שלום חברים,
אני יחסית חדש כאן, בפורום ובכלל בנטפרי.
אבל בדיוק כשהתחברתי התחיל הבלאגן של פרוג, ותוך כדי שאני עובר על ההודעות אני רואה את האזכורים על ההתחלה של נטפרי בפרוג וכו'.
זה כבר ממש סקרן אותי, והתחלתי לפשפש בהיסטוריה איך הכל התחיל, בעיקר מפוסטים ישנים כאן בפורום.
ולא האמנתי למה שמצאתי. לס"ד העצומה שלא מפסיקה ללוות את הפרוייקט הענק הזה. לאישיות - שלא לומר אגדה - ששמה מג'יקוד, ואני לא מדבר כרגע על המקצועיות והכישורים אלא בעיקר על האישיות, העוצמה שלו, הכח להקים משהו מאפס נגד כל הסיכויים, הפשטות, הענווה, ה"לשם שמים" המרחף מעל כל במה (ולרושם האדיר שמתקבל שזה לא מהשפה ולחוץ), יחסי האנוש, ועוד המון המון מעלות, שכנראה גם הם עמדו לו להקים את הדבר הנפלא הזה.
התפעמתי מאד מההירתמות של בעלי מקצוע רבים - כל אחד בתחומו - ליוזמה הענקית הזו, לרצון שיהיה כמה שיותר מוצלח, ליוזמות, למעוף ולכישורים של כל אחד מהמקימים.
אומר את האמת: מאז שהתחלתי להתעניין בזה, קשה לי להפסיק לנבור בהיסטוריה כאן, וזה פשוט מפעים אותי כל פעם מחדש.
לראות את כל התהליכים והקשיים שעברתם, עד שפרצתם את המחסום ועפתם לגובה שאי אפשר להאמין. וכל זה ללא מטרות רווח!
ודגש מיוחד צריך לתת על הזמינות והאכפתיות של המנהלים: כמעט ואין נושא שהם לא מעורים בו. כמעט ואין נושא שהם לא מעוניינים לשפר את עצמם. לא ראיתי תגובה אחת שלהם מתנשאת או מזלזלת באחרים.
קשה למצוא פתיחות לביקורת כמו שיש כאן, ועם זאת שמירה על ניטרליות בד בבד עם הצבת גבולות.
ועכשיו, שראיתי את הנושא הזה, הרגשתי צורך להגיב, לחזק ולתמוך בכמה מילים.
אתם כבר ידידים מקדם ולכן אולי פחות מרגישים את התחושות הנ"ל, אבל כאשר בא משתמש חדש ונחשף להכל בבת אחת - אי אפשר שלא לתת להתפעלות לפרוץ.
ונקודה אחרונה: אל תתייחסו למשמיצים שיש כאן מדי פעם - לא אלו שמעירים אלא אלו שמשמיצים - תדעו לכם שכל אחד עם ראש על הכתפיים מחזיק לכם אצבעות.
עלו והצליחו!!!
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי שנל
-
RE: נוסטלגיה
-
RE: בין הזמנים
@אהרון-אברהם-יצחק-יע אמר בבין הזמנים:
אולי לימי בין הזמנים אפשר לפתוח את אתר השחמט ♟Chess.com מנסיון אי אפשר להתכתב שם אם אנשים וזה ממש יועיל
יש לך טעות ידידי, אפשר ועוד איך להתכתב שם עם אנשים.
לפני שהיה לי נטפרי הייתי מבקר שם המון, ואין מה לומר, האתר הזה ממכר מאד ומפתה מאד. אתה יכול לבלות שם שעות, ולדעתי זה הורס את המתנה היקרה ביותר של האדם: הזמן.
בהתחלה קצת כאב לי שזה סגור בנטפרי, אבל לאחר כמה ימים, כשהתרגלתי, שמחתי על זה מאד.
אפשר לומר שבזכותם הצלחתי להתנתק מהמחשב הרבה יותר ממה שהיה קודם לכן. -
RE: סמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי
הבעיה שלנו זה לא המוסדות, כי הרי אנחנו לא צורכים סינון בשביל המוסדות.
