כך הצלחתי למעט את השימוש שלי באינטרנט
-
ליקירי חברי הפורום הנכבדים
כתבתי כאן בעבר על בעיית ההתמכרות ובזבוז הזמן שלי באינטרנט
רציתי להציע קצת פתרון לדבר שניסיתי ועזר לי רבותבתחילה היה לי אינטרנט קווי היינו עם ראוטר וחיבור ישירות למחשב
כידוע זה חיבור יציב ועובד מהר וטוב
ביקשתי מהשם עצה וגם התייעצתי עם חברים
החלטתי לפני מס' חודשים (אולי חצי שנה) לבטל את האינטרנט הקווי
ולעבור לחיבור ע"י סטיק (כמובן שהכל דרך נטפרי, אין צורך לומר)
ומאז השימוש שלי באינטרנט ירד דרסטית
צריך להבין, השימוש דרך הסטיק זה משהו אחר, הוא הרבה פחות יציב,
אתה חייב קליטה, והרבה פעמים אצלי לפחות, מספיק שמישהו יסגור מעט את החלון
או את הרשת שבחלון וכדו' כדי שתפסק הקליטה והוא יתנתק, או עכ"פ יפסיק להגיב לכמה שניות
ולמי שטעם טעם חיבור קווי יציב וטוב, אז זה פשוט לא זה...
(כמו"כ גם לוקח קצת זמן עד שהסטיק נטען במחשב)
כמובן שיכול להיות שיש כאן אנשים עם קליטה מצויינת וכדו' שלא יתקלו בכאלו בעיות
אבל באופן כללי החיבור הרבה פחות יציב מקווי, ואצלי הדבר בדוק ומנוסה שגרם אצלי
לירידה חדה בצריכת האינטרנט ב"ה. אני מדבר בתור אחד שיכל ללכת לבדוק משהו קטן במייל
או באיזה אתר, ואז יכולתי להסחף מזה ולהיות שעתיים שלוש ברצף (ויותר) בלי להרגיש, היום אין כזה דבר
בנוסף אציין שאהבתי לגלוש בחדר פנימי בבית שהוא ללא הפרעה מילדים וכו' וכעת עם הסטיק אין כזה דבר
אין לי שם פשוט קליטה, אז זה אומר שאני חייב לגלוש בחדר יותר הומה ו"רועש" וכך ה"חוויה" יורדת מאודכתבתי מנסיוני, ואדרבא אם למישהו יש פתרונות נוספים אני בטוח שכולם ישמחו לשמוע
אציין כי ניסיתי הרבה שיטות למעט הגלישה וכל מיני אפליקציות ומסירת הסיסמא לאשתי וכו' ודבר לא עזר,
זו עצה פשוטה אבל לא תאמינו עד כמה שזה תרם לי. -
@שמשון רעיון חמוד,
הסטיק שלי הוא דור 4 -
רעיון חמוד אבל מתאים רק לחלק מהאנשים.
-
@shraga אמר בכך הצלחתי למעט את השימוש שלי באינטרנט:
הסטיק שלי הוא דור 4
תעטוף אותו עם עופרת
או שתעבור לאיפה שהיית לפנ"כ -
רעיון מוצלח!
דבר מעולה למניעת התמכרות הוא חסימת החיפוש של גוגל! מנוע החיפוש הזה הוא בזבזן הזמן הגדול ביותר, אפשר בדרך כלל להסתדר בלעדיו למי שעובד בנושא קבוע מכין קישורים לאתרים שלו או מגיע לשם דרך אתרים נפוצים וחוסך הרבה זמן.
כמובן שגם זה לא מתאים לכל אחד אבל לעניות דעתי יכול להתאים לאחוז גבוה של משתמשים. -
@שמשון אמר בכך הצלחתי למעט את השימוש שלי באינטרנט:
אציין כי ניסיתי הרבה שיטות למעט הגלישה ... ומסירת הסיסמא לאשתי וכו' ודבר לא עזר
אם אתה מגביל את הגלישה למספר שעות ע"י הגדרת פרופילים. ונועל את ההגדרות עם סיסמה אצל הרבנית שתחי', בתנאי כפול והן קודם ללאו, שהיא לא מאפשרת לך לשנות את ההגדרות, יש הרבה שזה יעזור להם (ביניהם כותב השורות...). אבל כמובן שזה תלוי בנסיבות וכו'.
