חבילות חדשות בסים כשר
-
@chv אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
למה המחיר כזה יקר?
במיוחד היום שיש ירידות מחירים הזויות בסלולר (רק היום דיברתי עם שני חברים שלי על לעבור לנטפרי - לאחד יש 60 ג'יגה ב15 שקל ולשני ב25 שקל! כשהם שמעו שב35 שקל מקבלים הכי הרבה משהו כמו 15 ג'יגה הם לא האמינו)
מה יכול להיות כל כך יקר אצל חברות הסלולר?
אני לא בא לדבר נגד נטפרי ולא נגד סים כשר או RL, פשוט אני לא מבין,
דיברתי עם סלקום ואמרו שיעבירו את הפנייה אז אני לא יכול לדעת מה עם זה,
אבל אולי מישהו יכול באמת להסביר כאן - מה גורם למחיר להיות כל כך לא פרופורציונלי,
אני מבין שזה ספקים מיוחדים וכו' אבל עדיין!אשמח אם מישהו כאן יוכל להאיר את עיני, ואני מעריך שיש עוד המון משתמשי נטפרי כמוני שלא מסכימים עם האוירה שעושים כאילו זה זול וכו'
נ. ב. סליחה אם הרסתי את האוירה של המחמאות
@shraga אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
@יעקב-ישראל אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
@chv סים DATA תמיד עולה יותר
תתקשר לשאול כמה עולה סים בלי שיחות למחשב (לסטיק)כל סים היום משמש להרבה דאטה,
השימוש היום ברשת בפרט בעידן הדור 4 הוא מסיבי גם בסמארטפונים, בצפיה בסרטים ובמשחקים מקוונים. כך לענ"ד.@מושט אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
תתקשר לשאול כמה עולה סים בלי שיחות למחשב (לסטיק)דיברו בזה בעבר הרבה...
זה לא משנה כמה החברות גובות על סים דטה , זה פשוט מנופול עלינו,מהגיון בריא אין שום סיבה שיהיה הבדל בין הצריכה של כמות האינטרנט בין סים לדטה בלבד או סים שכולל שיחות ואינטרנט.
כל המשחק פה זה הציע וביקוש, פשוט יש הרבה פחות ביקוש בציבור הכללי לסים דטה בלבד, והם מנצלים את זה. ופשוט מי שצורך תקשורת כשרה, נדפק!
ככל שאנחנו נסכים יותר ויותר למשכנעים (חלקם אם אינטרס גדול להרויח כמה שיותר... וזה זכותם...) שסים דטה אמור לעלות יותר יקר, כך הסיכוי שאי פעם המחיר ירד, נמוך מאד....היה חברה שהיה לה היגיון בריא מאוד. שחשבה כמוך קראו לה x2one.
הם חשבו שכמה כבר אפשר לגלוש בנטפרי הכל חסום. ולכן לא אמור להיות הבדל בין זה לבין הממוצע הארצי בגלישה סלולארית.
והם עשו חבילה ללא הגבלה 500 גיגה ב 50 שקל.
וכולנו פה יודעים מה קרה בסוף.
המציאות פשוט הלכה נגד ההגיון. והוכיחה אחרת. -
@magicode אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
@chv אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
למה המחיר כזה יקר?
במיוחד היום שיש ירידות מחירים הזויות בסלולר (רק היום דיברתי עם שני חברים שלי על לעבור לנטפרי - לאחד יש 60 ג'יגה ב15 שקל ולשני ב25 שקל! כשהם שמעו שב35 שקל מקבלים הכי הרבה משהו כמו 15 ג'יגה הם לא האמינו)
מה יכול להיות כל כך יקר אצל חברות הסלולר?
אני לא בא לדבר נגד נטפרי ולא נגד סים כשר או RL, פשוט אני לא מבין,
דיברתי עם סלקום ואמרו שיעבירו את הפנייה אז אני לא יכול לדעת מה עם זה,
אבל אולי מישהו יכול באמת להסביר כאן - מה גורם למחיר להיות כל כך לא פרופורציונלי,
אני מבין שזה ספקים מיוחדים וכו' אבל עדיין!אשמח אם מישהו כאן יוכל להאיר את עיני, ואני מעריך שיש עוד המון משתמשי נטפרי כמוני שלא מסכימים עם האוירה שעושים כאילו זה זול וכו'
נ. ב. סליחה אם הרסתי את האוירה של המחמאות
@shraga אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
תתקשר לשאול כמה עולה סים בלי שיחות למחשב (לסטיק)כל סים היום משמש להרבה דאטה,
השימוש היום ברשת בפרט בעידן הדור 4 הוא מסיבי גם בסמארטפונים, בצפיה בסרטים ובמשחקים מקוונים. כך לענ"ד.@מושט אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
תתקשר לשאול כמה עולה סים בלי שיחות למחשב (לסטיק)דיברו בזה בעבר הרבה...
