צ'אט בנטפרי
-
@יוסף-חיים-16 אמר בצ'אט בנטפרי:
@נטפריפורום אמר בצ'אט בנטפרי:
אם יש לכם שימוש מיוחד בצ'אט שהמייל לא נותן בעניין זה - אשמח לדעת (זו חקירה ישנה שלי, מה בעצם החילוק בין מייל לצאט..).
צ'אט זוהי צורת התכתבות ותיקה דרך הרשת. על המסך נפתח חלון שבו אתה כותב שורה לחברך, וחברך כותב לך בחזרה שורה.
ברגע שחברך גמר להקליד את השורה- היא כבר מופיעה אצלך. באותו הרגע ממש. זאת בניגוד לאימייל שלוקח לו כמה שניות להגיע ליעדו, ואז צריך ללחוץ עליו כדי לפתוח אותו. כדי להשיב עליו צריך להקיש על כפתור נוסף. אין בכך רצף של שיחה נוחה כמו בצ'אט.ובנוסף, יש לו את התכונות הבאות
- שיחות קוליות
- ועידת קבוצות HD לעד 15 איש
- מיקוד מסך אוטומטי
- שיחות וידאו HD
- הודעות מיידיות
- שילוב אפליקציות של Google
- תומך במספר מכשירי מחשוב
- אפשרויות שיתוף מסך
- פתרון השתקה מושכל
- תכונת Hangout בשידור
- אפשרויות בקרה ניהולית מותאמות אישית
אני לא שאלתי מה זה צ'אט.
אני יודע מה זה!אם תעיין היטב במה שכתבתי - תבין.
אכתוב שוב, לצורך ההבהרה, כי לדעתי הנושא פה יצא מעיקר עניינו.
האשכול נפתח על עם הצעה לנטפרי לפתור בעיה שלכאו' הם אחראיים לה, והיא היכולת לפרק קבוצה בצאט של גוגל.כפי שכתב ר' @yzahn הנפלא, הכותב יצא מנקודת הנחה שנטפרי שמחים בצ'אט, ובא עם הצעת יעול. אך לא כך הם פני הדברים. נטפרי כלל לא שמחים בעניין הצ'אט, והיו מאפשרים אותו רק לצורך ממש אם היה אפשר. עכת"ד של ידידנו הנ"ל (אם ירדתי לעומק דבריו).
ואז דברו פה שישנם גם צ'אטים שמיועדים לדברים של צרכים, ולאו דוקא לבילוי ופנאי.
וכאן נכנס ר' @magicode והבהיר את דברי ר' @yzahn, שאכן הכלי המאפשר פירוק של הקבוצה בפעם אחת, הינו במטרה למנוע ממי שמקים קבוצת צ'אט לצורכי פנאי ובידור (מה שמאפיין קבוצות אלו הוא - שעפ"ר מכניסים אנשים בהזמנה, ולא מכירים את כל חברי הקבוצה). וברוב המקרים שצריך צ'אט קבוצתי - מכירים את חברי הקבוצה, ולא אמור להיות מי שיפרק את הקבוצה. עכת"ד (אם הבינותים).
ואז עלתה פה טענה שיש צורך לפעמים בקבוצות רבות משתמשים ללא היכרות של כל חברי הקבוצה עבור עדכונים קהילתיים כאלו ואחרים..
ועל זה עניתי - שממש לצורך זה יש מייל, ויש רשימת תפוצה במייל. כי אין צורך בהודעות והכרזות מכל סוג, שיהיה אפשרות של תגובה מיידית ויכולת לראות את הנ"ל כותב וכו' וכו' (כל ה'מעלות' השונות שצויינו שישנם בצ'אט ולא במייל).
ע"כ תורף דברי האשכול הלזה.
