חדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול
-
לי חסום בהגדרות המכלול וכ"ש ויקיפדיה, אך כיון שאני צריך דברים לפעמים הורדתי [במחשב אחר]את כל הויקיפדיה למחשב, ולצערי זה בכלל לא מסונן. האם יש קובץ ZIM מוכן להמכלול? האם זה בדרך? [איני רוצה לחכות לחנוכה שיגמרו את המכלול, אשמח אם זה יהיה בקרוב, חוץ מזה שלרוב באופן אישי אני משתמש בחלקים שכבר גוירו כנראה, אין לי איך לבדוק, אך אני מאמין שערכים שאין בהם בעיות כפירה וכדומה גוירו ראשונים]
-
כמנוי ותיק של נטפרי מאז הקמתה, ולצד הערכתי הרבה לפועלם אשר אין לו שיעור, לא אמנע מלהגיד את ביקורתי:
מתקופה לתקופה, בדברים התלויים ב"דעות והשקפות", "נטפרי" הופכת למשהו שצריך "להסתדר" איתה, וחבל.
אתה רוצה פורום תורני, תיאלץ להסתפק בתחליפים. אתה רוצה שיעורי תורה של ישיבה שאינה "חרדית", תיאלץ לבקש הורדה ידנית של שיעור שיעור במקרה הטוב, או להזדקק לאינטרנט אחר במקרים השכיחים. אתה רוצה ערך כלשהו בויקי ש'המכלול' עיוותו והשחיתו, שוב תיאלץ להזדקק לאינטרנט אחר.
אולי יש דברים שאני יכול להבין שאליבא דרבני נטפרי הם פסולים עד כדי כך שגם אם יעמדו רבנים אחרים כנגדם ויצווחו שלבני קהילתם אין בכך שום בעיה, עדיין יאחזו רבני נטפרי שעליהם לפסול דבר זה גם עבור בני קהילתם של רבנים אלו. אולם הדברים שמניתי, ברור שגם אליבא דרבני נטפרי אינם פסולים ברמה הזאת, וא"כ, בדיוק כמו שיש הגדרות קהילה מחמירות, שבהם אתרים שפתוחים לכלל הציבור חסומים לבעלי הגדרות אלו, כך יש לעשות הגדרות קהילה מקילות, שבהם אתרים שחסומים לכלל הציבור יהיו פתוחים לבעלי הגדרות אלו.
לדעתי דבר זה יועיל מאוד לכל אלו ודכוותי, שהם היום ב"נטפרי" ומצירים על כך מהסיבות הנ"ל, ולהרבה מסביבותיי שלצערי אינם ב"נטפרי" מחמת הסיבות הנ"ל, ונאלצים לרעות בשדות זרים, קרי: סינונים אחרים, שכולנו יודעים את טיבם הגרוע.דבר זה, של קהילה עם הגדרות "מקילות" יותר, יכול להתבצע ב-2 מישורים: א) דבר שרבני נטפרי עצמם מבינים שיש דעה אחרת, יהיה פתוח ברירת מחדל לחברי ה"קהילה" הזאת ב) חברי ה"קהילה" הזאת ישלחו את הדבר ל"רב" שלהם שיכריע בדבר (וגם אז, כאמור, כמובן יהיה כפוף לכך שרבני נטפרי מבינים שיש אפשרות לפתוח את הדבר הזה ואינו פסול בהחלט)
-
@יותר אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
מתקופה לתקופה, בדברים התלויים ב"דעות והשקפות", "נטפרי" הופכת למשהו שצריך "להסתדר" איתה, וחבל.
היא תמיד הייתה כזו.
יש לך דוגמא לרב שמוכן לצווח שניתן לפתוח משהו שסגור בנטפרי?
נראה לי שאם יש כזה רב ותביא אותו נטפרי ילכו אחריו. -
@נטפריס אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@אישיהודי אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
תראו עד לפני שבוע בדף הראשון של תוצאות החיפוש בגוגל לא היה את המכלול
אצלי מופיע כבר קרוב לשנה תוצאות של המכלול בעמוד הראשון בהרבה ערכים.
לפי מה ששמתי לב אצלי
אולי זה תלוי בדברים מסויימים -
@נטפריס אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
היא תמיד הייתה כזו.
יש לך דוגמא לרב שמוכן לצווח שניתן לפתוח משהו שסגור בנטפרי?
נראה לי שאם יש כזה רב ותביא אותו נטפרי ילכו אחריו.אני לא יודע בשם מי אתה מדבר, ואם אתה מדבר ברצינות. אם לדעתך הדבר ישים, אנא עדכן אותי, ובעז"ה אביא גם רב וגם "קהילה" כפי שדיברתי
-
אני לא יודע בשם מי אתה מדבר, ואם אתה מדבר ברצינות. אם לדעתך הדבר ישים, אנא עדכן אותי, ובעז"ה אביא גם רב וגם "קהילה" כפי שדיברתי
ברצינות מלאה אבל כפי שרמזת בשם עצמי בלבד.
-
אתה רוצה פורום תורני, תיאלץ להסתפק בתחליפים.
@יותר ??? אתה ???
-
@האברך אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@יותר ??? אתה ???
