שם העצם של "צריך" לעולם נכתב באות טית. ואמור מעתה יצטרך, תצטרך, אצטרך. בהצלחה בהמשך!
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי אלי
-
RE: הכרטיסיה של נטפרי מסתירה
-
RE: בנושא ההתמכרות לגלישה באינטרנט
@dLive שלום לך!
אני מכיל מעט את דברי הטעם שלך אם כי מתקשה מעט להחיל אותם. ואסביר. ממתי בדבר פרגמטי יש בו פן איסורי? תסכים איתי שאין הבדל בין קריאת ספר פיזית לבין קריאת ספר דרך מחשב. ומאחר שאני סבור שגם אתה תופס כך את פני הדברים מה רע שילדיי היקרים ישתמשו באינטרנט מסונן לחלוטין (כמובן שלא לעניינים פסולים)?
ואם כך הם פני הדברים דומני שלצורך הוקעת תרבות הפנאי יש להוציא גם את השחמט והמונופול מביתנו שהם ודאי לא 'לצורכי פרנסה בלבד'! יותר ממה שכתבתי - לא כתבתי. ובהתאם נסיבות אלו אבקש שתבין את הבין השורות, ותבין את קושיי בכנות, כמו שניכרת כנותך מתוך דבריך. לתשומת ליבך, קראתי את כל תגובתך והתייחסתי לכולה.
ואגב, איך אוכל לתייג שם משתמש בקוד מקור? תודה. בברכה. -
ואאאוו (לא ידעתי שאפשר גם לכתוב את המילה המעצבנת הזו..) מעניין לראות את התגובות. תודה לכל מי שטרח להבהיר את עמדתו וגם ל@למדן-וידען.. בהצלחה לכולכם. בברכה:
-
@sara זה לא משהו חשוב, בטח שלא יעניין אותך.
@מיציבושי הלוואי שזה היה בגלל מה שכתבת.. האמת היא, שאני טיפה עסוק מכדי להיכנס לפה לעיתים יותר קרובות. אם זה מציק לאי מישהו אני יכנס לפה בתדירות יותר גבוהה(). יצויין, שלאור העובדה שאין לי כל כך ידע לתרום לכם בנושא האינטרנט המסונן שלכם אין לי סיבה מוגברת להיכנס לכאן לעיתים קרובות. כך שכל מה שנותר הוא, להתוודע לאנשים טובים ויקרים כמוכם! (שזה, מסתבר, עשוי להיות סיבה די טובה).
וכן, אני משתדל באמת ובתמים, הרבה מזמני להשתמש באינטרנט כשר שלכם. בשאר הזמן אני מנוע טכנית. בברכה:
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי אלי
-
@sara זה לא משהו חשוב, בטח שלא יעניין אותך.
@מיציבושי הלוואי שזה היה בגלל מה שכתבת.. האמת היא, שאני טיפה עסוק מכדי להיכנס לפה לעיתים יותר קרובות. אם זה מציק לאי מישהו אני יכנס לפה בתדירות יותר גבוהה(). יצויין, שלאור העובדה שאין לי כל כך ידע לתרום לכם בנושא האינטרנט המסונן שלכם אין לי סיבה מוגברת להיכנס לכאן לעיתים קרובות. כך שכל מה שנותר הוא, להתוודע לאנשים טובים ויקרים כמוכם! (שזה, מסתבר, עשוי להיות סיבה די טובה).
וכן, אני משתדל באמת ובתמים, הרבה מזמני להשתמש באינטרנט כשר שלכם. בשאר הזמן אני מנוע טכנית. בברכה: -
ואאאוו (לא ידעתי שאפשר גם לכתוב את המילה המעצבנת הזו..) מעניין לראות את התגובות. תודה לכל מי שטרח להבהיר את עמדתו וגם ל@למדן-וידען.. בהצלחה לכולכם. בברכה:
-
@מיציבושי
יש משפט שאומר 'עלית לקרתא נהוג בנימוסיה', אני לא אשתמש בכל המשפט,אבל בטח בחלקו.
אני לא רוצה להיות בתפקיד החרבונא... אבל אתה מוזמן לעיין בפוסט שהועלה על ידיו בנושא ה'תערבות במערך השינויים בויקיפדיה'. אין חולק, ואני ציינתי זאת, שבאמת מדובר באדם מדהים עם טוב לב, אבל עם באגים קטנים שטיפ טיפה חרגו את גבול הטעם הטוב ושבעזרת הרבה כח רצון אפשר ורצוי לתקנם. בהצלחה לכולכם, אך אני סיימתי בזאת. -
@למדן-וידען אנא הנח לי ותעזוב אותי לנפשי. את ה'ויכוחי עולם' שלך תנהל עם החברים שלך בישיבה. אני לא באתי לריב איתך וממש אין לי חשק לנהל איתך משא ומתן שממש לא נפתח, ובטח לא איתך. תחזור למקום שלך במיוחד כשלא פניתי אליך לתשובה ובמיוחד כשאתה ממהר בטירוף מדהים לענות בזמן שאנשים השקיעו דקות ארוכות להבין אחד את השני. אני מאוד מעריך (ללא סרק של ציניות) את הפן המקצועי שבך ואת טוב ליבך. אך אני מיצר על אופי ההתנהלות שלעיתים היא נורא בעייתית ולי אישית זה חוצה כל גבול אפשרי שניסיתי להציב לך. אדוני, אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה וסליחה, אנא אל תעזור לי אלא אם כן ביקשתי ממך מפורשות. עד אז שיהיה לך המון המון הצלחה, ואלף סליחות מראש אם נפגעת. אנא קבל התנצלותי. (אל תשכח! זמן אלול זהו זמן שמיוחד לעבודת המידות וחשבון נפש עם אלוקים ואדם הנה לך זמן לעבוד היטב על עצמך)!