אמת שהמוסדות משתמשים בזה כדי לסנן קבלות וכו', אבל אדם צריך להיות כנה לעצמו.
לדעתי זה רעיון מצוין, כי אף אחד לא מכריח אותך לצרוך סינון, ואם כל הבחירה בידים שלך, ראוי מאד שהמערכת תוכל לספק לך כמה בחירות שיתאימו לך.
אגב, הרעיון הזה נכון גם לטלפונים כשרים לגבי הודעות וכיו"ב.
יישר כח למי שחושב כל הזמן איך להועיל לציבור.
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי שנל
-
RE: חסימה מוזרה של וויפרי
@מד הבנתי פחות או יותר ממה שכתוב במסך של האיפוס הנ"ל.
האמת שכמו שכתבתי כרגע אין לי צורך כי הכל חזר כמו שצריך, להבא אדע להשתמש בזה.
תודה -
RE: חסימה מוזרה של וויפרי
@ליכט
לא הצלחתי. המסך של הפניות נפתח לי אבל הוא לא הצליח לשלוח.
רציתי להעלות את זה כאן לראות אם מישהו יודע על זה משהו לפני שזה יקרה לי שוב. -
חסימה מוזרה של וויפרי
בשעה האחרונה הגלישה שלי היתה איטית מאד, עד שכעבור זמן היא הופסקה לחלוטין.
במסך התמיכה של נטפרי היה כתוב לי שהוויפרי חסמה לי את הגלישה כי אני גולש על רשת של השכנים, מה שלא היה נכון.
חשבתי לנתק את הוייפי, ובאמת זה הצליח והגלישה חזרה מיד כרגיל.
יכול להיות שיש איזה בעיה בתוכנה?
ועוד משהו. עשיתי ניסוי והפעלתי שוב את הוויפי (כמובן בלי לגלוש עליה), והגלישה חזרה לאיטיות הקודמת. ניתקתי שוב והכל חזר כרגיל. -
RE: וויז עם נטפרי
@ברלה
לפני שנה פתחתי נושא בענין, וכמה שאני זוכר אז לא הצלחתי להגיע לפתרון עם כל ההצעות שהציעו שם.
יתכן שהיום זה קצת שונה.
תוכל לקרוא את זה כאן: https://forum.netfree.link/post/133811 -
RE: שחמט בנטפרי
@יונתן-נתנזון
מה זה האתר שמתרגם?
הוא מתרגם גם אפליקציות מחוץ לדפדפן?
אשמח לקבל קישור. תודה. -
RE: המכלול באופן לא מקוון
@מישהו-מכלולאי בטוח
מענין אותי אם אצל מישהו אחר שלא יהיה מחובר לרשת זה יעבוד כרגיל או לא -
RE: המכלול באופן לא מקוון
@מישהו-מכלולאי הורדתי מכאן
והייתי צריך להתקין תוכנת kiwix והתקנתי, ועכשיו כשאני לא מקוון הוא מביא לי על המסך הראשי מספר ערכים בודדים, רבים מהם לא ראויים
כשאני מחפש משהו הוא לא מביא לי כלום, הוא כותב שהוא לא מוצא -
המכלול באופן לא מקוון
שלום חברים
הורדתי את המכלול כך שיהיה לי זמין גם באופן לא מקוון, אבל כשאני לא מחובר יש רק ערכים בודדים, ורובם כלל לא מתאימים.
זה נראה לי קשור לתוכנה שפותחת את המכלול, שהיא במיאה דברים לא טובים, אבל למה המכלול עצמו לא נפתח לי?
יש לציין שבעבר זה היה בסדר גמור, עד שקרה משהו.
תודה למשיבים -
RE: איטיות-019
@יעקב-ק גם לי קרה משהו פתאום
ב019 מובייל
המון זמן עד שמגיב
לא יודע מה לעשות, המצב לא נורמלי
בדרך כלל יש לציין שדי בסדר, אמנם לא מושלם אבל נסבל