זה לא משנה כמה החברות גובות על סים דטה , זה פשוט מנופול עלינו,מהגיון בריא אין שום סיבה שיהיה הבדל בין הצריכה של כמות האינטרנט בין סים לדטה בלבד או סים שכולל שיחות ואינטרנט.
כל המשחק פה זה הציע וביקוש, פשוט יש הרבה פחות ביקוש בציבור הכללי לסים דטה בלבד, והם מנצלים את זה. ופשוט מי שצורך תקשורת כשרה, נדפק!
ככל שאנחנו נסכים יותר ויותר למשכנעים (חלקם אם אינטרס גדול להרויח כמה שיותר... וזה זכותם...) שסים דטה אמור לעלות יותר יקר, כך הסיכוי שאי פעם המחיר ירד, נמוך מאד....היה חברה שהיה לה היגיון בריא מאוד. שחשבה כמוך קראו לה x2one.
הם חשבו שכמה כבר אפשר לגלוש בנטפרי הכל חסום. ולכן לא אמור להיות הבדל בין זה לבין הממוצע הארצי בגלישה סלולארית.
והם עשו חבילה ללא הגבלה 500 גיגה ב 50 שקל.
וכולנו פה יודעים מה קרה בסוף.
המציאות פשוט הלכה נגד ההגיון. והוכיחה אחרת.יתכן שטכנית אם לוקחים את הסים למחשב זוללים הרבה יותר צריכה כי מורידים קבצים גדולים [דבר ששייך גם בנטפרי] מה שלא קורה בסוללרי כי אין כ"כ לאן להוריד קבצים גדולים
-
@magicode אתה לכאורה לא מדייק
הטענה לא הייתה שנטפרי גולשים קצת ולכן זה דומה לחילונים
אלא שגם בחבילה כללית יש גלישה בכמות גדולה
והאם אתה בא לומר שאקס טו ואן לקחו מפלאפון ללא הגבלה ב40 ושיווקו ב50? אלא קנו כמות גלישה ושיווקו באופן שחשבו שישתלם והתגלה שלא
אבל האם פלאפון שמשווקים 200 ג'יגה באזור ה40 שקל באו אחרי חודש ואמרו גלשתם הרבה עוצרים גלישה?
הם לקחו בחשבון שגולשים ואף על פי כן שיווקו -
אני לא מבין מה אתה מרוויח בפילפול הזה.
בלי הגיון ובלי סברות עובדתית סים בסמארטפון צורך פחות גלישה מסים במחשב. וזה פערים עצומים. פעם שמעתי את הנתונים נדמה לי שפחות מ 2 גיגה בחודש.
אז במצב כזה מה איכפת לחברות לשווק את הסימים עם 100 גיגה ב 30 שקל בשעה שאף אחד לא מנצל את זה.
אז נכון שיש בודדים מנצלים אבל בסך הכללי זה משתלם.בנטפרי שמטרת הגלישה במחשב זה משנה את כל כללי המשחק.
אז אתם מציעים אופציה בא נשקר על החברות וככה נרוויח הרבה יותר גלישה.
אז הבאתי מקרה מהעבר שזה פשוט הוכיח שזה לא מחזיק הרבה זמן. ולכן אי אפשר לבסס דברים על שקרים.וגם אני שואל את עצמי האם באמת מותר לפי ההלכה לחתום על תנאי שימוש שהסים מיועד לסמארטפון. ואחרי זה להכניס אותו לנטסטיק.
לא יודע אבל אולי זה פשוט גניבה. גניבה ליגיטימית. אולי בגלל המיתוס ש"הגונב מגנב פטור". -
@magicode גם כיום שיש את נטפליקס עדין זה פחות משני ג'יגה בחודש?
-
@a0533057932
FHD עובד טוב דרך קוי. או WIFI. -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
אני חושב שאתה לא מכיר את החילוני הממוצע.
אני סבור שאדם שיש לו טלויזה בבית של 50 אינצ לא יתלכלך על לראות סרט בסמארטפון.
