האם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?
-
@איש-טוב
תוכל לפנות אלי למייל ?
000@955.co.il -
@איש-טוב וידאו באופן כללי סגור, מלבד כמה אתרים בודדים.
לפעמים גם אי אפשר לפתוח את הסרטונים באתר מסוים, בגלל שהם לא שמורים באתר עצמו אלא באיזה שרת אחסון שמכיל עוד הרבה חומרים בעייתיים. -
מדור "שאל את הרב" בהידברות, מובן למה חסום.
ואם כבר מדברים על הנושא ע"ג הפורום, אשאל; למה אתר "דין" על כל מדוריו פתוח.. וכן האתר ברסלב סיטי..אגב, יד2 סגור ללא כל קשר למונח "פוליטיקה".
-
@רמה-פלוס אוף בגללך עכשיו יסגרו גם את ברסלב סיטי.. אולי עדיף לא לדבר ולא לעורר דובים
-
חבל שאי אפשר לעשות מינוס במוניטין
-
טוב לדעת מי חסיד ברסלב כאן בפורום
אבל עם האמת הולכים עד הסוף, ללא נטיות אישיות ורגשיות.
אם שאל את הרב של הידברות חסום, וזה מובן מאוד, על אותו הגל אמורים להחסם כל האתרים האלו.. -
@dov אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
האם מישהו יוכל להסביר לי מה לא טוב באתרים האלו
ברוכים הבאים. אני בטוח שתראה עד כמה נטפרי טוב ועולה על הכל ולא תרצה לעזוב בשום סיבה!
כמו שציינו למעלה כדאי לשלוח פניה מסודרת ולבקש שנטפרי ישקול את הענין שוב. נטפרי תמיד שמחים לתקן טעויות בין לחומרא ובין לקולא עם כוונה אחד שיהיה אינטרנט יעיל ואפקטיבי וגם כשר למהדרין.
כמובן אולי היה דברים באתרים שלא היה מתאים למשתמשי נטפרי ולכן זה סגור. (אני לא יכול לדעת בלי לעיין שם).@מיציבושי אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
ופוליטיקה יש בכל מקום ויש גם בנטפרי כמה דברים שקשורים קצת לפוליטיקה (אולי פורום אוצר החכמה, יד 2, גישה לסינונים אחרים וכו' וכו'
קשה להבין מה כוונתך. מה קשר ליד שתים. איזה סינונים אחרים אתה מדבר נתיב, אתרוג וגם רימון וK9 הכל פתוח. אוצר החכמה כבר דנו בה הרבה וכו'...). אילו פגשת פעם את הצדיקים של נטפרי לא הייתי מדבר כך...
-
@dov חבל לעלות כאלה דברים שאין להם שום בסיס לפני ששולחים פניה מסודרת. אני נתקלתי בדבר דומה ומתחילה היה נעול והם פתחו.
-
כאשר רציתי לפתוח את האתר נאמר שם במפורש שהאתר נבדק ונמצאו שם דברים לא טובים. משמע שמישהו בדק ולמרות שזהו אתר של דברי תורה בלבד - החליטו לחסום אותו.
ביקשתי מאנשי נטפרי הבהרות בקשר לאתרים אחרים ואמרו לי שהרבנים מחליטים. אני מבין שזה כמו הלכה למשה מסיני ואין מה לשאול שאלות.
הצעתי לאנשי נטפרי לפתוח קהילה חדשה שבעבורה יהיו פתוחים גם אתרים שלא פתוחים כברירת מחדל לכולם. יש הרבה עניינים שאינם בניגוד לתורה כלל וכלל, אלא שיש בהם רק עניין של סגנון מודרני או סגנון שלא מתאים לכולם. אני בטוח שאם הם ישכילו לעשות את הקהילה הנוספת הזו זה יפתח פתח להרבה מאוד אנשים נוספים שירצו להצטרף. -
@957 ברוכים הנמצאים
כמובן שכוונתי הייתה לקובעי המדיניות ולא למנהלים. השאלה שלי היא האם יש מדיניות מכוונת של חסימת אתרים של דברי תורה שאינם על פי ההשקפה "הנכונה"? -
@957 ואכן, אחרי שכתבתי את הנ"ל, עלה בדעתי שאולי אם יש אתר שכותב שמותר לאכול מהיתר המכירה "ח"ו" (למרות שגם גדולי הפוסקים, כהגרש"ז אויערבך והגר"מ פיינשטיין למשל, כתבו שמי שסומך על המתירים יש לו על מה לסמוך, אבל כידוע על פי הפוליטיקה השלטת כיום אסור אפילו להזכיר זאת) אולי יחסמו אותו.
בדקתי האם האתר של מכון התורה והארץ, שגם הוא אתר שיש בו רק דברי תורה, פתוח או חסום. והנה גם שם נאמר שהאתר נבדק ויש בו דברים לא טובים.
האם כך היא דרכה של תורה? מי שאינו סבור כמוך בפסיקת ההלכה הוא לא טוב?
אני מתכנן לברר את העניין הזה, אבל אם יתברר לי שיש כאן אכן מדיניות מכוונת כפי שאני חושש, לצערי לא אוכל להיות שותף לדבר כזה.
מקובלני מרבותי שמה שאמר דהע"ה חבר אני לכל אשר יראוך, "לכל" בא לומר שגם מי שאינו פוסק כפי רבותיך, אם הוא ירא שמים צריך להרגיש שאתה חבר שלו. מי שמצנזר דברי תורה - אני לא יכול לתמוך בו. -
@dov
ברוכים הבאים!
מאמין שאם תחשוב קצת מעבר תשים לב שחבל לעזוב את הסינון המיוחד הזה בגלל העניין שהזכרת.