כמובן שאיני מיצג את נטפרי, אבל אני ממש ממש שמח בכל פעולה שלהם. ורואה במשך התקופה הארוכה שאני משתמש בסינון שלהם, שאין (כמעט) פרט שהם לא חשבו עליו, ובדקו אותו ז' נקיים מכל צדדיו (וכאן אולי המקום להעיר ולמחות על כך שהיו פה כל מיני דברי בלע חסרי הגיון, ואמירות חצופות כלפי המערכת הנפלאה של נטפרי, ועל כגון זה אמרו "אל תען כסיל כאיולתו" [סליחה על החריפות..], אין טעם לענות למי שלא מדבר בהגיון, כי אין יכולת לשכנע בהגיון - מי שהגיון לא מדבר אליו. ודי בזה).
-
אין בליבי טרוניה עליהם, חלילה וחס, אני יודע כמה שהם עושים עבודתיהם נאמנה, פשוט להציע תחליף
-
פוסט זה נמחק! -
אין בליבי טרוניה עליהם, חלילה וחס, אני יודע כמה שהם עושים עבודתיהם נאמנה, פשוט להציע תחליף
כאמור נטפרי לא רואה צורך להציע תחליף כך דברי המנהל לפי הבנתי
ובפרט שעם כל הכבוד עדכונים קהילתיים אינם צורך פרנסה -
@אפר-שריפה אם זה דבר בעייתי למה לא לסגור את זה. ואם זה לא כ"כ בעייתי אז למה להשאיר כלי בעייתי אם אפשר להסתפק באפשרות הטובה של דיווח לנטפרי ולא פירוק אוטומטי שיוצר בעיות במקרי שוגג או במקרי נקמה קנאות ייתר וכדו'?
-
-
@לולוש אמר בצ'אט בנטפרי:
@נטפריפורום אמר בצ'אט בנטפרי:
זו חקירה ישנה שלי, מה בעצם החילוק בין מייל לצאט.האמת היא שמלבד הנוחות, לא נראה לי שיש הבדל.
אה, חוץ מהשם כמובן...לא. ברור שיש הבדל
כי הצ'אט ההודעה מגיע באותו שנייה כמעט וגם צ'אט זה "מצב" כמו חדר ועידה וזה נותן הרגשה של מישהו
שכאילו "מדבר איתך עכשיו" בבית משא"כ מייל זה לפעמים לוקח דקות וזה כמו ?"טלפון שבור" ולכן
הסיכון נמוך וזה יותר שליחת קבצים ודיבור טכני ולכן ברור שבצ'אט יש "המון בעיות"
אני בעצמי הסתבכתי בזה עד שפשוט יצאתי מכול הקבוצות במכה.
ואתם חושבים שזה עזר? ממש לא אחרי כמה זמן "מישהו" הכניס אותי "רק" לקבוצה אחת (בלי רשות כמובן)
ואז "רק" לקבוצות הבדיחות משם לקבוצת הסרטים "רק חרדים" ומשם אתם יודעים לאיפה זה הולך...
אז צריך "מאוד" להיזהר מזה!בלי קשר לנושא שאני לא יודע אם מותר לעשות כלי "לפירוק" יכול להיות שזה גזל מאנשים שהם לא בנטפרי.
כי אנשים בנטפרי הם לפי הכללים של נטפרי אבל אנשים אחרים גם הם לא בסדר יכול להיות שזה גזל
לפרק להם?!
נשמח לשמוע מה הרבנים פו אומרים ע"ז -
@yzahn אמר בצ'אט בנטפרי:
@aiib במתכונת הזו של אפשרות פירוק קבוצה יש מספיק הרתעה ואי נוחות שניתן להניח שסוג הקבוצות שנטפרי לא רוצים לא יפרחו. אפשרות דיווח לא מספיק לזה. זה מה שהבנתי מדברי @magicode. אתה יכול להתווכח מכאן עד להודעה חדשה אם זה נכון או לא, אבל מה זה יעזור לך?
אני מאמין שכל מי שמעלה את דעתו מקווה שמישהו ייתייחס או יקשיב ולא בא רק כדי להתווכח...
לא זכור לי שהוא טען שזה לא מספק אלא רק כתב שאם זו קבוצה שאתה חושש שמישהו יפרק סימן שהיא קבוצה לא מספיק טובה...
