האם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?
-
@dov אם אתה רוצה להוביל למסקנה שהחרדים חושבים שרק הם יראי שמים אז אכן כך: "החרדים חושבים שרק הם יראי שמים" והם לא מתביישים בזה. זכותך לחשוב שהם טועים ותל"מ
-
@malo4000 אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
@dov אם אתה רוצה להוביל למסקנה שהחרדים חושבים שרק הם יראי שמים אז אכן כך: "החרדים חושבים שרק הם יראי שמים" והם לא מתביישים בזה. זכותך לחשוב שהם טועים ותל"מ
האיש הזה מייצג את עצמו בלבד.
חרדי אמיתי משתדל להסתכל במעלת חבירו ולא בחסרונו.
נכון שאנחנו החרדים חושבים שהדת"ל טועים בכל כך הרבה דברים, אבל לחשוב שאין יראי שמים בציבור הזה זו איוולת.
מי שלא ירא שמים לא מעוניין בסינון כלל. -
@dov חרדי בלשון הקודש פירושו: חרד לדבר ה' = ירא שמים.
חרדי בעברית פירושו: חרד"ל [חרדי דתי לאומי] = לא ירא שמים.
כך שאין כאן שום מקח טעות. צריך פשוט לדעת לשון הקודש ולא העברית של אותו האיש שר"י.
עוד מעט, אם תמשיך לכתוב את כל ההשקפות הטובות [אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים ו-שהדברים המוזרים אינם בטלים בשישים ואפילו במאה או במאתיים? (וכנראה על ההיתר הזה מסמכים ברימון), ועוד ועוד כיד ה' הטובה עליך] שכתבת למעלה, יצטרכו לסגור גם את הפורום הזה. אז בבקשה נא לא לכתוב יותר דברים שלא מתאימים לציבור החרד לדבר ה' מעל הפורום הזה שהוא נקי ב"ה. -
מנהלים יקרים אולי הגיע הזמן לנעול אולי אפילו למחוק את האשכול הזה ודומיו שבטח יבואו בהמשך
כפי שהבנתי פורום אוצר החכמה נסגר בגלל כל מיני דעות תורניות למינהם שהיו שם
ואם זה ימשיך כך שכל אחד שרוצה במיוחד שלא מתוכינו בא ומפרסם את השקפותיו ודעותיו נגיע בסוף לשם ונראה לי שמי שפה לא בא בשביל זה וזה חוץ מזה שהפורום אמור להיות פורום תמיכה ולא פורום דעות וכו
מוזמנים ללחוץ על הוי בצד שמאל על מנת להצטרף לבקשה -
בהחלט!!!!!!!
-
@magicode אני התכוונתי כמובן לכינוי הרווח בציבור ולא למהות. ישנו סקטור באוכלוסיה המכונה: "חרדים", אשר בדרך כלל קרוי כך על פי סממנים חיצוניים. לזאת הייתה כוונתי. גם אתה תסכים איתי שלא כל מי שנראה כחרדי או שמתלבש כחרדי או שמחשיב את עצמו כחלק מהציבור החרדי - באמת ירא וחרד לדבר השם. מאידך יש הרבה יהודים טובים שלא נראים שייכים למה שקרוי הציבור החרדי והם יראים ושלמים. לכן אם הייתה ההגדרה בעמוד הראשי של נטפרי שזה מיועד לציבור החרדי ועל פי מה שמקובל אצל חלק מהציבור החרדי - הייתי מבין שאכן יש כאן התבדלות ודאגה ל"אנשי שלומנו" ולא הייתי מצפה שכל אתר תורני יהיה פתוח. אבל מאחר שכתוב שזה מיועד לכל מי שהוא ירא השם, אני לתומי חשבתי שיש כאן עניין שכולל את כל מי שהוא באמת ירא שמיים.
-
שחס ושלום שלא ישמע שיש לי השקפה פסולה
אבל בכל אוייפן נראה שהיראת שמיים אצל כמה מהחכמים כאן היא כפשוטו. הולכת לכיוון אחד - בין אדם למקוםבמחשבה שניה דוב, אני לא בטוח שזה מקח טעות כי נטפרי כותבים באתר שהם מפוקחים "באופן הדוק ושוטף על ידי וועדת הרבנים לביצור חומות הדת" ואם אותם רבנים החליטו בסופו של דבר לחסום, אז אין מקח טעות. זה שאפשר לטעות אתה צודק, גם אני טעיתי והרבה אחרים לדעתי יכולים לטעות. לא חשבתי ששופר חסום ושאתרים תורניים ש"לא מתאימים לציבור החרדי" יהיו חסומים. אבל אם אותם רבנים החליטו שלא, אז אין על מי להתלונן. לדעתי היה טוב יותר אם זה היה מודגש באתר איכשהו לחבר'ה כמוך שמחפשים סינון ברמה של נטפרי, אבל שיהיה פתוח לאתרים תורניים של המגזר שלהם
-
פוסט זה נמחק! -
@morwin מרוב וועדות רבנים לכל מיני עניינים אני כבר מתקשה לעקוב. אין לי מושג מי זו הוועדה לביצור חומות הדת ולא חשבתי שביצור חומות הדת הוא עניין סקטוריאלי ששייך לאלה הקרויים "חרדים", כך שמבחינתי יש כאן טעות בהגדרה או בהסברה של מה זה בדיוק נטפרי.
-
@administrators אולי כדאי למחוק את האשכול הזה או לפחות לנעול אותו. הסגנון פה הולך ומדרדר, בבקשה!