די להחרים את הסמרטפונים??
-
@מעמד
אז הפיתרון הפשוט זה לעשות סמארטפון בלי התמכרות. -
@magicode גם להכנס לבנק יכול לגרום להתמכרות ! ואחרי זה גם קופת חולים כנ"ל
בקיצור, גם האתרים הנחוצים לכל אדם יכולים לגרום להתמכרות ! -
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@מעמד
אז הפיתרון הפשוט זה לעשות סמארטפון בלי התמכרות.יש חיה כזאת?
אם אתה אומר כנראה שאתה יודע על מה אתה מדבר, אבל האם זה מעשי, אולי תכתוב את עיקרי הרעיון. -
@מעמד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
בקיצור, גם האתרים הנחוצים לכל אדם יכולים לגרום להתמכרות !ממש לא. אתה יכול לפרט איזה התמכרות יכולה להיות באתר של קופת חולים?
-
@גדול-קטן אני לא מדבר רק על האתר הזה ספציפית, אבל יכול להיות מצב שאדם נכנס רק לקופת חולים ואחר מכן לבנק, ואחר כך לכרטיס אשראי ואז גם לרב קו וצריך גם לעשות רישום בתמ"ת למעון.
בקיצור בסוף היום האדם בודק ומוצא שרוב היום הוא היה באינטרנט !!!
וחוץ מזה, אל תשכח שבאינטרנט משקיעים מליונים כדי שתשאר שם, הן בעיצוב הגרפי והן בהיבט הפסיכולוגי !
ראיתי אצל הרב צביאלי בן צור בספר שלו 'אזעקת אמת' שאיזה מתכנת בכיר אמר לו שיושבים גדולי הפסיכולוגים לתכנן איך לגרום לאנשים להשאר באינטרנט ואיפה לשים פרסומת קופצת ואיזוה ומה יהיה כתוב בה וכו' -
@מעמד
מה שממכר ולוקח זמן זה התכתבות בין אנשים. מה שאנחנו עושים פה בפרום.
דברים אחרים כמעט לא לוקחים זמן. וגם עם לוקחים בדרך כלל זה חיובי. -
בקיצור, גם האתרים הנחוצים לכל אדם יכולים לגרום להתמכרות !אתה מסכים איתי שאם יש אנשים שמתמכרים לנסוע באוטובוס זו לא תהיה סיבה להפסיק את האוטובוסים... נכון? האנשים האלו יהיו צריכים ללכת לטיפול...
לעומת זאת יש דברים שבצורה בה הם בנויים טמונה משיכה להתמכרות. קח את הרשתות החברתיות כדוגמה. יש שם חברויות, שיתוף תמונות וסרטונים מעניינים יותר ופחות, לייקים (ערך עצמי מזוייף), ועוד המון רכיבים שמעצם קיומם יכולים בקלות לגרום להתמכרות.
אני מבין שהמטרה שאליה רוצים לחתור פה זה טלפון חכם שיכיל את כל הדברים הנצרכים כמו רב קו קופ"ח וכל מה שיהיה צריך לפי ההתקדמות הטכנולוגית, ואולי גם עוד דברים שפחות נצרכים אבל יכנסו לנורמה החברתית (זה אולי מה ש @GolanArt התכוון) והכל כמובן בסינון ועם נקיות, ובתנאי שהרכיבים הממכרים לא יהיו שם. -
@חיבור אני רוצה להגיד שכל מה שנמצא בעולם האמיתי (אוטובוסים, מכונות כביסה, מייבש) לא גורם להתמכרות
אבל מסך מטבעו הוא מענין ויכול לגרום שישהו לידו הרבה זמן ללא צורך -
חברים,
הרגשתי היא, שאנשים מדברים מתוך תחושת אי שיוך, מתוך ההרגשה שאינם בטוחים להיכן הם שייכים.תראו, הציבור שלנו, על כל גווניו, גדל כל כך, עד שהוא מחזיק בתוכו קטגוריות רבות מאוד מבחינה רוחנית.
הצרה היא, שהחלוקה האידיאלית, על פיה משייך כל אחד את עצמו לסביבתו, היא קהילתית. החלוקה צריכה להיות לפי רמה רוחנית, לא קהילתית.ברור לכל מי שמבקר מדי פעם בבית במדרש, שישנם גם כיום קהל גדול, שמסתדר מצוין עם טלפון כשר 'אברייכים', בלי שום חיבור לאינטרנט.
הולכים ברגל להפקיד שיק, מתקשרים כדי לקבוע תור לקופ"ח, וכו'.
