכן שתעשו לי נטספאק ותחסמו לי את הדפדפן רק תשאיר לי ואטסאפפ ווייז הודעות ואפלקצייה לניהול החשבון בנק (כן כולנו יודעים בואטסאפפ אפשר לראות מרעין בישין רבים אך כו"ע לא פליגי שעם דפדפן אפשר הרבה הרבה יותר). מה נאמר לי, לא ולא, גדולי ישראל אסרו ואנחנו לא נוכל לעזור לך, מצטערים....
והוא הולך ויורד לבאר שחת.
לכאו' יש לשאול ע"ז לגדולי הדור בעצמם האם לדחותו או לעזור לו מה שאפשר עכ"פ (וכמובן להסביר לו שאין זו הדרך וזה הכל להוריד אותו מאיסור החמור לאיסור הפחות חמור) ובאמת מעניין אם אלו שעושים חסימות למיניהם שאלו ע"ז. -
@NDS
יתכן שבאופן אישי אתה צודק,
כאן זה פורום ציבורי -
@NDS
יתכן שבאופן אישי אתה צודק,
כאן זה פורום ציבוריבסדר א"כ אין ביננו שום מח'. כולם מסכימים שאסור להחזיק מכשיר שלא אושר ע"י גדולי ישראל ועם התנאים שלהם (כמו לקנות מכשיר מוגן זה רק עם אישור רבני וכו') גם אם המכשיר שלך הוכשר ולא משנה באיזה רמה וגם אם זה באותו רמת חסימה כמו מכשיר מאושר. אך בבד יש לידע במקרים פרטיים לכאלו שאין להם שום נכונות לשמוע בקול גדולי ישראל (ל"ע) אזי יש לסייע לו להפחית את האיסור כמה שיותר [ואל נשכח שהגם שהוא פושע אך הרי אם הוא מתקלקל ברוחניות זה מושך את ילדיו וב"ב ומה הם אשמים. זה אמרתי פעם למישהו שטען שמי שמחזיק כזה מכשיר "הלעיטהו לרשע וימות" כלו' בעיה שלו - אך גם אם הוא צודק בניו וב"ב מה אשמים וודאי יש לו השפעה רבה עליהם ולכן יש לסייע להם)
-
@NDS
כאן בפורום הנזק הוודאי גדול מהרווח הספק, מנסיון ומשום מעשים שהיו -
@NDS
כאן בפורום הנזק הוודאי גדול מהרווח הספק, מנסיון ומשום מעשים שהיואם כנים הדברים אולי צריכים פשוט לבקש מהמערכת פה שינעצו אשכול נעול שיבהיר את חומר האיסור ועוד שלא יהיה מצב שנפתחים אשכולות סביב מכשירים כאלו כל יום יומיים ואלא כל מי שיפתח יפנו אותו מיד לאשכול הנעוץ שמבואר שם שאין שום היתר להחזיק כזה מכשיר, וודאי שנטפרי לא תומכים בזה וכו' וכו'
ובשביל אלו שהם בכלל הקבוצה שכבר נמצאים עמוק בפנים בשער המט', שיהיה באשכול הנ"ל מייל שאפשר לקבל מידע נוסף ואם יפנה לשם ינסו קצת לגשש ולברר את המקרה המסוים שלו וישקול אם לדחות אם לקרב... (דבר שקצת קשה לעמוד עליו כי מעט מאד אנשים מוכנים להצהיר שהם בעייתים ואלא תמיד יתנו רושם כאילו הכל בסדר רק שרוצים להדר שלא תהיה אפי' אפשרות להכשל) כי לעת עתה לא יתכן שמדברים פה חופשי על וייז וכל מיני אפלקציות ועוד יש רשימה של הורדת אפלקציות ומצד שני שמישהו בא קצת לחסום את עצמו מיד יוצאים נגדו בחרב. אני יודע שיענו לי שזה לא קשור כי ההורדות וכל הדיבורים על אפלקציות הם ביחס לטבלאטים וטבלאט זה לא אייפון, אבל האמת ידועה לכל שאין בין טבלאט לאייפון ולא כלום. -
@NDS וגם @957
יורשה לי לעשות מעט סדר בדברים כפי מיעוט ערכי והשגתי - וסליחה מראש על אורך הדברים, אך בדם לבי אכתוב זאת:
ישנם ב' היבטים.- המוזכר בגמ' בקידושין [כ', ב']: 'תני דבי רבי ישמעאל: הואיל והלך זה ונעשה כומר לעכו"ם, אימא לידחי אבן אחר הנופל? ת"ל: "אחרי נמכר גאולה תהיה לו, אחד מאחיו יגאלנו". ומשמעות דברי הגמ' שם ברורה - שאפי' שהוא גרם לעצמו, אין דוחין אותו ליפול עולמית, אלא מצווה התורה לעזור לו. ובוודאי כך הוא גם ההגיון הפשוט, ולא רק מצד בני ביתו וזרעו שילכו אחריו לאבדון, אלא מצד עצמו.
אמנם, שם מדובר לא בעזרה לתוך העבדות דעכו"מ, אלא בגאולה אמיתית ממנה החוצה. - המוזכר בדברי הגמ' במסכת ב"ב [נ"ז, ב']: "ועוצם עיניו מראות ברע" (ישעיהו ל"ג, ט"ו) - א"ר חייא בר אבא: זה שאין מסתכל בנשים בשעה שעומדות על הכביסה. היכי דמי, אי דאיכא דרכא אחריתא, רשע הוא! אי דליכא דרכא אחריתא, אנוס הוא! לעולם דליכא דרכא אחריתא, ואפ"ה מיבעיה ליה למינס אנפשיה, ע"כ.
