סיפור על נטפרי מא' מנפטרי מירון
-
אם היית שואל אותי מי עשה הכי הרבה רושם עלי בנוגע לנטפרי, הייתי אומר ר' משה ברגמן ז''ל (א' מהנפטרים במירון תשפ"א).
לפני יותר משנתיים, הייתי בתחילת דרכי על נטפרי, כן, היה לי קשה בהתחלה אבל התפעלתי על רמת הסינון ורציתי לעשות מה שאני יכול כדי שיעבוד בשבילי.
התחלתי אז לדבר עם חברים על סינון חדש זו, וכולם לא הכירו אותו והיו משתמשים בסינון אחר. לאט לאט התחלתי לעזור להם לעבור לנטפרי.
לפני שנתיים היו ממש יחידים שהשתמשו בנטפרי כאן במנצסתר וחשבתי שחייבים לעשות יותר מודעות על זה. אז שמתי הודעה בשבעונים.
התקשר אלי ר' משה ז''ל ואמר לי אני כ''כ שמח לדעת ששייך נטפרי גם בחו''ל, היה אז בתקופת הקורונה, מקודם, אשתו הייתה עובדת במשרד, אבל עכשיו היו חייבים את זה בבית. הוא השכיר מחשב נייד והביאו אותו לחו''ל לפני פסח. הוא סיפר לי שלא ידע ששייך נטפרי בחו''ל אז הוא התקין סינון אחר. הוא אמר לי שהוא ממש שמח שהוא יכול להשתמש בנטפרי גם עכשיו.
עזרתי לו והיו לו כמה עיכובים בדרך, התנצלתי לו, וכל פעם הוא אמר לי לא נורא אני כ''כ שמח שיש לי את נטפרי, הוא כ''כ נקי ושמור איתו. ב''ה בסוף הכל הסתדר.
כשעזרתי לו להתקין אמרתי לו שאם אתה מסיר את נטפרי תהיה חייב לשלם מאה שקל. הוא אמר לי, לא נורא, אני משלם עדיין לסינון אחר אפילו שהסרתי אותו, אבל אני מוכן לשלם גם בעד זה וגם המחיר להסרה.
אחרי כמה שבועות הוא הצליח לחזור לא''י והוא רצה להחזיר את המחשב, אז הוא התקשר אלי, וסדרתי לו שיסירו לו את הסינון כדי שיכול להחזיר כמו שהיה.
כמו שאמרתי לפני זה, כל פעם שדיברתי לו ע''ז הוא היה כ''כ בשמחה על הסוויטש שהוא עשה, עם כל הכסף הנוסף שהוא היה צריך לשלם.
משה עשה רושם עלי אז לפני שנתיים, וחשבתי לעצמי שחייבים שיהיו עוד אנשים כמו ר' משה, אני חייב לעשות משהו עוד. שמתי כתבה על נטפרי בעיתון באנגליה והרבה אנשים אז התחילו להכיר את הסינון נטפרי. אפילו כמעט שנתיים אחרי זה אנשים שרצו להחליף לנטפרי, הפעם הראשון שהכירו את זה היה מהכתבה.
עוד פתחתי בס''ד קיוסק של נטפרי במנצסתר עם שלשים מחשבים על נטפרי, וב''ה הרבה אנשים משתמשים היום רק בזה.
אנחנו כולם מכירים שהאינטרנט הוא מקום מסוכן וחייבים לעשות הגדרים הכי טוב שיש אפילו אם זה בא לפעמים עם קושי, העיקר שאנחנו עושים את שלנו, ולא עם התלוננות רק עם שמחה של מצוה, כמו שעשה ר' משה ז''ל. 'פתחו לכם פתח של מחט, ואני אפתח לכם כפתחו של אולם'.
יהי זכרו ברוך