זה דבר לא מחייב ורק בגלל הספק אין כל סיבה לבטל את האפשרות הזו -
פוסט זה נמחק! -
@asherke יש לי רעיון גאוני אולי ידווחו ואז יהיה איזה כתובת מייל "וירטואלית" של נטפרי שתירשם אוטמטית כאילו ע"י קישור
(ואם אין קישור היא תבקש ממי שדיווח שיצרף אותה) ואז היא תמחוק וחסל וזה אפשר אולי לעשות ע"י רובוט אוטומטי בלי מגע יד אדם אפשרי?! -
@asherke אמר בצ'אט בנטפרי:
@asherke יש לי רעיון גאוני אולי ידווחו ואז יהיה איזה כתובת מייל "וירטואלית" של נטפרי שתירשם אוטמטית כאילו ע"י קישור
(ואם אין קישור היא תבקש ממי שדיווח שיצרף אותה) ואז היא תמחוק וחסל וזה אפשר אולי לעשות ע"י רובוט אוטומטי בלי מגע יד אדם אפשרי?!זה ימנע נקמות?
-
@yzahn אמר בצ'אט בנטפרי:
@aiib במתכונת הזו של אפשרות פירוק קבוצה יש מספיק הרתעה ואי נוחות שניתן להניח שסוג הקבוצות שנטפרי לא רוצים לא יפרחו. אפשרות דיווח לא מספיק לזה. זה מה שהבנתי מדברי @magicode. אתה יכול להתווכח מכאן עד להודעה חדשה אם זה נכון או לא, אבל מה זה יעזור לך?
אוקיי, זה לא צריך.
אבל מה אשמים משתמשים מסינון רימון, אתרוג, שקבוצה שלמה צריכה להיות אשמה בגללם.
צריך כלי להוציא רק את משתמשי נטפרי. -
צריך כלי להוציא רק את משתמשי נטפרי.
אם מדובר בתוכן בעייתי - למה להוציא רק את משתמשי נטפרי, ואם לא מדובר בתוכן בעייתי - למה להוציא את כל משתמשי נטפרי?
-
@dlive אמר בצ'אט בנטפרי:
ואחרי שמפרקים קבוצה אי אפשר לראות מי עשה את זה.
אפשר אני בעצמי ראיתי ולפני שהוא הגיע לשם שלי פשוט מחקתי אותו ואז זה הפסיק
תוך כדי אפשר לא לאחר שהקבוצה התפרקה
-
@ברצינות אמר בצ'אט בנטפרי:
אם מדובר בתוכן בעייתי - למה להוציא רק את משתמשי נטפרי, ואם לא מדובר בתוכן בעייתי - למה להוציא את כל משתמשי נטפרי?
מכיון שגם תוכן שאינו בעיתי נטפרי לא מאשרים
בכנות: חבל שאין פה דיס לייק, הייתי נותן את זה על כל הפוסטים.
-
הרי הוא כאילו התקבלתי
-
אם אתה לא מרוצה מכולם אז הדיסלייק הכי גדול זה פשוט להפיק להגיב בשרשור הזה.
מה שהנטפרי לא מאשרים זה אומר שמבחינתם זה בעייתי. -
זה ימנע נקמות?
אני מקווה
אפשר להוציא רק את משתמשי נטפרי.
על זה אני מדבר
בדיוק יש בשביל זה "דיווח" ואז "נטפרי יחליטו" מה כן למחוק ומה לא לא החבר שדיווח!
@yzahn אמר בצ'אט בנטפרי:
הרי הוא כאילו התקבלתי
-
צריך לעשות חשבון נפש, האם היצר הזה לדיסלייק, הוא לא אותו ייצר לפירוק קבוצה...
על כל פנים אין סיכוי שנטפרי ישנו את דעתם... כלומר ביחס לדיסלייק...
-
זה ימנע נקמות?
אני מקווה
אפשר להוציא רק את משתמשי נטפרי.
על זה אני מדבר
בדיוק יש בשביל זה "דיווח" ואז "נטפרי יחליטו" מה כן למחוק ומה לא לא החבר שדיווח!
@yzahn אמר בצ'אט בנטפרי:
הרי הוא כאילו התקבלתי
עיקר העניין הוא בהרתעה לא ליצור כאלו קבוצות ולא שייך במקרה שלך