תוכן תורני חסום
-
@ליכט אמר בתוכן תורני חסום:
אתר שבעליו מצהירים שהוא נועד לחילונים, אמור להיות סגור (עכ"פ המדורים היותר בעייתים באתר), ואין שום ענין להפעיל שם סינון.
רוב האתרים שאתה גולש בהם מיועדים לחילונים,וגם שם יש פיתויים בשפת החילונים בכדי למשוך עליהם לקוחות, ובדיוק בשביל זה קם נטפרי בכדי לזרוק את הפסולת ולאפשר לנו לאכול את מה שראוי לאכילה (על ידי הדחק).
וזה בדיוק מה שנטפרי עושה באתר הידברות, היות שהאתר נבנה (ע"י יהודים חרדים) עבור חילונים בכדי למשוך את לבבם בשפתם, בא נטפרי ומסנן את החלקים הטובים שיש שם (ומרובים הם) בכדי שיהיה אפשרות גם לציבור יראי ה' ליהנות מהתוכן העשיר שיש שם. -
@סופר
רוב האתרים מיועדים ללקוחות פוטנציאלים (וכדו'), חרדים וחילונים כאחד, אלא מכיון שנכתבו ע"י חילונים (או גויים), אז הם בעייתיים, ולכן הם הוגדרו להסתנן.
כאן מדובר באתר תוכן, אתרי תוכן המיועדים לחילונים אינם פתוחים בנטפרי.מכיון שבכל זאת ישנם שם הרבה חלקים מועילים, פתחו את האתר והפעילו עליו סינון.
מדורים באתר שבהם הפרוץ מרובה על העומד נחסמו כליל (ואף לא הגדירו בהם אפשרות של שליחת פניה, כמו כל אתר אחר שנחסם הגם שיש בו דפים שאין בהם כל דופי).למותר להדגיש כי כתבתי הכל על דעת עצמי ואיני מייצג את נטפרי.
-
אני מגיב לכל הניקים שהגיבו לי מהפוסט האחרון שלי.
אתם צודקים שזה אתר לחילונים אבל כמו שאמרו יש שם הרבה תוכן שהוא כן טוב,
וזה לא כמו שליכט אמר שמדובר במדורים שנחסמו כליל, אלא הם פתוחים ורואים את השאלה,
אבל את התשובה אי אפשר לראות בכל השאלות באופן גורף.
אז בואו נסכים ששליש עד חצי מהתשובות הם בסדר גמור, ואם כך שמיקרים כאלו יהיו עם אפשרות פניה בדף החסימה. -
כמדומני ש@magicode כתב פעם שאין אפשרות לפתוח כתבות מאתרים חסומים, לדוגמא, אי אפשר לפתוח באתר ynet כתבות שאין בהם בעיה, כי ריבוי כתובות ספציפיות שפתוחות מכביד על המערכת.
-
@test
בנטפרי אתר הידברות פתוח במידה רבה חוץ מסירטונים שבהם יש חלוקה והרוב סגורים.
(אין לי מושג לפי מה קבעו מה פתוח ומה סגור כי יש שם שיעורים של הרב זמיר לדוגמא, אז שני שיעורים מתוך עשרים פתוחים וכולם על אמונה ביטחון וכו') ואם באמת מישהו שלח פניה ופתחו אז כנראה אני צודק ויש שם הרבה דברים שאפשר לפתוח וא"כ שפשוט יקלו על מי שרוצה לשלוח פניה כמו שהצעתי למעלה. -
ועדיין יש לומר שיש שם עשרות עשרות סרטונים פתוחים מלאים בתוכן עשיר ומחזק.