ברור לכולם גם שיש קהל גדול, בתוך בתי המדרש, המשתייך לקטגוריות שונות לחלוטין,
בכל בית מדרש, בכל קהילה, ישנם ששייכים לעידית המדוברת (1), ישנם ששייכים לנטפרי (2), ישנם ששייכים לפחות מכך (3), וישנם - לצער כולם - ששייכים לכל הזבל.מבחינת האברכים ששייכים לעידית המדוברת (1), לא מעניין אותם בכלל כל הדיון, הם ממשיכים בדרכם, מבחינתם, כמו שאמר אותו נזיר מן הדרום, זה 'עולם שאינו שלהם'.. - וגם ילדיהם גדלים בדרכם, - יש לזה המשכיות, הם לא הולכים להעלם [ואל תספרו לי על 'נושרים', ישנם בכל מקום!]
הדיון שייך לאלו שלא הגיעו עדי כך, אבל לכה"פ הם שייכים לנטפרי, אצל הקהל הזה, יש התלבטות, כל אחד שואל את עצמו להיכן אני שייך, הוא רואה את עצמו כחלק מבית המדרש, ומצד שני הוא בתוך עולם הנוחות, הוא די משייך את עצמו ל'דור ה-Y'.. כאן נפתח הדיון וכאן הוא פורה.
לגבי הקהל האחרון אשר משתייך למה שמתחת נטפרי, אין כאן הרבה מה לדון, ברור שעדיף ככל שיותר סינון גם על סמארטפונים, שייכים בזה כל דברי @GolanArt שפתחו את הדיון. ועל זה כולם יסכימו.
לסיכום: אין מה לדון כ"כ הרבה, התומכים ברעיון, באים מנקודת הגישה של דאגה לקהל 3, המתנגדים בד"כ שייכים לקהל 2 ורואים עצמם, או לכה"פ רוצים לראות את עצמם חלק מקהל 1.
הקהל הזה (2), צמא להדרכה, להנהגה, שתוליך אותו בין המשעולים הצרים של דורנו.
רוח ההנהגה: או שהיא מנסה להוליך אותו בדרך של קהל 1, או שהיא מתעלמת מקיומם של הקהלים העליוניים, ורק מנסה להציל את העשירונים התחתוניים. וכאן הבעיה.
ואילו לא הייתה החלוקה קהילתית, אלא רוחנית, בבחינת 'נעץ חרב על פתח בית המדרש', לא היה מתקיים הדיון כלל.
[אין כוונתי להגדיר כיהודי שותומ"צ רק את קהל 1, אלא לשים אותו בחזית]
הפיתרון: שומה על כל אחד מן הקהל הזה, לדאוג לעצמו, לווסת את השימוש לעצמו, ולגבל ולגדר את המגרש הרוחני היהודי שלו עצמו בתוך עצמו, וזהו.כתבתי בקצרה, במהירות. אך נראה לי שכוונתי לדברים נכונים.
-
@מעלה-ומוריד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
חברים,
הרגשתי היא, שאנשים מדברים מתוך תחושת אי שיוך, מתוך ההרגשה שאינם בטוחים להיכן הם שייכים.תראו, הציבור שלנו, על כל גווניו, גדל כל כך, עד שהוא מחזיק בתוכו קטגוריות רבות מאוד מבחינה רוחנית.
הצרה היא, שהחלוקה האידיאלית, על פיה משייך כל אחד את עצמו לסביבתו, היא קהילתית. החלוקה צריכה להיות לפי רמה רוחנית, לא קהילתית.ברור לכל מי שמבקר מדי פעם בבית במדרש, שישנם גם כיום קהל גדול, שמסתדר מצוין עם טלפון כשר 'אברייכים', בלי שום חיבור לאינטרנט.
הולכים ברגל להפקיד שיק, מתקשרים כדי לקבוע תור לקופ"ח, וכו'.
ברור לכולם גם שיש קהל גדול, בתוך בתי המדרש, המשתייך לקטגוריות שונות לחלוטין,
בכל בית מדרש, בכל קהילה, ישנם ששייכים לעידית המדוברת (1), ישנם ששייכים לנטפרי (2), ישנם ששייכים לפחות מכך (3), וישנם - לצער כולם - ששייכים לכל הזבל.מבחינת האברכים ששייכים לעידית המדוברת (1), לא מעניין אותם בכלל כל הדיון, הם ממשיכים בדרכם, מבחינתם, כמו שאמר אותו נזיר מן הדרום, זה 'עולם שאינו שלהם'.. - וגם ילדיהם גדלים בדרכם, - יש לזה המשכיות, הם לא הולכים להעלם [ואל תספרו לי על 'נושרים', ישנם בכל מקום!]