לדעתי מה שהם עושים הכי הרבה בסמארטפון זה להתכתב. -
@magicode ואני חושב יותר מזה שעצם העובדה שהוא יודע שהוא על חבילה סלולרית ויש לו אפשרות להוריד על רשת שהיא לא מוגבלת אז מעצם החשיבה הפסיכולוגית גם אם הוא ירצה לראות סרט שזה כבד הוא יוריד למכשיר לפני ואחרי זה יראה זה אופציה שכל החברות כמו נטפליקס ודומיו נותנים כי הוא יאמר לעצמו למה לי לבזבז את החבילה למרות שיש לו הרבה הוא תמיד יחשוש שזה יגמר לו משא''כ בנטפרי מי שמשתמש בסים בדרך כלל זה מה שיש לו והוא מנצל יותר
-
אני לא יודע מאיפה זה הגיע, אבל ברור שכל "חילוני ממוצע" משתמש היטב בחבילה שהוא קונה, ולכן יש תחרות בתחום כידוע (במיוחד לאחרונה), ואפשר היום בהחלט לראות לא רק FHD אלא 4K בגלישה ממוצעת של סמארטפון, (אפילו השיהוי היום - פינג בלעז - שפיר בהחלט, משחקים היום פורטנייט ופ.א.ג.ב. בסמארטפון ומנצחים..) ועל כן כולם בהחלט גולשים המון בסלולרי ומצוי מאוד שאנשים מורידים דברים על וויפיי בגלל שהם חוששים שיגמר להם הגלישה ולפי מי שאני מכיר, גומרים בממוצע 80-90 ג'יגה בחודש בטלפון.
ולכן הוי אומר - ברור שמי שמוריד המון דברים עושה בשביל זה קו ביתי - אבל מדובר רק בכאלה שמורידים תוכנות, משחקים וכו' או עבודות תלת מימד וכל מיני דברים, לא שימוש רגיל, בשביל זה אנשים בהחלט משתמשים בטלפון, שימוש יומיומי (שכולל כמובן נטפליקס שכמעט לחצי מדינה יש).
זה היה א'.
ב'- כבר הבאתי לעיל ש012 יש להם סים דטה ב30 שקל ל100 ג'יגה. מה עם זה?
כמו שכבר כתבו כאן - אין עניין לנסות להסביר את החברות סלולר, צריך לדבר על הנושא ברצינות כי אאני בטוח שלהרבה משתמשים הוא מפריע בהחלט, וגם הרבה לא עוברים לנטפרי בגלל המחיר.נ.ב. כמעט שכחתי.. מוצ"ש שמח ושבוע טוב!!!
-
@chv
מתחושה אני לא מסכים איתך אבל בשביל לדעת באמת מה נכון צריך לעשות סקר רציני.בכל מקרה. אם 012 נותנים בכזה מחיר אתם הלקוחות צריכים להתקשר לשגע אותם למה אין להם נטפרי.
-
-
-
@לייבל או שלא.. כל עוד אני עדיין משלם לו 50 שקל על 50 ג'יגה..
-
@chv למה נראה לך שאכפת לסים כשר אם אתה משלם 50 ש"ח על 50 ג'יגה או על 100 ג'יגה?
הוא ירויח את אותו דבר... -
שבוע טוב חברים
תרשו לי להתערב קצת כאחד שמתעסק בתחום הסלולר, גם עם נטפרי וגם עם סימים רגילים לסמארטפונים.
מהנסיון שלי, אין ספק שהצריכה בסמארטפון נמוכה בהרבה, ולו מהסיבה שמתחברים לוויפי בכל מקום אפשרי או הסיבה שלא מורידים קבצים גדולים, רוב השימוש הוא התכתבויות וכד'.
אך מה שמציק לי זו נקודה חשובה יותר שידועה לי ואולי מהפורום כאן ואף אחד לא הזכיר אותה.
לא רק זו שהסימים של נטפרי הם דאטה ועולים יקר יותר, הם גם גולשים בשרת מיוחד שהוקצה להם בחברת התקשורת לשם הסינון. ולסעיף הזה יש עלות חודשית גבוהה מאוד לחברה המשווקת !!!! מעבר לתשלום על הקווים והגלישה!
דבר נוסף, אכן הדוגמאות שניתנו כאן על מחירים זולים בדאטה הינם דוגמאות מחברות הידועות כזולות וגם איכות הגלישה והקליטה שלהם לא גבוהה בכלל.
כיום כלל משווקי נטפרי עובדים רק עם החברות הגדולות והיקרות...
יתכן שכדאי להמליץ להם לפנות גם לחברות ה"פשוטות", אך כרגע זה מה שיש.
בכל אופן החבילות שהעלו @סים-כשר (בואו נחזיר קצת את הנושא...) נראות משתלמות, גם מה שהם בחברת סלקום שאינה ידועה כזולה.
שבוע טוב -
@סיבוב אתה מדבר מידיעה או מהשערה?
