הפעלת פרופיל שיחול לזמן קצוב - לא קבוע - עם הפעלת המחשב
-
אני משתמש בשני פרופילים. פרופיל אחד כולל מייל ואתרים תורניים בלבד. ופרופיל שני כולל הכל למעט אתרים ממכרים ובזבוזי זמן וכדו'. הפרופיל האחרון מופעל באופן קבוע בכל יום בצהריים למשך חצי שעה.
הבעיה היא שלפעמים אני מאחר את החצי-שעה הזו, או כלל לא נמצא ליד המחשב בשעות הצהריים. ואני מפספס דברים חשובים שאני צריך לעשות, (ולא נעים לבקש ממי שיש לו את הסיסמא שיפתח לי את הפרופיל הפתוח ואחרי זה שיסגור).
כל זה הוא בגלל שאפשר להפעיל פרופילים רק בזמנים קבועים.
לכן רציתי להציע שיהיה אפשרות להפעיל פרופיל שיחול כל יום לזמן קצוב - לדוגמא חצי שעה הראשונה שבו המחשב מופעל והאינטרנט זורם יחול פרופיל זה. ולאחר חצי שעה זו הפרופיל ייכבה אוטומטית, ויחזור לפרופיל ברירת המחדל.
דהיינו לא פרופיל החל בזמן קבוע, אלא פרופיל החל למשך זמן קצוב עם הפעלת המחשב, ועם סיום זמן זה הפרופיל נכבה.
כמובן שאפשרות זו מתאימה רק למי שמפעיל את המחשב והאינטרנט כל פעם מחדש, בעיקר במחשבים ניידים ואינטרנט אלחוטי. -
@מצפה-לישועה אמר בהפעלת פרופיל שיחול לזמן קצוב - לא קבוע - עם הפעלת המחשב:
שמפעיל את המחשב והאינטרנט כל
או אולי אפשר לעשות שלך יהיה אפשרות להפעיל את הפרופיל מתי שתחפוץ (לא רק בהפעלת המחשב אלא בכל זמן שהוא) ואחרי חצי שעה זה יגמר אוטומטית.
-
@מ.-פינחסי
א. אני מציע זאת בשביל מי שהסיסמא לא נמצאת בידיו. ואין לו אפשרות להפעיל או לשנות פרופילים כלל.
ב. בינתיים אין טיימר לפרופילים. -
@מצפה-לישועה אני יודע. אבל אני מציע שבפיתוח יהיה אפשרות גם כמו שאתה מציע, וגם אפשרות שאולי תקל עליך זה שאתה עצמך ברגע שתפתח אתר בנכלל בסוג הפרופיל הב' - יתחיל הספירה של החצי שעה
-
@מ.-פינחסי רעיון נפלא אם הבנתי נכון.
כלומר, או: 'עם הפעלת המחשב', או: 'עם הפעלת אתר הפתוח רק בפרופיל ב'.
ואולי הרעיון שלך הרבה יותר טוב.
א. בגלל שזה מתאים גם למי שהמחשב פועל כל היום.
ב. בגלל שלא תמיד עם הפעלת המחשב אני מעוניין להשתמש באתרים הפתוחים בפרופיל הרחב. -
@מצפה-לישועה אכן
-
אכן גם אני ישמח לאופציה כזו אצלי הבעיה שונה הקוד כן אצלי ולפעמים אני צריך לפתוח 'רק לרגע' ואחכ שוכח וזה נשאר פתוח ומה לעשות...מבזבז זמן... אני חשבתי על אופציה שלפחות עד שיפתחו את הרעיון שלכם שזה בטח יקח זמן על משהו פשוט =כל פעם שמשנים פרופיל כדי להוסיף פתיחה של אתרים או זמן זה יעבור דרך הפניות וכך זה יבזבז נקודות וגם יקח לזה מעט זמן..מדהים לגלות אחרי רבע שעה שזה עדיין לא נפתח שזה בעצם לא כל כך חשוב..