יש לציין שלפני כחצי שנה החליטו בנטפרי לחסום כל הסרטונים בהידברות שמדברים בענין שלום בית. -
@סופר
ודווקא בגלל זה אני לא מבין למה אין בסה"כ אפשרות לפניה מהירה כי זה אחרי הכל דברים טובים. -
@hadarvidal לענ"ד התשובה פשוטה. אין כאן "שחור לבן" הניואנסים הם דקים. גם תשובה שכולה פלפול בהלכות שבת, ניראת אמנם בסדר, אבל כל כולה בעיתית, כי הלכות שבת לומדים עם ספר בביהמ"ד ולא באינטרנט. נקודה.
אי אפשר להושיב בודק ולומר לו "הכללים שלך הם להיות עם ראש מוסרי-למדני-יר"ש בתכלית, ועפי"ז לקבוע מה כן ומה לא". [בלי לזלזל באף אלד ח"ו מהמערכת הנפלאה הזו]. -
@שלום-על-ישראל
עם כל הכבוד אני לא חושב שאם אשתי יושבת וקוראת בהדברות תשובה על הלכות שבת או צניעות
או שלום בית של הרב זמיר, זה יותר "גרוע" מלשוטט באתרי חדשות שכן פתוחים בנטפרי,
או אם אני יחפש גמ' מס' שבת דף..... ויחסמו לי את זה כי גמ' לומדים בבית מדרש ולא באינטרנט,
אז באמת קשה למדוד את זה אבל אפשרות פניה פשוטה ואם יהיו שם דברים טובים אז יפתחו לא תזיק,
וגם בא תענה לי אם כן יש הרצאות וסירטונים פתוחים איך הם נפתחו? כנראה ששלחו פניות ומצאו שהחומר טוב לא?.. -
@שלום-על-ישראל אמר בתוכן תורני חסום:
@hadarvidal לענ"ד התשובה פשוטה. אין כאן "שחור לבן" הניואנסים הם דקים. גם תשובה שכולה פלפול בהלכות שבת, ניראת אמנם בסדר, אבל כל כולה בעיתית, כי הלכות שבת לומדים עם ספר בביהמ"ד ולא באינטרנט. נקודה.
אי אפשר להושיב בודק ולומר לו "הכללים שלך הם להיות עם ראש מוסרי-למדני-יר"ש בתכלית, ועפי"ז לקבוע מה כן ומה לא". [בלי לזלזל באף אלד ח"ו מהמערכת הנפלאה הזו].ממש לא זה הבעיה, ההשקפה בהידברות הוא בסדר גמור וגם הגישה שלהם להלכה, כי אחרי הכל מדובר ברבנים חרדים לכל דבר, הבעיה מתחילה בתשובות בענייני צניעות ושאר נושאים שהצניעות יפה להם, ואפילו נושאים שאצלנו אפשר לכתוב עליהם בצורה עדינה, הראש החילוני לא מבין זאת אלא אם מדברים אליו ברחל בתך הקטנה, ואת זה אנחנו לא צריכים לראות, ובהידברות שמיועד לציבורים החילונים מדברים בשפה שלהם.
-
@סופר
ובדיוק בגלל זה אני אומר שתהיה אפשרות לשליחת פניה באופן פשוט בדף החסימה. -
@ליכט אמר בתוכן תורני חסום:
@hadarvidal אמר בתוכן תורני חסום:
באתר הידברות לדוגמא יש הרבה שותי"ם שחסומים,
ובחסימה של נטפרי מסבירים הסבר ארוך ויפה שבאמת מסביר למה החסימה על תכנים תורניים
(לא הצלחתי להעלות את הקישור מי שזה מעניין אותו שיחפש בכללים של נטפרי)https://netfree.link/wiki/אתרים_המכילים_תוכן_תורני_שנחסמים_בנטפרי
רק הבעיה הקטנה שאין קישור לשליחת פניה בדף של החסימה, כמו שיש תמיד בדפי חסימה של תכנים שהם לא ידועים ככשרים ברובוט של נטפרי
תוכל תמיד לשלוח פניה רגילה במערכת הפניות, ולצרף שם את הכתובת עליו אתה רוצה לשאול.
כמדומני נעלו פוסט כזה כיון שאין זה המקום