לענייננו בנידו"ד:
כאן - יש דרך אחרת!!! לקחת מכשירים שמאושרים ע"י הוועדות שהוסמכו לכך ע"י גדוה"ת. ולכן, גם אם ייטען טענה - אבל אין לדחות אבן אחר הנופל, התשובה: טענה זו היא רק באופן שנבוא לגאול אותו משם החוצה, לא לנסות לעזור לו להישאר בפנים, שהרי אפי' אם לא היתה דרכא אחרינא [מכשירים מאושרים באמת], עדיין היה עליו להניס עצמו מכ"ז, ולעשות הכל - ואולי נטספארק [כולי האי ואולי..]. אבל עכשיו שיש דרכא אחרינא - רשע הוא!
ולומר השקעתי 850 ש"ח, זה פסגת החוצפה כלפי שמיא - כלום הכסף הוא ענייני פרנסה שקיבלת משמיא, ואתה רוצה להמשיך לעסוק בכסף לפרנסתך, באופן שבשמים מסתכלים עליך כרשע?!! יש דרך אחרת!!
מלבד כל זאת,
מדובר כאן במלחמת חורמה של ממש על ציביון ועתיד קדושת הבית של הבתים שלנו - בתי התורה באמת, בתים שהתורה וגדוה"ת הם המה הדרך היחידה, ועוד בבחינת "שויתי ה' לנגדי תמיד"! ומכיון שכך, בא היצה"ר/שטן/מלאך המוות - ומצא כל מיני עיקולי ופשורי, אפליקציות מגינות, אפליקציות מפקחות, סיסמאות, ושאר קשקושין, ביודעו שהיום אומר לו כך, ומחר כך, והסוף עמוק בטומאה.. [הניסיון לצערנו לא מפסיק להוכיח שזה כך!!]
אך ראו החכמים כי א"א לו לדור בלא המכשירים חכמים - וראו כן משמיא והסכימו על ידיהם - וע"כ הצליחו בס"ד להוציא את המכשירים המוגנים באמת, אחר שהשקיעו בהם הון וידע רב, לגדור את כרם ה' צבקות, וגם זה ביקשו מרנן ורבנן שיהיה רק לצרכי פרנסה. מעתה, זה שנראה כבן תורה, ומחזיק מכשיר שאינו תחת סמכות הוועדות של גדוה"ת - מה אתה רוצה, שנעזור לו לצנן את אמבטיית המלחמה בטומאה? שנעזור לו לעזור לשטן בתחבולותיו להחדיר לבתינו את הנגע הנורא ואיום הזה? שנעזור לו לא להישמע לגדוה"ת ? שאח"כ עוד יהיה לו את מי להאשים בנפילה שלו ?????
אף אתה הקהה את שיניו !!
אם לא מתאימה לו המלחמה הזאת בעוצם הטומאה של הסמארטפונים והאינטרנט המשוקץ בכל תועבה- קרי: "העבודה הזאת לכם" מה לנו ולו ?!!! בעבור מה, בעבור כמה מאות שקלים ?? אם את הניסיון הזה הוא אינו עובר, איך יעבור ניסיון אמיתי ר"ל ?!!נ.ב.
אבקש שוב את סליחתכם על האריכות, אבל גלוי וידוע לפני מי שאמר והיה העולם, כי אני מכיר לצערי לא מעט מקרים שהתחילו בסמארטפונים מהסוג שאתה מדבר עליו, והסתיימו בשאול תחתית.. ה' ישמרנו.
"את אחי אנכי מבקש" !! - המוזכר בגמ' בקידושין [כ', ב']: 'תני דבי רבי ישמעאל: הואיל והלך זה ונעשה כומר לעכו"ם, אימא לידחי אבן אחר הנופל? ת"ל: "אחרי נמכר גאולה תהיה לו, אחד מאחיו יגאלנו". ומשמעות דברי הגמ' שם ברורה - שאפי' שהוא גרם לעצמו, אין דוחין אותו ליפול עולמית, אלא מצווה התורה לעזור לו. ובוודאי כך הוא גם ההגיון הפשוט, ולא רק מצד בני ביתו וזרעו שילכו אחריו לאבדון, אלא מצד עצמו.
-
לא קראתי את כל המלל כאן...
אבל, ברור שכשבן אדם ישים חסימה כזו, זה לא יחזיק מעמד משתי סיבות:- ממש קל לעקוף את האפליקציות האלו כך שלא הייתי קורה לזה כלל "חסימה" או "הגנה". וברגע קטן של חולשה לא יהיה שום מחסום שימנע את זה
- ה"חסימה" עלולה להיות מנוטרלת בטעות, ללא שום כוונה.
-
@shraga אמר בחסימת סמארטפון:
לא קראתי את כל המלל כאן...
אבל, ברור שכשבן אדם ישים חסימה כזו, זה לא יחזיק מעמד משתי סיבות:- ממש קל לעקוף את האפליקציות האלו כך שלא הייתי קורה לזה כלל "חסימה" או "הגנה". וברגע קטן של חולשה לא יהיה שום מחסום שימנע את זה
- ה"חסימה" עלולה להיות מנוטרלת בטעות, ללא שום כוונה.
לא מדובר על חסימה ברמה הזו אלא ברמה שמבלי לצרוב גרסה אין דרך לעקוף (כך שמעתי מאחד שכנראה עושה משהו כזה שבררתי עבור מישהו עם הסיפור הנ"ל לעזור לעצמו אבל מבלי להחליף מכשיר - בנטספאק אומרים שאם זה מותקן על סמסונג אין אפשרות לעקוף אפילו ע"י איפוס מהביוס)