@957 ואכן, אחרי שכתבתי את הנ"ל, עלה בדעתי שאולי אם יש אתר שכותב שמותר לאכול מהיתר המכירה "ח"ו" (למרות שגם גדולי הפוסקים, כהגרש"ז אויערבך והגר"מ פיינשטיין למשל, כתבו שמי שסומך על המתירים יש לו על מה לסמוך, אבל כידוע על פי הפוליטיקה השלטת כיום אסור אפילו להזכיר זאת) אולי יחסמו אותו.
בדקתי האם האתר של מכון התורה והארץ, שגם הוא אתר שיש בו רק דברי תורה, פתוח או חסום. והנה גם שם נאמר שהאתר נבדק ויש בו דברים לא טובים.
האם כך היא דרכה של תורה? מי שאינו סבור כמוך בפסיקת ההלכה הוא לא טוב?
אני מתכנן לברר את העניין הזה, אבל אם יתברר לי שיש כאן אכן מדיניות מכוונת כפי שאני חושש, לצערי לא אוכל להיות שותף לדבר כזה.
מקובלני מרבותי שמה שאמר דהע"ה חבר אני לכל אשר יראוך, "לכל" בא לומר שגם מי שאינו פוסק כפי רבותיך, אם הוא ירא שמים צריך להרגיש שאתה חבר שלו. מי שמצנזר דברי תורה - אני לא יכול לתמוך בו.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי dov
-
RE: האם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?
-
האם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?
שלום וברכה,
אני הצטרפתי היום לנטפרי. עד עכשיו ניסיתי כל מיני סינונים אחרים וממה שהבנתי, אכן אין סינון טוב יותר מנטפרי לאנשים יראי שמים המקפידים על "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך" (דהיינו הפה, העיניים והאזניים והחוטם).
אולם לתדהמתי ולצערי נתקלתי בתופעה שאני חושש שלא אוכל להיות שותף לה. ניסיתי להגיע לאתר של ישיבת בית אל,. למיטב ידיעתי זהו אתר שיש בו רק דברי תורה, אולם יש הודעה שהאתר נבדק והתוכן בו לא טוב.
הייתכן? חז"ל אמרו: אין טוב אלא תורה, שנאמר כי לקח טוב נתתי לכם, ובא נטפרי ואומר שהתוכן באתר הזה לא טוב? הרי זה ממש היפך התורה. כיוב"ז לגבי האתר של ישיבת מכון מאיר. למיטב ידיעתי יש שם רק שיעורי תורה.
האם מישהו יוכל להסביר לי מה לא טוב באתרים האלו? -
כאשר רציתי לפתוח את האתר נאמר שם במפורש שהאתר נבדק ונמצאו שם דברים לא טובים. משמע שמישהו בדק ולמרות שזהו אתר של דברי תורה בלבד - החליטו לחסום אותו.
ביקשתי מאנשי נטפרי הבהרות בקשר לאתרים אחרים ואמרו לי שהרבנים מחליטים. אני מבין שזה כמו הלכה למשה מסיני ואין מה לשאול שאלות.
הצעתי לאנשי נטפרי לפתוח קהילה חדשה שבעבורה יהיו פתוחים גם אתרים שלא פתוחים כברירת מחדל לכולם. יש הרבה עניינים שאינם בניגוד לתורה כלל וכלל, אלא שיש בהם רק עניין של סגנון מודרני או סגנון שלא מתאים לכולם. אני בטוח שאם הם ישכילו לעשות את הקהילה הנוספת הזו זה יפתח פתח להרבה מאוד אנשים נוספים שירצו להצטרף. -
אשיח לכם את אשר על לבי:
אני אכן מבין את הגדולה של הסינון המהודר והמושלם של נטפרי, אלא שאני חושש לנפשי שמא לא אוכל להישאר בזה.
העניין הוא שהילדים שלי כבר התרגלו לראות את התכניות לילדים של אסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים. (אמנם אשתי שתחי' סבורה שלא ראוי לראות את זה, אבל אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים וערוץ הילדים של מכון מאיר הוא פתרון טוב לענ"ד.)
בקשר לאתר הזה כבר שאלתי ופתחתי פניה וענו לי שהרבנים החליטו שזה לא טוב.
אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
לפיכך הצעתי במערכת הפניות שיפתחו קהילה נוספת, אשר רק מי שיבקש להיות חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.
לצערי לא קיבלתי תשובה.
אני חוזר וכותב שאם הצעתי תתקבל - הדבר יפתח פתח לכמות גדולה של משתמשים מרימון שאני בטוח שיעברו בשמחה לסינון המהודר של נטפרי -
הנה כעת התברר לי עניין חשוב.
קיבלתי תשובה לפנייתי בעניין אתר "ישיבה" של ישיבת בית אל, והסיבה הרשמית שהאתר הזה לא פתוח היא: "זה לא אתר של חרדים ויש בו הרבה תכנים שלא מתאים לציבור החרדי." כך גם עולה מהתגובות של חלק מהמגיבים דלעיל.
אם כך, נראה לי שההגדרה של האתר הייתה צריכה להיות: עבור הציבור החרדי. מדוע ולמה כתבו שזה מיועד ליראי השם? האם רק החרדים הם יראי השם? כל מי שלא נוהג על פי ההשקפה החרדית אינו ירא השם?
אני לא יודע אם בענייני ההשקפה הללו הרבנים משפיעים על האווירה של הציבור או שמא להיפך, אבל ידוע לי שהרב שבתי פרנקל ע"ה נשאל מדוע השמיט בכוונה בספר המפתח שלו על הרמב"ם בספר זרעים את ספרו המפורסם של הרב קוק זצ"ל שבת הארץ. הוא ענה שאם היה מכניס את זה לשם לא היו קונים את הרמב"ם שלו.
אני יודע ובטוח שזו לא דרכה של תורה לפסול לגמרי ולהתעלם מאנשים שיש להם השקפה קצת שונה.
לצערי שנאת חינם קיימת גם בין לומדי התורה ואולי זה מה שמשפיע על כל שאר האנשים, כפי שכותב הבית הלוי בדיוק על תחילת פרשת נח בעניין ההשפעה של הצדיקים על שאר הבריאה.
חבלשיש מי שחושבים שרק הם יראי השם ולא פותחים את עיניהם ולא מטים את אזנם לאמת
והוא רחום יכפר עוון -
@magicode את ההסבר הזה אני בהחלט יכול להבין. יש הבדלי סגנון, דברים שנראים מוזרים וכיוב"ז, אבל אם כך נדמה לי שכדי לא להטעות אנשים תמימים צריך לכתוב בפירוש שהסינון הזה מיועד עבור אנשים הנקראים חרדים שמתנהלים על פי הסגנון הקרוי חרדי.
התיאור שנמצא באתר הראשי, המגדיר את נטפרי כמיועד לכל מי שהוא ירא שמים אינו נכון לפי זה ואני לא בטוח אם אין זה בגדר הטעייה ואפילו מקח טעות.
כפי שכתבת בפירוש זה מיועד עבור "הציבור שלנו", משמע לאפוקי ציבורים אחרים אף אם הם יראי שמים. -
@למדן-וידען וכן @רמה-פלוס תודה רבה על ההבהרות. אני אכן אשקול את צעדי.
כמדומני שהטעות לא הייתה שלי אלא של מי שכתב שהאתר הזה מיועד ליראי השם. אני מנסה להיות ירא השם, אבל אני לא רוצה לחיות על פי הסגנון החרדי, שאף שיש בו יתרונות גדולים יש בו גם חסרונות.
טוב יעשו אם יבהירו את העניין הזה בהגדרת הסינון.
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי dov
-
@morwin מרוב וועדות רבנים לכל מיני עניינים אני כבר מתקשה לעקוב. אין לי מושג מי זו הוועדה לביצור חומות הדת ולא חשבתי שביצור חומות הדת הוא עניין סקטוריאלי ששייך לאלה הקרויים "חרדים", כך שמבחינתי יש כאן טעות בהגדרה או בהסברה של מה זה בדיוק נטפרי.