הדיון שייך לאלו שלא הגיעו עדי כך, אבל לכה"פ הם שייכים לנטפרי, אצל הקהל הזה, יש התלבטות, כל אחד שואל את עצמו להיכן אני שייך, הוא רואה את עצמו כחלק מבית המדרש, ומצד שני הוא בתוך עולם הנוחות, הוא די משייך את עצמו ל'דור ה-Y'.. כאן נפתח הדיון וכאן הוא פורה.
לגבי הקהל האחרון אשר משתייך למה שמתחת נטפרי, אין כאן הרבה מה לדון, ברור שעדיף ככל שיותר סינון גם על סמארטפונים, שייכים בזה כל דברי @GolanArt שפתחו את הדיון. ועל זה כולם יסכימו.
לסיכום: אין מה לדון כ"כ הרבה, התומכים ברעיון, באים מנקודת הגישה של דאגה לקהל 3, המתנגדים בד"כ שייכים לקהל 2 ורואים עצמם, או לכה"פ רוצים לראות את עצמם חלק מקהל 1.
הקהל הזה (2), צמא להדרכה, להנהגה, שתוליך אותו בין המשעולים הצרים של דורנו.
רוח ההנהגה: או שהיא מנסה להוליך אותו בדרך של קהל 1, או שהיא מתעלמת מקיומם של הקהלים העליוניים, ורק מנסה להציל את העשירונים התחתוניים. וכאן הבעיה.
ואילו לא הייתה החלוקה קהילתית, אלא רוחנית, בבחינת 'נעץ חרב על פתח בית המדרש', לא היה מתקיים הדיון כלל.
הפיתרון: שומה על כל אחד מן הקהל הזה, לדאוג לעצמו, לווסת את השימוש לעצמו, ולגבל ולגדר את המגרש הרוחני היהודי שלו עצמו בתוך עצמו, וזהו.כתבתי בקצרה, במהירות. אך נראה לי שכוונתי לדברים נכונים.
-
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@רוח
נכון שיש תופעה של התנגדות למכשירים. אבל אני סבור שזה לא כזה חזק במציאות.
לדעתי עם הזמן העולם ילמד לחיות עם זה בשלום. לדעתי זה לא יגיע לרמת ההיזק של סיגריה.
זה שיש פה ושם סיפורים זה לא מוכיח על הכלל.
לכן אני סבור שהעולם לא יתנגד לזה. בכלל. אני חושב שההיפך הוא יראה בזה התנהגות נורמלית וזהו. וזה בדיוק מה שקורה לכל אתרי התועבה. התחושה שלי לפחות שהעולם איבד את הערכים בזה. ולא רק השלים עם המציאות אלא הצטרף למציאות.לא ממש מדויק.
ברור שיבוא יום, ויהיו קמפיינים ממומנים מטעם משרדי הממשלה, נגד ההתמכרות לטכנולוגיה.
בדומה לזה"ב, עישון, סמים, וכו'.
תוכל לשים לב, לכיוון ההולך ומתקדם של סינון אינטרנט לחילונים, והחיוב לכל החברות ליידע על זכותם ללקוחות וכו' וכו'. -
@WWW אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
ברור שיבוא יום, ויהיו קמפיינים ממומנים מטעם משרדי הממשלה, נגד ההתמכרות לטכנולוגיה.
ומצד שני נוספים כל יום אפליקציות חדשות לכל מיני שימושים לסמארטפון !
-
@WWW אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
ומצד שני נוספים כל יום אפליקציות חדשות לכל מיני שימושים לסמארטפון !
ברור שזה תהליך.
אבל אי אפשר לדעת מה יהיה עוד 10 שנים.
(כיום הממשלה, בצד השני, מנסים כל יום לפתח את הרובוטיקה ולקבור את המוחות של האנשים). -
נו??
הלכה למעשה?
נראה לי שכבר מיצוי כאן את כל צדדי הנושאמה שברור שמילת 'סינון' תרגומו הינו "נטפרי" ולא שום שם אחר, לדעתי הם לפחות חייבים להתכונן לכך שאם יום יבוא והסמארטפנים יהיו אצלינו כל אחד בכיסו אז שיהיה כבר מוכן "רפואה קודם למכה" ולדעתי אין על זה חולק
-
אבל אי אפשר לדעת מה יהיה עוד 10 שנים.