-
תסלח לי יקירי, אתה ממש לא השבת לי ואדרבה אני מוכן בשמחה לשמוע עוד דעות. במקום לעמוד ולהסביר אתה באת בפשטות מדהימה ועשית הפרדה ומחלוקת בזמן שהיא לא הייתה אמורה להעשות. תלמד כלל יקירי, הכל ניתן לשינוי על ידי הידברות. אין צורך לשסע ולקרוע עם שבלאו זה הוא קרוע לחתיכות קטנות ובלתי ניתנות לאיחוי. גם אני כנ"ל לא מכיר אותך אבל אני כן יכול לומר לך שהכלל שראית מתגובתי כעת חל גם עליך ללא שינוי מגדרי. בקיצור, אני עדיין מצפה לתגובת @dLive. ואם אין לך מה להוסיף, אנא השאר את הלא נחוץ אצלך עמוק בבטן.
ובהקשר לתיוג, (אם עדיין יש לך בכלל חשק לעזור לי) התכוונתי לתיוג (= אזכור) של שם משתמש בכדי שהוא יראה בהתראות ששמו הוזכר. וקוד מקור אתה כמובן יודע מה זה. בברכה. -
@dLive שלום לך!
אני מכיל מעט את דברי הטעם שלך אם כי מתקשה מעט להחיל אותם. ואסביר. ממתי בדבר פרגמטי יש בו פן איסורי? תסכים איתי שאין הבדל בין קריאת ספר פיזית לבין קריאת ספר דרך מחשב. ומאחר שאני סבור שגם אתה תופס כך את פני הדברים מה רע שילדיי היקרים ישתמשו באינטרנט מסונן לחלוטין (כמובן שלא לעניינים פסולים)?
ואם כך הם פני הדברים דומני שלצורך הוקעת תרבות הפנאי יש להוציא גם את השחמט והמונופול מביתנו שהם ודאי לא 'לצורכי פרנסה בלבד'! יותר ממה שכתבתי - לא כתבתי. ובהתאם נסיבות אלו אבקש שתבין את הבין השורות, ותבין את קושיי בכנות, כמו שניכרת כנותך מתוך דבריך. לתשומת ליבך, קראתי את כל תגובתך והתייחסתי לכולה.
ואגב, איך אוכל לתייג שם משתמש בקוד מקור? תודה. בברכה. -
היי. אני כנראה עדיין לא מבין את שורש הבעייה. אם אסתפק במבט ראשון אם אתם מדברים על בעייה הלכתית, אני אסיק שכן. כי אם לא, לא היית בוחר להוסיף את עצה 5 שעוסקת באיסוף סיפורים בעניין פגעי האינטרנט. ואם כן שוב אחדד את שאלתי. על איזה בעייה אתם מדברים? מצד אחד נשמע שקיים כאן קונצנזוס נרחב דווקא בנושא של חומרת העניין על כל המשתמע מכך הן בספקטור ההלכתי והן בספקטור המוסרי. ומאידך, אתם מדברים כאן על דבר פרגמטי לחלוטין העוסק בנושא של 'בזבוז זמן', שעל כך ממש לא הבנתי מה הוצאת המחשב מהבית או לחלופין סיפורים על חומרת העניין קשורים לנושא. הבה נזכור, תפילות הם תמיד חשובות אבל במיוחד שיודעים אנו על מה אנו מתפללים..! עצותיכם יעזרו יותר אם תהיו חדורי וחדודי מטרה על מה בנושא שלשמו אתם מתגייסים ומגייסים. בהצלחה!
-
סליחה שאני מתערב.. אני מודה שלא קראתי את כל התגובות. אבל, לצורך הבנת העניין ארצה להבין מהי הבעייה שכה מציקה לך: האם זו ההתמכרות, שהיא דבר שלכשעצמו די בעייתי, או שבעצם ההיחשפות לתכנים בעייתיים. א. אם תשיב לי שהבעייה זו ההתמכרות אז אומר לך שזה לגמרי עניין של אופי בלבד, ודרכי טיפולו הם בהתאם, גם אם זה מייל בלבד, רק ששם הוא יחפור בדברים אשר טיפה פחות 'בשרניים'. ב. ואם תאמר לי שבעצם, הנידון הוא היחשפות לתכנים בעייתיים אז אני ממש לא חושש לכך אם הוא לקוח של נטפרי. לסיכום, בא תאמר לי בבקשה על מה אמרת שהיצר הרע אחראי, עם שלל מילים ותיאורים ציבעוניים? בברכה.