אנטי וירוס טאבלט אנדרואיד
-
אני מעונין להתקין על הטאבלט שלי אנטי וירוס. הוא עובד על אנדרואיד 9. תחילה התקנתי מהחנות של נטפרי אנטי וירוס מפורסם AVG אבל למרבה הצער אי אפשר לעדכן אותו ולנט פרי אין פתרון. על הטאבלט מותקנת תוכנה של נטפרי בשם wifree כך שלא ניתן להתחבר לרשת אחרת על מנת לעדכן את האנטי וירוס הזה. מה עושים?
-
-
בסוף התקנתי אנטי וירוס בשם sophos נראה שעובד תקין
-
@yisgo55
באנדרואיד לא באמת צריך אנטי וירוס -
@yisgo55 אין בחנות של וויפרי את ESET?
-
@a0533057932 זה לא חינמי... (אני משער שזאת הסיבה..)
-
@mתושלח זה חינמי
יש עוד אופציות בתשלום אבל זה חינמי -
@תקום אמר באנטי וירוס טאבלט אנדרואיד:
באנדרואיד לא באמת צריך אנטי וירוס
לא כתבת את ברצינות...
אנדרואיד כמוה כמערכת הפעלה לכל דבר, עם חיבור לרשת על כל סעיפיה וענייניה, ובינהם גם וירוסים וכו'. -
@חיים-כהן
לא נכון..
באנדרואיד רגיל אז אפשר להתקין אפלקציות רק מהחנות הרשמית
וזה חוסם 99% מהוירוסים וה-% שנשאר זה וירוסים מתוחכמים שגם אנטי וירוס לא יעזור.. -
@תקום מאיפה הידע שלך?
בכל אנדרואיד ניתן להתקין אפליקציות מאיפה שרוצים
במיוחד אם את מעוניין באפליקציות פרו בחינם וד"ל -
חוץ ממה שכתב @a0533057932 יש גם דפדפן והורדות קבצים וכו'...
@תקום למה החלטת שוירוסים מגיעים רק מאפליקציות? -
אין שום צורך בעיקרון באנטיוירוס באנדרואיד. רוב האנטיוירוס באנדרואיד הם פייק כמו avast בוינדוס. הם יכתבו לך כל הזמן "הצלנו אותך מ200 וירוסים היום" ו"השבוע המכשיר שלך היה באיום 30 פעמים ונחש מה, הגיבור שלך האנטיוירוס הציל אותו" עזוב זה פייק אחד גדול.
ולמה זה ככה - בגלל ההבדל העצום בין וינדוס ללינוקס, ועוד יותר - אנדרואיד.
כל אפליקציה באנדרואיד רצה בסביבה של עצמה לחלוטין, בלי קשר אמיתי עם ליבת לינוקס עצמה, עם ליבת האנדרואיד (יותר נכון לכתוב ככה). זה נקרא "ארגז חול" sandbox.
מה שבעצם גורם שגם אם יהיה איזה אפליקציה בעייתית היא תוכל לטפל רק בדברים שהיא רצה עליהם עכשיו (אמנם אם נתת לה גישה לקבצים האישיים אתה יכול להיות בבעיה). היא לא תוכל לגעת במכשיר עצמו, במערכת ההפעלה (בשונה מוינדוס). (עריכה לכאורה אפילו לפריימוורקים שהאפליקציה רצה עליהם הגישה שלה אליהם מוגבלת מבחינת הטיפול בקבצים)
ובכלל - אם אתה מפחד מקבצים שנגועים בוירוסים - זה בכלל כמעט אין היכי תמצי באנדרואיד. שוב - בגלל מבנה מערכת ההפעלה.בקיצור רוב הבעיות של "וירוסים" באנדרואיד יכולות לקרות רק אם המכשיר עבר השרשה, ומותקנות עליו אפליקציות שירדו ממקורות מאוד מפוקפקים. אני מתקשה להאמין שתצליח למצוא כאלו אפליקציות (דרך נטפרי).
וגם אז - הסיכון לא כזה גבוה. לא כמו וינדוס שיכול להצפין לך את כל הדיסק וכו' (תכלס גם בוינדוס כמעט שאין סיכון עם נטפרי שהתעבורה חסומה ברשימה לבנה).עריכה אם הדף הזה היה פתוח בנטפרי https://www.quora.com/Do-Android-phones-need-antivirus-or-internet-security-apps
לא הייתי צריך לכתוב את כל הפוסט הזה -
@chv מסקרן אותי מאד מה האתר הזה שחסום בנטפרי??