(כיום הממשלה, בצד השני, מנסים כל יום לפתח את הרובוטיקה ולקבור את המוחות של האנשים).ובעוד כמה שנים אנו - היינו האנושות, נהיה דבר מיותר בעולם, כי הכל יעבוד לבד ע"י הרובוטיקה, חוץ מכמה מתכנתים שישבו בעמדות לתקן תקלות שהמתכנתים הרובטי לא יצליחו לתקן.
-
@957 אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
ישנה בעיה נוספת ששמתי לב אליה וחובה לתת עליה את הדעת,
כולנו מכירים את מודעות הרחוב מחזיק סמארטפון = טמא ועוד כמה מילים שאני לא רוצה שהרובוט יסנן,
דע עקא שיש אנשים והם רבים שכן מחזיקים סמרטפון, אני לא נכנס כעת לדיון האם זה בצדק או לא, אבל בא נאמר שהם זקוקים לזה לצורך עבודתם,
מעגל האנשים האלו הולך וגדל, אין גם ספק שהוא ימשיך לגדול,
מה שנוצר הוא שבמקום שהאנשים שמחזיקים את המכשירים האלו, ישמרו, יזהרו, כמו כל מי שמחזיק כלי עבודה מסוכן, הם אומרים לעצמם, כתוב עלי במודעה שאני טמא ושאר מרעיון בישין , וממילא מעביר עצמו לצד השני שמרשה לעצמו ללגללג על גדולי ישראל, שמרשה לעצמו להעביר "מגניבים" למיניהם,
הם מעולם לא קיבלו בשום מקום חינוך להשתמש בזה בצורה נכונה ומושכלת,בכל מקום שכתבתי סמרטפון הכוונה למסונן עם כשרות ראויה,
בעיה זו היא בעיה מהותית, שמצדיקה נושא ודיון חדש.
כאחד שעובד בחינוך, אני חושב לעצמי לפעמים, שאחוזים ניכרים מבין התלמידים יחזיקו בעתיד סמארטפון (כמובן שמדברים על המסונן), ולדעת רבים בפורום זה - רובם יהיו עם סמארטפונים. ואם כן הרי חלה עלינו חובת חינוך לחנכם כראוי, ולתת להם את הכלים הנדרשים בכדי שיוכלו לחיות כיהודים יראי שמים, וכן לתת להם תחושת שיוך ליהדות ויראת שמים אפילו כשהם יחזיקו סמארטפונים.
ברם דא עקא, שהם לא מקבלים חינוך כזה, מטעמים מובנים. חינוך ישיר בוודאי לא, ואפילו חינוך עקיף לא. ולמעשה זאת בעיה גדולה מאוד, שמרוב מורכבותה פשוט מטאטאים אותה תחת השטיח, ולא נותנים לזה את המענה המתבקש.
מובן שפורום זה אינו המקום הראוי לדיון בבעיה זו. אך ברור שהבעיה הזו קיימת ובוערת. וחייבים לתת עליה את הדעת. -
@מצפה-לישועה חינוך שלא זזים מילימטר מדעת גדולי ישראל, לכאו' אמור לפתור את הבעיה, כי אם יהיה צורך לרובם להחזיק מכשיר כזה, אז ככל הנראה ההנחיות ישתנו.
בעבר לפני XX שנה זה היה מודרני להחזיק מקרר, ואלו שלא רצו להכניס רוח מודרנית בבית לא החזיקו מקרר, והיום אין בית בלי מקרר ובכל זאת זה לא קלקל ברוח החינוך, בבחינת דור דור ודורשיו.כרגע ההנחיה הינה שאין להחזיק מכשיר כזה למעט לצורך פרנסה מובהקת וכל השימוש בו יעשה רק לצורך פרנסה (ולא בער"ש 5 דקות אחרי זמן הדלקת הנרות או במוצ"ש עוד לפני הבדלה), שמעתי מאנשים שיש להם מכשיר כזאת ומקפידים לא להשתמש בו בבית ושלא בשעות העבודה וכדו' ואין להם בעיה חינוכית עם זה, הילדים רואים באבא דוגמא אישית של ציות מוחלט לגדולי ישראל.
אבל יש לציין כי זה פתרון פרטני למשפחה ולא משהו ציבורי, כי רובם של אנשים ובמיוחד אלו שאין להם סמרטפון אינם יודעים/מבינים לחנך כראוי בענין זה (הלואי שקוראי הפוסט יחדדו אצלם את הנ"ל). -
אגב, יש אתר מעניין בנושא גנות הטכנולגייה כאן.