-
@magicode אני התכוונתי כמובן לכינוי הרווח בציבור ולא למהות. ישנו סקטור באוכלוסיה המכונה: "חרדים", אשר בדרך כלל קרוי כך על פי סממנים חיצוניים. לזאת הייתה כוונתי. גם אתה תסכים איתי שלא כל מי שנראה כחרדי או שמתלבש כחרדי או שמחשיב את עצמו כחלק מהציבור החרדי - באמת ירא וחרד לדבר השם. מאידך יש הרבה יהודים טובים שלא נראים שייכים למה שקרוי הציבור החרדי והם יראים ושלמים. לכן אם הייתה ההגדרה בעמוד הראשי של נטפרי שזה מיועד לציבור החרדי ועל פי מה שמקובל אצל חלק מהציבור החרדי - הייתי מבין שאכן יש כאן התבדלות ודאגה ל"אנשי שלומנו" ולא הייתי מצפה שכל אתר תורני יהיה פתוח. אבל מאחר שכתוב שזה מיועד לכל מי שהוא ירא השם, אני לתומי חשבתי שיש כאן עניין שכולל את כל מי שהוא באמת ירא שמיים.
-
@למדן-וידען אני מתפלא איך מי שקרוי למדן וידען חושב שצריך למנוע דברי תורה ממישהו, או לצנזר דברי תורה. האם גם את הגמרא אתה מצנזר? מה תעשה אם נער סקרן ילמד את מה שאמר רב חסדא לבנותיו במסכת שבת קמ,ב? ראיתי גם שמישהו שאל כל מיני שאלות מוזרות את הגר"ח קנייבסקי שליט"א ופרסם את זה בספר. אתה יכול להיות בטוח שאף נער לא קרא את זה? בהרבה שו"תים בדורות קדמונים יש שאלות לא פחות מוזרות מאשר בדור שלנו והדברים נדפסו ומצויים בספרים. האם אפשר למנוע ממישהו לקרוא את זה?
-
@למדן-וידען וכן @רמה-פלוס תודה רבה על ההבהרות. אני אכן אשקול את צעדי.
כמדומני שהטעות לא הייתה שלי אלא של מי שכתב שהאתר הזה מיועד ליראי השם. אני מנסה להיות ירא השם, אבל אני לא רוצה לחיות על פי הסגנון החרדי, שאף שיש בו יתרונות גדולים יש בו גם חסרונות.
טוב יעשו אם יבהירו את העניין הזה בהגדרת הסינון. -
@magicode דרך אגב, גם אם יש בשו"ת דברים מוזרים, האם זו סיבה לחסום את האתר כולו? הרי עיקר האתר הוא שיעורים בעניינים שונים. האם לא ניתן לחסום רק את השו"ת?
מלבד זו האם הדברים המוזרים אינם בטלים בשישים ואפילו במאה או במאתיים?
אם מותר לאכול אפילו כלאי הכרם או ערלה שנתערבו במאתיים, האם אין היתר לפתוח אתר שיש בו מיעוט שבמיעוט של דברים מוזרים? -
@magicode את ההסבר הזה אני בהחלט יכול להבין. יש הבדלי סגנון, דברים שנראים מוזרים וכיוב"ז, אבל אם כך נדמה לי שכדי לא להטעות אנשים תמימים צריך לכתוב בפירוש שהסינון הזה מיועד עבור אנשים הנקראים חרדים שמתנהלים על פי הסגנון הקרוי חרדי.
התיאור שנמצא באתר הראשי, המגדיר את נטפרי כמיועד לכל מי שהוא ירא שמים אינו נכון לפי זה ואני לא בטוח אם אין זה בגדר הטעייה ואפילו מקח טעות.
כפי שכתבת בפירוש זה מיועד עבור "הציבור שלנו", משמע לאפוקי ציבורים אחרים אף אם הם יראי שמים. -
הנה כעת התברר לי עניין חשוב.
קיבלתי תשובה לפנייתי בעניין אתר "ישיבה" של ישיבת בית אל, והסיבה הרשמית שהאתר הזה לא פתוח היא: "זה לא אתר של חרדים ויש בו הרבה תכנים שלא מתאים לציבור החרדי." כך גם עולה מהתגובות של חלק מהמגיבים דלעיל.
אם כך, נראה לי שההגדרה של האתר הייתה צריכה להיות: עבור הציבור החרדי. מדוע ולמה כתבו שזה מיועד ליראי השם? האם רק החרדים הם יראי השם? כל מי שלא נוהג על פי ההשקפה החרדית אינו ירא השם?
