נדר מאינטרנט אי שרי במייל
-
@shraga הוא דבר על שימוש בבנקים עצמם, בסניפים פיזית, בכספומטים וכד', שמבוססים על האינטרנט.
-
@shraga אמר בנדר מאינטרנט אי שרי במייל:
חוץ מזה שמי שגדר כזה גדר לכאורה בשעת מעשה כוונתו הייתה באופן ברור לגדור עצמו לחלוטין מכל דבר שקשור לאינטרנט, לאמור, לתחום הזה אני לא מתקרב
לא נראה לי. מה שמסתבר, שהיה לה פייסבוק ושאר מרעין בישין והחליטה לפרוש מכל הזבל הזה שהאינטרנט סימל בשבילה, ואם היתה יודעת שיש היכי תמצי שחיבור למייל בלבד קרוב לודאי שהיתה מחריגה את זה מהנדר. רק שלא ידעה.
ואני לא מתכווון לומר שזה פתח, אלא שזה מוכיח שלא כיוונה לאסור את זה. -
@שואף זה מה שכתבתי:
"אם הנדר היה גם מאינטרנט כשר וגם מנטפרי, אני לא רואה הבדל בין בנק לjdn ושאר ירקות."אם הנדר היה בעקבות מרעין בישין כאלו ואחרים, יתכן ולא לזה כיוונה המשוררת בעת נדרה את נידרה
-
יש היום הרבה רבנים גדולים מאוד שיודעים מה זה אינטרנט לפחות ברמה של מה זה מייל ומה זה אתר (כמעט כל רב קהילה יידע) שתשאל כזה רב.
-
אני כבר כתבתי פה בעבר את דעתי שאינטרנט זה לא שירות דיוור ותקשורת אלא מתן גישה קלה לבן אדם שהולך ומבקר ומתרשם וכו'.
כל דבר אחר לא שונה מהדואר שהיה בימי הביניים.
ואכן לפי דעתי היה מקום לומר שגם בנק וJDN לא נכללים באינטרנט כי צמצום זה לא אינטרנט מצומצם, אלא זה היפך המושג אינטרנט.
אני לא מחוה כלל דעת הלכה, ואני מסכים לחלוטין עם @האברך במה שכתב על נדרים. -
@שואף אמר בנדר מאינטרנט אי שרי במייל:
היא שאלה רב אם אוקיימייל של נתיב מותר לה ואמר שזה לא נקרא אינטרנט.
אם זה לא נקרא אינטרנט, אז למה ג'ימייל כן יקרא אינטרנט ??
-
השאלה האם הדיון פה זה הכוונה שלה. או פרשנות הציבור למילה אינטרנט. או מבחינה מדעית.
אם מבחינה מדעית. אז כנראה שרשתות פנימיות לא נחשבות אינטרנט במושג הרשמי שלו. ולכן זה יכול להתיר שימוש בכספומטים ובנקים שכנראה מדובר שם ברשתות פנימיות.
לגבי אוקימייל יכול להיות שזה גם בטכניקה של רשת פנימית. אבל מצד שני הוא מקבל דברים מהאינטרנט ולכן עושה שימוש באינטרנט. בכספומטים גם יכול להיעשות שימוש ברשת האינטרנט כדי להתחבר לרשת הפנימית של הבנק (VPN). וזה גם נקרא "לעשות שימוש באינטרנט".
וגם אולי יהיה מקום לומר ששימוש באינטרנט דרך NAT יהיה מותר כי זה שימוש באינטרנט דרך רשת פנימית. -
נדרים זה לא דבר פשוט, ולא כדאי להסתמך על סברות דחוקות בזה.
הפתרון הכי פשוט לדעתי, שתתיר את הנדר ע"י פתח שלא ידעה שתזקק לג'ימייל ומיד תנדור שוב לא להשתמש באינטרנט מלבד בג'ימייל. -
אם הייתם מזמינים פיתוח תוכנה בכסף רב אצל מישהו והוא היה אומר לכם שזה יעבוד גם בלי אינטרנט , בסוף כשהוא מגיש את העבודה מתברר לכם שזה מצריך חיבור לרשת , הוא יתרץ לכם שזה לא נקרא אינטרנט כי זה דרך NAT , VPN , זה לא נקרא אינטרנט ... וכו' . מה הייתם אומרים עליו ? כל מה שכתוב פה למעלה או גנב, נוכל ועוד כמה שבחים ?
בעיניים של דעת בעלי בתים זה לא נשמע טוב כל התירוצים האלו, אם זה לא אפשרי לה שתלך לחכם להתירו, להשאיר את הנדר ולהתחכם זה גובל באיסורי תורה ואני לא חושב שזה ישר, גם כלפי הקב"ה צריך להתנהג ביושר, -
גם אני חושב שלא כדאי להסתמך על סברות דחוקות. כתבתי את הדברים נטו לשם דיון.
הכי טוב שתעזוב את העבודה ותחפש עבודה אחרת. או שתתעקש עם הבוס. -
@שואף לאברכים הנחמדים ששואלים/ אומרים/קובעים "מייל זה לא אינטרנט" אני אומר ברורות:
מייל היא גופא אינטרנט!!!!!
פשוט יש להם טעות בתפיסה.
באשכול אחר, אמר @magicode אימרה שתפסה אותי בהחלט: אם היה ליהודי אינטרנט רק לבנק, או רק לקופ"ח או רק לרב קו, ניחא.
רק מייל, זה אומר שיש לו ה-כ-ל!!!
כי זה אומר שדרך הרשת העולמית הוא יכול לקבל כל חומר מקצה האיים הקריביים עד הצו'פצ'יק של אנטרנטיקה.