שאני יעבוד על עצמי?!
להיפך, מכאן הוכח לי שלתחליפים לוקח המון המון זמן להתרומם -
@יותר ??? אתה ???
שאני יעבוד על עצמי?!
להיפך, מכאן הוכח לי שלתחליפים לוקח המון המון זמן להתרומם -
להיפך, מכאן הוכח לי שלתחליפים לוקח המון המון זמן להתרומם
זה גם בגלל שיצר אחד חלש מאשר שניים.
-
בעיקרון אני שומע את הרעיון, הבעיה היא שהמכלול לא מוכן בכלל. תמונות חסרות, ערכים על תרבות 'בבדיקה' וכו'. אנשים צריכים חומרים שקיימים בינתיים רק בויקיפדיה וזה לא בסדר להפוך את הכל בלי תיאום.
-
@מעלה-ומוריד אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@יותר ??? אתה ???
שאני יעבוד על עצמי?!
להיפך, מכאן הוכח לי שלתחליפים לוקח המון המון זמן להתרומםהרב @יותר מנהל במסירות את האתר הנפלא פורום לתורה , המהווה תחליף מצוין לפורום אוצר החכמה, שסגור בנטפרי, וכמדומני שגם בכל שאר הסינונים האיכותיים (יחסית...).
אגב, @יותר, כמדומני שהנקודה הזו באמת לא קשורה רק לנטפרי, אלא לכל שאר הסינונים וכנ"ל.
-
אתה רוצה ערך כלשהו בויקי ש'המכלול' עיוותו והשחיתו
אתה מעליב אותי...
למעשה אני התחלתי לערוך במכלול בח' אב תשע"ז בעיקבות הודעה בפורום כאן אחרי ששאלתי מה הפיתרון לבעיות שיש בויקיפדיה. אחת מהתשובות שקיבלתי היתה שיש תחליף. אז זה היה ממש בהתחלה ובאמת לא ממש היווה תחליף. עכשיו יש הרבה מאוד ערכים שהועברו כמו שהם ואפילו עודכנו מהגירסאות החדשות. אתה מוכן להצביע על ערך שאתה צריך ו"הושחת" במכלול? אולי זה יעזור לי ולעוד אחרים לדעת במה חשוב לטפל.
אתמול מישהו התלונן על הערך ירושלים שבאמת לא בשל במכלול. אבל כשניסיתי לעדכן מויקיפדיה התברר לי שבלאו הכי יש בו איקסים או משהו ואי אפשר להעביר עם סינון נטפרי. (אז אני משער שמי שהיה רוצה לראות את הערך בויקיפדיה, גם קודם לא היה יכול לראות את כל מה שירצה).
אולי הטענה שלך היא לא כלפי המכלול אלא כלפי נטפרי, שלמה לא מקילים יותר עם הסינון ויפתחו כל מה שצריכים. אבל לפי איך שהבנתי אם יש לך מחשב פרטי אתה יכול לבקש לפתוח את מה שדחוף.
אני חושב שחלק מהתלונות הם מצד כאלה שרוצים להמשיך לערוך בויקיפדיה, כי הם מרגישים משועבדים לה אחרי שפתחו דיונים וכו' והם לא יכולילם לעזוב. זו לבד סיבה להכניס אותה גם בקטגוריה "אתרים ממכרים".
-
@ראובן אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
התברר לי שבלאו הכי יש בו איקסים או משהו ואי אפשר להעביר עם סינון נטפרי. (אז אני משער שמי שהיה רוצה לראות את הערך בויקיפדיה, גם קודם לא היה יכול לראות את כל מה שירצה).
אני כבר ביצעתי את המנגנון מאפשר לייבא מויקיפדיה גם אם ויקיפדיה חסומה לגמרי. יוסף נותן את הגישה לזה לפי שיקול דעתו.
-
-
@ראובן
לי אין גישה רק יוסף יש לו גישה.
אם אתה רואה אותי מעדכן זה רק ערכים שאין להם שגיאה 503 -
למתלוננים:
והערך במכלול -
כלומר עד עכשיו הייתם רואים את הערך עם איקסים על שני קטעים ועכשיו אתם מופנים לערך עם התאמה קלה בלבד שלא מורגשת למי שלא ראה את המקור בויקיפדיה.
-
שאלה -
אם מישהו מעדכן דבר מסוים כעת בויקיפדיה - זה אמור להיות מעודכן אוטומטית גם במכלול?
כי אם לא - אז מה יהפוך את המכלול למעודכן? הוא יישאר רלוונטי תמיד לשנת 2018??
שאלה נוספת -
אם אני רוצה לתקן ערך בויקיפדיה - אני מבין שזה בלתי אפשרי כעת? -
@אבצן אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
שאלה -
אם מישהו מעדכן דבר מסוים כעת בויקיפדיה - זה אמור להיות מעודכן אוטומטית גם במכלול?לא. יש אופציה ידנית.
כי אם לא - אז מה יהפוך את המכלול למעודכן? הוא יישאר רלוונטי תמיד לשנת 2018??
מה הופך את ויקיפדיה לעדכנית? אנחנו הולכים על כל הקופה, מתחזקים אנציקלופדיה בכוחות עצמנו.