ישנו אתר בשם פורטל הדף היומי.
באופן כללי האתר מאד טוב ומועיל, נפתח בו באופן אוטומטי מידי יום הדף היומי במגוון אפשרויות ועוד קישורים לספרי עזר וכד'.
הבעיה שנתקלתי בה היא בפורום שלו.
הפעם הראשונה (והאחרונה) שכתבתי שם היתה תגובה למישהו שכתב על דברי הגמרא שהיו שלוש מאות כהנים גדולים בבית שני, נגד דברי התוספות שטרחו ליישב את הירושלמי האומר שהיו שמונים כהנים בבית שני.
אחד הכותבים שם (כפי הנראה לא מבני התורה וד"ל) כתב שדברי הגמרא הם גוזמא.
אחד השיב לו שבתוספות כתוב שלא כדבריו והוא השיב ש'התוספות חולק על הירושלמי'. (התוספות טורח ליישב את הירושלמי שלא יסתור לגמרא!)
על כך הצטרפתי אני לדיון והוכחתי בבירור מתוך דברי הגמרא שאי אפשר לומר שהיא גוזמא, שהרי היא מחשבת בדיוק את מספר השנים במטרה להגיע למסקנה שרוב הכהנים לא הוציאו שנתם.
על כך התקבלה תשובה מדהימה 'הירושלמי יותר דייקן מהבבלי במה שנוגע לארץ ישראל'. עפ"ל.
אני פרשתי מהדיון
חושבני שבסינון של נטפרי המיועד לבני תורה, הפורום הנ"ל אמור להיות חסום, עקב הדעות הקלוקלות של חלק מהכותבים.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי משתמש כלשהו
-
פורום משתמשים ב'פורטל הדף היומי'
-
RE: מהירות גלישה במחשב אחד איטית יותר
אחרי הרבה נסיונות גיליתי את הסוד בסיעתא דשמיא
במחשב שעשה את הבעיות, ככל הנראה הבלוטות' והוויי-פיי יושבים על אותה אנטנה. הבלוטות' היה מחובר להתקן שמע, וזה גרם שהוויי-פיי בקושי יעבוד. ברגע שכיביתי את הבלוטות' הוא התחיל לעבוד כמו שצריך.
מקווה שיעזור לעוד אנשים. -
RE: פורום משתמשים ב'פורטל הדף היומי'
@מאןדהו
לא!!
לומר שהירושלמי יותר דייקן מהבבלי בשמועות של ארץ ישראל זו עקירת התורה!
משום שלהלכה נפסק כבבלי בכל מקום נגד הירושלמי, גם בשמועותיהם של ארץ ישראל.
ועצם ההנחה שכביכול היו אי דיוקים במסורות של הבבלי, לא נובעת מהאמונה שכל התורה המצויה עתה בידינו היא המסורה למשה רבנו.
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי משתמש כלשהו
-
ONE DRIVE, לא כל הקבצים יורדים
קניתי מחשב חדש, נכנסתי לחשבון והתיקייה של ONE DRIVE התמלאה.
הוצרכתי לאחרונה לאחד הקבצים, ביקשתיו ולא מצאתיו.
מסתבר שחלק מהקבצים ירדו וחלק לא. ניסיתי להפעיל את הסנכרון מחדש, לא עזר.
מישהו יודע/התנסה?
תודה -
RE: פורום משתמשים ב'פורטל הדף היומי'
@מאןדהו
לא!!
לומר שהירושלמי יותר דייקן מהבבלי בשמועות של ארץ ישראל זו עקירת התורה!
משום שלהלכה נפסק כבבלי בכל מקום נגד הירושלמי, גם בשמועותיהם של ארץ ישראל.
ועצם ההנחה שכביכול היו אי דיוקים במסורות של הבבלי, לא נובעת מהאמונה שכל התורה המצויה עתה בידינו היא המסורה למשה רבנו. -
פורום משתמשים ב'פורטל הדף היומי'
ישנו אתר בשם פורטל הדף היומי.
באופן כללי האתר מאד טוב ומועיל, נפתח בו באופן אוטומטי מידי יום הדף היומי במגוון אפשרויות ועוד קישורים לספרי עזר וכד'.
הבעיה שנתקלתי בה היא בפורום שלו.
הפעם הראשונה (והאחרונה) שכתבתי שם היתה תגובה למישהו שכתב על דברי הגמרא שהיו שלוש מאות כהנים גדולים בבית שני, נגד דברי התוספות שטרחו ליישב את הירושלמי האומר שהיו שמונים כהנים בבית שני.
אחד הכותבים שם (כפי הנראה לא מבני התורה וד"ל) כתב שדברי הגמרא הם גוזמא.
אחד השיב לו שבתוספות כתוב שלא כדבריו והוא השיב ש'התוספות חולק על הירושלמי'. (התוספות טורח ליישב את הירושלמי שלא יסתור לגמרא!)
על כך הצטרפתי אני לדיון והוכחתי בבירור מתוך דברי הגמרא שאי אפשר לומר שהיא גוזמא, שהרי היא מחשבת בדיוק את מספר השנים במטרה להגיע למסקנה שרוב הכהנים לא הוציאו שנתם.
על כך התקבלה תשובה מדהימה 'הירושלמי יותר דייקן מהבבלי במה שנוגע לארץ ישראל'. עפ"ל.
אני פרשתי מהדיון
חושבני שבסינון של נטפרי המיועד לבני תורה, הפורום הנ"ל אמור להיות חסום, עקב הדעות הקלוקלות של חלק מהכותבים. -
אחרי הרבה נסיונות גיליתי את הסוד בסיעתא דשמיא
במחשב שעשה את הבעיות, ככל הנראה הבלוטות' והוויי-פיי יושבים על אותה אנטנה. הבלוטות' היה מחובר להתקן שמע, וזה גרם שהוויי-פיי בקושי יעבוד. ברגע שכיביתי את הבלוטות' הוא התחיל לעבוד כמו שצריך.
מקווה שיעזור לעוד אנשים. -
אם אתה על ווייפיי בשניהם, יתכן שאחד פשוט יותר רחוק מהשני. אני בדקתי את שני המחשבים באותה נקודה וקיבלתי את התוצאה הזו.
-
מהירות גלישה במחשב אחד איטית יותר
יש לי שני מחשבים. עשיתי בדיקת מהירות באחד הגיע ל40 M הורדה ובשני ל3. מהירות ההעלאה היתה בערך אותו הדבר. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה ומה הפתרון?