לשער שאין שימוש מרובה בגלישה זה לא עוזר
יש דבר הנקרא דור 4 והוא לא מבוקש בשביל וואצפ וד"ל
@magicode טען שיש בידו נתון של שימוש שני ג'גיה בחודש לצרכן הכללי
האם אתה מדבר עם נתונים? במדה ולא אין שוני בינך לבין כל הטוענים הקודמים
דבר נוסף אתה צודק שיש עלות שרת האם אתה חושב שזה אמור לעלות יותר בו נאמר 15 ש"ח ללקוח? שזה אומר בעלות של כ50 ש"ח אמור להיות בכל החברות (לא סלקום) כולל פלאפון גלישה המכונה ללא הגבלה (100 ג'יגה)
נ.ב. מאיפה הנתונים על קליטה גרועה? כוונתך למהירות של 10 במקום 20 מגה? -
@a0533057932 ו@סיבוב בואו נעשה סדר ברור בדברים שמי שמכיר כל בנאדם שני ברחוב יודע:
בהחלט אנשים היום גומרים - אולי לא גומרים אבל מנצלים היטב את הגלישה שלהם. (לא יודע מה איתכם אבל אני גם לא מגיע בסוף כל חודש ל5 ג'יגה האחרונים).
חוץ מזה ב012 יש גלישה מצויינת בדיוק כמו הגלישה הרגילה של פרטנר.
אז למה סתם לבלבל את המוח.
תשלחו להם פנייה אולי זה יעזור.נ.ב. לנטפרי צריך שרתים מיוחדים וזה עולה כסף.נכון. - לכל חברה עם קצת הרבה טלפונים גם יש שרתים מיוחדים. ובעצם זה יוצא לפעמים יותר זול! וזה שנטפרי עובדת רק עם היקרים זה לא נשמע טוב, במיוחד היום שהיקרים לא באמת יותר מהירים מהאחרים, הוט מובייל זה מס' 3 במהירות כאן בארץ והם זולים מאוד ואפילו סלקום שהם ''יקרים'' הוזילו עכשיו מחירים בצורה שעוזבים (בעיקר ללקוחות שעוזבים). אתם לא רואים אירוניה במחירים הלא הגיוניים האלה? 1 ג'יגה 20 שקל. 3 ג'יגה קופץ ל25 שקל.. 7 (!) ג'יגה זה כבר 35 שקל ו10 ג'יגה האגדיים עולים 45שקל!!!
אבסורד. -
@סיבוב אמר בחבילות חדשות בסים כשר:
שבוע טוב חברים
תרשו לי להתערב קצת כאחד שמתעסק בתחום הסלולר, גם עם נטפרי וגם עם סימים רגילים לסמארטפונים.
מהנסיון שלי, אין ספק שהצריכה בסמארטפון נמוכה בהרבה, ולו מהסיבה שמתחברים לוויפי בכל מקום אפשרי או הסיבה שלא מורידים קבצים גדולים, רוב השימוש הוא התכתבויות וכד'.
אך מה שמציק לי זו נקודה חשובה יותר שידועה לי ואולי מהפורום כאן ואף אחד לא הזכיר אותה.
לא רק זו שהסימים של נטפרי הם דאטה ועולים יקר יותר, הם גם גולשים בשרת מיוחד שהוקצה להם בחברת התקשורת לשם הסינון. ולסעיף הזה יש עלות חודשית גבוהה מאוד לחברה המשווקת !!!! מעבר לתשלום על הקווים והגלישה!
דבר נוסף, אכן הדוגמאות שניתנו כאן על מחירים זולים בדאטה הינם דוגמאות מחברות הידועות כזולות וגם איכות הגלישה והקליטה שלהם לא גבוהה בכלל.
כיום כלל משווקי נטפרי עובדים רק עם החברות הגדולות והיקרות...
יתכן שכדאי להמליץ להם לפנות גם לחברות ה"פשוטות", אך כרגע זה מה שיש.
בכל אופן החבילות שהעלו @סים-כשר (בואו נחזיר קצת את הנושא...) נראות משתלמות, גם מה שהם בחברת סלקום שאינה ידועה כזולה.
שבוע טובשאלה : לא ברור לי באמת האם הנושא של השרת הנפרד מייקר, או שבין כה וכה לכל 100 לקוחות [לדוגמא] מוקצה שרת אז במקום שלקוחות נטפרי יהיו מפוזרים בשרתים שונים עם שאר הלקוחות, הם מרוכזים בשרתים שמיועדים להם, בהם [כלומר בשרתים האלו] לנטפרי יש גישה לנתונים לצורך סינונם בדבריך למעלה לא הזכרת את נושא השרת, ניתן להבין מזה שהאופציה השניה היא הנכונה?