ולעניין הסינון עצמו, אין למנהלים כאן עניין בפוליטיקות וכדו' הם קצת מעבר לזה... אם זה חסום כנראה שיש סיבה לכך, למרות שאיני יודע מה היא, יתכן וה @administrators גם יואילו להסביר את הסיבה.
מה שראוי וכשר, פתוח לכולם ומה שבעייתי, חסום לכולם.
בתקוה שתמשיך להנות איתנו מסינון מיוחד ומתקדם. -
@dov חבר, אתה מבזבז זמן.
אני לא רוצה לנחש בקול מה הכוונות שלך, ולאן אתה חותר, אבל אתה עושה בלאגן... וזה מיותר ולא יעיל.
נטפרי כפופים לדעת תורה, והם אלו שיחליטו מה לפתוח ומה לא, לא אתה ולא כל מי שיכתוב שהוא לא יכול לתמוך בנטפרי, בגלל שלדעתו הם חושבים אחרת מדוד המלך ע"ה...הרבה הצלחה.
אוהבים אותך, ורוצים שתשאר בנטפרי, שתשאר עם אינטרנט מסונן ונקי, אבל תרגיע..יום מקסים
-
@רמה-פלוס לדעתי הוא שואל שאלות טובות, שנשמח אם יקבל תשובות טובות מהאחראים, כדי להיות רגוע.
אני עדיין מאמין בנטפרי, וכרגע מאד מרוצה, אבל גם לי כחרדי לגמרי וברסלבר חשוב לדעת שהם הולכים לפי דעת תורה אמיתית ולא לפי דעת "יתד" הרחוק מהשקפתי (אני מאמין בצדיקי אמת, הם בזים להם).
שוב, אני עדיין סומך על ההנהלה פה, ואני בטוח שיש להם הסבר טוב. דוב פשוט צריך לשמוע אותו, חבל לגרום לבן אדם לאבד סינון טוב ולהיות עם סינון לא טוב בגלל שטות כזאת. -
לכוווווווווווולם! די! נסחפתם!
אולי @administrators תתנו תשובה להפיס דעתם של הלא מבינים. ותרגיעו כאן את הרוחות.
תודה! -
@איש-טוב לא חושב שיש משהו פוגעני במה שכתבתי אבל בכל זאת מחקתי
לדעתי הוא היה ענייני לחלוטין
באופן כללי אני משתדל לא לפגוע באנשים ואם מישהו נפגע עמו הסליחה -
יש לי אמא שאוהבת לשמוע את אמנון יצחק ורוצה את אתר שופר פתוח
אם אפשר הסבר שמניח את הדעת אני ישמחויש לי להגיד לכם משהו קטן ואני מקווה שזה יועיל:
אישית לא מעניין אותי לא שס ולא אמנון יצחק, אני לא חסיד של אף אחדאבל לא מצליח להבין למה מגיעים לרמת חסימה כזאת שחוסמים את הרב ההוא ואת הרב הזה
הוא חסיד של אמנון יצחק, הוא של ברסלב, הוא ויזניץ. אבל מה לעשות שכולם באותו אינטרנט?
הרי בסופו של דבר, נטפרי באה לעולם לעשות מצווה גדולה ולאפשר לכל יהודי שגולש כבר באינטרנט ומנדנד לו שנים הפריצות שיש באינטרנט ומציק לו, לאפשר לו פיתרון - אינטרנט נקי ברמה.
זאת עמותה שבאה לעולם כדי לעשות חסד עם כל יהודי שרוצה להתחזק בעניין, ורוצה לשמור על עצמו, ולאפשר לו אינטרנט נקי בלי תמונות ובלי נדנוד של פריצותחבל שזה ירד לפן ההלכתי / הדתי / המגזרי - זה רק יכול להוריד יהודים ממגזרים שונים
אבל אם זה כבר ככה
אז למה לא לעשות חטיבות?
למשל אלה שאוהבים את הרב אמנון יצחק, אבל עדיין רוצים לשמור על עצמם באינטרנט
שיהיה להם אינטרנט כשר ( מה, אין אנשים כאלה? לא קיים חסיד של הרב הזה או הרב ההוא, שרוצים לשמור על עצמם? לא מגיע לנו לתת להם את הזכות שישמרו על עצמם? )הרי צריך לזכור טוב מאוד שקודם כל המטרה העליונה והכי חשובה (!) של נטפרי זה לאפשר אינטרנט נקי מפריצות
אז למה לרדת עכשיו לרמה של מגזר - כשזה יכול להוריד הרבה יהודים ממגזרים שונים שרוצים להתחזק ולשמור על עצמם מלהתחבר לאינטרנט חסום כמו שצריך?
הנה, כמו שואל השאלה - הנה דוגמא חיהלמה לא לאפשר את הפיתרון של חטיבות? מה רע?
ושוב, לא לשכוח את המטרה העליונה ביותר - שזה חסימה מפריצות
ולתת לכל יהודי שרוצה לשמור על עצמו - את האפשרותוצריך לתת לזה משקל הרבה יותר גבוה - מהחילוקים והמחלוקות שיש בין המגזרים - שזה פחות חשוב
-
@אורי פגשתי והתבדחתי
-
@morwin הפוסט המושקע שלך יוצא מנקודת הנחה שגויה, חבל.
-
@יאיר-שחל אתה לא מבין על מה מדברים. מה הקשר השמצות וכו'?!!
בא נסביר לך מה היה פה.
פותח האשכול שאל אם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי, חטף קצת אבנים, ולא קיבל תשובה.
אני בתשובתי הגנתי על נטפרי, אבל הצדקתי את הזכות שלו לשאול אותה. המנהלים עד עכשיו לא התייחסו, אלא אם כן אחד הניקים המתקיפים הוא המנהל.