בתכל'ס, לזה בדיוק נוצר האינטרנט.... מה שהאברכים הללו שואלים לא משקף את תוכן המילה אינטרנט, אלא משקף חוסר ידיעה בסיסי עם מה הם משתמשים.
לכן, כספומט או בדיקות קופ"ח עוד אפשר לומר שזה בסדר, אבל מייל?! איפכא מסתברא!! זה בדיוק האיסור... -
@שלום-על-ישראל הכל סברות ונימוקים טובים ויפים. אבל בנדרים הולכים אחרי לשון בני אדם, וכמדומני בלשון בני אדם מייל אינו בכלל אינטרנט.
-
כשאני שואל לקוחות 'יש לכם חיבור לאינטרנט?' התגובה היא 'לא, רק מייל'.
-
@סופר יכול להיות שאנשים לא אשמים בזה !
זה אולי בגלל חברה X -
@סופר @שואף
שאלתי כרגע מורה הוראה מובהק, והוא ביאר שבנדרים ישנן שתי מחלקות:
א. מה הנודר חשב, ב. במקרה שהוא אומר שהוא לא חשב, יש את לשון בני אדם.
ולפי"ז אם בדעתה היה כדעת הרב @שואף שמייל אינו אינטרנט, אה"נ שיהיה מותר לה. אבל אם היא טוענת כדרך הב', הוא חשב מעט וענה לי כדבריכם, שהיום מייל אינו נחשב אינטרנט בלשון בני אדם.
לכן אני חוזר בי מפני דעת תורה.
יישר כח. -
@אוהב-ישראל אמר בנדר מאינטרנט אי שרי במייל:
כשאני שואל לקוחות 'יש לכם חיבור לאינטרנט?' התגובה היא 'לא, רק מייל'.
זה לא ראיה, זה סוג של השתמטות מהאמת...
-
@שואף אמר בנדר מאינטרנט אי שרי במייל:
אשה אחת נדרה לרפואת אבא שלה, שלא להשתמש באינטרנט. אחרי זמן היא נצרכה למייל לעבודתה. היא שאלה רב אם אוקיימייל של נתיב מותר לה ואמר שזה לא נקרא אינטרנט.
גם באוקי מייל אפשר לקבל תכנים אסורים, לא הבנתי למה זה לא נכלל בנדר?
בכל מקרה אפשר להציע לה לעשות התרת נדרים ומיד לנדור שוב בצורה ברורה שלא משתמעת לשני פנים, שלא אוסרת על עצמה א' ב' ג'. -
אשה אחת נדרה לרפואת אבא שלה, שלא להשתמש באינטרנט. אחרי זמן היא נצרכה למייל לעבודתה. היא שאלה רב אם אוקיימייל של נתיב מותר לה ואמר שזה לא נקרא אינטרנט.
עכשיו היא לא מסתדרת עם זה, ורוצה לעבור לנטפרי, ולקחת רק גי'מייל, וגם סקייפהחשש לדעתי. מלבד מה שלאשה כזאת ברור שמכלול האינטרנט - אינו רק דפדפן חפשי, אלא כלי מסוכן כמו נחש, שצריך שבעים עיניים לפתוח עליו שלא ייכנס מהדלת האחורית גם בלי גלישה דפדפנית, וגם אינטרנט מסונן נקבע ע"י גדולי התורה שישמש רק לצרכי פרנסה - קרי: הוא אינטרנט! רק ה'נחש' כעת במין כלוב כזה לשמור עליו, ובכלל זה מייל כידוע, עוד יש לחשוש:
"עכשיו היא לא מסתדרת ורוצה לעבור לנטפרי..", ומה השלב הבא שהיא לא תסתדר איתו, לאן אז היא תרצה לעבור?!...........
כך היא דרכו של היצר הרע, היום אומר לו כך, ומחר אומר לו כך, עד שמוציאו מן העולם..
מילא אם מייל הותר לה, גם זה אינו פשוט כ"כ - אבל להתיר מעבר, ולומר שבשעת צרה כשהיא נדרה, היא לא הייתה מודעת לכל הכאוס הנורא הזה סביב האינטרנט, כן! גם המסונן, וכו' וכו', וגם האפליקציות למיניהן, וכו' וכו'..
הייתי אומר שהיא מחוייבת לעשות התרת נדרים בוודאי - אך האמת היא שהיא מחוייבת לא לעשות התרת נדרים, ולהישאר חזקה, בידיעה שלא הנחש ממית אלא החטא, ולא האינטרנט מפרנס, אלא הי"ת לבדו! -
לענ"ד תעשה התרת נדרים ולא תנדור עוד לעולם אלא תאמר בפה מלא בלי נדר אני לא יודע כמה ע"נ זה נדר
שתלמד משניות או שתפרוש מהאינטרנט אבל בלי נדר
לעניין התרה צריך לדעת אם התרת נדרים של כל נדרי מספיק או שתשאל על נדרה
בכל אופן כדי להינצל מייסורים מוטב שתשאל על נדרה וטוב לה ולאביה בעולם הזה ובעולם הבא -
לעניות דעתי,
הרבנים אומרים שמותר להחזיק אינטרנט רק לצורכי עבודה. מי שלא צריך מייל לעבודה, אלא סתם כיף לו שיהיה לו מייל כי זה מאד נח, מותר לו להחזיק רק מייל? לי נראה שלא.
אם כך, מייל = אינטרנט.
מצד שני, אף פעם לא שמעתי על מישהו שלא משתמש בכספומט, או במחשב של קופות חולים, כי זה לא לצורכי עבודה.
מצד שני, אם הרב ההוא פסק שאוקימייל לא נקרא אינטרנט, אז קטונתי. לא יודע מה לומר.