אני לא יודע אם בענייני ההשקפה הללו הרבנים משפיעים על האווירה של הציבור או שמא להיפך, אבל ידוע לי שהרב שבתי פרנקל ע"ה נשאל מדוע השמיט בכוונה בספר המפתח שלו על הרמב"ם בספר זרעים את ספרו המפורסם של הרב קוק זצ"ל שבת הארץ. הוא ענה שאם היה מכניס את זה לשם לא היו קונים את הרמב"ם שלו.
אני יודע ובטוח שזו לא דרכה של תורה לפסול לגמרי ולהתעלם מאנשים שיש להם השקפה קצת שונה.
לצערי שנאת חינם קיימת גם בין לומדי התורה ואולי זה מה שמשפיע על כל שאר האנשים, כפי שכותב הבית הלוי בדיוק על תחילת פרשת נח בעניין ההשפעה של הצדיקים על שאר הבריאה.
חבלשיש מי שחושבים שרק הם יראי השם ולא פותחים את עיניהם ולא מטים את אזנם לאמת
והוא רחום יכפר עוון -
אשיח לכם את אשר על לבי:
אני אכן מבין את הגדולה של הסינון המהודר והמושלם של נטפרי, אלא שאני חושש לנפשי שמא לא אוכל להישאר בזה.
העניין הוא שהילדים שלי כבר התרגלו לראות את התכניות לילדים של אסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים. (אמנם אשתי שתחי' סבורה שלא ראוי לראות את זה, אבל אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים וערוץ הילדים של מכון מאיר הוא פתרון טוב לענ"ד.)
בקשר לאתר הזה כבר שאלתי ופתחתי פניה וענו לי שהרבנים החליטו שזה לא טוב.
אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
לפיכך הצעתי במערכת הפניות שיפתחו קהילה נוספת, אשר רק מי שיבקש להיות חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.
לצערי לא קיבלתי תשובה.
אני חוזר וכותב שאם הצעתי תתקבל - הדבר יפתח פתח לכמות גדולה של משתמשים מרימון שאני בטוח שיעברו בשמחה לסינון המהודר של נטפרי -
@baruch תודה רבה על התשובה המנומסת. אכן, דברי חכמים בנחת נשמעים.
לצערי, עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי 3 אתרים ספציפיים שהזכרתי, אשר למיטב ידיעתי יש בהם רק דברי תורה.
המדובר באתר של הישיבות: בית אל, מכון מאיר וכן באתר של מכון התורה והארץ.
האם ניתן יהיה לפתוח אותם?
אם לא, אשמח לשמוע הסבר, ואבקש מחילה מראש על כך שכבר נכתב שאי אפשר לפרט את כל הכללים, אולם כאן נראה לי שהחסימה אומרת דרשני, שכן מדובר באתרים תורניים ואם כן האם יש הסבר הגיוני לחסימה? -
@957 ואכן, אחרי שכתבתי את הנ"ל, עלה בדעתי שאולי אם יש אתר שכותב שמותר לאכול מהיתר המכירה "ח"ו" (למרות שגם גדולי הפוסקים, כהגרש"ז אויערבך והגר"מ פיינשטיין למשל, כתבו שמי שסומך על המתירים יש לו על מה לסמוך, אבל כידוע על פי הפוליטיקה השלטת כיום אסור אפילו להזכיר זאת) אולי יחסמו אותו.
בדקתי האם האתר של מכון התורה והארץ, שגם הוא אתר שיש בו רק דברי תורה, פתוח או חסום. והנה גם שם נאמר שהאתר נבדק ויש בו דברים לא טובים.
האם כך היא דרכה של תורה? מי שאינו סבור כמוך בפסיקת ההלכה הוא לא טוב?
אני מתכנן לברר את העניין הזה, אבל אם יתברר לי שיש כאן אכן מדיניות מכוונת כפי שאני חושש, לצערי לא אוכל להיות שותף לדבר כזה.
מקובלני מרבותי שמה שאמר דהע"ה חבר אני לכל אשר יראוך, "לכל" בא לומר שגם מי שאינו פוסק כפי רבותיך, אם הוא ירא שמים צריך להרגיש שאתה חבר שלו. מי שמצנזר דברי תורה - אני לא יכול לתמוך בו.