אני מצרף צילום מסך הנוגע לכאן
-
הנושא הוא הרבה יותר מורכב מכמה שורות שניתן לכתוב במסגרת זו. אבל אציין כמה מהם.
- בוודאי שיש צורך לכתוב, לעודד ולחזק את אלו שעדיין רוצים להיות בני חורין לעצמם, ולא לקחת על עצמם שיעבוד של החזקת סמארטפון. ודבר זה כולל, גם מתן פתרונות טכניים אפשריים בכדי שיהיה אפשר עדיין לחיות טוב בלי הדבר הזה, וגם להסביר למי שעדיין אין לו, שזה ממש לא כזה כיף כמו שזה נראה...
הדבר היחיד מונע מבן אדם להחזיק מכשיר סמארטפון (אפילו מוגן) זה משמעת עצמית שלו. כי גם על קהילה יש דרכים לעבוד, וגם את הרבנים אפשר לשכנע כמה זה נחוץ נורא לצורך העבודה וכו'. - אמנם בציבור הכללי גם יש לאחרונה הבנה להרס שהטכנולוגיה הזאת וגרורותיה מכניסה להם (ואפילו עיתון ידיעות אחרונות הוציא מוסף מיוחד -15עמודים- בחג הפסח האחרון בנושא שכותרתו היה 'נדפק לנו המוח' 'כן כן, אנחנו מדברים גם עליכם, אתם שלא מורידים את הטלפון מהיד * כל ההשפעות של הטכנולוגיה על הגוף, הרגשות והיחסים עם הילדים') אבל ההבנה שלהם בבעיות בהחזקת מכשיר, שונה משלנו באופן מהותי.
- זה לא סותר את העובדה שצריך להשקיע על פתרונות מתאימים לאנשים ש(נעבאך) צריכים מכשירים כאלו ולא מסוגלים בלי זה. וקיימים פתרונות היום בשוק לנושא. וצריך פתרונות נוספים.
- אוי לנו אם הציבור יתנהל בנושא רגיש שכזה, על פי דעתו של אדם זה או אחר (חכם ככל שיהיה). ואפילו לא כל רב מתאים לענות על נושא כזה, כי זה דורש ראיה הרבה יותר רחבה. כי יש לזה השפעה לדורות. ובוודאי ההכרעה בדברים הללו מסורים רק בידי גדולי הדור.
ויש עוד הרבה מה לכתוב בנושא.
רק צריך למצוא את הזמן לכך. - בוודאי שיש צורך לכתוב, לעודד ולחזק את אלו שעדיין רוצים להיות בני חורין לעצמם, ולא לקחת על עצמם שיעבוד של החזקת סמארטפון. ודבר זה כולל, גם מתן פתרונות טכניים אפשריים בכדי שיהיה אפשר עדיין לחיות טוב בלי הדבר הזה, וגם להסביר למי שעדיין אין לו, שזה ממש לא כזה כיף כמו שזה נראה...
-
@מעלה-ומוריד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
החלוקה צריכה להיות לפי רמה רוחנית, לא קהילתית.
ישנם גם כיום קהל גדול, שמסתדר מצוין עם טלפון כשר 'אברייכים', בלי שום חיבור לאינטרנט. הולכים ברגל להפקיד שיק, מתקשרים כדי לקבוע תור לקופ"ח, וכו'.
מבחינת האברכים ששייכים לעידית המדוברת (1), לא מעניין אותם בכלל כל הדיון, הם ממשיכים בדרכם, מבחינתם, כמו שאמר אותו נזיר מן הדרום, זה 'עולם שאינו שלהם'.. - וגם ילדיהם גדלים בדרכם, - יש לזה המשכיות, הם לא הולכים להעלם.
עד כאן, דברים כדורבנות וכמסמרות נטועים, דברים נכונים וישרים, דברים נכוחים! מגיע לך על זה כל הלייקים..
טעות!
אני מקווה שזה זה רק בשביל להשביע את חסידי הפוליטיקלי קורקט..
אליבא דאמת, כל אחד יודע, ש"קהל 1" הנ"ל, הוא הוא היהודי האמיתי.
כל השאר, ואיני מתחמק מאמת זו, משתרכים מאחור, נופלים בבורות, ומי יודע מה יעמוד לנו ליום הדין.
ואני דן אותך לכף זכות.