-
@שמשון פעם רציתי לכתב פה בפורום רעיון ממש הפוך כי כשיש לי נטסטיק שמתי לב שבעצם הרשת הולכת איתי לכל מקום... באוטובוס, בהמתנה. אמרתי לעצמי שהכי טוב זה רשת קווית בבית, וככה רק כשצריך משתמשים וכל שאר היום [שבדורנו הוא לא כ"כ בתוך הבית] אני משוחרר מהרשת!!
לתשומת לב החברים. -
@האברך אמר בכך הצלחתי למעט את השימוש שלי באינטרנט:
ונועל את ההגדרות עם סיסמה אצל הרבנית שתחי'
אני נעלתי את עצמי עם סיסמא של שלושים תווים שתקעתי ואין לי דרך לדעת אותם (העתקתי והדבקתי בסיסמא ובאימות ומחקתי כל זכר מהם), כך שאין לי אפשרות להוסיף לפרופיל שלי כלום. אני מניח שבמקרה של פיקוח נפש בפניות של נטפרי ישחזרו לי סיסמא, או שאני פשוט יפתח משתמש חדש עם סים חדש.
-
לדעתי הפתרון היעיל ביותר לביזבוז זמן הוא טיימר יומי,
כי לדעתי הסיבה שהמשתמש לא רוצה לחסום את עצמו יותר מידי כי הוא מפחד שאולי הוא יצטרך פתאם איזה משהו חשוב באיזה אתר שחסום ולא תהיה לו אפשרות להכנס,
לכן הפתרון של הטיימר כפי שמופיע ברעינות לפיתוח (רק לפי הדירוג נראה שיקח הרבה זמן עד שיקרה...). ועם שידרוג קטן : שהטיימר הוא יהיה למעשה בנק של דקות יומי . שכל אחד יקציב לעצמו כמה זמן הוא מוכן לשרוף באינטרנט על אתרים שאינם בסיסים, אפשר יהיה לפתוח את הבנק כמה פעמים ביום אבל ברגע שנגמר הבנק, אין שום אפשרות פתיחה לפרופיל שאינו בסיסי. -
@שמשון יישר כח גדול שאתה עובד על עצמך! חיזקת אותי.
אבל בעיקרון, סור מרע עשית כעת צריך עשה טוב, אם אתה כל כך נהנה מגלישה, הדרך להתנתק ולמעט זה להחליף את זה בהנאה אחרת. בנוסף לחסימות שעשית עליך למצוא הנאות רוחניות לפחות שוות ערך ולשקוע בהם. תתחיל ב'לא לשמה' ובסוף תגיע ל'לשמה', העיקר שיהיה לך בזה הנאה חזקה שאתה נשאב לזה ממש כמו האינטרנט רק בצד הקדושה.
בהצלחה! -
@מושט אמר בכך הצלחתי למעט את השימוש שלי באינטרנט:
לדעתי הפתרון היעיל ביותר לביזבוז זמן הוא טיימר יומי,
כי לדעתי הסיבה שהמשתמש לא רוצה לחסום את עצמו יותר מידי כי הוא מפחד שאולי הוא יצטרך פתאם איזה משהו חשוב באיזה אתר שחסום ולא תהיה לו אפשרות להכנס,
לכן הפתרון של הטיימר כפי שמופיע ברעינות לפיתוח (רק לפי הדירוג נראה שיקח הרבה זמן עד שיקרה...). ועם שידרוג קטן : שהטיימר הוא יהיה למעשה בנק של דקות יומי . שכל אחד יקציב לעצמו כמה זמן הוא מוכן לשרוף באינטרנט על אתרים שאינם בסיסים, אפשר יהיה לפתוח את הבנק כמה פעמים ביום אבל ברגע שנגמר הבנק, אין שום אפשרות פתיחה לפרופיל שאינו בסיסי.מצביע בעד!
