וויפרי ללינוקס - שוב
-
תגובה: וויפרי ללינוקס
זה מאוד חשוב.
אדרבה, ככל שיותר קשה לחסום לינוקס, כך יותר צריך כלי מוצלח שיחסום אותו.
בwindows לדוגמא, אולי יש עוד דרכים לחסום את האינטרנט, אבל מי שמשתמש בלינוקס צריך להשתמש בסיסמאות ושיטות שכנראה ניתנות לעקיפה מפאת הקוד הפתוח.
זה חשוב במיוחד למתכנתים (שגם משתמשים בלינוקס, וגם יודעים לעקוף...).
ואם אי אפשר ווי פרי, אז אולי לפחות משהו שחוסם את האינטרנט לחלוטין בלינוקס.
אני נמנע מלהתקין לינוקס על המחשב שלי מכיוון שאין חסימה ראויה, ואם היה את האופציה לחסום לחלוטין לינוקס, הייתי יכול להשתמש בWINDOWS (שבו כמובן מותקן לי וויפרי) כאשר הייתי צריך אינטרנט.
ומי יודע, אולי אפשר לאפשר רק פקודות התקנה והורדות ספציפיות בטרמינל...אז אם עדיין לא הצבעת את מלוא ההצבעות שאתה יכול, אולי תצביע עבור וויפרי ללינוקס כאן:
https://netfree.link/user#/tools/feature-request?r=24תודה!
-
@tzvi אולי עדיף שכל המתכנתים יתאגדו וידונו איך לחסום את לינוקס ?
-
@tzvi
נראה לי שזה לא פשוט
כי רוב מי שמשתמש בלינוקס הוא מתכנת
ויוכל לעצור כל תהליך שרץ ברקע
אולי אם נטפרי יוציאו הפצה מיוחדת (שזה לא פשוט) זה יעזור
או שנטפרי יעשו חסמה למתכנתים פשוטים שלא מונחים בקרביים של לינוקס (אבל אני משער שאם מישהו יהיה לחוץ הוא יעקוף את זה מהר) -
@nigun אמר בוויפרי ללינוקס - שוב:
@tzvi
נראה לי שזה לא פשוט
כי רוב מי שמשתמש בלינוקס הוא מתכנת
ויוכל לעצור כל תהליך שרץ ברקעאפשר גם לומר שמתכנתים טובים יוכלו לעקוף כל חסימה שהיא. אני לא רוצה לתת שום רעיונות, אבל כנראה אין שום חסימה שמועילה במאה אחוז. תמיד גם אפשר לקנות מכשיר חדש או להשתמש בשל חבר.
אני חושב שזה בעיקר גדר, כי לפרוץ לא פורצים.
בעבר עבדתי עם ילדים. פתק 'לא לגעת' לא תמיד עובד. אבל מנעול פשוט שכל ילד יכול לתלוש - עובד גם עובד (בלי אחריות...)או שנטפרי יעשו חסמה למתכנתים פשוטים שלא מונחים בקרביים של לינוקס (אבל אני משער שאם מישהו יהיה לחוץ הוא יעקוף את זה מהר)
אני מניח שיש הרבה כאלה, לדוגמא אלה שעובדים בבדיקת תוכנה או עם הכשרות ייעודיות.
-
@tzvi
אולי אפשר לעשות משהו פשוט שאפשר להוריד ברגע (עם הרשאות root)
לא אמור להיות מסובך
זה אומר שגם לא יהיה קנס בהסרה -
היי, אני ממש לא התכוונתי לזלזל!
מתנצל אם היה אפשר לפרש כך מה שכתבתי, אני התכוונתי לכך במלוא הכנות.