-
@רחמים אמר בכך הצלחתי למעט את השימוש שלי באינטרנט:
תחיל ב'לא לשמה' ובסוף תגיע ל'לשמה', העיקר שיהיה לך בזה הנאה חזקה שאתה נשאב לזה ממש כמו האינטרנט רק בצד הקדושה.
קשה מאד!
-
אני ב"ה משתמש בפרופיל מאוד מצומצם, מלבד חצי שעה ביום שבו יש לי את הכל פתוח.
הסיסמא של ההגדרות האישיות שלי שמורה אצל ב"ב שיחיו. וכך ב"ה הצלחתי למעט את השימוש שלי באינטרנט.
רק חבל שההצעה של טיימר יומי שהציע @מושט עדיין אינה מיושמת.
כי הרבה יותר מתאים לי בנק יומי של חצי שעה, מאשר חצי שעה קבועה באותו זמן כל יום.
מקווה שההצעה הזאת של @מושט כלולה בהצעה טיימר על הפעלת פרופיל שברשימת ההצעות להצבעה. -
אולי אפשר ליצור מנוי שמשלם לפי שעות. נאמר אפילו 5 ש"ח לשעה. זה יכול למנוע גלישה מיותרת.
מה אומרים? -
@מצפה-לישועה אמר בכך הצלחתי למעט את השימוש שלי באינטרנט:
מקווה שההצעה הזאת של @מושט כלולה בהצעה טיימר על הפעלת פרופיל שברשימת ההצעות להצבעה.
הלוואי
3 הנקודות שלי על זה. -
נראה לי שזה החוליה החסרה בשרשרת של נטפרי. אינו דומה פיתוח בענפים לפיתוח בשורשים, פיתוח להרחיב
גבולות הקדושה, ופיתוח לבסס גבולות הקדושה.שוו בנפשכם, נטפרי הורידה מאיתנו את חלאת התועבה, חסכה מאיתנו את לשון הרע ורכילות, ואת הבילוי הריק.
מה חסר?שמעתי בשם הרב צביאלי בן צור, שלעולם האינטרנט לא יהיה כמו יתד נאמן. ואפילו אם קוראים לו נטפרי. מפני שיתד נאמן
קראת-סיימת-זרקת. באינטרנט קראת-קראת-קראת-ראית-ראית...האינטרנט - גם המסונן - גורם להתמכרות.
90% מהחברים פה יעידו שלפחות פעם ביום הם מתיישבים על יד האינטרנט בשביל מייל מסוים, או בשביל לחפש את
טבלת הרישום למעונות וכדו', ואחרי זמן מה, פתאום הם מוצאים את עצמם בעיצומה של גלישה חסרת אונים - וחסרת מעצורים.לכן, אין כמו היוזמה של יצירת מערכת חכמה לניהול זמן ולשימוש יעיל ברשת (#7) בשביל באמת לבער את הנגע
החולני האחרון שהשאיר בנו האינטרנט. כעת למרות התפתחויות הטכנולוגיה, אנו נגדל את ילדינו בשלוה, מתוך
ידיעה, שאע"פ שהדור 'מתקדם', ויום יבוא שיעבדו רק דרך האינטרנט, אחרי המערכת הזו נהיה רגועים ממש.גילוי נאות, הרב צביאלי בן-צור טוען שכשיבוא משיח יחזרו לתקשר באמצעות שני פחיות לבן עם חוט...
-
@שמשון אני מיעטתי ע"י חסימת החיפוש בגוגל.
תנסו...זה עובד.
לא שלפני זה גלשתי הרבה.
אני מנצל רק 4 ג'יגה מתוך 40 -
מה אומרים על חבילת גלישה לפי "שעות שימוש" ולא לפי ג'יגה
כל שעה עולה כסף ככה נגלוש פחות.
אפילו 2 ש"ח לשעה ביום זה 60 ש"ח בחודש.
מה אומרים? -
כיצד חסמת את החיפוש בגוגל ?
והאם זוהי חסימה דרך האיזור האישי שלך בנט-פרי ? [ שאתה כל רגע יכול להוריד את החסימה בעצמך...]
או דרך התומכים של נט-פרי ? [ מה שאומר שזה 'בידיים שלהם' ?]תודה מראש
-
פוסט זה נמחק!